Annemin korona korkusu

estetiği keyfi olarak algıladığım için ben bu süreçte gereksiz risk olarak yorumluyorum.
ben olsan ertelerim.
ve ailenize de hak verdim.
ama kaç yaşında insansınız, illa gider yaptırırım diyorsanız karar sizin.
Kendimi çok hazırladım. 33 yaşındayım. Çok da ertelemek istemiyorum. Bir de bazı uzmanlar bu sürecin birkaç sene süreceğini buna alismamiz gerektiğini söylüyorlar. Bu sebeple beklemek istemiyorum. Çalıştığım için de erteleme süreci tam 1 sene olacak.

Arkadaşlar merhaba. Pandemi sürecinde ameliyat olan var mı? Covid testi yapılıyor mu? Haftaya randevu aldım birkaç doktordan. Kısmetse Ağustos ayinda olmak istiyorum. Annem ve babam birden karşı çıkmaya başladılar. Refakatçi bile olmam. Hastanenin kapısından girdin mi hastalık bulaşır. Olma seneye kalsın diyorlar. Ben de kendimi o kadar hazırladım ki seneye ertelemek istemiyorum. Hem seneye biteceği de belli değil. Fikirlerinizi öğrenmek istedim
Ben de inşallah hayırlısıysa Temmuzda olacağım. Ameliyattan 2/3 gün önce covid testi yapıyorlar. Hastaneyi de sorarsanız covid vakası olmuş mu orada vs diye içiniz rahat eder diye düşünüyorum. Keyfi ameliyat gibi görüyor bazen insanlar ama bu psikolojiyi hazırlamakla ilgili o yüzden tedbirli davranın ve hazırsanız doktorunuzla konuşun bence.

Geçmiş olsun. Korona konusunda hastanelerde ne gibi önlemler alındı? Nasılsınız şu an?
Maskeyle girişler yapılır öyle aman aman bı önlem yok ne yazikki özel oda olunca tek hasta ve refakatçi oluyor buarada ekstra ziyaretçilerin bile oldu sorun olmadı şuan bantlı olarak süreci bekliyorum gayet iyiyim

Keyfi ya da zorunluluk bu ameliyat ha deyince olmuyor zaten bir plan yapıyorsun pandemi süreci daha devam edecek senin için uygun zaman dilimi buysa ertleme ben sağlık sorunlarım yüzünden oldum hos bundan önce iki defa başka sebeplerden ertelemistim

Kendimi çok hazırladım. 33 yaşındayım. Çok da ertelemek istemiyorum. Bir de bazı uzmanlar bu sürecin birkaç sene süreceğini buna alismamiz gerektiğini söylüyorlar. Bu sebeple beklemek istemiyorum. Çalıştığım için de erteleme süreci tam 1 sene olacak.

tabi ki birkaç sene sürecek ama şu an çok taze. vaka sayıları istenen düşüş oranında değil.
en önemlisi de açıklanan sayılar zaten gerçeğin çok altında.
ölüm sayısı 20 denirken doktor arkadaşlarımın her biri sadece kendi hastanelerinde günde ortalama 5 ex olduğunu söylüyor ki 5-6 tane doktor arkadaşım var..
ben hala riski yüksek ve krizi büyükk görüyorum bu nedenle.
ama dediğim gibi seçim sizin elbette.

Ben geçtiğimiz hafta ameliyat oldum ameliyattan 3-4 gün önce genel tetkikler ve anestezi durumu kontrolü yapılırken Covid-19 virüs testide yapıldı. Sizlere tavsiyem bu dönemde eğer ki ameliyat olacaksanız, özel ve olabildiğince boş - sakin bir hastanede ameliyat olmanızdır. Benim şansıma bir gece kaldığım gibi bulunduğum katta kimse yoktu.

Olur mu pandemi sürecinde olan kişileri takip ediyorum refakatciye izin veriliyor. Sonuçta bazı ameliyatlarda gerekli refakatçi.
😂
Kuzenimiz beyin ameliyatı oldu, evde bayılıp ambulansla götürüldü, gidiş o gidiş.
Yalvar yakar hastane hemşire çalışanları yollayıp haber aldık ne refakati?
Atleti donunu tüm eşyalarını bir torbada hastanede bahçesinde bekleyen ailesine verdiler, böyle 1 hafta yattı gören olmadan.
Diğer kuzenimin babası kalp krizi geçirdi, 3 gün haber alınamayınca özel bir hastaneye naklettiler zorla, tanıdık vasıtası ile.
O şekilde stent takıldı vs.
Hastane covid bakmadığı için refakatçi izni vardı.
Arkadaşım özel bir hastanede doğurdu, yanında kalacak kişi 1 gün önce gidip covid testi yaptırdı, o şekilde yanına alındı.
Refakatçi çok lüks bu dönemde:)

😂
Kuzenimiz beyin ameliyatı oldu, evde bayılıp ambulansla götürüldü, gidiş o gidiş.
Yalvar yakar hastane hemşire çalışanları yollayıp haber aldık ne refakati?
Atleti donunu tüm eşyalarını bir torbada hastanede bahçesinde bekleyen ailesine verdiler, böyle 1 hafta yattı gören olmadan.
Diğer kuzenimin babası kalp krizi geçirdi, 3 gün haber alınamayınca özel bir hastaneye naklettiler zorla, tanıdık vasıtası ile.
O şekilde stent takıldı vs.
Hastane covid bakmadığı için refakatçi izni vardı.
Arkadaşım özel bir hastanede doğurdu, yanında kalacak kişi 1 gün önce gidip covid testi yaptırdı, o şekilde yanına alındı.
Refakatçi çok lüks bu dönemde:)
Yakınlarınızın rahatsızlıklarını anlatamaya gülerek başlamanız ilginç. Yine de geçmiş olsun. Özel hastanelerde refakatçi izni veriyorlar. Ameliyat olan birkaç arkadaşa sormuştum ben de. Tabi ki her özel bir değil. Burada pandemi sürecinde ameliyat olan hic kimse de refakatçi almadılar diye belirtmedi.

tabi ki birkaç sene sürecek ama şu an çok taze. vaka sayıları istenen düşüş oranında değil.
en önemlisi de açıklanan sayılar zaten gerçeğin çok altında.
ölüm sayısı 20 denirken doktor arkadaşlarımın her biri sadece kendi hastanelerinde günde ortalama 5 ex olduğunu söylüyor ki 5-6 tane doktor arkadaşım var..
ben hala riski yüksek ve krizi büyükk görüyorum bu nedenle.
ama dediğim gibi seçim sizin elbette.
Açıklanan sayıların gerçeği yansıtmama sebebi şu; Covid testi negatif olduğu anda, ölüm sebebi virüs olarak geçmiyor.
Ama bu virüs sebebiyle çoklu organ yetmezliği, kalp, böbrek ya da ciğer gibi tahribatlar söz konusu olduğundan, covidi iyileştiği anda istatistikte iyileşen kişi sayısına giriyor, hasta ölmüş olsa bile.
Çünkü ölüm sebebi organ, solunum yetmezliği vs.
Hastalık iyileşiyor ama beden iyileşmiyor, o kadar tehlikeli bir şey işte.
Bir ciddiliği anlaşılsa keşke...

Açıklanan sayıların gerçeği yansıtmama sebebi şu; Covid testi negatif olduğu anda, ölüm sebebi virüs olarak geçmiyor.
Ama bu virüs sebebiyle çoklu organ yetmezliği, kalp, böbrek ya da ciğer gibi tahribatlar söz konusu olduğundan, covidi iyileştiği anda istatistikte iyileşen kişi sayısına giriyor, hasta ölmüş olsa bile.
Çünkü ölüm sebebi organ, solunum yetmezliği vs.
Hastalık iyileşiyor ama beden iyileşmiyor, o kadar tehlikeli bir şey işte.
Bir ciddiliği anlaşılsa keşke...

ne yazık ki elimizdeki tek koz da bireysel dikkat. çünkü ne yazık ki toplumca hareket edemiyoruz :(

fiyatlar neden artıyor anlamadım,yurt dışından hasta gelmiyor şuan tüm doktorlar yurt içindeki hastalara ameliyat yapacak en azından bir süre böyle gidecek,insanlar hastanelere gitmeye korkuyor müşteri mi var ki fiyatlar artsın

ayrıca pandemi süreci hala devam ediyor,günlük 1200-1300 vaka çıkıyor ülkemizde 2 ay sonra tekrar bi salgın bekleniyor kışa girerken.Ağustosta fiyatların artmasını bırakın ameliyat yapacak hasta bile bulamazlar

Yakınlarınızın rahatsızlıklarını anlatamaya gülerek başlamanız ilginç. Yine de geçmiş olsun. Özel hastanelerde refakatçi izni veriyorlar. Ameliyat olan birkaç arkadaşa sormuştum ben de. Tabi ki her özel bir değil. Burada pandemi sürecinde ameliyat olan hic kimse de refakatçi almadılar diye belirtmedi.
Hangi doktorlardan randevu aldınız? Ben de istiyorum. Sizin gibi bu dönemde olur mu acaba endişelerim var.
Ama bir yandan da evden çalıştığım için uygun bir dönem.

Back
X