Tam olarak ne hale geldiğimi düşünüyorsunuz anlamadım..Beni hiç anlamamışsınız ki kendimi açıklamak için yormayacam..Ama şu ifadeniz gerçekten çok çirkindi kabul edin..iz kalmasın diye mi..Ben psikopat değilim hanımefendi bir anneyim hata yapabilecek bir varlık..Anne..Ama siz hayatınızda hiç hata yapmamışsınız belli ki..Bu kadar gaddarca eleştirdiğize göre..
Kafasına değil de koluna omzuna vurmanın farkı ne acaba size göre, çocuğunuza sorun bakalım fark ediyor mu neresine vurduğunuz?
Aynı hata kaç defa yapılır? 3 yaşında bir çocuğa her sinirlendiğinde vurmak hata mıdır, sistematik şiddet midir? Artık olay resmen bize döndü. Herkese atarlanma, azar, hiç de bile şeklinde cevaplar...Herkes hata yapar, ben de onlardan biriyim. Ama en başta kendi iki çocuğum olmak üzere kimsenin canını yakmadım.
Benim de çocuklarımın arasında iki yaş var ve bu küçüğü kıskanma olayı bizde de yaşandı. 2+1 evde yaşıyorduk derhal taşınmaya karar verdik. 3+1 ev bulduk ve her iki çocuğa da özel alanları olsun diye oda yaptık. Ben sadece anneyim. Besleyen, temizliğini bakımını sağlayan, güvende tutmaya çalışan biriyim. Pedagog veya çocuk gelişimi uzmanı değilim. Zorlandığım her an ya araştırdım ya da pedagoglara danıştım. Mesela bana kalsa iki kız kardeş aynı odada ne güzel arkadaş gibi oynarlardı ama pedagogun yönlendirmesiyle büyük kızıma kendi özel alanını yarattık. Veya büyük kızıma sormadan, sen artık büyüdün bu oyuncakla kardeşin oynasın hatasını yaptım.
Vursam dövsem iki ağlar susar kalırdı kardeşiyle aynı odada. Maddi olarak hayli hayli bakabileceğim halde bir çocuk daha yapmadım çünkü manevi olarak kaldıramayacağımı düşündüm.
Kayınvalide yanında yaşamak zorunda bırakılmakla ilgili hiç yorumunuz yok. Mesela ben böyle "anamın yanında yaşayacaksın" diyen bir kocayla evlenme hatasını yapmadım, evlenmek durumunda kalsaydım da mutlaka kurtulmanın yolunu arar çalışır biriktirir kendi evimize çıkardım. Çocuğu da ondan sonra yapardım.
Bir üye yazdı daha önce, bence de sizin diliniz şiddet. Fiziksel olmayınca sözlü şiddet gösteriyorsunuz. Hep bir savunma, karşındakine suçu yansıtma psikolojisi. Herkes sanki sizin yaptığınızı yapıyormuş da siz göze batıyormuşsunuz gibi. Hayır hanımefendi ben de dahil bir çok kadın küçüklüğünde şiddet gördüğü, dayak yediği için kendi çocuğuna yapmıyor. Bırak beni eşim bile en ufak şiddet gösterse derhal kovarım evden. Kızlarım şimdi 13-15 yaşlarında ve ben yanlış bir davranış göstermemek adına şimdi de ergenlik sorunları için uzmanlara danışıyorum.