Annemin omzuma yüklediği manevi yükler

Geçmiş olsun bu hasta bakan kişilerin yaşadığı çok büyük bi sorun. Anneme bakan babam da böyle olmuştu. Annenizi dinlemeyin ve başta yarım gün bir bakıcı tutun. Zaten hastalık ilerledikçe baba yatağa bağımlı olacak anneniz tek başına yapamayacak. Anneniz bakıcıyı kabul etmem derse ev işleri için vs diye önce o şekilde bilsin. Yardımcı varken de yavaş yavaş dışarı çıksın anneniz. Alzheimer derneği gibi bir şeye üye ise oralarda hastalara bakım veren yakınları için psikolog görüşmeleri ya da grup terapileri oluyor ücretsiz. Babam öyle bişey gitmişti 2-3 ay ve iyi gelmişti ona. Kendi gibi hasta bakan insanlarla aynı şeyleri yaşadığını görmek, paylaşım yapmak onu biraz rahatlatmıştı.
Ama yine de çok üzgünüm ama babanızın hastalığı devam ettiği müddetçe anneniz hep size bunları anlatacak. Gündemi bu çünkü. Bir evde bakıma muhtaç bir hasta varsa o ailenin tüm bireylerinin psikolojisi mahvoluyor. Annemin hastalığı sürecinde ben de anksiyete bozukluğu yaşamıştım.
Kolaylıklar diliyorum.

Sizi cok iyi anliyorum yatana da bakana da cok zor aslinda anneniz bi destek alsa yasadiklari kolau seyler degil cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…