Annemin ön koltuk takıntısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anneniz bi travmasıno aktarıyor muhtemelen. O yüzden şiddetle tepki gösteriyor. Muhtemelen yaşadığı bi duygusu tetikleniyor. Kendisini değersiz hissediyor olabilir. Siz eğer üstüne giderseniz daha çok tepki verir. Tedavi olması lazım. Bu takıntıdan da ilerde.

Kızlar merhaba,

Biz doğulu bir aileyiz, küçüklüğümuz kısıtlama ve herseye ayıp, günah denilerek geçti, bu şekilde özguvensiz saçma sapan acı dolu bir küçükluk geçirdik, ve şimdi annem hâlâ buna devam etmek istiyor,

Olay şöyle, 5 kardeşiz kimse annemi arayıp sormuyor, tek yaşıyor, her ihtiyacını ben karşılıyorum,

Hastane, pazar, çarşı vs. Arabayı görünce direkt ön koltuğa oturuyor, bir kere midem bulandi arka koltukta ön tarafa geçtim, kıyameti kopardı, büyük duruken, küçük öne gecmez dedi,

Bayramda ablamlarla bir yere gidecekti, ablam ön koltuğa oturdu diye, günlerce ağladı, beddualar etti, falan,
Bugün ilacım bitti dedi, eşimde evdeydi, gelip alayım ilacını dedim, daha ben binmeden koştu hemen ön koltuğa oturdu,

Önceleri eşim umursamiyordu, şimdi oda takıntı yapıyor, daha bir sürü takıntısı var annemin , o öyle yapıyorsa, ön tarafa sen otur diyor

Ben ne yapabilirim bu konuda.
Ehliyetiniz varsa aracı siz kullanın. Eşinize de arkaya geç demez heralde.

Anneniz kadin olarak görmedigi degeri böyle sacmaliklarla doldurmaya calisiyor. Sizin yasadiginiz baskilari oda kat kat yasamistir, ama cocuklarinda durdurmak yerine devam ettirmeye seciyor.

Büyüğü ön koltuğa oturtmak saygı belirtisi değildir. Öne oturunca noluyor, saygı duyulmuş mu oluyor? Kocaman kadının ön koltuğu bu kadar dert etmesini anlayamadım. Ön arka ne fark eder geç otur işte. Ki kimin arabasıysa onun eşinin oturması daha uygun bence. Bunun için beddua falan etmesi de ilginç. Toplum olarak aşamadığımız tabular var.

Çoğu kişi yorum yazarken kendi annesini gözünün önüne alarak yazıyor ama bazı anneler gerçekten dünya ahiret görüşülmeyecek nitelikte

Siz basit şeyler için beddua alsanız,tavırlarını,saçma sapan triplerini çekseniz yine aynı düşüncede olur muydunuz hanımlar

O kadar kişinin içinde evladına beddua edip incitiyor ama o anne yaşlı diye her şeyi hak görelim !? en ufak araba konusunda bile böyle yapan biri diğer konularda nasıl davranıyordur az çok ben tahmin edebiliyorum,evin içinde kaos yaratacak hakaret edecek beddua edecek sırf anne diye her şeyine susup katlanacağız diye bir dünyayı ben kim olursa olsun kabul edemiyorum ,bu kadar psikolojik rahatsızlıklar bu yüzden var zaten , bu zamana kadar herkes anneyi alttan aldığı için şimdi baş edemiyorlar ,ne yazık ki bu saatten sonra o kadın bir milim ilerleme kaydetmez bu şekilde ömrünüzü çürütür

Çocukluğumu şunun için anlattım, ona göre hersey ayip ve günahtı, şimdide büyük dururken küçük ön tarafa oturmaz ayip , günah diyor, eski günler geliyor aklima
Evet ayıptır, bir çeşit saygı göstergesidir. Yaşı büyükler genelde eski nesilse bir de kilolu oluyorlar, kilo sıkıntısı olmasa da arabaya zor binebiliyorlar en uygunu ön koltuk oluyor. Sizin ekstra bir durumunuz yoksa illa kocanızın yanınızda olmak zorunda değilsiniz.
Yok ben artık sınır çizmek istiyorum derseniz de kocanızı laf sahibi yapmayın kendi ağzınızla konuşun diğer kuralı olan şeyleri neyse annenizin.

Şimdi linç yiyeceğim ama söyleyeceğim

Annem 66 babam 58 doğumlu. Ben özel bir firmaya bağlı gayrimenkul işi yapıyorum

Özellikle BB ve X nesli "o yaşlı, o anlamaz" anlayışının o kadar farkında ki bunu kullanıyorlar.
Açıkça söyleyeyim konu paraya, arsa satışına e devlete girmeye falan ya da şirket sistemini anlatmaya gelince cin gibiler. Kusura bakmayın ama valla kurnazlık yapıyorlar. Bu lafın ardına siginiyorlar.
Ben anneme babama gayet laf anlatabiliyorum. Ki bu konuda görüşlerimi biliyor ve kendisi de yasitlarinin kendini Allah sandığını çocuklarına eziyet ettiklerini ve bundan rahatsız olduğunu söylüyor
80 yaşındaki insanla elbette uğraşmayın ama 50 yas çoğu prof hocamla aynı yaş. Yapmayın.
Pürüz ağlamalar işte hak helal etmemeler tamamen kendi büyüyünce elde ettikleri haklarının anasını ağlatma isteğinden başka bir şey değil. Valla gülerim yani Annem on koltuk için ağlasa. Daha da yapmaz. Bi de bayıl istersen feriha derim beddua ederse.

Keşke benim de böyle dertlerim olsa 😄 Yaptığının size bir zararı yoksa salın şu büyükleri bir ya 😃 ne olur yani arkaya otursanız, çıban mı çıkar totonuzda 😁
Hanımefendi sorun, benim arkaya oturup oturmamam değil, defalarca yazdım,
Sorun, annemin ön koltuk diye takıntı, yapması istediği olmadığı zaman çıkardığı olaylar, Eşimin de onu takıntı hâle getirmesi, benim artık arada kalmam.

Arabada oğlunun yanına oturmak isteyen anneler oluyor da ben etrafımda kızını arkaya oturtup kendi damadın yanına öne oturan hic kimse görmedim. Çok saçma bir mevzu. Siz uzatirsaniz da esinizin annenize saygısı kalmayacak. Fobisi var arkada oturunca panik oluyor diye gecistirin bence.

Doğululukla alakalı değil valla bu. Bazı ailelerde öyle olur büyükler önde oturur. Ben eşimin ailesinden bir büyük varsa öne otursun derim. Daha rahat olduğu için ve hepsi de aşırı kilolu,yürüme problemi olan insanlar olduğu için. Sizin anneniz de arkada otururken midesi bulanıyor olabilir,rahatsız oluyor da olabilir. Eşiniz neden karışıyor ki,anneniz önde oturunca karısı değişmiyor yani

Sizin de ön koltuk takıntınız var. Yarış yapıyorsunuz. Olursa ne oturmasa ne…

Oğlum babamnesini yanında istemediği için Kv önde ben arkada oluyorum. Otursyn ne olacak. Ben sürdüğümde oturuyorum zaten😁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X