iyi akşamlar bayanlar içim bu konuda çok dolu paylaşmak istedim. annem 25 yıllık ms hastası 47 yaşında. haftalık iğneler oluyo son 3 yıldır yalnız dışarı çıkamıyo ve evin içinde de ağır işler yapamıyo temizlik falan bi tek yemek ve çamaşırla ilgileniyo onun dışındaki herşeye ben yetişmeye çalışıyorum. annemin bi tane ruh hastası olduğuna inandığım bi arkadaşı var 57 yaşında hiç evlenmemiş yalnız yaşayan bi kadın. inanılmaz sivridilli gölgesiyle kavga edebilicek bi insan. yılbaşından önce şöyle bi olay oldu. annem telefonda arkadaşıyla konuşuyo megafon açık kadın yeni yıl dileklerinde bulunurken "allah kızına da acıma duygusu versin dedi" onu duyduğum andan beri kendisinden nefret ediyorum.ben açıp o akşam ne demek istiyosun sen demek istedim ama annem izin vermedi. tabi daha önce arkadaşlarının çocukları hakkında kıyas yaparken benden ve bi arkadaşımdan hayırsız diye bahsetmiş.. neyse bardağı taşıran son damlayı anlatmak istiyorum. annem dışarı çıkamıyo veya yürürken zorlanıyo diye ona demiş ki "sen böyle olduğun için kocan ve çocukların bıkıcaklar senden ve hastalığından.. ms hastalarının en belirgin özelliğidir bişeyi taktılar mı kafalarına sürekli ondan bahsederler. annem şimdi babamla en ufak bi tartışma yapsa "benim arkadaşım söylemişti benden bıkıcaksınız siz" diyo. içim paramparça oluyo. o benim dünyadaki tek varlığım. iğnelerin yan etkisi depresyonmuş bide bunu duyduktan sonra daha bi söyler oldu bunları. bende diyorum ki yarın arıyıp kadını "sen 57 yaşına gelmişsin ama bi çocuk gibi nerde ne konuşucağını bilmiyosun. yazık günah değil mi anneme sürekli bişeyler söyleyip moralini bozuyosun. yalnız olmanın faturasını böyle şeyler söyleyerek anneme mi kesiyosun" ve buna benzer şeyler söylemeyi düşünüyorum ama tabi daha ağır şeyler. annem bu kadının söylediğini şeyi söylediğinden beri tansiyonum çıktı yemin ederim.
Ama napsin en iyi arkadasiymis o kadin. İnsan arkadasina toz konduramiyor iste. Annenin arkadasina ihtiyaci var. Bence tatli dille o teyzeyle konussan. Annene olur olmaz herseyi soylemesin.
Belki oda yalnizliktan yapiyor bunu hic ailesi olmadigi icin annen hastayken bile onun yaninda olmanizi kiskaniyor.
Eger politik olur o kadinida sevdiginizi onun da degerli oldugunu hisstirirseniz. Hem annenize bir arkadas olmaya devam edecek hem de kendine ceki duzen verecektir diye dusunmek istiyorumm.
Bence kadını ara verip veriştir, eve gelmeyeceğini falan da sertçe anlat. Böylece hem haddini bilir, hem evinize adım atamaz ve anneni korumuş olursun.
Canım benim Allah anacığına yardım etsin içinde ne fırtınalar kopuyordur kimbilir.Haklısın tepkilerinde bence de kadını ara aynen bunları söyle ve ona deki "Allah sana vicdan versin İnşAllah benim için orada burada hayırsız diyorsun ama asıl sen ne kadar hayırsız bir arkadaşmış sın eğer annem senin söylediğin zırvalıklara dayanarak kendine bir fenalık yaparsa artık kork benden.Ayrıca doktoru sen ve senin gibi insanlarla görüşmeyi anneme yasak etti."Annenizi de bir psikoloğa götürmeye çalışın belki bu dönemleri kolay atlatır.Ne terbiyesiz,ne vicdansız bir kadınmış o yaa.Allah sizi onun gibilerden korusun tatlım...
bence ara o kadini ağzının payını ver!!
terbıyesıze bak ya
annenın aklına neler sokmaya çalışıyor, görüşmelerınede engel olmalısın, sonuçta annem çıkamıyor dıyorsun
o kadın gelıyordur sıze, telefon açtığında gelmemesını söyle bence
yada mesafe koysunlar
Kesinlikle uzak tut o kadını annen' den bence agır konus ki, bir daha size ve annenize bulasamasın.
İnsan arkadasına böyle seyler söyler mi hic? Ya da bunları söyleyen biri insanın gercek arkadası olabilir mi?
kadını annenden uzak tutmak en doğrusu gibi ama bu durumda da annen sana kızmaz mı
bilemedim şimdi:44:kadınla iyilikle konuşsan bu sözlerle annemi üzüyorsun annem seni seviyor ona destek ol gibisinden dinlemez mi seni acaba:26:
bu arada annene şifa diliyorum canım
bugün annemin başka bi arkadaşını aradım bu olayı anlattım. kadın bu şekilde arkadaş ortamındaki herkesi sinir ediyo. bugün gelen kadına döktüm içimi tüm sinirimle oda ben halledicem bu olayı dedi. annem ağlayarak o kadının aramamamı söyledi bende arayamadım umarım hallederler. haftaya gün bizde bende evde olucam yoksa olayı o zaman çıkartıcam.