annemin saçma inatları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
zaten öyle yapıyordum 3 gündür bu neyin inadını yaptılar bana anlamadım

annemle ablam kavga etti bu kez bana saramayınca geçen gün

belki gene kavga etmişlerdir bilmiyorum. ortak düşman olarak beni bulamayınca birbirlerine düşer zaten onlar.
bırak birbirlerini yesinler
ben evin soğuk nevalesiyim bilmiyor musun kimseye yüz vermiyorum
hem de aslında deli gibi sıcakkanlı bir insanken evde böyleyim
çünkü zamanında çok dayak yedim ezildim hakaretler bilmemnler
eve karşı mesafeli durmayı öğrendim
sorulan sorulara cevap kadar iletişimim
epeydir kafam rahat ama bu sayede arada sadece sinirlendiriyorlar yine ama tutuyorum tutabildiğim kadar kendimi napalım.

bırak birbirlerini yesinler
ben evin soğuk nevalesiyim bilmiyor musun kimseye yüz vermiyorum
hem de aslında deli gibi sıcakkanlı bir insanken evde böyleyim
çünkü zamanında çok dayak yedim ezildim hakaretler bilmemnler
eve karşı mesafeli durmayı öğrendim
sorulan sorulara cevap kadar iletişimim
epeydir kafam rahat ama bu sayede arada sadece sinirlendiriyorlar yine ama tutuyorum tutabildiğim kadar kendimi napalım.

hadi ya bilmiyordum :(

ben dayak yemedim ama çok deliyim şiddete karşıyım biri gelirse üstüme alt ederim ondan tırsıyorlar.

evet aynı durum benim de. zaten hep mesafeliyim artık bişeyimi anlatmıyorum. iyi bişeyi bile kötüye çevirebiliyorlar. saçım uzun "sen bi saç uzatırsın zaten" der, atıyorum sevgilimin aldığı kolye boynumdadır her kavgada o kolyeye laf eder, yok koca popolu der ama her fotosunda kendi poz verirken popoyu çıkarır abuk durur öğrencileri bile popo çıkık durmak için kasmasıyla dalga geçiyormuş.

bazen diyorum öğrencileri bundan daha olgun olabilir.

hadi ya bilmiyordum :KK43:

ben dayak yemedim ama çok deliyim şiddete karşıyım biri gelirse üstüme alt ederim ondan tırsıyorlar.

evet aynı durum benim de. zaten hep mesafeliyim artık bişeyimi anlatmıyorum. iyi bişeyi bile kötüye çevirebiliyorlar. saçım uzun "sen bi saç uzatırsın zaten" der, atıyorum sevgilimin aldığı kolye boynumdadır her kavgada o kolyeye laf eder, yok koca popolu der ama her fotosunda kendi poz verirken popoyu çıkarır abuk durur öğrencileri bile popo çıkık durmak için kasmasıyla dalga geçiyormuş.

bazen diyorum öğrencileri bundan daha olgun olabilir.
çekemiyorsa o laflar daha çok olur :KK51:
kişiliğine eşyalarına mesleğine vs vs
bana kardeşim mesleğime bile laf söylüyor beceremiyormuşum diye ...kendi büyük maharetli olduğundan mütevellit her şeyde
anlatmıyorum o yüzden hiçbir şey anlatmıcam da
bu arada evet dayak yedim babamdan özellikle geri dönüş yapamazdım
zaten babaya el kalkmaz anneye laf söylenmez küçük küçüktür ablalık yap sus otur (aramız da 2.5 yaş) böyle mottolarla büyüdüm
evin en olgun olması gereken kişisiydim bütün her şey benden beklenir her şeyi cathy müthiş bir olgunlukla yapsın ama biz çıldırabilirizdi onların hayata bakışı...
neyse aldırmamayı öğrendim,süper geçinmiyoruz ama idare ediyorum işte

benim de çok konularım vardı çok, bir zamanlar :KK53:
şimdi bir nebze daha iyiyim :silah:
okumak istersen eskilerden bakabilirsin açtığım konular kısmından
ama sıkıcı boşver :)

çekemiyorsa o laflar daha çok olur :KK51:
kişiliğine eşyalarına mesleğine vs vs
bana kardeşim mesleğime bile laf söylüyor beceremiyormuşum diye ...kendi büyük maharetli olduğundan mütevellit her şeyde
anlatmıyorum o yüzden hiçbir şey anlatmıcam da
bu arada evet dayak yedim babamdan özellikle geri dönüş yapamazdım
zaten babaya el kalkmaz anneye laf söylenmez küçük küçüktür ablalık yap sus otur (aramız da 2.5 yaş) böyle mottolarla büyüdüm
evin en olgun olması gereken kişisiydim bütün her şey benden beklenir her şeyi cathy müthiş bir olgunlukla yapsın ama biz çıldırabilirizdi onların hayata bakışı...
neyse aldırmamayı öğrendim,süper geçinmiyoruz ama idare ediyorum işte

ohoo o meslek muhabbeti zaten var. hatta ben bazen asıl sebep o mu diyorum. çünkü dr koca takıntısı var netten falan dr lar ile tanıştı bikaç sevgili oldu adamlar bunu çok ezdiler o da geldi hıncını benden çıkardı.

mesela sağlık ocağında çalışan bir pratisyenin peşinden çok koştu. arkadaşını muayeneye bile yollattı ayrıldıktan sonra ondan selam söylesin diye takipler kumpaslar falan.

ben de şu an pratisyenim mesela gelip bana ben senden üstünüm ben yukardayım sen benim seviyeme gelemezsin sen hiç bi b.k olamazsın bilmem ne. falan diyor durduk yere. o zaman neden benim seviyemde adam için yırtındın o kadar? madem yukardasın süpersin?

aslında başkalarını kıskanırdı hep ama ben bana da yaptığının farkında değildim. geçen eski kitaplar arasında eski günlüğünü buldum o zamanlar 13-14 yaşındaymışım ufacık şeylere o kadar kinlenmiş o kadar nefret dökmüş ki bana şok oldum.

resmen hayal kırıklığına uğradım. meğer beni hiç sevmemiş hiç şefkat göstermemiş (zaten göstermedi) ben kardeşiz sanmışım safça bakmışım ona oysa hep içten kinlenmiş bana fırsatını bulduğunda beni yıkmak için de yıktı :(

benim de çok konularım vardı çok, bir zamanlar :KK53:
şimdi bir nebze daha iyiyim :silah:
okumak istersen eskilerden bakabilirsin açtığım konular kısmından
ama sıkıcı boşver :)

hadi ya. valla aslında benzer konuları okumak iyi geliyor çünkü bi ara benim suçlu olduğuma inandırmışlardı beni. normal olduğumu teyit etmem gerekiyor benim gibi başkaları olduğunu da görerek

Ailede maddi imkan varsa ve bunu çocukları için kullanmıyorsa, sürekli kavga ortamı varsa bence sorun.
18 yaşını geçti diye ihtiyaçlarını katşılamamak ne derece doğru?
Ayrı ev imkanın varsa talep etmen gayet normal.
İmkanları olmayan bi aileye, ille ayrı ev diye tutturmuyorsun sonuçta

Ailede maddi imkan varsa ve bunu çocukları için kullanmıyorsa, sürekli kavga ortamı varsa bence sorun.
18 yaşını geçti diye ihtiyaçlarını katşılamamak ne derece doğru?
Ayrı ev imkanın varsa talep etmen gayet normal.
İmkanları olmayan bi aileye, ille ayrı ev diye tutturmuyorsun sonuçta

ben de onu diyorum. ki hep tutumlu bi öğrenciydim aile yanında okudum öyle para dökmediler bana. hani sorumsuz vefasız çocuk halim yoktu.

bu imkanlar ablama sağlanırken bana neden sağlanmıyor bi de sorun o. ablam 28 yaşındayken kimse ona hesap sormuyordu 35 yaşında hala sormuyor ama o bana sorma hakkı buluyor kendinde. bi ablam daha olsa ondan büyük neden ailenle yaşayıp masraf yaptırıyorsun diye ona çemkirse güzel mi olurdu?

geçen gün eşofman altı kalmamış diye annemle kavga ediyordu ablam.

az önce hayatımda ilk defa çamaşır yıkattığını gördüm asmaya gidiyordu eşofman altlarını.

hayırdır inşallah.

bugünleri de gördüm ya...

ben kendi çamaşırlarımı kendim yıkarım bana hep "çamaşır gibi basit şeylerle uğraşıyorsun, üff ne saçma şeylerle uğraşıyorsun" vs derdi.

ben de bunu herkesin yaptığını onun da yapması gerektiğini bi türlü anlatamazdım.

eminim şu an mutsuzluktan ölüyordur ahahahahah

ne o çamaşır yıkadı 35 yaşında kız. ay şaka gibi:-):-)

3 gündür eve gitmiyorum zaten annemler öteki tarafta ablam iş yerine yakın diye bu evde sadece uyumaya geliyor otel gibi kullanıyordu.

bikaç gündür annem arıyordu açmıyordum bugün babamdan aradı açtım konuştuk içimde ne varsa döktüm ağladım hatta sinirden :KK43:

güya benim için gitmişler. ben de dedim madem yemek vs yapmıyorsunuz o halde ben gitseydim oraya. ablamla kalmak istemiyorum dedim.

sonuç toplanıp geliyorlar ben gidiyorum. bu iş de böylece benim dediğim gibi sonuçlandı.

bu saatten sonra artık geri adım da atmam kendimden başkasını da düşünmem.

zaten sevgilim gidiyor zorunlu hizmete çok mutsuzum. kalan bütün kavgalar anlamsız geliyor. benim bu sınavı naapıp edip kazanmam lazım onu yanıma getirebilmek için eş durumundan :KK43:

artık ablamın eziklik kompleksiyle de annemlerin saçma kavgalarıyla da uğraşıcak lüksüm yok cesur olmak zorundayım :(

3 gündür eve gitmiyorum zaten annemler öteki tarafta ablam iş yerine yakın diye bu evde sadece uyumaya geliyor otel gibi kullanıyordu.

bikaç gündür annem arıyordu açmıyordum bugün babamdan aradı açtım konuştuk içimde ne varsa döktüm ağladım hatta sinirden :KK43:

güya benim için gitmişler. ben de dedim madem yemek vs yapmıyorsunuz o halde ben gitseydim oraya. ablamla kalmak istemiyorum dedim.

sonuç toplanıp geliyorlar ben gidiyorum. bu iş de böylece benim dediğim gibi sonuçlandı.

bu saatten sonra artık geri adım da atmam kendimden başkasını da düşünmem.

zaten sevgilim gidiyor zorunlu hizmete çok mutsuzum. kalan bütün kavgalar anlamsız geliyor. benim bu sınavı naapıp edip kazanmam lazım onu yanıma getirebilmek için eş durumundan :KK43:

artık ablamın eziklik kompleksiyle de annemlerin saçma kavgalarıyla da uğraşıcak lüksüm yok cesur olmak zorundayım :KK43:

Koşullu şartlanmamı dersin . Yoksa iç güdümden gelen istek mi dersin . Bilemem ama bundan sonra daha sağlam çalışırsın ;)

Koşullu şartlanmamı dersin . Yoksa iç güdümden gelen istek mi dersin . Bilemem ama bundan sonra daha sağlam çalışırsın :KK66:

mecburum zaten artık :KK43: hem vaktimi harcayabileceğim bişey de kalmayacak o da gidince :KK43:

Boşuna demiyorlar Allah ev değil,
önce huzur versin diye...

benim bir lafım var. parasızlık huzursuzluk verir ama para da huzur vermez diye. para olsun ama sadece para yetmez aile olmaya.

biz çok yokluk çektik babam battı durumumuz bunun on katıydı. kaybettik sıfırdan başladık ailecek çocukken bile burslu okudum minimum para harcadım ki kendimize yetcek bir paramız olsun ünide bile aile evinde kaldım harcamam yoktu hiç ev tutmak bile lükstü arkadaşlarım ev kirası yemek derken aylık 2 bin lira harcardı ben belki 100 lira anca. ona rağmen yaranamadım. şu yaşımda para harcayan kız oldum. marketten meyve aldım dışardan 1 kez yemek söyledim diye bana para yiyorsun dediler hakaretler ettiler. sanki ömrüm boyunca okuyan ben değildim sanki clublarda gezdim yurtdışlarında fink attım aile arkadaşlarımızın çocukları gibi. aile arkadaşımızın kızları avustralyada okuyamadılar bıraktılar geldiler ne kadar pahalı oralar üstelik bitiremediler yine baba evinde hoş karşılandılar. ben ailemin dizi dibinde okudum yine mükafatım hakarete uğramak sebep de sınav sürecimi uzattım diye.

bundan gayri ne parayı umursarım ne aileyi. dışarıdan yemeğimi söylerim oturur çalışırım. ben kendimi çektikçe burnumdan getirdiler. şimdiye kadar benden esirgediklerine saysınlar.

mecburum zaten artık :KK43: hem vaktimi harcayabileceğim bişey de kalmayacak o da gidince :KK43:

benim bir lafım var. parasızlık huzursuzluk verir ama para da huzur vermez diye. para olsun ama sadece para yetmez aile olmaya.

biz çok yokluk çektik babam battı durumumuz bunun on katıydı. kaybettik sıfırdan başladık ailecek çocukken bile burslu okudum minimum para harcadım ki kendimize yetcek bir paramız olsun ünide bile aile evinde kaldım harcamam yoktu hiç ev tutmak bile lükstü arkadaşlarım ev kirası yemek derken aylık 2 bin lira harcardı ben belki 100 lira anca. ona rağmen yaranamadım. şu yaşımda para harcayan kız oldum. marketten meyve aldım dışardan 1 kez yemek söyledim diye bana para yiyorsun dediler hakaretler ettiler. sanki ömrüm boyunca okuyan ben değildim sanki clublarda gezdim yurtdışlarında fink attım aile arkadaşlarımızın çocukları gibi. aile arkadaşımızın kızları avustralyada okuyamadılar bıraktılar geldiler ne kadar pahalı oralar üstelik bitiremediler yine baba evinde hoş karşılandılar. ben ailemin dizi dibinde okudum yine mükafatım hakarete uğramak sebep de sınav sürecimi uzattım diye.

bundan gayri ne parayı umursarım ne aileyi. dışarıdan yemeğimi söylerim oturur çalışırım. ben kendimi çektikçe burnumdan getirdiler. şimdiye kadar benden esirgediklerine saysınlar.
Kıyamam, sen yetinmeyi bildilçe tepene çıkmışlar. Bu yazdıklarını soyleseydin onlara da, Allah kolaylık versin yeni yaşamında. elbette parasızlık huzursuzluk yaratır. Allah ele muhtaç etmesin,..

Kıyamam, sen yetinmeyi bildilçe tepene çıkmışlar. Bu yazdıklarını soyleseydin onlara da, Allah kolaylık versin yeni yaşamında. elbette parasızlık huzursuzluk yaratır. Allah ele muhtaç etmesin,..

valla söylemedim ama farkında olmaları da lazım yani

evet kimseye muhtaç etmesin ailesine bile. teşekkür ederim.

kızlar selam uzun oldu kusura bakmayın.

bizim 2 tane evimiz var farklı semtlerde arada yarım saatlik mesafe var. diğer evde daha önceden annem babam ananem ordaydılar biz ablamla şu anki evdeydik ama annem öteki evde nerdeyse hiç durmadı hep bizimleydi babam da sık sık gelip gidiyordu. yeniden yapılandırma nedeniyle yıkılıp baştan yapıldı diğer ev. o sırada şu an oturduğuma yakın ev kiraladılar çünkü çok kavga gürültülüler ama öteki ev bitince yapılması diğer eve gitmediler. şuanki eve doluştuk hepimiz diğer ev boş kaldı.

ben sınava hazırlanıyorum geçen sene full tempo çalışıyordum, geldiler şu an oturduğum eve hepberaber ve çok kavga gürültülü bi aile zaten 2 senedir annemle ablam küfür hakaret burnumdan getiriyorlar. ilk geldiklerinde diğer eve gitsinler diye çok uğraştım, annem sürekli bahane etti yok doğalgaz bağlanmadı yok su bağlanmadı vs diye, ağladım yalvardım anne düzenimi bozuyorsunuz yapmayın diye. dinlemedi. küçücük evde oturuyoruz 5 kişi kavga gürültü (burnumdan getiriyorlar demiştim demi)

bu arada ablam da kendine ev istemeye başladı, ama en lüks semtten istiyor haliyle fiyatlar çok uçuk, almak için evde her şeyi kıstılar, en ufak bi marketten meyve alsam bana para yiyorsun vs dediler ki durumumuz kötü de değil, neyse orayı geçiyorum.

bugün kar kış kıyamette annem gaza geldi hepsini aldı topladı öteki eve gittiler. hiçbir şey demedim ama çok sinirliyim. bütün düzenimi istediği gibi bozup istediği gibi mahvettiler, şimdi yanlarına kâr kalacak şekilde gidiyorlar. şimdi biliyorum ablam öteki eve gitmeyecek çünkü çalıştığı yere uzak, e annem de gelir, yarı orda yarı burda olurlar, hem atıyorum evde yemek olmaz temizlik olmaz, ama aynı zamanda gelir bana kavga eder huzurumu bozarlar, evi otel gibi kullanırlar çünkü geçmişte öyle oldu hep. hani bunu evin çocuğu olarak benim yapmam gerekirken onların pisliğini gürültüsünü çekmekten bıktım.

benimse planım hem sınavımı kazanmak hem öteki eve yerleşmek. aslında öteki evle ilgili hiç planım yoktu, ama annemle ablam 2 senedir burnumdan getiriyor, ve düzenimi bozup oraya yerleşmeyip beni sınavımdan ettikleri için sinirliyim onlara. hayatımda hiç kumpas yapmadım taktik yapmadım o yüzden neyi nasıl yapmalıyım bilmiyorum bu planımı nasıl gerçekleştirebilirim?

ben öteki eve gitmeye kalktığımda bana elektrik su parası çıkar ben karşılayamam falan demişti annem ben de kendi paramı kazanmadan gidemedim. yani elimi kolumu her yerden bağlıyorlar. cidden maddi olarak sıkıntıda olsak hak vericem ama bankada bile bi ev parası dururken insan kendi evladına bu kadar işkence yapar mı aklım almıyor.

not: lütfen o senin ailen vs geyiği yapmayın, daha dün annemle ablam ikisi birlikte karşıma geçip "sen o.." diye hakaret ediyordu durduk yere. ben bunları hak etmedim. benim hayatımı çalıp sonra da zevkle hayatlarına devam etmelerini istemiyorum.
Anneye el kalkıyorsa sizin de ,gözünüz bu kadar mal için dönmüşse vurun hepsini evlerde şehirde size kalsın bakalım sahipsiz ve soğuduğunuz anneniz babanız kardeşiniz olmadan evler ve şehir sizi ne kadar mutlu edecek.

Anneye el kalkıyorsa sizin de ,gözünüz bu kadar mal için dönmüşse vurun hepsini evlerde şehirde size kalsın bakalım sahipsiz ve soğuduğunuz anneniz babanız kardeşiniz olmadan evler ve şehir sizi ne kadar mutlu edecek.

ben anneme hiç el kaldırmadım, şiddet bana göre değil. bir daha okuyun.

Merak ettim bu tus'tan kac puan almistin E esmergizmo

paylaşmak istemiyorum.

bugün eve döndüm, annemi babamı karşıma alıp konuştum düzgünce.

dışarıda insanlar ölüyor biz abuk subuk şeylerden birbirimize çatıyoruz. bana karşı hakaret küfür olacaksa bu evde ben yokum, kim olursa olsun ben bunu kaldırmam anam babam da olsa yokum, size saygımdan burada duruyorum dedim.

ilk defa annem de bazı yanlışlarını kabul etti. bundan sonra karşılıklı daha dikkatli olacağımıza karşı söz verdik.

bütün bu konuşma sırasında ablam odasından çıkmadı bile zaten bu şekilde ancak düzgün anlaşabildik o girince işin içine kavgaya dönüyor. o yüzden bi süre ablamla muhattap olmayacağımı yoksa hepten kopacağımızı söyledim. tamam dediler onlar da.

öteki eve temelli gitmekten vazgeçtim ben de. sınavıma odaklanacağım. ama arada bikaç günlüğüne gidebilirim ki çok muhabbet tez ayrılık getirir misali laçkalaşmayalım saygı kalsın.

bu ailenin bu derece normalleşebileceğine inanamazdım. beni kaybetme korkusu olunca akılları başlarına gelmesi ne yazık. geç oldu güç oldu ama umarım bozulmaz tekrar. bu saygı ilişkisini bozdurtturmayacağım bir daha. eğer bozulursa ben yokum bu kadar basit. bu yüzden arada bir 3-4 uzaklaşacağım başka yerde çalışırım o sırada diğer eve giderim arkadaşımda kalırım vs. hem hepimiz bi uzaklaşırız.

yakın olup kavga etmektense uzak olup özlemeyi tercih ederim en azından kalbimde sevgiyle kalırlar.

neyse bu sefer farklı bir yaklaşımla çözdüm olayı, bu tip sorunlar yaşayanlara da tavsiye ederim, kıssasa kıssas, çirkinleşmeden uzaklaşmak en güzeli.

Mune Mune @Margarikotin konumu kapatabilir misiniz? sorunum çözüldü teşekkürler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X