Yok şükür özgüvenim gayet yerinde .Bence abim bunu da kaldıramıyor .
ozguvenin şükürlük olsaydi özdegerin olurdu. özdegerin olsaydi da 26 yaşında, kendi parani kazaniyorken ailenin agzina bu kadar bakmazdin.
onlar hırgür çıkarıyorsa sen de cikar. Benim de annem baskıcı , panik vs biridir ama izin almadigim icin nelere nelere alisti zamaninda.
benim yillik iznimde izmire tatile gitmem bile imkansiz birseydi ailem icin. "oyle sey olmaz, tek basina gidemezsin" cümlelerini cok duydum ama aldim biletimi gittim.
izmire tatile gitmenin onlar için "imkansız" oldugu bir ailem varken istifami verip 20 günlük bir tura katilmistim mesela senden biraz daha kucukken. vizem cikinca soylemistim. ne kiyametler koptu ama gittim. annem telefonuma 5 dk ulasamazsa tüm sistemi çöker stresten. ama ona ragmen elimde cadirim, tek basima kamp yapicam diye cok ciktim evden.
hicbirinde de güllük gulistanlik olmadi. hep üzüldü, hep duygu sömürüsü yapti, ozellikle ilk 5 yil hep kavga etti her kapidan cikmadan. neredeyse hic sarilarak ugurlandigimi hatirlamam. hep ya kavgayla ya mutsuz suratlarla- suskunlukla cezalandirilip ciktim evden
ama yapacagimi yaptim yani.
sen de ayni sekilde. izin istedigin surece hicbir adim ilerleyemezsin. benimle benzer ailede bir arkadasim var. o psikolojik baskılara gelemiyor - cok cabuk pes etti. "izin vermezler izin vermezler" diye diye. sonuc olarak 34 yasinda o da benim gibi. isten 6da cikiyor, eve iki aksam pespese 10da gelemez. haftasonu sabah erken evden cikamaz. mutlaka bir bahane soyleyip "izin almasi" gerekiyor
siz de bir isyan cikarmazsaniz ömrünüz izin almakla gececek. evlenjrken bile begenmezlerse izin vermeyecekler.
bu hayat mi?
izin alma, yap yapacagini bir defa da.
ennn kötü ne olabilir?
en kötü seni eve mi almayacaklar? canına minnet, atanmissin paran var, birikimin var. kendi yoluna bakarsin.
ya da en kötü sana vurmaya mi calisacak? bu yasinda dayak yemeye utanmiyorsan kadesi aramaya da utanmazsin. ele gune rezil olduklariyla kalirlar sen de firsattan istifade bağları koparirsin. eve polis vs gelince onlar da yaptiklarinin ne büyük birsey olduguyla yuzlesir.
sen kendi yapacagini yapacak olsan kimse sana bunca baskiyi yapamaz. çünkü bilirler ki sen zaten yapacaksin.
simdi iki bagirtiya ezilip susacagini biliyorlar höthötleyip sindiriyorlat seni.
ha babam manyaktir, gelir öldürür kadin cinayetine maruz kalirim vs diyorsan. böyle tehlikeli ve manyak bir ailen varsa tabii ki bu dediklerim olmaz. sen aileni daha iyi bilirsin. boyle bir ihtimalleri varsa sularina git evlenene kadar. ama bunun dışında klasik normal baskici aileyse tek çözümü onlari umursamayip hayatina bakman. deli deliyi görünce comagini saklar