• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin Saçmalığı

Yok maaşım ben de kalıyor şükür
Tamam bu iyi, mutlaka birikm yapın, bankada altın hesabı açıp elinize geçeni koyun bu gidişle resti illa ki çekmeniz gerekecek.

Bu arada bir sürü kişi evden ayrıl neden ayrılmıyorsun vb. tarzı yorumlar yapmış. Bu tür ailelerde büyüyen kadınların çoğu özgüvensizdir, şartları buradaki iki satır mesajla anlaşılamaz, konu sahibinin şiddet görmesi ayrı, aileden hiç kimseden destek görmemesi ayrı, herhangi bir akraba rol modeliyle erken farkındalık yaşayamamış olması ayrı bir sürü kişisel sebebi/gerekçesi vardır. Sonuçta kendisi bir şeyleri görmüş ve anlamış çözüm yolları aramaya başlamış.

Öneri vermek başka şey, kişiyi suçlayarak eleştirmek bambaşka.

Tamam bu iyi, mutlaka birikm yapın, bankada altın hesabı açıp elinize geçeni koyun bu gidişle resti illa ki çekmeniz gerekecek.

Bu arada bir sürü kişi evden ayrıl neden ayrılmıyorsun vb. tarzı yorumlar yapmış. Bu tür ailelerde büyüyen kadınların çoğu özgüvensizdir, şartları buradaki iki satır mesajla anlaşılamaz, konu sahibinin şiddet görmesi ayrı, aileden hiç kimseden destek görmemesi ayrı, herhangi bir akraba rol modeliyle erken farkındalık yaşayamamış olması ayrı bir sürü kişisel sebebi/gerekçesi vardır. Sonuçta kendisi bir şeyleri görmüş ve anlamış çözüm yolları aramaya başlamış.

Öneri vermek başka şey, kişiyi suçlayarak eleştirmek bambaşka.
Yok şükür özgüvenim gayet yerinde .Bence abim bunu da kaldıramıyor .

klasik Türk aile yapısı. kendileri erkek çocuklarını üstün görürler ve senin de öyle görmeni isterler. lafa gelince eşit seviyoruz ne alaka derler ama her şeyi erkek çocuğuna yaparlar ama sadece kızlarının hayatlarına müdahale ederler çünkü diğerinin çükü var o kendi kararlarını verebilir. etimle kemiğimle nefret ediyorum. umuyorum yeni nesillerle ve eğitimle yavaş yavaş da olsa aşacağız.

Evin ortak işiyse abimde bu evde yaşıyor o da ortak işleri yapsın diyin ama bence en mantıklısı evden gitmek. Koparin bağlarınızı pişman olurlarsa tekrar görüşmeye başlarsınız. Ya da evde odanızdan çıkmayın sadece kendi işlerinizi yapın varla yok arası olun

Arkadaşlar selam . Ben 26 yaşında hem öğretmenlik yapıp hem yüksek lisans yapıyorum.Abim 35 yaşında daha kendi yatağını toplamaktan aciz .Neymiş ben toplayacakmışım .Annem öyle dikte ettiriyor .Evin ortak işiymiş .Hayır gayette şahsi .Ben bu kadından da bu oğulculuğundan da bıktım artık. Şu an tayin isteyemiyorum. Sizce ne yapabilirim? Tiksiniyorum artık .
Ayrı ev gibi bir şansım da yok . Klasşk aile yapısı izin vermezler .
Hayır koca adamın yatağını neden siz toplayacakmışsınız?! Ben de erkek kardeşimin odasını bilerek toplamazdım kendi öğrensin temizlesin diye. Bu görev size ait değil ki abiniz 35 yaşında, kendi yatağını bi zahmet kendi toplasın. Sonra böyle alışıyorlar her şeyi kadınlardan bekliyorlar…

Benden kücük iki erkek kardeşim var hiçbir zaman da odalarını yataklarını toplamadım, banane. Allahın öküzleri. Yattıgı yeri bi temizlesin, temizlemiyorsa pislik içinde yatsın banane. Annesi olarak kendisi çok önemsiyorsa çocuğunun yatagını toplasın madem. İğrenç ya. Ayrıca siz 35 yaşındaki adamın odasına girmemelisiniz bence. Ben düşünüyorum 15 16 yaşından sonra kardeşlerimin odasında bir şeye elimi sürmedim.

Yatak toplatıyolar napayım diyosun topluyosun, ayrı eve çıkarmazlar diyosun oturuyosun.
Biraz kendi hayatının kararlarını kendin vermeyi mi öğrensen?
Ben bu konuda farklı düşünüyorum
Ayrı ev konusunda aileniz cahil ve baskıcı ise bu neredeyse imkansız oluyor

Yok şükür özgüvenim gayet yerinde .Bence abim bunu da kaldıramıyor .
ozguvenin şükürlük olsaydi özdegerin olurdu. özdegerin olsaydi da 26 yaşında, kendi parani kazaniyorken ailenin agzina bu kadar bakmazdin.
onlar hırgür çıkarıyorsa sen de cikar. Benim de annem baskıcı , panik vs biridir ama izin almadigim icin nelere nelere alisti zamaninda.
benim yillik iznimde izmire tatile gitmem bile imkansiz birseydi ailem icin. "oyle sey olmaz, tek basina gidemezsin" cümlelerini cok duydum ama aldim biletimi gittim.
izmire tatile gitmenin onlar için "imkansız" oldugu bir ailem varken istifami verip 20 günlük bir tura katilmistim mesela senden biraz daha kucukken. vizem cikinca soylemistim. ne kiyametler koptu ama gittim. annem telefonuma 5 dk ulasamazsa tüm sistemi çöker stresten. ama ona ragmen elimde cadirim, tek basima kamp yapicam diye cok ciktim evden.
hicbirinde de güllük gulistanlik olmadi. hep üzüldü, hep duygu sömürüsü yapti, ozellikle ilk 5 yil hep kavga etti her kapidan cikmadan. neredeyse hic sarilarak ugurlandigimi hatirlamam. hep ya kavgayla ya mutsuz suratlarla- suskunlukla cezalandirilip ciktim evden
ama yapacagimi yaptim yani.
sen de ayni sekilde. izin istedigin surece hicbir adim ilerleyemezsin. benimle benzer ailede bir arkadasim var. o psikolojik baskılara gelemiyor - cok cabuk pes etti. "izin vermezler izin vermezler" diye diye. sonuc olarak 34 yasinda o da benim gibi. isten 6da cikiyor, eve iki aksam pespese 10da gelemez. haftasonu sabah erken evden cikamaz. mutlaka bir bahane soyleyip "izin almasi" gerekiyor
siz de bir isyan cikarmazsaniz ömrünüz izin almakla gececek. evlenjrken bile begenmezlerse izin vermeyecekler.
bu hayat mi?
izin alma, yap yapacagini bir defa da.
ennn kötü ne olabilir?
en kötü seni eve mi almayacaklar? canına minnet, atanmissin paran var, birikimin var. kendi yoluna bakarsin.
ya da en kötü sana vurmaya mi calisacak? bu yasinda dayak yemeye utanmiyorsan kadesi aramaya da utanmazsin. ele gune rezil olduklariyla kalirlar sen de firsattan istifade bağları koparirsin. eve polis vs gelince onlar da yaptiklarinin ne büyük birsey olduguyla yuzlesir.
sen kendi yapacagini yapacak olsan kimse sana bunca baskiyi yapamaz. çünkü bilirler ki sen zaten yapacaksin.
simdi iki bagirtiya ezilip susacagini biliyorlar höthötleyip sindiriyorlat seni.
ha babam manyaktir, gelir öldürür kadin cinayetine maruz kalirim vs diyorsan. böyle tehlikeli ve manyak bir ailen varsa tabii ki bu dediklerim olmaz. sen aileni daha iyi bilirsin. boyle bir ihtimalleri varsa sularina git evlenene kadar. ama bunun dışında klasik normal baskici aileyse tek çözümü onlari umursamayip hayatina bakman. deli deliyi görünce comagini saklar

ozguvenin şükürlük olsaydi özdegerin olurdu. özdegerin olsaydi da 26 yaşında, kendi parani kazaniyorken ailenin agzina bu kadar bakmazdin.
onlar hırgür çıkarıyorsa sen de cikar. Benim de annem baskıcı , panik vs biridir ama izin almadigim icin nelere nelere alisti zamaninda.
benim yillik iznimde izmire tatile gitmem bile imkansiz birseydi ailem icin. "oyle sey olmaz, tek basina gidemezsin" cümlelerini cok duydum ama aldim biletimi gittim.
izmire tatile gitmenin onlar için "imkansız" oldugu bir ailem varken istifami verip 20 günlük bir tura katilmistim mesela senden biraz daha kucukken. vizem cikinca soylemistim. ne kiyametler koptu ama gittim. annem telefonuma 5 dk ulasamazsa tüm sistemi çöker stresten. ama ona ragmen elimde cadirim, tek basima kamp yapicam diye cok ciktim evden.
hicbirinde de güllük gulistanlik olmadi. hep üzüldü, hep duygu sömürüsü yapti, ozellikle ilk 5 yil hep kavga etti her kapidan cikmadan. neredeyse hic sarilarak ugurlandigimi hatirlamam. hep ya kavgayla ya mutsuz suratlarla- suskunlukla cezalandirilip ciktim evden
ama yapacagimi yaptim yani.
sen de ayni sekilde. izin istedigin surece hicbir adim ilerleyemezsin. benimle benzer ailede bir arkadasim var. o psikolojik baskılara gelemiyor - cok cabuk pes etti. "izin vermezler izin vermezler" diye diye. sonuc olarak 34 yasinda o da benim gibi. isten 6da cikiyor, eve iki aksam pespese 10da gelemez. haftasonu sabah erken evden cikamaz. mutlaka bir bahane soyleyip "izin almasi" gerekiyor
siz de bir isyan cikarmazsaniz ömrünüz izin almakla gececek. evlenjrken bile begenmezlerse izin vermeyecekler.
bu hayat mi?
izin alma, yap yapacagini bir defa da.
ennn kötü ne olabilir?
en kötü seni eve mi almayacaklar? canına minnet, atanmissin paran var, birikimin var. kendi yoluna bakarsin.
ya da en kötü sana vurmaya mi calisacak? bu yasinda dayak yemeye utanmiyorsan kadesi aramaya da utanmazsin. ele gune rezil olduklariyla kalirlar sen de firsattan istifade bağları koparirsin. eve polis vs gelince onlar da yaptiklarinin ne büyük birsey olduguyla yuzlesir.
sen kendi yapacagini yapacak olsan kimse sana bunca baskiyi yapamaz. çünkü bilirler ki sen zaten yapacaksin.
simdi iki bagirtiya ezilip susacagini biliyorlar höthötleyip sindiriyorlat seni.
ha babam manyaktir, gelir öldürür kadin cinayetine maruz kalirim vs diyorsan. böyle tehlikeli ve manyak bir ailen varsa tabii ki bu dediklerim olmaz. sen aileni daha iyi bilirsin. boyle bir ihtimalleri varsa sularina git evlenene kadar. ama bunun dışında klasik normal baskici aileyse tek çözümü onlari umursamayip hayatina bakman. deli deliyi görünce comagini saklar
İşte bu son saydığın ihtimaller olduğu için susuyorum .Özgüven eksikliğim yok .

35 yaşında adamın anasının evinde ne işi var ya bi insan nasıl düzen kuramaz o yaşta? siz de koca insansınız haklarınızı savunabilirsiniz diye düsünüyorum..

Yıllar önce Turizm okuduğumda aynı muameleyi gördüm. Sonra baktım şehir de bu iş yapılmıyor öğretmenlik okudum bu defa da atanamıyorum.

Demem o ki fırsatınız varken aile maile dinlemeyin kendiniz ile ilgili konularda. Eğer ben o zaman gitmiş olsaydım şimdi yurtdışındaydım. Bu arada benden 11 yaş küçük kardeşim şehir dışında okuyup orada kaldı. Aile aynı aile biraz keskinlik lazım.

Back
X