• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin sevgisini göstermemesi

Teşekkür ederim bende tam problemleri çözemedim. Ama ben biraz sanırım tartışarak da olsa derdimi anlatıyorum . Şimdi kız kardeşlerime yaklaşımı farklı olmaya başladı . Toplumumuzda sevgi göstermek zayıflık ya da utanç verici olarak görüldüğü için büyüklerin yanında bile çocuk opulmuyor. Umarım sizde duzeltirsiniz
Ne güzel farkındalık yaratmışsınız en azından. Evet sevgi göstermeyi zayıflık olarak görüyor olabilir. Keşke böyle görmeseydi belki bir kızım olur ben de onunla aşarım bunu. Annemin bu yaşından sonra düzeleceğini inanmıyorum inşallah yanılıyorumdır. İnşallah düzeltiriz bizde

Eşimin anneside böyle. Sadece askere giderken sarılmış. Bir kere oğlum dediğini duymadım sadece ismiyle seslenir, el gibi.

Kızım yok, oğullarım var ve ileride kimseye hakettiğinden fazla değer verip uzulmesinler diye sevgimizi hep gösteririz anne baba olarak. Kimse olmasa bile biz seni hep seveceğiz guvenini hissettiririz.

Annemizin yaşı kaç? Yaşı ileride olanlar da daha çok gözlemledim ben bu sevgiyi belli etmeme durumunu
Evet aramızda 40 yaş var. Benim de annem kızım diye seslenmez hiç adımla seslenir 🙁 ben de sizin gibi düşünüyorum Allah nasip ederse çocuğuma verebileceğim en temel şey sevgi olacak. Yaşamayan bilmez sevgi eksikliğinin bir insanın hayatında nelere yol açabileceğini.

Annenizle ilişkinizin detaylarını elbette bilemeyiz.Ama yoklukları o kadar zor ki...Annemi kaybedeli bir yıl oldu.Bir gün göçüp gideceğini biliyoruz ama zamani geldiğinde bunu yaşamak bambaşka.Ne olduğunu anlamadan bir bakmışsın ki yok.İnanın sonrası derin bir boşluk oluyor.Belki sevgisini belli edemiyordur ama sizi seviyordur kendince.Hayatta geriye bakarak,geçmişte kalarak çok şey kaybediyoruz..
Başınız sağolsun. Eğer sizi üzecek birşey anımsattıysam helal edin lütfen 🥺 Çok haklısınız. Kendime de bu derdimi büyüttüğün için kızdığım oluyor. Aşmaya çalışıyorum umarım aşabilirim.

Merhaba arkadaşlar daha önce bir başlıkta yakın arkadaşımın olmadığından bahsetmiştim. Yalnız hissediyordum. Ve evlendikten sonra bu hissiyatım çok daha arttı ağlama krizleri vs olunca eşimin ısrarıyla bir terapiye başladım. Gitme sebebim tamamen arkadaş eksikliği hissetmemdi. Ama konu tamamen annemle ilgiliymiş bunu öğrendim. Evin tek kızıyım annemle aramız kötü değil ama soğuk. Mesela çocukluğuma dair annemle ilgili hatırladığım hiç bir şey yok. Beni sevdiğini söylediğini öptüğünü sarıldığını hiç hatırlamıyorum. Sevdiğini biliyorum illaki seviyordur. Ama gösterme konusunda sıfır. Hala öyle. Hiç hatırlamıyorum ki bana halimi hatrımı sorduğunu bir derdimin olup olmadığını sorduğunu hiç hatırlamıyorum. İçten sarılıp kızım falan dediğini de.. evlendim düğün sonrası uğurlarken bile sarılmadı benimle hiç konuşmadı. Evime de öyle çok istekli gelmez misafir falan çağırdığımda gelir sadece. Asosyal bir insan da değil arkadaşları var sürekli beraber oturur vakit geçirirler. Belki diyeceksiniz ki hiç olmayabilirdi bu da dert mi diyeceksiniz. Ama lütfen derdimi küçümsemeyin çünkü şuan içimde büyük bir boşluk hissediyorum. Var evet çok şükür Allahım başımdan eksik etmesin. Var ama yok gibi olması da insanda yaralar açabiliyormuş böyle. Arkadaşlıklarımın da sorunlu olması benim onlara bağlılık duymamdan kaynaklanıyormuş. İnsanlara gereğinden fazla değer vermemde çocukluğumda anneden yeterli sevgiyi göremememden kaynaklanıyormuş.
Hayatım boyunca böyle mutsuz bir insan olmamam ve bunları aşabilmem için annemle konuşmam yüzleşmem gerekiyormuş. Ama bu bana inanılmaz zor geliyor. Hem bir şeylerin değişmeyeceğine eminim hem de annemi üzmek istemiyorum.(bu konuları konuşurken inanılmaz ağlıyorum ve buna engel olamıyorum, annemlerde bu şekilde konuşursam üzüleceğinden korkuyorum) Bu zamana kadar böyle gelmiş böyle gitsin diyorum. Ama doktora göre eğer konuşmazsam ömrüm boyunca bu sorunumu aşamayacağım. Konuştuğumda annem düzelsin diye değil sadece benim bunu onunla konuşmuş olmam için konuşmam gerekiyormuş. Annemle şuan aram kötü değil, konuşuyoruz bir problem yok gibi. Sadece ben böyle bir sorun yaşıyorum içten içe. Hiç haberi yok. Siz olsanız konuşur muydunuz? Ne derdiniz?
Ben olsam konuşurum ama anlayacağınız sanmam benim annemin. Sizden tek farkım ablalarimin olması yoksa aynı anneye sahibiz nerdeyse ve bu konuyu açtığımızda üzülüyor. Umarım düzelirsiniz, umarım çok iyi bir arkadaş edinirsiniz ve her şey çok güzel olur

Ben olsam konuşurum ama anlayacağınız sanmam benim annemin. Sizden tek farkım ablalarimin olması yoksa aynı anneye sahibiz nerdeyse ve bu konuyu açtığımızda üzülüyor. Umarım düzelirsiniz, umarım çok iyi bir arkadaş edinirsiniz ve her şey çok güzel olur
Evet ablanız olduğu için çok şanslısınız bence. Eğer benim de bir kız kardeşim/ ablam olsaydı biraz daha kolay aşabilir, bu denli yalnız hissetmezdim. Hayatımda yalnız kalmamam gereken bir çok şeyde yalnız kaldım. İyi dilekleriniz için de çok teşekkür ederim. 🥰

Başınız sağolsun. Eğer sizi üzecek birşey anımsattıysam helal edin lütfen 🥺 Çok haklısınız. Kendime de bu derdimi büyüttüğün için kızdığım oluyor. Aşmaya çalışıyorum umarım aşabilirim.
Ah canım olur mu öyle şey.Aşacaksın tabi ki..sevgiyle kal😊

Merhaba arkadaşlar daha önce bir başlıkta yakın arkadaşımın olmadığından bahsetmiştim. Yalnız hissediyordum. Ve evlendikten sonra bu hissiyatım çok daha arttı ağlama krizleri vs olunca eşimin ısrarıyla bir terapiye başladım. Gitme sebebim tamamen arkadaş eksikliği hissetmemdi. Ama konu tamamen annemle ilgiliymiş bunu öğrendim. Evin tek kızıyım annemle aramız kötü değil ama soğuk. Mesela çocukluğuma dair annemle ilgili hatırladığım hiç bir şey yok. Beni sevdiğini söylediğini öptüğünü sarıldığını hiç hatırlamıyorum. Sevdiğini biliyorum illaki seviyordur. Ama gösterme konusunda sıfır. Hala öyle. Hiç hatırlamıyorum ki bana halimi hatrımı sorduğunu bir derdimin olup olmadığını sorduğunu hiç hatırlamıyorum. İçten sarılıp kızım falan dediğini de.. evlendim düğün sonrası uğurlarken bile sarılmadı benimle hiç konuşmadı. Evime de öyle çok istekli gelmez misafir falan çağırdığımda gelir sadece. Asosyal bir insan da değil arkadaşları var sürekli beraber oturur vakit geçirirler. Belki diyeceksiniz ki hiç olmayabilirdi bu da dert mi diyeceksiniz. Ama lütfen derdimi küçümsemeyin çünkü şuan içimde büyük bir boşluk hissediyorum. Var evet çok şükür Allahım başımdan eksik etmesin. Var ama yok gibi olması da insanda yaralar açabiliyormuş böyle. Arkadaşlıklarımın da sorunlu olması benim onlara bağlılık duymamdan kaynaklanıyormuş. İnsanlara gereğinden fazla değer vermemde çocukluğumda anneden yeterli sevgiyi göremememden kaynaklanıyormuş.
Hayatım boyunca böyle mutsuz bir insan olmamam ve bunları aşabilmem için annemle konuşmam yüzleşmem gerekiyormuş. Ama bu bana inanılmaz zor geliyor. Hem bir şeylerin değişmeyeceğine eminim hem de annemi üzmek istemiyorum.(bu konuları konuşurken inanılmaz ağlıyorum ve buna engel olamıyorum, annemlerde bu şekilde konuşursam üzüleceğinden korkuyorum) Bu zamana kadar böyle gelmiş böyle gitsin diyorum. Ama doktora göre eğer konuşmazsam ömrüm boyunca bu sorunumu aşamayacağım. Konuştuğumda annem düzelsin diye değil sadece benim bunu onunla konuşmuş olmam için konuşmam gerekiyormuş. Annemle şuan aram kötü değil, konuşuyoruz bir problem yok gibi. Sadece ben böyle bir sorun yaşıyorum içten içe. Hiç haberi yok. Siz olsanız konuşur muydunuz? Ne derdiniz?
Bence herkes çocuk doğurmamalı, sırf üreyebildiklerini kanıtlamak için yada doğanın kanunu diye patır patır doğuruyorlar.
Kendi annemi sizin annenize benzettim asla aklımda iyi bir sahne yok gerçekten, ne güzel bir sohbet ne sarılma öpme seni seviyorum cümlesi şöyle dursun😅 ama artık umursamıyorum bir süredir göruşmüyorum faydası olmayanın zararına olmasın kafasındayim ben.
Anneniz ya sevgi görmeden büyümüş onu öğrenmiş yada evlat sevgisi yoktur. Her kadının kalbinde anne şefkati sevgisi olmuyor bence.
Eğer ihtiyacınız olduğunda hemen geliyorsa (hastalık, ev taşıma, hamilelik, doğum vb.) Elini taşın altına koyuyorsa sizi seviyor ama gosteremiyordur. Benim annem ihtiyacımız olduğunda yedi kat el olur asla destek olmaz üstüne köstek olur. Kıyaslama yapıp siz karar verin.

Canım benim annemde seninki gibi. Bir kere öptüğünü sevdiğini hatırlamıyorum ben evlenmeden önce haline üzülürdüm ya annem çok acı çekmiş ondan böyle felan derdim günde bin defa belki öperdim sarılırdım gene hiç karşılık bir Güleryüz alamazdım. Peki ne oldu dersen evlendim bir kızım var. Ve kendime acıyorum. Onca sene kendimi annemin gözüne girmek için hırpaladım hırpaladım o ise ne bana ne kardeşlerime yakınlık göstermedi bşr insanım ne kadar derdi olursa olsun şu an ben kızımı öpmekten sevmekten vazgeçer miyim dertlerim yüzünden ? Asla geçmem ve en önemlisi de ne biliyor musun ben bugün anne olmuşsam bile hala bir anneye çok ihtiyacım var.

Back
X