Annemin şok olduğum tavrı

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.473
133
Herkese selam :)
Nasıl davranacağımı şaşırdım anneme karşı ve buraya yazmaya karar verdim. Ben almanyaya eğitime gideceğim için geçen hafta covid aşısı oldum arkadaşlar. Annem de pandeminin başından beri aşı karşıtıydı (çip tayfadan). Ben de olmadım ama komplo teorilerine de inanmıyorum, genç olunca gerek görmemiştim şimdi ülke değiştircem diye oldum.
Her neyse son 3-4 gündür kalp ağrısı başladı. Aşıdan mıdır bilmiyorum sizde de olduysa yazın lütfen.Anneme de söyledim aşı olduğumu, randevu alalım da bi kardiyologa görüneyim hem de gitmeden tedbir olmuş olur dedim. Annem öğrenince o kadar büyük bir kavga etti ki benimle şoka girdim.
Yani anne yüreği, korkusunu anlıyorum, ama allah aşkına 30 yaşına merdiven dayadım dışarı çıkarken izin de alayım senden istersen dedim. Kıyameti kopardı günlerdir suratıma bakmıyor ve konuşmuyor benimle.
Hayır bir de zaten olan olmuş, bu saatten sonra neden bilmem neyin annesi öldü şunun babası göçtü diye neden anlatıyorsun.
Son günlerimizi böyle geçirdiğim için aşırı üzgünüm. Bu tavrı daha ne kadar sürecek bilmiyorum. Kızgınım ama ülkedeki son günlerim, 4-5 ay görüşemeyeceğiz sizce barışmak için geri adım atmalı mıyım?

Son düzenleme:
Anneniz abartmış, ama ayrı kalacağınızın stresi de vardır belki üzerinde o yüzden büyümüştür olay. Bence küs ayrılmayın, zaman geçip özledikçe pişman olursunuz. Geçmiş olsun bu arada, önemli bir şey değildir umarım kalp ağrınızın sebebi.

Belli ki annenizin bu konudaki fikirleri sabit, orta yolu bulamayacaksanız bence de adım atın. En azından gönlü olsun, çok uzun bir zaman için olmasa da uzaklaşacaksınız sonuçta. Ne de olsa size olan sevgisinden tepkisi. Onu özlediğinizde pişmanlık duymaz, elinizden geleni yaptığınızı bilirsiniz.

Tabiki adım atın bence, küs gitmeyin, sonra özlersiniz ne olurdu sanki barissaydim dersiniz, içiniz rahat eder

Ben aşı karsıtlarina cok kızıyordum herkes aptal bir siz akıllısinız o zaman siz covid olun biz sağlam kalalim diyordum.Cevremde asi sonrasi kalp krizi beyin kanamasi geciren o kadar cok oldu ki insan bir acaba mi diyor.Siz her ihtimale karsi doktora gidin muhtemelen bir sey yoktur ama anneciginizin ici rahatlasın

Aşı karşıtlığı konusunda bir şey diyemem. Ülke değil ama il degistirmeden birkaç gün önce annemle çok kötü kapışmıştık. Sonradan barışmış olsak da kendime çok kızdım, ne gerek vardı kadının kalbini kırdım diye. Ki haklı olduğum bir konuydu :) her zaman büyüklük bekleriz ama bu gibi durumlarda bence hoş görülü olup geri adım atmak çok daha sağlıklı olacaktır sizin için. Geçmiş olsun bu arada. 3 aşı oldum 30 yaşındayım hiçbir yan etki yaşamadım. Ek bilgi olsun :)

Hic kasmayin bence. Hakli olsa da evlatlar kendini özür dilerken buluyor hep nasil bir vicdan dna miza islemisse artik. Barisin gitmeden

Covid olsanız covidin yan etkisi diyeceklerdi. Ama aşı sonrası olduğu için asla aşıdan demeyecekler diyecektim ama aşı öneren profların bile paçasının tutuştuğu devlet getirmeseydi aşıyı biz de önermezdik noktasına geldiğimiz şu günlerde anneniz haklı olarak kaygılanmış ve bunu sinirle size yansıtmış. Önce Bi Dr a görünün annenizle de arayı yavaştan yumuşatın çok büyütülecek birşey yok. Evlat kaç yaşında olursa olsun hep yeni doğmuş gibi. Ayrıca aşı karşıtlığı başka birşey. Bebeklik aşklarınız varsa anneniz aşı karşıtı falan değildir.

Hic kasmayin bence. Hakli olsa da evlatlar kendini özür dilerken buluyor hep nasil bir vicdan dna miza islemisse artik. Barisin gitmeden
Bir annenin,çok çok önemli bir konu olmadan evladına küsmesi konuşmaması kadar garibime giden şey çok azdır şu hayatta.Tamamen haklı olduğumuz konuda bile küslüğü bitirmek işi biz çocuklara düşüyor ne yazık ki

Nasıl bir geri adım anneniz neticede tabiki barışın gönlünü alın.

Gelelim asi mevzusuna aşı karşıtlığı ne kadar saçma ve abes ise aşıları can hiraş savunmak da o kadar abes çünkü veri yok. Detaylara girmeyeceğim. Ben aşı karşıtı değilim ve tüm gelişmeleri takip etmeme rağmen aşı savunucusu da değilim. Be Risk gurubu olusturulup o gurubun tamamı asilanmaliydi ama şimdi aile onayıyla 12 yaşındaki çocuklar bile asilanmaya başlandı büyük mantıksızlık. Neyse oraya girmeyeceğim. Aşının kesinleşmiş yan etkileri var mesela genç yaşta kalp damar iltihabı yapıyor her geçen gün yeni yan etkiler de ekleniyor. İyi huylu kanserlerin agresiflestigine dair araştırmalar var ama henuz sonuçlanmadı. Bunun gibi bir sürü çalışma var. Gel gelelim insanlar da hem karnım doysun hem ekmeğim dursun istiyor. Aldıkları en basit asprinin bile yan etkileri varken hiç yan etkisi olmayan bir şey istiyor. Herkes kendi risk durumunu değerlendirip aşısını olmalı. Zaten risk grubunda olanlar aile hekimlikleri tarafından tespit edilip zorunlu aşılama yapılmalı

Aşı karşıtlarını hiç anlamıyorum cidden. Sanki önceden kalp krizi nadiren olan bir şeydi de aşıyla mı arttı? Hayır hep çok sıktı. Sağlıksız beslenme, hareketsizlik revaçta, daha da artacak zamanla. Ki makalelerde tam tersi aşı olanlarda kalp krizi daha düşük oranda çıkmış.

Yine de annenizle barışın tabi yoksa siz huzursuz olacaksınız Almanya’da.

Anneniz çok bilinçli bir kadın. Kanıtlanmış hiç bir faydası olmayan, onca yan etkisi kanıtlanmasına rağmen endüstriyel tıp tuzağına düşüp sağlığınızdan olmanızı , üstelik bu sıvıyı kendi iradenizle vücudunuza almanızı doğru bulmamış. Ama olduktan sonra tercih senin, sonuçları sana ait diyerek sana bırakmalıydı.

Ben hep biontech oldum son hatirlatma dozum cidden yere serdi beni.2 gun halsizlik kol agrisi yapti.İlk seferinde vucut tepki vermis olabilir.Siz yine de gorunun bi dra.

İnanın ben de olayım diye ölmüyorum. Dediğim gibi aşı yaptırmak istesem gider pandeminin başında yaptırırdım. Ama gelin görün ki almanyada insanlar restoranlara bile alınmıyordu aşı olmadığı için 4-5 ay önce. Yani zorunda kaldım.

Az önce acilden geldim, ekg ve kan tahlili yapıldı şimdilik temiz görünüyor çok şükür. Yarın bir de kardiyologa gideceğim.

Zaten olan oldu benim tavrım keşke annem bana surat asacağına ne olursa olsun yanımda olsa. Çok zordu acile gitmek o yalnızlık hissiyle.

Mutlaka barışın ama kardoyologa kontrole gitmeyi de ihmal etmeyin. Hem anneniz hem siz rahat etmiş olursunuz. Şimdiden size egitim hayatınızda başarılar dilerim

Ana yüreği işte kıyamıyor kuzusuna(aşı karşıtı değilim).kaç km uzaga gideceksiniz evden çıkarken kokusunu içine çekeceğiniz anaya çemkirmek nedir hııı kızarım(3 kız anası olduğum için analara laf yok)
Aşının yan etkileri hala kesinleşmiş degil siz yinede kontrole gidin

Tüm ailem asi oldu ben olmadım sonra da bi covid oldum ailem asi olmadığım için dedi
Sonra onlar covid oldu dediler ki asi da bir işe yaramiyormus
Annenizin de fikri değişebilir benim ailemin değiştiği gibi hem de yasiniz büyük bu sizin karariniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…