Annemin sozune geldim

skyrose

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
1.900
2.501
333
Ben 16 yasindayim. 11 yasimdan beri birini seviyodum. Onun da beni sevdigini saniyodum. Ilk askimdi. 3 ay once cikmaya baslamistik. Annem ogrenir ogrenmez karsi cikti. Benim iyiligimi istedi annecigim. Birak kizim dedi. Ondan sana hayir gelmez dedi. Isi gucu yok serserinin teki ugrasma seninle dalga geciyor o, gercekten sevdiginimi saniyorsun. Birak dedi. Hem sonunuz yok ayri ulkelerdesiniz o seni mi bekleyecek sonunda senin canin yanacak cok gec olmadan sozumu dinle yoksa cok uzulursun dedi. Senden 6 yas buyuk kandirmasi da kolay nasil olsa bi ugrasi yok sana sarmis, aldanma dedi. Olmaz dedim kendi kendime. Onu yari yolda birakamam dedim. O beni seviyor annem neden inanmak istemiyor dedim. Anneme ayrildigimi soylesemde gizli gizli gorusmeye devam ettim. Ben ona bu kotulugu asla yapamayacagimi ayrilamayacagimi dusunurken o dun cok igrenc bi sekilde gercek yuzunu gostererek ayrilmak istedi. Utanmaz, msn de soyledi bana bir de ben arkadasiyim onun diyor. Bana 2 gun once mesaj atti senden ayrilmak istiyormus. Kendisi ortalarda yok diyor. Sen ara nerde oldugunu soylesin gidip alayim herkes onu ariyor dedi. Benim telefonlarimi acmiyo seninkini acar dedi. Umursamadim. Hoscakalsin soylersin kendisine, yolu acik olsun falan filan dedim. Onun da kendisi oldugunu tahmin ettim. Arkadasi falan degildi bence kendisiydi yuzu olmadigi icin yalan soyledi. Yine de dayanamadim soylediklerinin dogru olabilme ihtimaline karsi aradim. Gayet nesesi yerindeydi, ailesinin yanindaydi evet ayrilmak istiyodu sesi bile titremedi utanmazin. Ayrica neden bu arkadas yalanini uydurdu onu da anlayamadim. Nedenini sordum utancindan olsa gerek, sustu. Sadece "ben s......z 'in tekiyim tamam mi" dedi. Kendisini bu sekilde tanimlayan bir insandan ben ne bekleyebilirimki artik. Neyin nedenini ogrenmeme gerek varki? Gozum gercekten kor olmus o surekli yalan soylemis ben surekli aldanmisim, inanmisim. Annemin sozune geldim. Burdada konular acmistim bu konuyla ilgili ama olumsuz yorumlar alinca kizmistim yorum yapanlara meger ne kadar haklilarmis. Simdi ondan nefret ediyorum inanin unutmak icin elimden geleni yapiyorum. Simdi hedefim egitimimi tamamlamak, meslegimi elime almak, cok iyi yerlere gelmek ve bana layik, bana denk, durust, guvenilir biriyle evlenmek olacak. Korkuyorumda acikcasi. hayattan soguttu beni attigim adimdan korkar oldum. Ne kadar cok guvenmisim ben. Ondan iyisi yoktu sanki o kadar cok deger verdim yani. Cok pismanim. Annemin sozunden, buyuklerimin sozunden cikmicam artik. Bu da benim gibilere ders olsun. Kimseye guvenmeyin, haddinden fazla deger vermeyin, caninizdan cok sevmeyin sonra cok uzulursunuz cunku sizi aileniz kadar sevecek, deger verecek kimse yoktur. Onlarin soylediklerine kulak verin...Benim gibi hata yapip pismanliklarla odemeyin bedelini cunku aptal yerine konuldugunuzu kabullenmenin acisi gercekten cok agir........

cnm öncelikle gerçekten kötü bir durum ama bazen annelerimizn söledikleri bize hep saçma gelir ama hep haklı çıkarlar sen yolun başındayken onun gerçek yuzunu görmüşşsn zaten erkeklere nezaman arkanı dönsen sırtından hançerliyi veriyorlar seni senn için bence hayırlısı olmuş üzülmemek elde değil belki ama onun nasıl bir terbiyesiz olduğunu anlayıp gördüğün için sewinmelisin

Ne demişler anneler her zaman haklıdır demi ..

Genç kızlarımız özellikle annelerinin dediklerini lütfen yabana atmayın vardır bir bildiğimiz değilmi..

Hiç bir annne evladının üzülmesini istemez ona kol kanat germek ister bizlerin görevi evlatlarımıza doğru yolu gösterip yanlış yapmalarını engellemektir...

dua et ki gerçek yüzünü erkenden görmüşsün başına kötü şeyler gelmeden daha büyük yaralar almadan..

canım benım ınsan yasıyarak olgunlaşır,bu da sana ders olmuş sende farkındasın artık kolay kolay ınanmıyacaksın ınsallah da okuyacaksın ve senı hakeden bırını bulacaksın ,o zaman maziye gülümseyeceksin ,ne mutlu sana :71:

canım benim daha yaşın çok küçük.. hayatına daha ne mutluluklar ne gözyaşları giricek.. Benimde 4 sene önce 6 aylık bir ilişkim olmuştu.. İlk sevgilim .. İlk kez sevildiğimi düşünüyordum çok seviyordum onu.. Farklı şehirlerdeydik haftada 2-3 saati geçmiodu görüşmelerimiz.. Sonra terketti beni.. 1 Ay sonra bi msj geldi ( sözüm ona arkadaşından) o öldü gazetelerden öğrenirsin diye :60: Üstünede ben toprak atardım niye cenazesine çağırmadılar :60: Yaklaşık 1 sene sonra utanmadan mesaj atıo salak :41: Sonraaaaa bir öğrendim ki benim bildiğim isim bile yalanmış :53: :51: Şimdi mi? Yaklaşık 2 senedir hayatımın aşkıyla birlikteyim :16: Onu çokk seviyorum :nazar: Kısmetse yaza söz-nişan var :nazar: O yüzden hayatta hiçbirşeye üzülme.. Hayırlısını dile yaradandan... Hayatında mutluluklar tatlım :70:

hayatımda annemi dinlemediğim her an üzüldüm.. artık akıllandım, sende akıllan canım ya iyiliğin için :20:

geçmiş olsun. insan bazen bişeyleri anlamak için kendi tecrübe etmesi gerekiyor....

3 aylık bir görüşme nitekim neyseki başına bir kötülük getirmemiş umarım annenle herşeyi paylaşır hayatı hata yapmadan tecrube edebilrisin

Bir müsibet,bin nasihatten iyidir.

Fazla zarar görmeden atlatmana sevindim.
Gerekli dersi zaten çıkarmışsın.
Artık bundan sonraki adımlarını daha dikkatli atarsın.

Bende annemin kesinlikle onaylamadığı bir ilişki yaşamıştım başıma gelmeyen kalmadı anneler diyorsa bişey vardır.

kesinlikle anneler herşeyi önceden sezebiliyorlar
aurı ülkelerde olmanız işi zaten zorlaştırıyormuş ama böyle biride nasıl sevilir ki 5 yıl
zararın neresinden dönersen kardır, hem daha yaşın küçük neler çıkıcaktır karşına

Hepinize cok tesekkur ederim yorumlariniz icin. Evleniyomus duyduguma gore. Bu da aldigim en agir son darbeydi...Icim yaniyor.....

tek bir olumsuz olay yaşadın diye kendini bu kadar kapamana ve hayattan soyutlamana gerek yok. insan bu, düşe kalka, yaşaya yaşaya öğrenir.
korkarak yaşanmaz. ders al olanlardan ama mutsuz olma. hayat çok güzel, kendine gel hadi=)

Back
X