Annemin yaptığı.. çok üzgünüm....

Artık meslegini eline almışsın.

daha önce de bir konunda ailene 1100 liraydı sanırım para gönderiyorsun.

Lütfen o parayı gönderme ve bir süre görüşme.

Anne-baba olsa da kıymet bilene verilir.

Of çok sinirlendim!!!

benim annemde benzer canım.evlat ayrımı yapıyor.artık aramıyorum sormuyorum.üzüldüğünüde anladım.ama aldırmıyorum.oda çocukluğundan bu yana gün görmemiş.sadece bu üzüyor beni.küçük hesaplar yaparken,kardeşimi düşünüp dururken emekli maaşını bir lokmasını yiyemeden göçüp gidecek.ama bu ilgisizliği ,düşüncesizliği beni yordu.aramız nasıl bu kadar açıldı diyorum.zaten hiç çok yakın değildik.ama evlendikten sonra iyice koptuk.diyorum annem ve benim aramdaki eğitim farkı arttı diyemi oldu.neden ne?
ama babamın önüne atmazdı,bir o yanı iyiymiş.seni çok iyi anlıyorum.içindeki kırgınlığı ve üzüntüyü...psikolojini düzeltmeye bak.yaşın çok küçük,ekmeğini eline almışsın,sevgilinde var.bak ben hala işssiz.kpps çuvalladı.80 alsada.

bence de bi süre arama sorma gitme bakalım kıymetini anlayacak mı..evleneceğin insanı da iyi seç bari evliliğin mutlu sürsün

pardon ama annenız olması sıze bu şekılde davranmasına hakkı olduğu anlamına gelmez

ben olsam kesınlıkle araya mesafe koyardım, gıtmezdım bı süre

he baktım bı düzelme yok, gerekırse uzun bı süre görüşmem :19:

Bugune kadar çok şükür bir defa dahi ailemden herhangi bir bireyle tartışmadım.

Belki anlayamayabilirim, fakat sormak istiyorum, bir daha asla arama sorma, mesafe koy, ceza ver v.s diyen arkadaşlar hiç mi annenizle, ailenizin bir bireyiyle haksızlığa uğrayarak kavga etmediniz ?

Kavga edenler hemen sildi mi hayatlarından ?

Ya da kimse annesine ağır denilecek şekilde konuşmadı mı ? O sildi mi, aylarca küs mü kaldı ?

Yarasına dokunacaklarımdan hak helali istiyorum; şiddet gören, hakaret küfür yiyen, aldatılan hanımlara ''son kez şans ver'' denilebiliyor.

Burada söz konusu bir anne, ve sadece bir örnekten yola çıkarak hemen anne afaroz edilmiş.

Psikoloji bozuk olamaz mı ? O an birşeye sıkılmış olamaz mı ?

Hemen silip atmalı mıyız ailemizi hayatımızdan, ya da küsmeli miyiz ?

Küstüğümüz o günler içinde vefat ederse hiç mi vicdan sorgulamasına maruz kalmayacağız ?

Hiç mi artısı yok bu hatunların ?

ben olsam konusurdum guzelce
canimin nasil yandigini anlatirdim uzuntumu dile getirirdim
baktim ki devam ediyor beni rencide etmeye
hatasini anlayana kadar tepki koyardim
altimi pisletirken temizledi diye
aglarken mama verdi diye
hastalanirken bakti diye
hakki buyuk olabilir ama sonucta bunlari yapmayada mecburdu

mesela anneme bagimli olmadigimi annem hissettigi gun
birakti asagilamayi

Bugune kadar çok şükür bir defa dahi ailemden herhangi bir bireyle tartışmadım.

Belki anlayamayabilirim, fakat sormak istiyorum, bir daha asla arama sorma, mesafe koy, ceza ver v.s diyen arkadaşlar hiç mi annenizle, ailenizin bir bireyiyle haksızlığa uğrayarak kavga etmediniz ?

Kavga edenler hemen sildi mi hayatlarından ?

Ya da kimse annesine ağır denilecek şekilde konuşmadı mı ? O sildi mi, aylarca küs mü kaldı ?

Yarasına dokunacaklarımdan hak helali istiyorum; şiddet gören, hakaret küfür yiyen, aldatılan hanımlara ''son kez şans ver'' denilebiliyor.

Burada söz konusu bir anne, ve sadece bir örnekten yola çıkarak hemen anne afaroz edilmiş.

Psikoloji bozuk olamaz mı ? O an birşeye sıkılmış olamaz mı ?

Hemen silip atmalı mıyız ailemizi hayatımızdan, ya da küsmeli miyiz ?

Küstüğümüz o günler içinde vefat ederse hiç mi vicdan sorgulamasına maruz kalmayacağız ?

Hiç mi artısı yok bu hatunların ?

Benim anladiğım kadar yenı bı durum değıl bu konu sahıbının yaşadığı?

Tabı kı bızlerde annelerımızle kavga edıyoruz, küsüyoruz hemen sırtını çevırmek olmaz

fakat konu sahıbının annesı hakaret edıyor, aşağlıyor

bu da mobbıng, yanı suç

pıskolojısı bozuktur belkı kadının, onu bılemem ama ozamanda tedavı olması gerekır

sız annenızden böyle şeyler duymak ıster mıydınız? bıde sebepsız? durduk yere?

Benim annemin aynısı:( Maalesef ben 35 senedir çekiyorum bayramdan bayrama görüşerek.. Evlendim ve mutluluğu kendi yuvamda buldum.. Bu tür insanların tedavi olması gerek, uzak durmazsan seni de hasta ederler..

Benim anladiğım kadar yenı bı durum değıl bu konu sahıbının yaşadığı?

Tabı kı bızlerde annelerımızle kavga edıyoruz, küsüyoruz hemen sırtını çevırmek olmaz

fakat konu sahıbının annesı hakaret edıyor, aşağlıyor

bu da mobbıng, yanı suç

pıskolojısı bozuktur belkı kadının, onu bılemem ama ozamanda tedavı olması gerekır

sız annenızden böyle şeyler duymak ıster mıydınız? bıde sebepsız? durduk yere?

Hayır duymak istemezdim tabiiki.. Kimseden duymak istemem.

Fakat çıkar yolunu mutlaka ararım..

Bir kere uzman desteği alması için çok çabalarım.

Anneme tekrar tekrar duygularımı anlatan konuşma yaparım,mektup yazarım.

Babamla konuşurum, meclisi toplar konuşmaya çalışırım hepsiyle.

Çözüm herneyse bulmak için çok uğraşırım.

Durum aynı şekilde devam ederse, ilişkimi sessiz sedasız devam ettiririm.

Ne gönderdiğim parayı keserim, ne onu aramayı nede bir iki günlük görmeyi.

İki muhabbet ediyorsam, bire düşürürüm ki herhangi bir nedenden dolayı hakaret etmesin diye.

Kısacası annem ne yaparsa yapsın annemdir.

Dünyadaki tek ve karşılıksız seven varlık annedir.

Bugunun gençleri bile psikolojik sorunlar yaşıyor, nerede kaldı yıllarını öyle ya da böyle geçiren büyüklerimiz.

Birine ha desen sana höt diyecek insanlarla dolu etrafımız.

Benim annemin ağzından beni yaralayan hiç söz çıkmadı mı sanıyorsunuz?

Elbette ki çıktı ?

Ben kesinlikle o sözün üstüne söz söylemedim, tartışmaya asla girmedim, yarım saat sonra kalbimde imha ettim o sözleri.

Umrumda değil çünkü..

Benim için uykusundan feragat ettiği, sosyal yaşamı dahil tüm hayatını bana göre endekslediği tek saniyenin hakkını veremem.

Nasıl istiyorsa öyle davransın, ben çıkar yolunu bulurum.

Ben üzüldüğüm zaman kalbi kuş gibi çırpan tek varlık o.

Kurban olurum her hakaretine.

Hastalandığı zaman, sizden göçeceğini bildiğiniz zaman.. Herneyse...

Herşey ölümlü, unutmamak lazım.

Son düzenleme:
Canım sen 24 yaşına gelmişsin anneni bugün mü tanıdın?
Sonuçta bu kadar yıldır belli ki sorunlarınız olmuş, sonuçta belki de annende istemden yapıyordur bu davranışları, önemli olan senin bu durumu bilmen.
Memurum diyorsun, paranı kazanıyorsun artık bir birey olmuşsun, her hafta gitme o zaman ailenin yanına, onlar çağırdıkça git.
Ayrıca şu da var, eğer durup dururken sadece "neden fazla çilek aldın" dedin diye sana öyle bağırıyorsa annen, demekki psikolojik olarak hasta, bu durumda anlayış göstermen gerek.
Yok sen imalı şekilde söyleyip kadını bağırma durumuna soktuysan o zaman sen de dikkatli konuşmalısın.
Her ikisi de değil, biz anlaşamıyoruz, ben imalı söylemedim, o da hasta falan değil diyorsan o zaman ayda yılda bir git ailenin yanına başka yolu yok.

Hayır duymak istemezdim tabiiki.. Kimseden duymak istemem.

Fakat çıkar yolunu mutlaka ararım..

Bir kere uzman desteği alması için çok çabalarım.

Anneme tekrar tekrar duygularımı anlatan konuşma yaparım,mektup yazarım.

Babamla konuşurum, meclisi toplar konuşmaya çalışırım hepsiyle.

Çözüm herneyse bulmak için çok uğraşırım.

Durum aynı şekilde devam ederse, ilişkimi sessiz sedasız devam ettiririm.

Ne gönderdiğim parayı keserim, ne onu aramayı nede bir iki günlük görmeyi.

İki muhabbet ediyorsam, bire düşürürüm ki herhangi bir nedenden dolayı hakaret etmesin diye.

Kısacası annem ne yaparsa yapsın annemdir.

Dünyadaki tek ve karşılıksız seven varlık annedir.

Bugunun gençleri bile psikolojik sorunlar yaşıyor, nerede kaldı yıllarını öyle ya da böyle geçiren büyüklerimiz.

Birine ha desen sana höt diyecek insanlarla dolu etrafımız.

Benim annemin ağzından beni yaralayan hiç söz çıkmadı mı sanıyorsunuz?

Elbette ki çıktı ?

Ben kesinlikle o sözün üstüne söz söylemedim, tartışmaya asla girmedim, yarım saat sonra kalbimde imha ettim o sözleri.

Umrumda değil çünkü..

Benim için uykusundan feragat ettiği, sosyal yaşamı dahil tüm hayatını bana göre endekslediği tek saniyenin hakkını veremem.

Nasıl istiyorsa öyle davransın, ben çıkar yolunu bulurum.

Ben üzüldüğüm zaman kalbi kuş gibi çırpan tek varlık o.

Kurban olurum her hakaretine.

Hastalandığı zaman, sizden göçeceğini bildiğiniz zaman.. Herneyse...

Herşey ölümlü, unutmamak lazım.

Arkadaşım elbette haklısın. Olması gerekeni söylüyorsun ve pek çok ailede bu şekilde.

Ancakkkk bu duyguyu yaşamayan asla bilemez malesef.

Bu sadece arkadaşın anlattıgının bir kısmı. Neden hep sırf anne-baba üzülmesin diye çocuklar fedakar olmak zorunda.
Neden anne-baba kendinden olan canı bu kadar aşagılıyor. Çünkü onu birey olarak görmüyor. Görse zaten bu şekilde davranmaz.

Fedakar olunur elbet, lakin böyle anne- babaya da fedakarlık çok bile.

Çocuk Esirgeme kurumları pek çok akıl almaz olayda çocukları anne-babadan alıp koruma altına alıyor.
Neden acaba? Sırf anne-baba diye her şeye boyun egmek kusura bakmayın ama benim yetiştirlme tarzıma ve dogama çok aykırı.
Bu bir saygısızlık degil. Hatta eşimle olan bir olayda da bu konu hakkında bir sayfa açmıştım.

Anne anneliğnii, baba babalıgını, çocuk da çocuklugunu bilecek.
Yoksa öyle dogurdum, her şeye hakkım var mantıgı çok can sıkıcı :(

Son düzenleme:
arama.
onlar çağırana kadar da gitme.
ararsa da ben aşağılamak için mi çağırıyorsun de.
yeri geldiğinde de,
bir gün yaşlanacağını biliyorsun di mi anne de.

annenin tedavi olması gerekiyor ama ondan önce içini dök uzun uzun konuş bence babanla da konuş bu konu hakkında
bu davranışları bana göre ancak kıskanç biri yapabilir babandan mı kıskanıyor seni diye sormadan edemedim yani babanı daha çok sevdiğini düşünüyo olabilir kızlar babaya düşkün olur ya o yüzden :114:

Yazılanları okuyorumda gercekten inanamıyorum. Böyle anneler olamaz. Annemin bana hakaret etmesi hatta bağırması imkansız gibi geliyor. Canım anneciğime bide ben sızlanırım bişi oldugunda bagırırım yinede altan alır sinirliyim diye bunları okuyunca kendimden utandım anneme öööfff bile dediim için kıymetini bilmediğim için.
Senin içinde bişi diyemiyorum canım aklım almıyor gercekten nasıl olabilir anne tarafından böyle bişi diye benide bir tek evlatlık mı ki sorusu aklıma geldi okuyunca öz anne olabiliceğini düsünemiyorum.

açıkçası böyle bi konu okuduğuma çok şaşırdım
anne kız ilişkileri mükemmel olacak diye birşey yok ama kız 24 yaşına gelene kadar ilşki bi düzene oturur diye düşünüyorum ben.
şahsen ben 22 yaşındayım, ben ergnelik dönemindeyken hiç sevmezdim annemi :D
şimdiyse ilişkimiz düzene girdi, bağırır çağırır ama bişi demem arada ben de ona bağırırım o da bişey demez
eskiden çok kızardım anneme surat asardım şimdi o huylarımı bıraktım (annem için)

yani demem o ki, anne bu ya, ilişkinizi bi düzene oturtmanız o kadar zor olmamalı..

Yazılanları okuyorumda gercekten inanamıyorum. Böyle anneler olamaz. Annemin bana hakaret etmesi hatta bağırması imkansız gibi geliyor. Canım anneciğime bide ben sızlanırım bişi oldugunda bagırırım yinede altan alır sinirliyim diye bunları okuyunca kendimden utandım anneme öööfff bile dediim için kıymetini bilmediğim için.
Senin içinde bişi diyemiyorum canım aklım almıyor gercekten nasıl olabilir anne tarafından böyle bişi diye benide bir tek evlatlık mı ki sorusu aklıma geldi okuyunca öz anne olabiliceğini düsünemiyorum.

annenin kıymetini bil o zamani öf deme ona, öp başına koy ;)

benim annem çok bağırır valla bana, napiim ben susarım varsın bağırsın ana değil mi :49:

merhaba,bende 24 yaşındayım.seni az çok anlıyorum.bizimde problemlerimiz var.ama sorun şu ki ben çalışmıyorum.ona muhtacım.o da bunu her fırsatta hissettiriyor sağolsun.babama karşı söyledikleri yüzünden (yük oluyormuşum vs.)harçlığımı da kestirdi.ben neyi sindiremiyorum biliyormusun?böyle sokaklarda gezen,madde bağımlısı ne bileyim abuk sabuk işler peşinde bi tip olsam bu yaptıklarını sonuna kadar hakederim.ama sorun şu ki öyle değilim.sadece okulumu 1.5 sene uzattım.bana nasılsın demeden önce dersini çalıştınmı diyor.sanki ilkokul 2.sınıf öğrencisiyim.erkek arkadaşıma hiç tanımadan etmeden neler neler söyledi.ona da kırgınım.kuzenlerim evlendiği zaman onların erkek arkadaşlarına aileden biriymiş gibi davranıyor ,bana,öz evladına öyle davranmıyor.kızgınlıktan çok kırgınım.kırılan kalbimi asla düzeltemeyecek.zaten ocakta evlenip yurtdışına gidicem.aramayı sormayı düşünmüyorum.ben unutamıyorum yaptıklarını.ne psikolojik sorun ne üvey evlatlık,bu annelerin olayı sevgi.sevmeyi bilmiyorlar.hayata gelmişler ama doğurdukları çocuğu sevemiyorlar.böyle hoyrat bi yaşam görmedim.sana dışardan 'aşırı' objektif bakıyorlar.canlımısın,cansızmısın,kimin evladısın anlayamıyorlar.oysaki aramızda bir bağ olması gerek değilmi,öyle bir bağ olsa seni aşağılamazdı.benimde erkek kardeşim var,onun kadar rahat bir insan görmedim.bende düşünüp duruyorum işte böyle:31:

Back
X