Annemin yaptığı.. çok üzgünüm....

arama sorma dıyen arkadaslarıma hayretler ıcerısınde bakıyorum.arkadaslar o anne yaa.baska kımseye benzemez.herkesın hayatında gelgıtlerı zor gunlerı olabılır.o anne sızı 9 ay karnında tasıdı.canından can verdı.hasta oldugunuzda gozune uyku gırmedı.sız yemeden o da yemedı uyumadan o da uyumadı.anlatacak cok sey var.henuz anne degılım ama anne olunca bunları bırebır ben de yasayacagım.annenız ne kadar az fedakar da olsa o candır.kıymetını bılın.anneme canım feda olsun.sız de annenızın kıymetını bılın.hayatta herkesın yerı doldurulur ama annenın asla.

arama sorma dıyen arkadaslarıma hayretler ıcerısınde bakıyorum.arkadaslar o anne yaa.baska kımseye benzemez.herkesın hayatında gelgıtlerı zor gunlerı olabılır.o anne sızı 9 ay karnında tasıdı.canından can verdı.hasta oldugunuzda gozune uyku gırmedı.sız yemeden o da yemedı uyumadan o da uyumadı.anlatacak cok sey var.henuz anne degılım ama anne olunca bunları bırebır ben de yasayacagım.annenız ne kadar az fedakar da olsa o candır.kıymetını bılın.anneme canım feda olsun.sız de annenızın kıymetını bılın.hayatta herkesın yerı doldurulur ama annenın asla.

Canim aslinda senin yazdiklarin dogru olan,ben olsam aramazdim diyenlerden biride benim o yuzden cvp yazma geregi duydum.Sizin dediginiz normal iliskiler icin gecerlidir evet ama arkadas kardesiyle kendisi arasinda ciddi bir ayrim yapildigindan bahsetmis ve sanirim yani benim anladigim kadariyla bir kerelige mahsuz bir tartismada degil evet bir cogumuz ailemizle sorum yasiyoruz bende annemle cook tartismisimdir:50:sesim yukselmistir ama bu tur kirici cumleler pek sarfedilmez aramizda hatta benim bildigim sinirlenen yaralayan genelde cocuklar olurda anneler olayi ört bas ederler baba ne oldu dediginde yok bisey denip olayin üstü ortulur ve cocugun anneye olan minnettarligi bir kat daha artar:38:ama arkadasta tam tersi sizin dediginiz gibi anne yemez yedirir degil arkadasa sanki senin icinmi aldik derken sen degil ben iyicem demis acik acik:53:evet bahsettigimiz kisi bir anne ve sonuna kadarda saygimiz var ama konu sahibi arkadasta 24 yasina gelmis meslegini almis hatta istese anne bile olabilecek kapasitede yetiskin bir insan ve ona kara domuz seni babana sikayet edicem diyende onu karninda 9 ay tasimiz bir Anne:20:hangi anne evladina bu sekilde hitab edebilirki.Ben arkadasin adina gercekten coook uzuldum :50:Kendimizi annenin yerine koyarken bide evlat yerine koyalim ben olsam annemden bu tur sözler duymak istemezdim asla.Arama derkende ömür boyu annesiyle küs kalmayi kastetmedim kendi adima ama en azindan cok kirildigini belli edicek bi tepki vermesi lazim diye düsünüyorum

canım annenle ıletısımınızın bu kadar kopuk kötü olmasına cok uzuldum .özellıkle cılek meselesın de annenızın soyledıgı cok kırıcı olmus gercekten .

ustelık onları gormeye gıttıgın de ,daha ıyı ozlemle agırlanmak ısterdım emınım kı ..

acaba annenız cok fazla ınce dusunemıyor mu yada pıskolojık sorunları olabılır mı acaba ?

hıc daha once doktora gıttınız mı ?

her ailede -hiç bir anne tarafından kesinlikle itiraf edilmese de- hep daha çok ezilen ve diğer çocuğa nazaran daha az sevilen bir çocuk olmuştur...

hanı öğretmenler çaktırmasalarda 1 çocuğu diğerlerinden hep daha sevimli bulur ve ıster ıstemez onu azcık da olsa kayırır ya anneler de aynen böyle

sen bence arama o arasın arayınca da normal konuş soru sorarsa cevap ver ama sohbet etmeye çalışma

o annen artık öyle kabul et
çünkü geçenki konunda annene azcık rest çekmen ve büyüdüğünü anlatman gerektiğini söylediğimde benı pek ciddiye almamıştın yanı bunu sen yapmazsın gibime geliyor onun için oluruna bırakmaktan başka çaren yok gıbı görünüyor...

uzak duracaksın mesafelı davranacaksın...

annemı otobüsten ındım dıye bıle aramadım. ki zaten ağlaya ağlaya geldım onca yolu.

artık 24 yasındayım . bana ergenlık dönemımde, kol kanat dahi germedi. onun tek bıldıgı benı aşağılamak , her fırsatta.

sohbet etmek ıstemıyorum artık onunla konuusmak ıstemıyorum. ona en ıhtıyacım oldugu dönem de yalnız bıraktı benı.

şu andada evlenmeyeyım ona para gondereyım dıye ugrasıyor. bence herkes anne olmamalı. cunku onun sevgısı baska hıcbırseyle dolmuyor ınan.

hepsını denedim. arkadaş, sevgılı.. hıcbırı annemın vermedıgı sevgıyı veremedı..bu nasıl oluyor?? çok vicdansız.hissiz..

artık aramıyorum da, yaşayamayacağımı kabullendım. maalesef herkes şanslı doğmuyor.

ama artık bana hakaret edemeyecek cunku görüşmeyeceğim...

her ailede -hiç bir anne tarafından kesinlikle itiraf edilmese de- hep daha çok ezilen ve diğer çocuğa nazaran daha az sevilen bir çocuk olmuştur...

hanı öğretmenler çaktırmasalarda 1 çocuğu diğerlerinden hep daha sevimli bulur ve ıster ıstemez onu azcık da olsa kayırır ya anneler de aynen böyle

sen bence arama o arasın arayınca da normal konuş soru sorarsa cevap ver ama sohbet etmeye çalışma

o annen artık öyle kabul et
çünkü geçenki konunda annene azcık rest çekmen ve büyüdüğünü anlatman gerektiğini söylediğimde benı pek ciddiye almamıştın yanı bunu sen yapmazsın gibime geliyor onun için oluruna bırakmaktan başka çaren yok gıbı görünüyor...

uzak duracaksın mesafelı davranacaksın...

Canim aslinda senin yazdiklarin dogru olan,ben olsam aramazdim diyenlerden biride benim o yuzden cvp yazma geregi duydum.Sizin dediginiz normal iliskiler icin gecerlidir evet ama arkadas kardesiyle kendisi arasinda ciddi bir ayrim yapildigindan bahsetmis ve sanirim yani benim anladigim kadariyla bir kerelige mahsuz bir tartismada degil evet bir cogumuz ailemizle sorum yasiyoruz bende annemle cook tartismisimdir:50:sesim yukselmistir ama bu tur kirici cumleler pek sarfedilmez aramizda hatta benim bildigim sinirlenen yaralayan genelde cocuklar olurda anneler olayi ört bas ederler baba ne oldu dediginde yok bisey denip olayin üstü ortulur ve cocugun anneye olan minnettarligi bir kat daha artar:38:ama arkadasta tam tersi sizin dediginiz gibi anne yemez yedirir degil arkadasa sanki senin icinmi aldik derken sen degil ben iyicem demis acik acik:53:evet bahsettigimiz kisi bir anne ve sonuna kadarda saygimiz var ama konu sahibi arkadasta 24 yasina gelmis meslegini almis hatta istese anne bile olabilecek kapasitede yetiskin bir insan ve ona kara domuz seni babana sikayet edicem diyende onu karninda 9 ay tasimiz bir Anne:20:hangi anne evladina bu sekilde hitab edebilirki.Ben arkadasin adina gercekten coook uzuldum :50:Kendimizi annenin yerine koyarken bide evlat yerine koyalim ben olsam annemden bu tur sözler duymak istemezdim asla.Arama derkende ömür boyu annesiyle küs kalmayi kastetmedim kendi adima ama en azindan cok kirildigini belli edicek bi tepki vermesi lazim diye düsünüyorum

canım benı cok ıyı anlamıssın gercekten.
kım ıster kı annesı tarafından boyle sozler duymak. canım desin ısterdım, kara domuz değil !!
kızma ama içimdekı anne sevgısını öldürüyor. çünkü bana annelık yapmıyor. en azından ANNELİK DEMEK BU DEĞİL !!
ona okadar kırgınım ki.. sesını bıle duymak ıstemıyorum. benım kişiliğime ve kendıme olan saygıma saldırıyor.
aramızda tartışsak, benım hatam dahı olsa, kapatmalı, anne demek budur. kaldı ki babamı çağırıyor gel şuna bak dıye.
keske benım annem o olmasaymış. bana daha ıyı annelık yapabılecek bırısı olsaymış .zaten sevgısını gostermedı. keske ....
sız kendı cocuklarınıza yapmayın bunu ne olur bıkere olsun öpün sevın EMIN OLUN ILERDE BUNU HATIRLAYACAKTIR..

maalesef her cocuk doguran anne olamiyor..sizi dogururken annelik duygularinin aktariminda bir problem olmus,eror vermis#tobe tobe carpilcam simdi.. :1: uzulmeyin anneniz bastan beri boyleymis o sekilde kabul edip soylediklerini kaale almayacaksiniz.o size kara domuz diyorsa siz onu esmer bombam,fistigim olarak duyun,babaniza gel suna bak diye sinirle soyluyorsa siz onu rizacim gel melegimizin guzelligine bak diye algilamaya calisin..yani anneniz hep boyleymis artik kirilmayin,takmayin,uzulmeyin oldugu gibi kabul edin..size kizdigi noktalarin neler oldugunu biliyorsaniz siz tavirlarinizda degisiklige gidin..

canım çok üzüldüm insan annesinden bu şekilde aşağılayıcı sözler duyunca kalbi çok kırılıyor anlıyorum seni. ama belki yaptığının farkında değildir ya da seni hala küçük bir çocuk olarak görüyor olabilir... bence çok kırıldığını bir daha onların yanına tatile gitmek istemediğini ifade et annene, vicdanen kendini rahatsız hissedip sana karşı davranışlarında dikkat eder belki. bence alakanı kesme sonuçta annen... insan annesiyle bağını kopardığı zaman psikolojik olarak kendini daha kötü hisseder... bence konuşmalısın annenle...

ben de çok ama çok üzüldüm sana....insanın hayatta ailesinden başka koşulsuz sevgi görecek kimi var ki....
demek ki bu da onun yapısı kabul etmek çok zor ama ya artık onu bu haliyle kabul edip takmayacaksın
yada karşına alıp anne ben senin evladın değil miyim herkes çocuğunun gözünün içine bakar sen neden bana böyle davranıyorsun çok üzülüyorum falan diye konuşacaksın....
ki ben olsam ikinciyi yapardım

bende böyle annelere sasiyorum heleki kücükken dövülen büyükken itilip kakilan azarlanan,cocuklara genclere yapilanlara aklim almiyor.nette dövülen bir bebegi görüp günlerce aglayan ben,düsünemiyorum ki, bu davranislari kendi evladima yapayim.hic bir anne baba yapmamasi gerekir.bu anne seni hicmi koklamadi bebekken,karninda tasirken o duygulari,gözünün icine bakisini senin ona bebekken sokulmani sevmeni bunlari hicmi yasamadi acaba.yaparken insanin aklina gelir bunlar ne bileyim ya bir anne bunlari nasil yapar yapmasi icin senin büyük bir özürün kabahatin olmasi lazim ki ona ragmen yine anne affeder yine yoluna devam eder evladi icin.

bılmıyorum.. çok ama çok üzülüyorum.. onun eksikliğini dolduramıyorum .. dolduramıyorum....
benı ne öldürüyor ne de yaşatıyor.. her hakaretinde ben ölüyorum sanki.. yer yarılıyor içine giriyorum sanki..
kendıme olan guvenım sıfıra iniyor. uzun sure etkısınden kurtulamıyorum bu gunluk hayatımda olan ilişkilerıme de yansıyor.
böyle yaşamak bana çok acı veriyor....:14:

bılmıyorum.. çok ama çok üzülüyorum.. onun eksikliğini dolduramıyorum .. dolduramıyorum....
benı ne öldürüyor ne de yaşatıyor.. her hakaretinde ben ölüyorum sanki.. yer yarılıyor içine giriyorum sanki..
kendıme olan guvenım sıfıra iniyor. uzun sure etkısınden kurtulamıyorum bu gunluk hayatımda olan ilişkilerıme de yansıyor.

tatlım git açıkca konuş annenle valla bak
belki bu aranızı düzeltecek bir adım olur
yada kabule geçersin ben üzerime düşeni yaptım diyerek.....

canım bence konuş.. ben de üniversitede okurken tatile gitmiştim annemle aramızda kırgınlık oldu seninkine benzer ben ifade ettim anneme sonra çok dikkat etmeye başladı.. ben annemle görüşmezsem çok yalnız hissederim sonuçta iyi de olsa kötü de olsa annen o senin. halletmek lazım sorunları. 24 yaşındasın ergenlik çağındaki kızlar gibi o öyle davranıyor ben de görüşmeyi keserim şeklinde davranma bence... konuş derdini dök tatlım

bence arkadas konusur,sarilir öper koklar zaten bunlari istiyor kendiside ama deli döne,gir lan iceri gibi tavirlari olan bir anneyle ne konusulur onuda bilemiyorum.canim yine sen güzelligini yap Allah görüyor senide onuda belki pisman olur senin konusmalarindan sonra yaptiklarina.

bence arkadas konusur,sarilir öper koklar zaten bunlari istiyor kendiside ama deli döne,gir lan iceri gibi tavirlari olan bir anneyle ne konusulur onuda bilemiyorum.canim yine sen güzelligini yap Allah görüyor senide onuda belki pisman olur senin konusmalarindan sonra yaptiklarina.

kızlar konuşsam da fayda etmıyor. yanlış anlamayın ama ben daha öncede çok sorunlar yaşadım . bır ay fln durumum hıc ıyı değildi.
yatılı okuldan çıkmıştım sonuçta normal sivil hayata adepte olmaya çalısıyordum. yıne bır kavgamız esnasında ben anneme
'' dayanamıyorum artık senın bu sevgisizliğin beni öldürüyor, ne olursun yalvarırım annemmişsin gıbı davran annemmişsin gibi ol yoksa intihar edeceğim '' dedım (bılıyorum dogru degıl ama o an çok kötüydüm, bırazda bana sarılsın dıye oyle soyledım )
edeceksen et, benı de ugrastırma dedı.....

kızlar konuşsam da fayda etmıyor. yanlış anlamayın ama ben daha öncede çok sorunlar yaşadım . bır ay fln durumum hıc ıyı değildi.
yatılı okuldan çıkmıştım sonuçta normal sivil hayata adepte olmaya çalısıyordum. yıne bır kavgamız esnasında ben anneme
'' dayanamıyorum artık senın bu sevgisizliğin beni öldürüyor, ne olursun yalvarırım annemmişsin gıbı davran annemmişsin gibi ol yoksa intihar edeceğim '' dedım (bılıyorum dogru degıl ama o an çok kötüydüm, bırazda bana sarılsın dıye oyle soyledım )

Offf offf :(((((

İşte hep diyoruz ya Allah anne-babayı olmayı hak edeni evlat sahibi yapsın diye :(

Görüşme diyen arkadaşlardan biri de benim sil at demiyoruz ama en azından tepki olarak bir şeyler yap ki hatasını anlasın.
Aslında anlamayacak ama denemekle bir şey kaybedilmez.

Anne şefkatlidir, anne korur kollar, açıgını kapatır. Sinir anında bile agzından kötü bir şey çıkabilir ama siz bunu onun sinirle söylediğini anlarsınız.
Ona olan sevginiz eksilmez.

Fakat bir de böyle anneler var.
Ne yaparsan yap degişmez.
Hatta tam tersi size canım cicim ble dese siz onun ne kadar yapmacık davrandıgını çok iyi bilirsiniz malesef :(

Bugün haberlerde 24 yaşında bir üniversite ögrencisi kızın şizofren annesi tarafından öldürüldüğünü okudum.
Kim bilir o kızcagız annem hasta başına bir şey gelmesin diye o an yanındaydı :(
Ama ne oldu? canıyla ödedi :(

Geçen de bir yazı okudum. Sanırım kkdaydı. Baba öz kızına tecavüz ediyor yıllarca yakalanınca da kendi bahçemizin meyvesinin tadına da mı bakmayacagız diyor :(
Yazıklar olsun !!

Yazamayacagım daha fazla.

Allah'ım hak edeni anne-baba yapsın!!!

Son düzenleme:
canım benı cok ıyı anlamıssın gercekten.
kım ıster kı annesı tarafından boyle sozler duymak. canım desin ısterdım, kara domuz değil !!
kızma ama içimdekı anne sevgısını öldürüyor. çünkü bana annelık yapmıyor. en azından ANNELİK DEMEK BU DEĞİL !!
ona okadar kırgınım ki.. sesını bıle duymak ıstemıyorum. benım kişiliğime ve kendıme olan saygıma saldırıyor.
aramızda tartışsak, benım hatam dahı olsa, kapatmalı, anne demek budur. kaldı ki babamı çağırıyor gel şuna bak dıye.
keske benım annem o olmasaymış. bana daha ıyı annelık yapabılecek bırısı olsaymış .zaten sevgısını gostermedı. keske ....
sız kendı cocuklarınıza yapmayın bunu ne olur bıkere olsun öpün sevın EMIN OLUN ILERDE BUNU HATIRLAYACAKTIR..

Canim bu kadarda uzulme 24 yasinda gencecik bi insansin,meslegin var insallah ilerde dogru bi insanla karsilasir mutlu bir aile sahibi olursun eminim ki cook iyi bi annede olucaksin:34:annenizin yaptigi hiic dogru degil ama ona rahatsiz gözüyle bakip o sekilde kabul etmeniz lazim sanirim :50:cünkü annenizin sözleri normal anne kiz arasinda gecen konusmalar degil dedigin gibi insanin onurunu gururunu kiran seyler ama bunlar seni yildirim asagilara cekmesin,yok özgüvenimi kaybettim diye düsünüp kendini bu moda sokma benim demek istedigin zaten bi sure arama yani birak bakalim seni merak etsin biraz aradigindada icinden gelenleri samimi bi sekilde anlat "Ben seni o kadar cok seviyorum ki senin bu tarz konusmalarin beni cok yaraliyo"de mesela.Ne kadar degisir,degissede bu gune kadar olanlari tamir edebilirmi bilemem orasini zaman gösterir ama bazi seyleride oldugu gibi kabul etmek gerekebilir bunlar her ne kadar canimizi acitsada:50:sevgiyle kal...:38:

canım birde vücut diline dikkat et bakalım sen annene bieşey söylemiyorum diyorsun ama mimiklerin ona tersleniyormu anne olmadan anne kıymeti bilinmiyor mahalesef
benim kızımda 24 yaşında ne dersem tersini yapıyor ve bunu mahelesef bilinçli yapıyor ama aslında düşünse zararı hep kendisi çekiyor tabi bizde üzülüyoruz ama o kadar çabuk unutuyorki şaşıyorum

yok artik,tamam canim birak ya,o seni arasin birazda özlesin sasirdim kaldim simdi

canım üzüldüm durumuna senin yaşadıklaını bende abim ve babamdan hep görüyorm aşağılanma ve itelenme ama annem sadece memnuniyetszdir kolayın babama şikayet etmez ama bendende hiç memnun olmaz varsa yoksa oğlu neyse senin durumuna gelnce annen belki babana yahut birilerine kzıpta bu kızgınlıgın hırsını senden çıkarıyor olabilir bence anneni ara haklısın ama yine ara çünkü yarın birgün ağızlarına lafverme sana demesinlerki hayırsız evlat vs sen görevini yap extradan laf duyma derim

Back
X