Annemle 2 yıldır küsüz

zergi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
41
0
86
Balıkesir
Kızlar burada bir çogumuz anneliği yaşamış.Benimde 2 çocugum var.Ne özverili ,ne mutlu doyumsuz bir durum.Ya çocuklar büyüğünce?evlenince?Herşey bu şekilde gidecek mi yoksa annemle benim gibi yabancıdan kötüde olunur mu?
Bizim ilk küslüğümüz 7 yıl önce erkek kardeşime evlendiği için ve aynı şehirde oturmalarından bir ev parası (satıp harcadılar)harcayıp benim hakkımı sormaya başlamamla başladı.Zaten yeni gelin beni kendisini dışlamamla suçlayıp annemide inandırmıştı aslında annem ona inanmıştı yani.(ki tam tersi bi durum vardı)Bu nedenle bir gerginlik vardı ve 3 ay küstük.
Yıllarca bu olaylar temelde aynı sebeplerle devam etti.En son benim eşimle aramın bozulup yanlarına dönmemle daha da kötüleşti annemler kardeşimin beni milyarlarca dolandırmasına istismar etmesine seyirci oldular hatta namusuma iftira başladı ki hemen kuyrugumu sıkıştırıp eşime döndüm.Ayrılık sebebimse alkoldü.Allah tarafından eşim bir nebze akıllanmıştı.Bu arada 6 ay kadar annemlerle küs kaldım.
Babamın ölümcül hastalığı sebebi ile barıştım hatta maddi manevi koşturdum.Babam öldü.Sabahına gelin babamın telefonunu eşine erkek evlat olduğu için verdiğini söyledi.Daha önce kendi telefonları borc dolayısıyla defalarca kapatıldı.Anneme şikayetlerimi duymamazlığa geldi en son sorun çıkarmam nedeniyle beni kovdu.Başka şehirden geldiğim için gidemedim,barıştık.Fakat telefona 3 ay sonra....

esasında anneye küsmek dıye bişi anlayısıma sığmaz evladım var ne zorluklarla buyutuyorum.bana yapsa yıkılırım dıye ters bakarım böle konulara..ama hayatta herkez sorumluluklarının farkında olamıyo ne yazıkkı..hak sa hak kıme aıtse verılmeli dıye düşünuyorum..

Fakat telefonda 3 ay sonra annemle yine tartıştık ve bu sefer 2 senedir görüşmüyoruz.Bu arada babamdan kalanların zerresine dokunamadım.Araya akrabalar girdi çözüm bulamadık.Kiraları topladıkları için onların keyfi yerinde.Olur olmaz sebeblerle cayıyorlar bende annemin oturduğu evde olduğu için vicdanımdan izalei şuraya vermiyorum.

En çok ne koydu biliyormusunuz ben riskli bir doğum yaptım bu arada oğlum şu an 1 yaşında.Eşim annemi ve teyzemi davet etmesine ragmen annem ne aradı ne geldi fakat çicek yolladı Pardon bide biraz para.Daha ufak çocuğumu hiç görmedi.

ben olsam 2 dakika beklemem, hakkımı alırım, bir anne asla evlatlarını ayırmaz, ayıramaz, ayırmamalı!!!!
eğer bana bunu yapan annemse bende sonuna kadar kanunlar çerçevesinde hakkımı ararım, madem 2 çocuğun var, maddi olarak bu onlarında geleceğini ilgilendirir

annem oğluma hasta oluyo resmen bı gun ayrı kalamaz..bılmıyorum bana ters geldi annenız..
allah kolaylık versın

Bu arada kardeşim dışında annem rahmetli babam ve ben üniversite mezunuyuz.KEŞKE
köyden cahil bir kadın olsaydıda sadece beni sevmesini bilseydi.

İlk çocuğumda hem teyzem hem annem gelip 45 gün baktılar bize.İlkini sormadığı gün olmadı uzun zaman.
ikincide "bana ihtiyaç varsa geleyim" diye msj çekti.Zaten eşim davet ettiği için içimden bu soğuk msja cvp vermek gelmedi.
Sonra kardeşleriyle tatile çıkmış.

Ben hiç bir annenin böyle olacağına inanamıyorum ya da anneni sen kendinden bir şekilde soğutmuşsun.Durduk yere neden böyle yapsın?
İlkinde 45 gün gelip kalmış diyorsun 2.de gelmedi.

Malesef anne-kız arasında zaman zaman da olsa bu tür tatsızlıklar yaşanıyor..Temel sebeplerin ve bu iletişim aksaklığının mutlaka hayatınızı etkileyen tarafları çoktur..
bir anne ne olursa olsun kızını evladını kucaklamasını bilen,şefkatini esirgemeyen ve karşılıksız fedakarlıklarda bulunan bir mizactadır en azından öyle olmalı..Annelik iç güdüsü denen ve karşı koyamadığımız son derece kuvvetli bir güç söz konusu..
Aranızda neler geçti neler yaşandı SıZ bilirsiniz sadece..Yüreğinizi de ,ruhunuzu da ancak siz bilirsiniz..
Ama gerçekten üzücü bir durum..
Annenizin size bilinç atında bi kızgınlığı küskünlüğü olabilir- sizin çocukluğunuzda veyahut doğumunuzda gelişen..
Herşey düzelir umuyorum,arkadaşlarımızla komşularımızla dahi küs kalmanın vebali büyükken Anne ve evladını düşünemiyorum,inşallah hayırlısı olur..

ıki yıldır( yani yaklaşık)çünkü hamileliğimin başındaydım o zaman,babamın yıllar önce ,biz çocukken şehir dışındaki işleri halletmesi için verdiği vekaletnameyide cenazeden sonra babamın eşyalarını ayırıken lüzumsuz diğer evraklarla beraber annemede sorarak çöpe atmam.Bundan 3 ay sonra arayıp bunun için çok ağır konuştu.Zaten kardeşimle miras konusunda taraf tuttuğu için alınmıştım ama yanlız kaldı diye belli etmiyordum.Gururumu ,kalbimi,aklımı altüst atti son hareketi.

çok çok üzücü bir durum... ne olursa olsun o senin annen unutma..çok kırgınsın anlayabiliyorum ama hayat üç günlük..2 senelik küslük dilekolay..git elini öp sarıl anneciğine sımsıkı bak nasıl eriyecek bütün buzlar..aranızda ne geçerse geçsin dünya üzerinde hiç kimse annenin yerini alamaz..onun da geçerli nedenleri vardır kendince,sen anlayış göster..yarın bu dünyadan çekip gittiğinde çok pişman olursun,bu acıyı yaşatma kendine...

Kesinlikle katılıyorum.Annem ne yaparsa yapsın asla kopamam ondan ki bir annenin bunları yapacağına da inanmıyorum açıkcası...

Arkadaş toplantılarına annelerini getirenler olunca içim burkuluyor.33 yaşındayım ama özeniyorum daha ileride kaç defa beraber olmak için fırsat çıkıcak diye sorguluyorum.Allaha şükür yardımcım var fiziksel ihtiyacım olmuyor.
Bu konuyu düşünürken defalarca google da araştırma yaptım.Bunun sebebi nedir?Kafamda devamlı bu dönüyor.Bir manalandırsam işim daha kolay olacak sanki.

canım sana kısaca yazıcam derine inersem çok sinirleniyorum.benim annem beni hastanede doğum yaptığım gün bırakıp gitti.12 yaşından sonra ondan parasal anlamda bişey beklemedim .madden ben ona destek oldum ve o enson babalığım ona emeklilik yapmş özel bankadan sormuşlar ölürseniz kime devir olsun diye bana inadına kocama demiş.bu yaşadığım son şoktu.lütfen kimse yorum yapmasın çünkü içine girdikçe boğulunucak şeyler var.ama 2 evladım var ve benim felsefem önce ben ben varsam onlar var ben iyiysem onlar iyi evladımda olsa ezdirtmem kendimi senin özveri ve çabana rağmen sana değicek maneviyat vermiyorlarsa ne evlat ne ana herkes hakettiği kadardır bu benim felsefem.

karşılıklı oturup konuşmadınız mı hiç. sebebi ne olabilir . ailesi nasıl bi kadının namusuna dil uzatır. siz bekarken ilişkiniz nasıldı.

okurken sok üstüne sok yasadım..
nasıl bır annelık güdüsüdür ki evladına sırt cevırıverıyor..
evladın dogum yapıyor ''ıhtıyac varsa geleyım mı'' dıyor..
anlamadıgım annenız sıze nasıl incindiki silmekten beter muamele yapıyor..
aklım almıyor canım kardeşim..
gelinini sizin yerınıze koymus sızı onun yerıne sankı..
gelınınızde uzerıne vazıfe olmayan seylerı rahatlıkla yapıyor yanı..
kıyamam kımseyede anlatamıyorsun,annen sonucta..
kendını ezdırme canısı ama ahınıda alma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…