- 22 Ağustos 2008
- 4.118
- 2.652
- 448
Arkadaş toplantılarına annelerini getirenler olunca içim burkuluyor.33 yaşındayım ama özeniyorum daha ileride kaç defa beraber olmak için fırsat çıkıcak diye sorguluyorum.Allaha şükür yardımcım var fiziksel ihtiyacım olmuyor.
Bu konuyu düşünürken defalarca google da araştırma yaptım.Bunun sebebi nedir?Kafamda devamlı bu dönüyor.Bir manalandırsam işim daha kolay olacak sanki.
Siz ilk başta erkek kardeşiniz evlenirken bir çıngar çıkarmışsınız haksızmıyım. Yani ona bir ev parası harcadılar evini kurdular. Sizde hakkınızı istediniz bunun sonucu bütün şimşekleri üzerinize çektiniz.
Burda haksızsınız...kardeşine ev yuva kuruluyor. Benim abimede yaptılar hiç sesim çıkmadı. Anne babanın görevi bu varsa yapıyorlar.
Bu konuda size kızdım..diğerkonulara gelince benim mantığım almadı anlayamadım ben, bir anne neden oğluna iyi olup kızına kötü olur ki.....
canım sana kısaca yazıcam derine inersem çok sinirleniyorum.benim annem beni hastanede doğum yaptığım gün bırakıp gitti.12 yaşından sonra ondan parasal anlamda bişey beklemedim .madden ben ona destek oldum ve o enson babalığım ona emeklilik yapmş özel bankadan sormuşlar ölürseniz kime devir olsun diye bana inadına kocama demiş.bu yaşadığım son şoktu.lütfen kimse yorum yapmasın çünkü içine girdikçe boğulunucak şeyler var.ama 2 evladım var ve benim felsefem önce ben ben varsam onlar var ben iyiysem onlar iyi evladımda olsa ezdirtmem kendimi senin özveri ve çabana rağmen sana değicek maneviyat vermiyorlarsa ne evlat ne ana herkes hakettiği kadardır bu benim felsefem.
karşılıklı oturup konuşmadınız mı hiç. sebebi ne olabilir . ailesi nasıl bi kadının namusuna dil uzatır. siz bekarken ilişkiniz nasıldı.
Siz ilk başta erkek kardeşiniz evlenirken bir çıngar çıkarmışsınız haksızmıyım. Yani ona bir ev parası harcadılar evini kurdular. Sizde hakkınızı istediniz bunun sonucu bütün şimşekleri üzerinize çektiniz.
Burda haksızsınız...kardeşine ev yuva kuruluyor. Benim abimede yaptılar hiç sesim çıkmadı. Anne babanın görevi bu varsa yapıyorlar.
Bu konuda size kızdım..diğerkonulara gelince benim mantığım almadı anlayamadım ben, bir anne neden oğluna iyi olup kızına kötü olur ki.....
Bu durumu çok benzer bir durumu benim bir tanıdığımda yaşıyor.Oda babası vefat ettiktn sonra annesinin herşeyi oğlan kardeşine vermesi sonucu hakkını istedi ama annesi hiç bir şekilde kızına hiç birşey vermedi.Üstüne üstük belki 10 yıldır kızıyla konuşmuyor ainanın aynı caddenin üzerinde oturuyorlar, ve balkondan baksan annesinin evi görünüyor.Ama ne bebeğinin doğumuna ne sünnetine hiç bir şeyine annesi gelmiyor..Arkadaşımda artık alışmış öldü gibi düşünüyorum diyor.Çünkü elimden geleni yaptım ama o şuan oğlu ve geliniyle mutlu.Hatta kardeşinin çocuğu ve arkadaşımın çocuğu aynı okulda babannesi gelip torunun alırken bile karşılaşıp kızının yüzüne bakmıyor.
Onun için anlattığın bana yabancı gelmedi.Zamanla öyle yaşamaya alış derim...
canım ablam seni çok iyi anlıyorum...
bir söz vardır akrabanın yaptığını akrep yapmaz diye.
benim annemle annanem 4 yıldır konuşmuyor.
anneme yapmadığı kalmadı akrablarımızda
annanemden yüz buluyor bize etmedikleri kalmadı.
şimdi nemi oluyor lost87 büyüdü ve onların çarkına okuyor:icecream:
ısra Suresi:
"Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara "öf!" bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle. "
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?