canım...tahmin ediyorum yaşın henüz çok genç ama hayat seni erken olgunlaştırmış...ben kendimi annenin yerine koyarak yazıyorum..düşünsene suçsuz halde ne kadar dayak yemiş,ne kadar hakarete maruz kalmış..bu evlilik ona işkence olmuş..yarayı zamanında tedavi etmezsen bir gün kangrene döner kesmek gerekir..şu andA SANIRIM KANGREN OLMUŞ...bu gidişata son vermeli..anluyorum..baban için çok üzülüyorsun ve haklısın da..nihayetinde babandır..
ama lütfen annenide düşün..bi kadın olarak bunca badire atlatmış hala atlatmaya çalışıyor..şahsi fikrim ayrılsın..artık HUZUR onun da hakkı..annene işkence dolu bir hayatı reva görme...baban da eminim tek kalınca ister istemez hayatına bi çekidüzen vermek zorunda kalacaktır..annenize destek olun VE ONUN YANINDA OLDUĞUNUZU onA GÖSTERİN..BENCE BUNU HAKETMİŞ BİR KADIN O..annenin elerinden öperim..a.s.
ama alkol almadığı zamanlarda da huzur vermiyordukii :1no2:
ve şahit olduğum bişey beni çok üzdü,bu son olay olduğunda babam,ara yerde ne varsa kırdı,döktü,soba borusunu bile devirdi ve kardesim onu tutarken bize bişey yapmasın diye biz dayımları aradıktan sonra,(duydu aradığımızı),kırıp döktüklerini ayağıyla mutfağa ittirdi hepsini,soba borusunu bile yerine taktı!!!!!!!!yani bilinçli yapıyo,hiçbişeyi gözü görmeden yapan bi insan,kırdıklarını saklamayamaz diye düşünüyorum
ben babamın amateme değilde bakırköye gitmesi gerektiğini düşünüyorum,çünkü yaptıkları hiç normal değil...
cumartesi günü ona 50tl gönderdim,dün akşamda aradı beni tüp bitti diye(küçük tüpü ona bıraktık)
napıcam bilmiyorummmm
Canim baba bu, size arayip bir eksiginiz ihtiyaciniz var mi diye soracagina, seni ariyor ve tup bitti diyor.
canim alismis artik sirtinizdan yasamaya. Biraz yalniz kalsin. icin elvermese de oun iyiligi icin. bir seylerin kafasina dank etmesi icin.
bak senelerdir hicbirsey degismemis demek ki yanlis taktik uygulamissiniz. bir arkasini birakin. kendi ailesi yok mu? ne hali varsa gorsun.
ahhh canııımmmmmmmmmmm(((
şuan seni okadar çok iyi anlıyorum kiii...
çünkü aynı sorunları bende yaşıyorum...
benimde şuan annem ve babam ayrıki benim babam 4 çocuğuna okadar duyarlı bir baba dı kii.. bu durumlara geldiğimizi hâla inanamıyorumm... yıllarca hep iş değiştirdiğinden zar zor emekli yaptık onu, gençliğinde çok malı mülkü varmış ama hep saçma sapan şeylerden dolayı satmış, yemiş, yedirmiş.. hiç geleceğini düşünmemiş..
hele annecim varyaa... gençliğinden beri çekmediği kalmamış ama bizim için susmuş hep.. biz hiç onların kavgasını görmeden duyamdan büyüdük, evlendik... şimdi tam rahat edecekleri zaman derken babam anneme yapmadığını bırakmıyormuş.. senelerdir hiç birşeyini anlatmayan annem, artık bizimle paylaştı nihayet.. çok geç kalmıştı oysa ki.. şuan annem ablamlarda kalıyor,, babam ise emlakçı ve emekli maaşını istiyoruz anneme ama hayatta vermem diyor, annem hep ağlıyor ben bunları haketmedim diye.. ozaman o kadar çok üzülüyoru kii.. dayanamıyorum... :çok üzgünüm:
nedir bu annelerimizin çektiği yarabiim.. şuan ettiğim dua allahım babama akıl, fikir ve yüreğine merhamet ver oldu..
bu babalar neden böyle, niye kıymet bilmiyolar...
bende düşünüyorum ne olacak bu böyle diyeee... hep kafamda bu soru..
canım okadar çok üzüldüm ki yazını okuyunca, içim tekrar parçalandı...(((((((((((((
canımm benim senin annen adınada inan çok üzüldüm,napıcak o kadın şimdi((
nasıl yok saydı anneciğini
zaten hep kadınlar cekiyo heppppppppppppppp
babamın,annemin ayaklarını yıkayıpta suyunu içmesi gerekirdi...
insallah baban biranönce insafa gelir canım,Allahım onada merhamet,vicdan versin
Tedaviyi düşünmedimi ikna olmazmı ayıkken bir konuşsanız gittiği yolun yol olmadığını düzelmesi gerekdiğini vs.Olanlar hakikaten üzücü ama çaresi tedavi gibi geliyor
İkna edemezsin güzelim, alkol öyle bir merettirki aileye girdimi dağıtmadan çıkmaz. Yıllardır çeken biri olarak söylüyorum bütün bunları.
Konuyu açan arkadaşın yazdıklarını ağlayarak okudum. Çünkü bende yıllardır eşimden ayrılırsam çocuklarım neler hisseder diyerek boşanma işini erteliyordum. Demekki bir baba ne kadar kötü olursa olsun evlat genede onu düşünmeden ve onun için üzülmeden edemiyor. Ve demekki ben boşanma işini dahada erteleyeceğim.
Zavallı kadıncağız yıllarca katlanmaya çalışmış ama işte buraya kadar. Gerçi bizde dayak olayı yok ama alkol olayı zaten başlı başına beter.
Üzülmemek elde değil, insanın mantığı ettiğini biçiyor deyip babayı bir tarafa ittirmekten yana ama bak işte olmuyor evladı üzülüyor ve buraya derdini yazıyor.
Keşki alkol alanlarda ailesini, etrafındaki insanları düşünebilseler ne güzel olurdu. Şimdi biz ne kadar düşünme baban hak etmiş desekte boşa söyleriz.
Allah tüm alkolik insanların çevresindekilere sabır versin. Ve Rabbim hiçbir genci çocuğu böyle bir sorunun ortasında bırakmasın.
eger gercekten yürümüyorsa evliliğniz sakın ertelemeyin,keşke annem yıllar önce boşansaydı...bu kadar üzülmezdim,babamı böle düşünmezdim,o zaman basının caresine bakabilirdi,ki eger eşinizin bi işi,gidebilcek bi yeri bi evi varsa hiç düşünmeyin
çocukları en çok etkileyen evdeki huzursuzluk,kardeşimle psikolojimiz o kadar bozukki...biz hasretiz huzurlu bi aileye,bi sofrada oturup yemek yemeğe,ailece biyere gitmeye,akşamları oturup ailece muhabbet etmeye,annem derki kocasını işe yollayan kadınlara imreniyorum,ben bunu yasayamadım hiç :1no2: bayram ziyeretlerine bile annemle gideriz biz gelmezki babam...daha neler neler......
ben cok yufka yürekli,merhametli olduğum için böyle oldum,kardesim benim kadar kötü değil...babam bizi hiç düşünmedi yıllardır,yapmadığı eziyet kalmadı,kendi kendime sende düşünme diyorum ama yapamıyorum işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?