Annemle babamın evlilik düşüncesi

castleinthesnow

Better things are coming
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.805
1.684
83
Annem babamın kafa yapısı şöyle, ben üniversite okuyorum bu yüzden kariyer yapmam lazım ancak kariyer yaptıktan sonra evlenebilirim. Sinir oluyorum böyle düşünmelerine. Mesela geçen günlerde bi akrabamız nişanlandı işte annem tebrik etmiş kadın da demiş ki darısı senin kızının başına annem de sinirlenmiş "Ay ne benim kızımın başına olsun senin oğullarının başına benimki daha küçük" demiş. Bu arada üniversite üçe geçtim :) Yani ben de okulum bitince pat diye evleneyim diye düşünmüyorum zaten ama böyle düşünmeleri hiç hoşuma gitmiyor. Yani bilmiyorum büyüdüğümü mü kabullenemiyorlar nedir.

Bir de şey oldu yine annem bi tanıdıkla karşılaşmış kadınla da evlilik konusu falan geçmiş sanırım demiş ki kadın senin kızın da mezun olunca evlenip eline torun verir hemen kızlar erken evleniyor , annem yine sinirlenmiş buna. Babam ben annem üçümüz otururken söyledi evet saçmalamış falan dedim. Sonra dedim saçma değil ama herkesin kendi tercihi öyle yapanlar da vardır. Babam sinirlendi başladı yok ne evlenmesi hemen, sen boşuna mı okudun senin ilk hedefin kariyer olmalı çocuk mu doğuracaksın hemen, önce kariyer yapılır sonra evlenilir, bak y abine evlendi mi ,kariyer yapıyor (y abi de kuzenim 30 yaşında ve yengem evlenmiyorlar diye çok üzülüyor gelmiş örnek gösteriyor bana onu) ya böyle bi kural mı var şöyle demelerine sinirleniyorum resmen. Her şeyin zamanı var tabi ki ama gelmiş bana yok 30una gelince evlenirsin demesine sinirleniyorum yani.

Benim derdim hemen evlenmek falan zaten değil ama belki erken evlenmek istiycem 24 yaşında veya 30 yaşında istiycem bunun kuralı mı var yani...

Haksız mıyım?

kurali yok tabi ama annenlerin fikrine katiliyorum
kizma onlara, haklilar.
ve sende zamani geldiginde, evlendiginde daha önce kariyer yapmis olsanda olmasanda onlara hak vereceksin, inan

bunun disinda gözlerinde büyümemissin belli, benim en kücük kiz kardesim gözümde halen 4 yasinda
talipleri bile cikiyor artik, cikma teklifinde bulunuyolar. zoruma gidiyor vallah, o bebek daha :)

ben abla olarak böyle düsünüyosam, bir de annenleri düsün

22yaşında, evliyim . Öğrenciyim ben de. İnan çok zor oluyor eskiye nazaran. Ailen bu yüzden karşı çıkıyordur, iyiliğin için. Ama şöyle birşey de var. Benim eşim anlayışlıdır, 3gün yemek yapmasam sormaz. Temizliğe yardım eder, sunumlarıma yardım eder vs. Bu yönden çok yardımcı, elinden ne gelse yapar. Yine de artık 2kişilik çamaşırdan tut, 2kişilik planlar yapmak zorundasın hep. Eskisinden biraz daha zor oluyor yardımları sayesinde ama daha eğlenceli geçiyor. Yine de evleneceğin insanı evlenmeden 100% tanıyamıyorsun. Ailen bundan çekiniyor.

Yok zaten okurken evlenmek gibi bi düşüncem yok ki :)

Ahhh anneler kıyamıyrlar benım annemde bana ben 22 yasımda evlendm sende 22 yasından once evlenemezsn dyrdu snra yas 22 olunca ben evlendıgım de 55 kıloydum sende 55 kılo ya cıkmadan evlenemezsn dyrdu snuc 24 yasımda 43 kılo evlendm yas oldu 27 kılom 50 yanı onlar oyle derlerde ıs cıddıye bınınce bısı demezler :)

Tek çocuk musun?
Ben tek çocuğum ve bu süreçlerden birebir geçtim 24 yaşında, 3 senedir çalışıyorken güç bela evlendim.

Tek çocuk musun?
Ben tek çocuğum ve bu süreçlerden birebir geçtim 24 yaşında, 3 senedir çalışıyorken güç bela evlendim.
Hayır canım tek çocuk değilim aslında benden çok küçük bir kardeşim var :) Şuan öyle bir planım zaten yok okuyorum henüz ama öyle düşünüyorlar işte :)

ailene katılıyorum, GENELLİKLE erken evlenenler hem evliliğinde çok sorun yaşıyor hem de kariyerinde geç evlenenler kadar hızlı ilerleyemiyor. ailen senin mutluluğunu düşünüyor emin olabilirsin, ben de kızımın 27 yaşından önce evlenmesini istemem, 30 idealdir bence.
bu arada şimdiden söyleyeyim, ben erken evlendim mutluyum, kariyer de yaptım diyenler saldırmasın, 23 yaşımda evlendim, 11 yıllık evliyim çooook mutluyum, kariyerim de fena değildi (kendim bıraktım herneyse) ama benim gibilerin istisna olduğunu düşünüyorum, okul bittikten sonra 1 yıl içinde evlenen onlarca arkadaşımız oldu ve sadece 2 evlilik devam ediyor.

Bence hiç dinleme onları. Bizimkilerde aynıydı ve ben haklı buluyordum onları. O kadar etki altındaydim ki 30 kadar evlilik fikri coook uzaktı bana. Geleni gideni reddettim. 30 umdan sonra düşünmeye başladım ama sipariş üzerine koca gelmiyor tabi. yaş geciyordu yakışıklı karizmatik talipler bana bakmıyordu artık (ki benim çok fazla talibim olmuştu gercekten) göbekli dul tiplerle tanistirmaya başlamışlardı insanlar beni. Ben ailemi çok sucladim bu yüzden. Zamani kaçırmış tüm fırsatları tepmistim. Bu yüzden çok bunalima girdim. Evde kalmislik psikolojisi bir yandan zorluyordu beni. 34 yasinda tamamen şans oldu ve esimle tanistim, eski taliplerin gibi yakışıklı, karizmatik ve benim gibi daha once evlenmemis bir adamdi ( yaşı benden küçük ) aşık olduk, evlendik allaha sukur mutluyum şimdi. Ama dediğim gibi tamamen şanstı, karşıma o çıkmamış olsaydı hala bekar geziyor olacaktım çünkü ben evlenmiş olmak için evlenecek biri degilim. Sevmeden evlenemezdim. Okulunu tabiki bitir. Ama bu arada fırsatları mutlaka değerlendir kardeşim.

Burada istatistik verenlere, kendi hayatını anlatanlara çok takılma bence.
Herkesin yolu ayrı, hayatı ayrı, kararları ayrı.
Üniversitede okuyorsun.
Aklı başında birisin.
Ailen de senin kendin için en doğrusunu isteyeceğine ve bu yönde karar vereceğine ikna olur.
Akışına bırak.

Bizim bu forumda okudugumuz mutsuz evlilikleri,maddi gucu olmadigi icin siddet gordugu halde bosanamayan masum kadinlari aileniz yillardir etrafindan duyup,tanik oldugu icin oyle dusunuyo olabilirler mi?

Sevgilin falan mı var evlenmeyi düşündüğün? Hayırdır? Yoksa öyle bir planin sadece senin adına senin hayatını planlamalarina mi kızıyorsun?

Ailene evet okuldan sonra is bulacağım. Bir yıl sonra oradan çıkıp biriktirdigim parayla avrupa seyahatine çıkarım 1-2 ay. Sonra dönüp yine ise girerim. Biraz orada calistiktab sonra hindistana yoga ogrenmeye giderim Vs gibi planlar yaptığından bahsetsen ne derler acaba? Merak ettim.

Yaş olayına takılmayın illa 30 falan diye o çok önemli değil, ancak kesinlikle kariyer sahibi olmadan evlenmeyin. Yani işiniz mutlaka olsun zaten işiniz varsa isterseniz 24 yaşında evlenin bir şey demezler.

Benim ailem de kesinlikle sizin aileniz gibi düşünüyor ve bende öyle düşünüyorum. Şuana kadar hiç bunu dert etmedim ben.

Bu da bir dayatma.

Bence de insanlar kendi hayat düzenlerini kurmadan evlenmemeliler, ama çocukları için kariyer diye tutturmak dayatmadır.

Çocuklarımın/çocuğumun okulunu bitirmeden ve çalışmaya başlamadan evlenmesine istemem.
Ama sonra kariyer de yap diyeceğimi sanmam, belki çocuk kariyer yapmak istemiyor.

Hem 24 falan hiç de erken bir yaş değil.
Gayet normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…