- 17 Kasım 2014
- 1.805
- 1.684
- 83
- Konu Sahibi castleinthesnow
-
22yaşında, evliyim . Öğrenciyim ben de. İnan çok zor oluyor eskiye nazaran. Ailen bu yüzden karşı çıkıyordur, iyiliğin için. Ama şöyle birşey de var. Benim eşim anlayışlıdır, 3gün yemek yapmasam sormaz. Temizliğe yardım eder, sunumlarıma yardım eder vs. Bu yönden çok yardımcı, elinden ne gelse yapar. Yine de artık 2kişilik çamaşırdan tut, 2kişilik planlar yapmak zorundasın hep. Eskisinden biraz daha zor oluyor yardımları sayesinde ama daha eğlenceli geçiyor. Yine de evleneceğin insanı evlenmeden 100% tanıyamıyorsun. Ailen bundan çekiniyor.Annem babamın kafa yapısı şöyle, ben üniversite okuyorum bu yüzden kariyer yapmam lazım ancak kariyer yaptıktan sonra evlenebilirim. Sinir oluyorum böyle düşünmelerine. Mesela geçen günlerde bi akrabamız nişanlandı işte annem tebrik etmiş kadın da demiş ki darısı senin kızının başına annem de sinirlenmiş "Ay ne benim kızımın başına olsun senin oğullarının başına benimki daha küçük" demiş. Bu arada üniversite üçe geçtim :) Yani ben de okulum bitince pat diye evleneyim diye düşünmüyorum zaten ama böyle düşünmeleri hiç hoşuma gitmiyor. Yani bilmiyorum büyüdüğümü mü kabullenemiyorlar nedir.
Bir de şey oldu yine annem bi tanıdıkla karşılaşmış kadınla da evlilik konusu falan geçmiş sanırım demiş ki kadın senin kızın da mezun olunca evlenip eline torun verir hemen kızlar erken evleniyor , annem yine sinirlenmiş buna. Babam ben annem üçümüz otururken söyledi evet saçmalamış falan dedim. Sonra dedim saçma değil ama herkesin kendi tercihi öyle yapanlar da vardır. Babam sinirlendi başladı yok ne evlenmesi hemen, sen boşuna mı okudun senin ilk hedefin kariyer olmalı çocuk mu doğuracaksın hemen, önce kariyer yapılır sonra evlenilir, bak y abine evlendi mi ,kariyer yapıyor (y abi de kuzenim 30 yaşında ve yengem evlenmiyorlar diye çok üzülüyor gelmiş örnek gösteriyor bana onu) ya böyle bi kural mı var şöyle demelerine sinirleniyorum resmen. Her şeyin zamanı var tabi ki ama gelmiş bana yok 30una gelince evlenirsin demesine sinirleniyorum yani.
Benim derdim hemen evlenmek falan zaten değil ama belki erken evlenmek istiycem 24 yaşında veya 30 yaşında istiycem bunun kuralı mı var yani...
Haksız mıyım?
Yok zaten okurken evlenmek gibi bi düşüncem yok ki :)22yaşında, evliyim . Öğrenciyim ben de. İnan çok zor oluyor eskiye nazaran. Ailen bu yüzden karşı çıkıyordur, iyiliğin için. Ama şöyle birşey de var. Benim eşim anlayışlıdır, 3gün yemek yapmasam sormaz. Temizliğe yardım eder, sunumlarıma yardım eder vs. Bu yönden çok yardımcı, elinden ne gelse yapar. Yine de artık 2kişilik çamaşırdan tut, 2kişilik planlar yapmak zorundasın hep. Eskisinden biraz daha zor oluyor yardımları sayesinde ama daha eğlenceli geçiyor. Yine de evleneceğin insanı evlenmeden 100% tanıyamıyorsun. Ailen bundan çekiniyor.
E niye dert ettin o zaman güzellik?Yok zaten okurken evlenmek gibi bi düşüncem yok ki :)
Yok dedigim sey mezun olunca evlenemezmisim kariyer yapmalıymısımE niye dert ettin o zaman güzellik?
Kaç yaşında insansın. Takma, ne istersen, istediğin o vakitte olur. :)Yok dedigim sey mezun olunca evlenemezmisim kariyer yapmalıymısımöyle diyorlar annemler onu söyledim ben de :)
Hayır canım tek çocuk değilim aslında benden çok küçük bir kardeşim var :) Şuan öyle bir planım zaten yok okuyorum henüz ama öyle düşünüyorlar işte :)Tek çocuk musun?
Ben tek çocuğum ve bu süreçlerden birebir geçtim24 yaşında, 3 senedir çalışıyorken güç bela evlendim.
Annem babamın kafa yapısı şöyle, ben üniversite okuyorum bu yüzden kariyer yapmam lazım ancak kariyer yaptıktan sonra evlenebilirim. Sinir oluyorum böyle düşünmelerine. Mesela geçen günlerde bi akrabamız nişanlandı işte annem tebrik etmiş kadın da demiş ki darısı senin kızının başına annem de sinirlenmiş "Ay ne benim kızımın başına olsun senin oğullarının başına benimki daha küçük" demiş. Bu arada üniversite üçe geçtim :) Yani ben de okulum bitince pat diye evleneyim diye düşünmüyorum zaten ama böyle düşünmeleri hiç hoşuma gitmiyor. Yani bilmiyorum büyüdüğümü mü kabullenemiyorlar nedir.
Bir de şey oldu yine annem bi tanıdıkla karşılaşmış kadınla da evlilik konusu falan geçmiş sanırım demiş ki kadın senin kızın da mezun olunca evlenip eline torun verir hemen kızlar erken evleniyor , annem yine sinirlenmiş buna. Babam ben annem üçümüz otururken söyledi evet saçmalamış falan dedim. Sonra dedim saçma değil ama herkesin kendi tercihi öyle yapanlar da vardır. Babam sinirlendi başladı yok ne evlenmesi hemen, sen boşuna mı okudun senin ilk hedefin kariyer olmalı çocuk mu doğuracaksın hemen, önce kariyer yapılır sonra evlenilir, bak y abine evlendi mi ,kariyer yapıyor (y abi de kuzenim 30 yaşında ve yengem evlenmiyorlar diye çok üzülüyor gelmiş örnek gösteriyor bana onu) ya böyle bi kural mı var şöyle demelerine sinirleniyorum resmen. Her şeyin zamanı var tabi ki ama gelmiş bana yok 30una gelince evlenirsin demesine sinirleniyorum yani.
Benim derdim hemen evlenmek falan zaten değil ama belki erken evlenmek istiycem 24 yaşında veya 30 yaşında istiycem bunun kuralı mı var yani...
Haksız mıyım?
Zaten meslek sahibi olucam insallah okuyorum zatenBizim bu forumda okudugumuz mutsuz evlilikleri,maddi gucu olmadigi icin siddet gordugu halde bosanamayan masum kadinlari aileniz yillardir etrafindan duyup,tanik oldugu icin oyle dusunuyo olabilirler mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?