Annemle babamın evlilik düşüncesi

Bence kucuksunuz gercekten. Yani darisi basiniza denilecek yasta degilsiniz. Once kariyer demeyelim ama once kendi ayaklarinizin uzerinde olmaniz da gercekten en dogru tercih olur. Ailenizi hakli buldum ben.
Zaten öyle olacak şu an erkek arkadaşım var ama okurken evlenmem asla :)

Boş ver düşünceleri beni babamla annem asla evlendirmiyordu hep planları önce okulu bitirip mesleğimi elime alacağım ablalarım evlenecek ben onlarla gezip tozacagim birlikte yiyip içeceğiz falan en küçük çocuk olmanın etkisi herhalde ama ben adamıma üniversite sınavına hazirlanirken resmen hayran kaldım taze lise mezunu daha dershane bile başlamadan sonra dershane sürecinde biz sevgili olduk yaklaşık bir yıl kadar flört sürdü zaten annem biliyordu babamda öğrenmiş tabi bana söylememiş sınavı kazanınca biz ortaya döküldük evleneceğiz diye baba beş karış suratla kabul etti çünkü eşim gerçekten de harika bir adam hala da öyle çok şükür okula gitmeden nişan yaptık 16 ay sonra da düğün yaptik ben ikinci sınıftaydim eşim sagolsun hala her işte en büyük destekçim dır okulu bitirdim bitirirken hamileydim babam onuda kabullenmek te zorlandı ama damadini da çok seviyor kızımı da sadece anlıyorum kı o beni hep minnacık halimle görüyor bunu kızım olduktan sonra anladım... makul bir adam ve istek le önlerine gidince hiç sorun olmuyor merak etme...

Gayet mantıklı düşünüyor ailen. Ailen senin evlenmeni değil, erken yaşta evlenip elin adamının eline bakmaman için yol gösteriyor ki bu hayatta yapılacak en mantıklı hareket.

Seninle aynı yaştayız ama aynı fikirde değilim. Evlilik 'ya koca buldum şimdide mutlu olucam' demek kadar kolay bir müessese değil.

Derdim evlenmek değil demişsin ama bu konuşmayı sadece evlenmek isteyen yapar canım kusura bakm ama. Benim ailem de bana 'ya ne evlenmesi daha erken gezmene eğlenmene bak işte' diyor, söyledikleri bana batmıyor çünkü evlenmek için tabiki erken.

Ben şimdi evlenicem mi dedim hahaha ne alaka?

Niçin sinirleniyorsunuz? Ailenizin sizden kariyer beklentisi içinde olmasına mı?

Derdin ne senin, pek anlayamadım?

Annen, baban Okulu bitirir bitirmez, evlendirse zil mi takacaksın? Eninde sonunda olacak evlilik, ne bu acele?
Ne bu isyan?
Ne bu kadar istek?

Önce okulun, mesleğin sonra karşına düzgün biri çıkarsa evlilik düşünürsün! Ailen de gayet haklı!
Ne söylememizi isterdin ki?

Bende öyle derdim kızıma oğluma önce kendilerini güven altına alsınlar hayat öyle kolay değil hele insanlar çöp kovasına dönmüş kimse kocasına değil kendine güvensin acı ama gerçek şimdi hasta olduğunda iyileşmek için bile para lazim

Okuyorum zaten diyorum neyini anlamıyosunuz? Bir de evlilik meraklısı yaptınız hey allahım ya. Erkek arkadaşım var zaten okurken evlilik düşünmüyorum okuduğunuzu anlamamışsınız.

Benim adıma benim hayatım hakkında böyle kesin konuşmalarına

İyi de benim adıma konuşuyorlar dediğiniz kişiler anne babanız. "benim hakkımda bu kadar kesin konuşmamalılar" cümlelerini 14-15 yaşlarınızda bırakmış olmanız gerekiyordu. Bu isyan dönemleri o zamanlara ait çünkü.

Okuyorum zaten diyorum neyini anlamıyosunuz? Bir de evlilik meraklısı yaptınız hey allahım ya. Erkek arkadaşım var zaten okurken evlilik düşünmüyorum okuduğunuzu anlamamışsınız.

Gayet anladım, sen bence kaçarak evlen. Hem böylece ailene büyük bir sürpriz yapmış olursun
Konu açmışsın, daha ne olacak ki?

Insanlara sinirlenmesi yada sinirlenerek cevap vermesi iyi birsey degil tabi ama dusunceleri kotu degil.

Ha birde senin sorunum evlenmene izin vermedileri degil bunu anliyorum. Yani sana evlenmek icin neden acele ediyorsun demiyorum. Yani evlik meraklisi gormuyorum. Seni anlayabiliyorum. Yani ne ferek var boyle dusjnmelerine diyorsun
Bence sinir olacagina tavsiyelerini dinle. Meselek sahibi ol sonra evlen. Bu sitede bir cok sorun okudum evliler arasinda onlari oku bence ailenin hakli okdugunu goreceksin. Bir cok kadin bosanamiyor ailesi destek degil ve elinde meslegi yok diye. Dayaga ve piskolojik siddete maruz kaliyorlar. Okuyan ve meslegi elinde kdin herzaman digerlerine gore 1.0 ondedir. Aile destek cikmasa bile ben ayaklarimin ustunde durabilirim diyebilir her turlu zorluga karsi. Aileler hem oyle der ama cocuklar birbirini sevince eli koku baglanir evlendirirler cocuklarini. O isler ne senin ben evlenmek istiyorum demenle evlilik gerceklesir nede evlenmek istemiyorum demenle evlilik ertelenir ki keza ailenin demesiylede evlenir yada evlenmezsin degil. Ancak alnina yazdikgi zaman evlenirsin. Anlayacagin bosver kizma he de gec cunku ALLAH dedigi zaman evleneceksin nasilsa.

üyelere verdiğiniz cevaplardan anlaşılan o ki siz daha ergenlikten çıkamamışsınız. Aileniz de olgun olmadığınızı düşünerek bilinçaltınıza çalışıyorlar ne yapsınlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…