Annemle babamın kızı bu zamana kadar Okuttukları yetmez mi ?

handelennnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2025
1
-4
1
19
Bizim maddi durumumuz oldukça iyi annemle babam bı kız okutuyorlar ilk okuldan beri. kızın babasi annesini vurmuş ( kız 3 yasindayken ailemin anlattığı bu ) anneannesi ile büyüyomus. Kız benle aynı kolejde okudu liseye kadar. Geçen yıl üniversite sınavında Hacettepe tıp fakültesini kazandı şu an Ankara 'da okuyor. Ailemin kızı Okuttukları yetmiyor gibi kıza orada ev tuttular anneannesi ile orada yaşıyor annem babam her ay bütün masraflarını atıyorlar. Bu durum artık benim canımı sıkmaya başladı ben üni kazanamadigim için üniversiteye bile gitmiyorum tekrar sınava girdim.

Bizim maddi durumumuz oldukça iyi annemle babam bı kız okutuyorlar ilk okuldan beri. kızın babasi annesini vurmuş ( kız 3 yasindayken ailemin anlattığı bu ) anneannesi ile büyüyomus. Kız benle aynı kolejde okudu liseye kadar. Geçen yıl üniversite sınavında Hacettepe tıp fakültesini kazandı şu an Ankara 'da okuyor. Ailemin kızı Okuttukları yetmiyor gibi kıza orada ev tuttular anneannesi ile orada yaşıyor annem babam her ay bütün masraflarını atıyorlar. Bu durum artık benim canımı sıkmaya başladı ben üni kazanamadigim için üniversiteye bile gitmiyorum tekrar sınava girdim.
Durumunuz iyiyse canınız niye sıkılıyor ne güzel hayır işliyorlar kendilerine ve ne kadar güzel birşey anladığım kadarıyla da sizden kısmıyorlar öyle olsa onu da uzun uzun anlatırdnz.
Kıskanmasanız mı acaba ben ailenizi takdir ettim gerçekten 🌸

Ya hayr konuşun yada susun

Eklentiler

• IMG_2592.webp
    IMG_2592.webp
    58,8 KB · Görüntüleme: 36
Dünkü eski eş ve istenmeyen çocuklu konudan sonra fazla yorum alıp kendince eğlenmek için açılan troll bir konu gibi geldi bana nedense.
Değilse de sizene?! O para ailenizin, istedikleri gibi harcarlar. Üniversiteyi kazanın, okulu bitirip çalışıp kendi paranız üzerinden kararlar verin.
Helal olsun ailenize de o kıza da.

Bariz kıskançlık kokusu alıyorum, kızcağız okuyor ne güzel desteği var, aileni takdir edip önüne bakıp sende çalış sende oku, elinden mi alınıyor?.

Sizin canınızı sıkan kızın bu kadar zorluğa, sıkıntıya ana baba yokluğuna rağmen güzel yerlere geliyor olması mı?
Yoksa anne babanızın parasının gitmesi mi?

İlkiyse çalışın sizinde olsun. İkincsiyse yine çalışın sizin olsun ki üzerinde konuşma hakkınız olsun. Kendi paranızı kimseye vermezsiniz olunca. Ama kıza yapılan yardım anne ve babanızın parası, henüz sizin değil.

Kıskanacağına otur ders çalış

Düşman kardeş gibi yazmışsınız o üniye gitti ben gidemedim diye
Kıskançlığınızı bu kadar arşa çıkartacağınıza keşke derslerinize odaklansaydınız
Ayrıca sizin cebinizden beş kuruş çıkmıyor ihtiyacınız karşılanıyor bırakın da aileniz düşünsün bu konuları
Helal olsun ayrıca o anneye babaya

IMG_6008.webp

En kısa sürede edinin derim.

Ayıptır yahu, kıskanmak insani bir duygu evet ama, sizde bu durum hasete kaymış resmen. Keşke imrenmek, özenmek tarafına kaydırıp ders çalışmak için motivasyon kaynağı haline getirseniz bu durumu.

Üniversite kazanamadığin icin gidemezsin zaten "bile" demene gerek yok. Sanki sen kazandinda göndermediler bile.
Kıskançligi bırakın, kendj eğitim hayatıninza bakın ayıp

Hayırdır parayı kazanan sensin heralde

ayni kolejde okumussunuz siz yillardir okul kazanamazken o hacettepe tipi kazanmis. tabii ki kıza destekleri devam edecek.
eger konu gercekse ailen cok hayirli bir sey yapmis bir kizi kaybolmaktan kurtarmis. emeklerinin karsiligini manevi olarak alacaklarına eminim.
ama konuya inanamadim çünkü babasi annesini vurup hapse girdiyse cocugun devlet korumasına alinip oyle anneannesine verilmesi mantikli olan. ve shçk cocugu olunca zaten ozel okulların her yuz kiside 3 kisi mi ne sehit cocuklari ve shck cocugunu burslu okutma haklari var. ailen tonla para harcamak yerine bu yolu kullanabilirdi, kiz bedava okurdu ailen de yol yemek kitap vs masraflarını karsilardi. durduk yere sifirdan bir kizi alip koleje gonderiyorlarsa zaten bu odenen para koymaz onlara

Konu ve içerik gerçekse çokta sananelik değil aslında.
gerçekse de sananelik bence.. belli ki iki çocuğa yetecek kadar parası mevcut. birinin yemeğinden kısıp diğerine vermiyor. evlat edinmek gibi düşünulebilir. adam bir bağ kurmuş senelerdir emek vermiş diğer çocuğun eğitimine. kazandığını nereye nasıl harcayacağını uç sebepler olmadığı sürece kendi belirleyebilir bence.
ayrıca konu sahibiniin yaptığı şımarıklık ve kıskançlık

Ailenizi öncelikle tebrik ediyorum. Kızı da öyle verilen emeğin karşılığını vermiş inslalah hayırlı bir doktor olur vatanına hizmet eder. Sizin üni kazanamamış olmanız biraz sizi üzen kendinizi onunla kıyaslamaya götüren bir durum olmuş. Gençsiniz böyle şeyler düşünmek ara ara normal. Aileniz gerçekten çok güzel bir iş yapmış ve yapmaya devam ediyor rabbim önlerine çıkarsın bu yaptıkları iyilikleri. Sizde bunları düşünmeyin sınava odaklanim başarılar diliyorum. O kızı da kendinize arkadaş kardeş gibi görün.❤️

Back
X