Annemle iletisimi tamamen kesmek hakkında

Neva k

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2022
809
1.566
43
Kızlar iyi akşamlar,boşanma sürecindeyim duruşmaya az bir zaman kaldı. Çok şükür buraya ilk konumu açtığım zamanki gibi değilim. Kendimi iyileştirmeye çalışıyorum. Yeniden hayata dogar gibi sosyal cevreye karışmaya,hobilerime geri dönmeye,o insanı da daha az hatırlayıp anmaya başladım. Sorun annem. Ben o adamı unutmaya başlasam da annem unutturmuyor. Eşimin benle uyumadığını,suratıma bakmadığını kendi gözleriyle gördü. Dayak yedigimi söyledim yine de umursamadı,babasına kefil ettirdi ben olmak istemiyordum annem kayinbabana kefil olmazsan hakkimi helal etmem dedi. O krediden çekilemiyorum şuan düşünün. Üstüne üstelik beni aldattigjni öğrendik annem bir iki gün tamam artık olmaz tabi ayrıl dese de 3. Gün yine saçmalayıp niye dava açtın demelere başladı.
Ayrı bir şehirde yaşıyorum annemden,buraya gelmeden önce tatilde onun yanındayım ben artık o adamın ismini kimseye andırmıyorum. Ne iyi ne kötü. Bitti çünkü benim icin, beddua bile etmeyecegim kadar önemsiz. Annem her gün her saat ondan bahsedince bende erkenden geldim. Şimdi de her telefon konuşmamızda ondan bahsediyor dua et barisin falan diye. Neredeyse boşanacaz hala dua et demek??ve böyle iğrenç bir insanla hayat sürdürmem için. Ben babamı kaybettim 9 yasindayken sende eşini kaybettin,biz böyle büyük bir acıdan gectik. neden ardında bırakmıyosun bize zarar veren bu adamı diyorum. Yok dinlemiyor. Psikolojisi gercekten bozuk,onu bir uzmana goturdugumde toksik bir ebeveyne sahip oldugumu zaten soylemisti.
Yanima gelmesini ozellikle istemiyorum beni yine dibe çekecegi için ama sanırım artik telefonla da görüşmemeliyim cünkü beni çook yıpratıyor...

Bence siz bir suclu arayisindasiniz. O suclu anneniz olmus. Cunku ben sizin ilk konunuzu hatirliyorum sevilmediginiz o kadar bariz belliymis ki siz gidip evlenmissiniz. Sonra bir konunuzu daha okumustum ben onun ailesine elimden geleni yaptim ya da hizmet ettim gibi seyler yazmistiniz. Konularda yorumlariniza denk geliyorum sanki kandirilmis gibi yaziyorsunuz. Benim size tavsiyem evet ben bir hata yaptim hata insanlara mahsustur ben de bir insanim gormedim, duymadim, bakmadim ve bir hata yaptim diyerek kabullenin ve onunuze bakin. Yani siz cok ayaklari yere saglam basan biri olsaniz annem dedi diye gidip bilmem kime kefil olmazdiniz zaten. Sorunu baskalarinda arayarak bir yere varamazsiniz.

Benim annemde problemli. Psikiyatristi annemin yaşından dolayi artik iyilesemeyecegini, onu zorunlu bir ev arkadasi gibi gormemi, anne kutsaldir vs diye dusunup kendimi hasta etmemem gerektigini falan söylemişti. Bende bu konuşmadan sonra ev icindeki iletisimimi minimuma indirmistim. Dogumumda yanima geldi, cildirdim, yeniden iletisimi minimum seviyeye indirdim, kafam rahat. Sizi yoruyorsa gorusmeyin

Aile de bir yere kadar tabi. Annenizle aranıza mesafe koyun bence. Söylensin dursun. Elbet özleyip susacaktır devam ediyorsa zaten size büyük sıkıntılar yaratır. Sizin yapmanız gereken acilen o şahıstan boşanmanız. O zaman daha iyi hissedeceksiniz. Eski kafalar maalesef aldatmayı normal karşılar hatta şiddeti bile herkes görür diye düşünüp kabullendirmeye çalışır. Kesinlikle kabul etmeyin. Annemin bu denli çıkışları yok ama bi gün dayımın eşini aldatması ile ilgili bi konu açıldı dayımın kızı kuzenimde oradaydı kız babasından haklı olarak nefret ediyor. Yengemle annemse bize '' ne saçmalıyor ya bunlar '' der gibi bakıyor. Annem bi ara '' aldatmayan erkek yok ki '' lafını edince benim cinler tepeme çıktı o gün baya kavga ettik kuzenimde orada hiç edilecek laf mı kız zaten nefret ediyorsa birde halasından nefret edecek ben bu konuda empati kurarım her zaman gerçekten sinir bozucu bir laf. O günden beri bi şey demiyor ama o düşüncede olması çok kırdı beni. Birde sizin ki gibi şiddet gördüğüm halde tepki gösterecek cidden uzaklaşırdım annemden.

Kayınbabaya kefil ol diyen anne ilk defa duydum

Üvey olmasın ?

Gercekten öyle 1 senedir ne yaşadığımı goruyor bi de gercekten arkadaslarım,is arkadaslarım bile iyi olmam icin uğraşırken ben annemin beni sevmedigini bile dusunuyorum artik

Ne ilgisi var?? Suçlu arayan kim. Annem dedi diye evlendim o beni kefil ettirdi mi diyorum. İçimi döküyorum buraya. Ayaklarım da yere gayet saglam basıyor ki boşanabildim. Tek basima yasiyorum. Kendi ruh sagligimi kendim koruyorum.Ailemle gorusmemeyi bile goze alabiloyorum ruh sagligim icin. İgneleyici yorumlarinizi kendinize saklayın.

Bakin yukarida alintiladigim sizin baska bir konunuzda yazdiklariniz. Su yazdiklariniz annenizden cok farkli bir kafa yapisinda olmadiginizi dusunduruyor. Bu sebeple ben suclu aradiginizi dusunuyorum. Calisan bir kadinsiniz ve eviniz ayri. Ister gorusursunuz ister gorusmezsiniz bunlar sizin bileceginiz isler onun icin suclu aramayi birakin diyorum. Siz kendi tercihinizle yanlis bir evlilik yapmis ve yine kendi terihinizle o yanlistan donmussunuz. Su saatten sonra kim ne derse desin bu kadar takilmamaniz lazim.

Size insan gibi laf anlatanda kabahat. Alismissiniz magduru oynamaya size kolay gelsin. Siz anca hizmet ettim diye aglayin.

Canınız istemiyorsa konuma yazmazsınız. Belki ben annemin o an huzurumu bozmasını burdaki kadınların yorumlarıyla atlatıyorum,iyi geliyor?? Buraya yazarken gelip sizin gibi biri teşhis koysun diye yazmiyorum. Gercekten yazmayin artik benim konuma. Durduk yere can sıkmanızın anlamı yok

Kim olursa olsun bizi dibe çekeni aramıyoruz sormuyoruz

Ondan bahsedersen konuşmayı keserim diyin ve kesin. Başka yolu yok. Savunmaya geçmeyin, açıklama yapmayın.

Eski konunuzda sanki sizi dövmek istiyordu diye hatırlıyorum. Anne gibi davranmıyorsa hatta hayatınızı zorlaştırıyorsa uzun bir süre yolları ayırmak daha faydalı. Belki bu süreçte ne yaptığının farkına varır. Telefondan engellemeniz lazım yoksa yazdıkları da rahatsız edici olabilir.

Neva cım olumlu ilerlemeler seziyorum sende ve başaracağına eminim. Anne annedir. İyisiyle kötüsüyle onu kabullen ve lütfen onunla polemiğe girme.
Uzunca bir süre iletişimi kes ve bu konuda ona karşı net ol lütfen.
İlk başlarda sana kızacak ve üzülecektir ama zamanla durumu o da kabullenecek.
Ayrı bir şehirde ayrı bir yaşamın var.
Lütfen uzunca bir süre çok mühim bir olay olmadığı sürece görüşme.

Anneniz neden ayrılmanıza bu kadar karşı çıkıyor neden barıştırmaya çalışıyor yani anne demek ne olursa olsun yanındayım arkandayım demek
eski konularınızı okumadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…