Annemle iliskim

Dondurmalipasta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
167
66
28
İyi geceler bayanlar. Annemle olan iliskimden bahsetmek istiyorum sizce normal mi diye. Çocukluğumda annem sürekli bagirirdi bize. Her anne çocuğuna kızar ama annemin ki biraz farklı sanki. Mesela normal her çocuğun yaptığı kizilabilecek basit bir şey yaptigimda evden git diyip kapının önüne çıkarıp kapıyı kapattığı çok olmuştur saatlerce kapıda bekledigimi hatırlıyorum ve bu donemlerde 9-13 yaş arası filan. Aynı şekilde bir şeye kizdigimda seni çocuk esirgeme yurduna vericem derdi. Tüm bunlar çocuklukta hep psikolojimi bozdu tabi bunu yeni anlıyorum. Bu arada ben en büyük çocuğum kardeşlerime bunların hiçbirini yapmadı. Yapmasında zaten ama bana da yapmasaydi keşke. Sonra universiteyi filan okuduktan sonra evlendim. Annemle şuan yakınlık kuramiyorum bu hep böyleydi. Farklı şehirdeyiz mesela üç ay görmesem özlemem. Özlemek nedir bunu bile bilmiyorum. Gorustugumuzde ilk görüşme ve son ayrılış hariç ssarilmam içimden gelmez. Telefonda haftada uç kere filan konuşurum ama gündelik şeyler. Çocukluğumda onları yapan annem şuan sanki hiç bir şey yapmamış gibi. Ama benim aklımdan çıkmıyor. Çocuklukta olan şeyler beyinde yer ediyor tabi. Kendim annemi ozlemedigim ve belki de anne sıcaklığı görmediğim için şuan annesi eşime yakın davrandiginda sebebini bilmediğim şekilde büyük bir rahatsızlık duyuyorum. Annesi özledim dediğinde , sık aradiginda çok rahatsız oluyorum. Sizce bu anlattıklarım normal mi? Bunlardan benden başka rahatsız olan var mı? Annesiyle benim durumumda olan var mı?

Cahillikle yapmıştır belkicanım bakdana diğer kardeşlerine yapmadığını söylüuosun çünkü...

eşinizin annesi ile ilişkisinden huzursuzluk duymanız bana normal gelmedi.

ama kendi annenizle bu yaşananlara göre iyisiniz bile diyebilirim. annenizin dedikleri kabul edilebilir şeyler değil.

Psikolog değilim ama eninde sonunda bu hislerinizi annenizle paylaşmanız gerekiyor. Suçlamadan, bize yazdığınız gibi anlatsanız rahatlarsınız. Karşılık alamasanız bile faydası olur.

Peki annenizin hayatı nasıl geçmiş ? Kendi annesi ona nasıl yaklaşmış ?
Nasıl bir kadın anneniz ?
Bunlar çok önemli.
Biraz annenizin hayatıyla empati kurun. Belki onu affedecek bir şeyler bulabilirsiniz kendinize.

rahatsızlık duymamanız lazım ama anladım sizi gücünüze gidiyor.
eşiniz anne konusunda şanslıymış siz değilsiniz bunu sindirmeniz lazım..

Akışına bırak, saygını eksik etme yeter.

Bilinçsiz davranmış, telafisi yok ne yazık.

Benim annem herseyime kizardi. Herseyimi elestirirdi supriz diye yatak duzeltirdim bozar yine duzeltirdi. Temizlik delisiydi. Simdi de ayniyiz. Bana yaptiklarini kardeslerime yapmadi. Ama ben ozluyorum. Deliyim sanirim. O beni ozlemiyor. Hic aramaz mesela. 23 gun aramadim o da aramadi beni. Vs vs vs... oluyor demek ki

Sen tecrubesiz olduğu zamana denk gelmissin demek ki. Benim annem de bana otobuste bağırmıştı herkesin icinde. Asla unutmam teyzem icin. Suan teyzem annemle konuşmuyor kim icin bana kizdigina bak dedim ben yillar sonra.

Bende bir takım çocukluktan kalma şeyleri konuştum annemle yıllar yıllar sonra,ağlayarak hatta bağırarak,oda üzüldü, ağladı,ama sonra bitti,attım içimden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…