Annemle ipler kopma noktasinda...

Bu kadar yorumu okuduktan sonra ah anam, garip anam, çilekeş anam yazasım geldi.
2 çocuğum var biri 3, diğeri 1.5 yaşında annem bakıyor. Büyüğü kreşe vereyim diyorum ona bile razı değil, biraz büyüsün daha küçük diyor. Kendini parçalıyor torunları için, yoruluyor ama onlar beni ayakta tutuyor diyor. Allah ondan razı olsun desteğini hiç eksik etmedi, bende birgün bile düşünmedim ne yaparım diye, her zaman annemin yanımda olacağını bildim.

evlendiği halde vay eşimin ailesi maddi yardımda bulunmuyo vay benim ailem yardım etmiyo diye serzenişte bulunanlar ile çocuğuma annem/kayınvalidem bakmak istemiyor serzenişinde bulunanları ben anlamıyorum, kendine güvenemeyen evlenmesin çocuk da yapmasın, evet annene gönül koyabilirsin ama bu denli bi tepkide haksızsın bakmak zorunda değil belki kadın şu saatten sonra gezip tozmak istiyo kafası götürmüyo belki, bi 49 sene daha yaşayacağının garantisi var mı?

yahu siz şurada 1,5 yıl bakamıyorsunuz da ( sen ve senin gibi düşünenler ) o kadınlar kimsenin yardımı olmadan bakmış
kaç tane çocuğa.işleri yok,çalışmıyorlar ama denmesin.onlar otomatik çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,son sistem ütü..vb.
eve yardımcı hizmetlilerle ev içinde iş yapmadılar ki.onların zamanında hazır mamalar, hazır bezler yoktu.bezler kaynatılır,
karda kışta kurutulmaya çalışılırdı.

demem o ki, bu kadar sıkıntı ve yorgunluk içinde kadın pek tabi doğal olarak yıllar sonra ufak bir çocuğun sorumluluğunu
almak istemeyebilir.ha yapanlar vardır ama herkesin kendi insiyatifinde.baktığı için ya da bakmadığı için hele ki anneye gönül
konulmaz.ne kadar şanslısın ki bir kamu kuruluşunda çalışıyorsun.çalışamayan ve yine de kendi bakmak zorunda olan pek çok
kadın var.teşekkür edip bugünlere iyiki getirdi demen gerekiyor bence, şikayet edeceğine.

bu ara kk'da moda oldu ya şu kişileri anlamıyorum bu kişileri anlamıyorum diye konu açmak bende para hırsı almış başını gitmiş insanları anlamıyorum mesela, konu sahibini tenzih ederim etrafımda görüyorum bebeği küçücük ücretli izin biter bitmez işe başlıyo borcu yokken borç alıyo başına, ev var arabada alayım arsa alalım bla bla bla, ben çalışayım param biriksin annem/kv çocuğuma baksın ta baştan bu niyetle hamile kalan var nasıl olsa biri bakar diye, benimde tuzum kuru değil 70 bin tl kredi çektik ama ben bebeğim doğunca 2 sene ücretsiz iznimin tamamını kullanıcam, zaten annenin ya da kv'nin çocuğa bakmasını çok sağlıklı bulmuyorum, emanet çocuk bide ilk torun falansa çok şımartılıyo, huyu değişiyo çocuğunu tanıyamıyosun, bide kendi adıma konuşayım annem ya da kv çocuğuma baksa napıcaklar güne mi götürcekler çocuğumu ne katacaklar ne verecekler

dün bir haber izledim.Şanlıurfa da bir ailenin üçüzleri olmuş.kız maşallah nurtopu gibi.:nazar:
ama erkek çocuklar siyam izkizleri.baba çalışamıyorum diyor.anneyle ikisi hem yorgunluktan hem üzüntüden perişan
düşmüşler.tek istedikleri ikizlerin birbirinden ayrılması.adam onca içinin güzelliği ile : " şu çocuklarım bir ayrılsın birbirinden, ben yine çalışır evimi geçindiririm." dedi. bazı şeyler cidden yorumsuz.Allah şifa versin,dayanma gücü versin.

Canım yapacak birşeyin yok.

Ya 0-3 yaş özel bir kreşe vereceksin yada bakıcı ile büyüteceksin. Çocuk bakmak gerçekten zor ve yorucu.

Belli bir yaşa gelmiş demeyeceğim çünkü ha gayret neredeyse annenle aramızda çok yaş farkı yok :34: Ama kendini bağlamak, tüm günlerini sizde geçirmek istemiyor belli.

Çocuklarını büyütmüş torun sahibi olmuş. Belkide eli ayağı tutarken gezmek, günlere, turlara katılmak yada hiç birşey yapmasa bile miskin miskin tv izlemek istiyor.

Hiç sütünde durma.

Cok tesekkur ederim aynen ben sorumlulugumdan kacmiyorum bunu defalarca ifade ettim
Evet bu 1,5 sene de gecer annemde belki rahat eder
Umarim Allah bebegime yardim eder iyi ellerde bakilr
Ama kim ne derse desin ben cocuguma bu kadar duyarsiz kalinmasini cok sindiremiyorum

işte bu yüzden söylemek istediğim ..gerçi siz kafanızda annenize karşı bir karar çıkarmışsınız..ne desek boş..
çocuğuma duyarsız kalınmasını sindiremiyorum demişsiniz..çocuklar büyüdükçe neler neler yaşıyacak bilmiyorsunuz..arkadaşı ittirecek.düşüp bir yerini kanatacak...öğretmeni sizin kadar sarıp sarmalamayacak,kucaklamayacak...sindiremedeğiniz annenizin kendince haklı tutumu ise ben daha bir şey demiyorum...

benim annem de bakamaz..öyle 3-5 gün değil ki..yapamaz benim annem de..ne yapayım ,ben de annemle iplerimi koparayım mı..
annesine çocuğunu baktıramayan her kadın annesiyle iplerini koparsın..gün gelir de yaşınız ilerlediğinde annenizi çok ararsınız ..sağlığında kıymetini bilin..

Benım annesıne karsı doldurdugum falan yok. Onun dusundugu seyın aynısını ben de dusunuyorum.

Kendı yazdıgımı 10 kere okudum fakat yıne sızın cıkardıgınız anlamı cıkarmadım.

Hıcbırsey sılınmez. Evet ne anne babalar var her anneye anne her babaya da baba denılmez yok öyle şey.

Konuyu nerden nereye saptırdınız. Herneyse dedıgım gıbı laf anlatamıyorum anlatamayacagım da. Herkes kendı fıkrını soylesın kımse kımsenın yazısını alıntılamasın . Tesekkurler.

her anne babaya ana baba denilmez ama..konu sahibi arkadaşın bahsettiği ana o analardan değil..atmamış satmamış.siz neden bahsediyorsunuz..

türk insanına yakışmaz anasına laf söyletmek .yaptığı bu kadar bir olayı bu kadar büyütmek..

kimsenin yazısını kimse kopyalamasın mı?

:27::27::27::27:

pardonnnnnnn............buna gülerim işte..siz site yönetimi misiniz???? :27::27::27::27::27::27::27::27::27::27:

Son düzenleme:
Aslında 1.5 sene çok uzun bir süre değil bence.yardımcı kadında olursa annen yorulmaz.
Belki annen senin evinde bakmak istemiyordur.kendi evinde daha rahat olur.

Birde bakar, bakmaz...
Ben bakmak zorunda değil ya da bakmak zorundadır diye bir yorum yapmayacağım.
Bence yanlış olan,annen neden şimdiye kadar sessiz kalmış.bakıcaksan bakıcam de,
bakmayacaksanda en baştan söyle bakmayacağım diye.en başta madem bakarız demişler,
haliyle sende bir beklenti içine giriyorsun,plan yapıyorsun.

Bakmayacaksa da 3 yaşına kadar özel bir kreşe verirsin bakıcı istemiyorsan.3 yaşından sonrada kendi
kreşine verirsin.

Bu alanin zorlugu tanimadigimiz insanlar hakkinda yorum yapiyor olmamiz
Inanin beni taniyor olsaniz bu akliniza gelmezdi cunku fazlasiyla sorumluluk sahibiyimdir
diyorum ya hastane de ameliyattan cikar cikmaz cocugumun altini ben degistirdim
Annem simdi arada bebegi gormek icin bana ugrar onu misafir gorurum asla mutfaga sokmam
Benim annem ben orta okuldayken okuldan gelince hadi kek yapta beraber diyelim diyen biridir
kendisi ev hanimi oldugu halde hic itiraz etmez yapardim
Biz yuksek bir kata tasindik benim basim doner camlari silemem dedi
15 yasindan itibaren evlenen kadar evin camlarini inanin hep ben sildim
Anne olmak evlat olmak ozunde iyi insan olmak hepimiz icin zor

hepimiz ailelerimiz için bişeyler yaptık.
baba evindeyken ev işleri yaptık.
ben orta1 den beri kendi yemeğimi kendim ısıtır koyardım önüme.
benim annem de öyle seninki gibi kimin üstüne ne yıkabilirse yıkar kime ne yaptırabilecekse yaptırır.
ama ben onu böyle kabul ettim
benim de yarın bigün çocuğum olunca bakmicak biliyorum
ama ben zaten onu tanıdığım için hiç böyle bi beklenti içine girmedim
o yüzden bozulmicam da bakmadığında
bence sen de anneni tanıdığın halde beklenti içine girmişsin.
belli ki bunu yapacak bi kadın değil işte
bunu sen de biliyosun ama şu an anlamak istemiyosun sadece.

hepimiz ailelerimiz için bişeyler yaptık.
baba evindeyken ev işleri yaptık.
ben orta1 den beri kendi yemeğimi kendim ısıtır koyardım önüme.
benim annem de öyle seninki gibi kimin üstüne ne yıkabilirse yıkar kime ne yaptırabilecekse yaptırır.
ama ben onu böyle kabul ettim
benim de yarın bigün çocuğum olunca bakmicak biliyorum
ama ben zaten onu tanıdığım için hiç böyle bi beklenti içine girmedim
o yüzden bozulmicam da bakmadığında
bence sen de anneni tanıdığın halde beklenti içine girmişsin.
belli ki bunu yapacak bi kadın değil işte
bunu sen de biliyosun ama şu an anlamak istemiyosun sadece.

çok haklısın arkadaşım.
bende ortaokuldan beri kendi işimi kendim görürdüm.
ne oldu bir yerimiz mi eksildi?
okul önlüklerimi ütülerdim,az çok yemek yapardım. temizliğe yardım ederdim.
hatta lisede öğretmenimiz veliler toplantısında demiş ki : koskocaman kız-erkek oldular bırakın sorumluluklarının farkında olsunlar. aman o erkek anlamaz diye pasifleştirmeyin.. aman kızım ilerde zaten mecbur yapacak diye pasifleştirmeyin demiş..
yaptım,kardeşlerim de yaptı.. bu bizi eksiltmedi.
annem derdi ki: herşeyi az çok öğrenin hayat bu ne getireceği belli olmaz kendi ayaklarınız üzerinde durun kızım..

iyi ki de böyle olmuş..

Şu iki yorumunu görene kadar ılımlı bakıyodum ama yok yani ben senin annen olsam ve şu düşünceni az buçuk ucundan sezsem çocuğunu bırak senin yüzüne bile bakmaz feci gönül koyardım sana.

Seni bu yaşa getirmiş, okutmuş, evlendirmiş, hastalığında başını beklemiş "annen" için nasıl oluyo da "herkes yaptığı ile kendini ortaya koyuyor" diyebiliyosun. Ne kadar çirkin şu yazdıkların özür dilerim ama fazlaca da nankörce.

Biz 3 kız kardeşiz ben 23, ablam 24, küçük olan 10 yaşında. Annem 45 yaşında bi'kadın. Evlenene kadar köydeymiş ve kolay bi'çocukluk geçirmemiş ordan da genç yaşta evlenmiş ve hep çalışmış. Çocuk da baktı parayla şimdi hala 80 yaşındaki bir komşumuza bakıyo.

Genç mi derseniz annem 60 yaşındaki kadınla birdir. Okadar yoruldu ki artık yarın öbür gün torunu olsa sanırım asla dillendiremem. Niye yazıyorum "ay yaşı genç 49 daha sanki 60 yaşında" diyenleriniz olduğu için... Emin olun annem 45 yaşında ama kaldıramaz ne kafası ne sağlığı. Ben çocuğu yapıp bakmak zorunda annelik fedakarlıktır dersem bu kadın ne zaman gün yüzü görecek?

Anne diye bu kadar da bi'canın üstüne çullanmak bencillik bence. Kızıyosunuz ama eliniz bollaşıncaya kadar erteleyip, işten çıkmak zorunda kalırsam halledebilirmiyiz diye düşünmeniz gerekiyodu çocuk fikri gündeme geldiğinde... İşin sonunu da düşünecektiniz. Anne olacaksanız malesef tek başınıza olduğunuzu varsayarak çözüm üretmek zorundasınız. Anne zaten annelik vazifesini yerine getirmiş torununa bakmadığı için bu onu kötü bi'insan yapıyosa evladının gözünde, asıl bu evladını kötü bi'evlat yapar.

Sizin düşünceyle bakarsam ablamla yaşlar yakın olduğu için çocuklarımız peşpeşe olsa annem sanırım kaç yaşına kadar daha fedakarlık yapacak sonra da zaten bastonuyla ne gün yüzü görecekse görür değil mi? Zaten 3 kızının çocuğuna baksa -ne de olsa bakmak zorundaymış anneymiş fedakar olmak zorundaymış- yandı benim annem.

Üstelik sizin olayda anneanne sizin eve gelecekmiş her gün her gün şuan yakınımda bunu yapmak zorunda kalan bi'babanne var ve dehşet yoruluyo kadın oysa oğlum-kızım çocuk için hemen acele etmeyin ikinizde çalışmak zorundasınız derken sana mı sorucaz deniliyodu bıyık altından.
Annelik fedakarlık deyip bunu çocuğun annesi olmayan anneanneden beklemek biraz tuhaf sanki:44:

çok güzel söylemişsiniz..herkes birilerinden fedakarlık bekliyor ama iş kendine gelince bahaneler gerekçeler tükenmiyor..
işten ayrıl kendin bak diyoruz e ben o işe çok zor girdim
bakıcıya ver diyoruz e güvenemem
aynı şey halbuki annane için de geçerli
o da 50 yaşında e ben kaldıramam, bakmak istemiyorum deyince kötü anne,
"yaptığıyla kendini ortaya koyan anne" oluyor..
artık insanların gözünü para bürümüş bunu konu sahibi için demiyorum
çocuğu iteleyim anneme paramı da kazanıyım onu da alıyım bunu da
bencilce gözü kör olmuş herkesin ya benim anam babam da ne yaşadı
neler çekti, bişeyler yapsam da biraz dinlendirsem,yorulmasalar artık,
yeter ki allah başımdan eksik etmesin denmesi gerekeceği yerde
"ee doğurduysa bakacak, noluyo?50 yaşına gelince annelik bitiyo mu?,niye bakmıyomuş!
vay bencil!, e 1,5 sene bakabilir hmm hastalığı da yokmuş nolucak baksın" cümlelerini okudukça
o "anneler" adına gerçekten çok üzüldüm.
bu kafadaki insanlar annelerine bi gram kıymet vermiyolar bence.
dibine kadar kullanıp canını çıkarma peşindeler, yeter ki işleri görülsün..
bu zihniyet zaten belli etmiş kendini
sonra da tıkarlar bi huzur evine, unuttukları vicdanları ayda yılda bir akıllarına gelirse
belki ziyarete giderler işte..
yazık..

çok güzel söylemişsiniz..herkes birilerinden fedakarlık bekliyor ama iş kendine gelince bahaneler gerekçeler tükenmiyor..
işten ayrıl kendin bak diyoruz e ben o işe çok zor girdim
bakıcıya ver diyoruz e güvenemem
aynı şey halbuki annane için de geçerli
o da 50 yaşında e ben kaldıramam, bakmak istemiyorum deyince kötü anne,
"yaptığıyla kendini ortaya koyan anne" oluyor..
artık insanların gözünü para bürümüş bunu konu sahibi için demiyorum
çocuğu iteleyim anneme paramı da kazanıyım onu da alıyım bunu da
bencilce gözü kör olmuş herkesin ya benim anam babam da ne yaşadı
neler çekti, bişeyler yapsam da biraz dinlendirsem,yorulmasalar artık,
yeter ki allah başımdan eksik etmesin denmesi gerekeceği yerde
"ee doğurduysa bakacak, noluyo?50 yaşına gelince annelik bitiyo mu?,niye bakmıyomuş!
vay bencil!, e 1,5 sene bakabilir hmm hastalığı da yokmuş nolucak baksın" cümlelerini okudukça
o "anneler" adına gerçekten çok üzüldüm.
bu kafadaki insanlar annelerine bi gram kıymet vermiyolar bence.
dibine kadar kullanıp canını çıkarma peşindeler, yeter ki işleri görülsün..
bu zihniyet zaten belli etmiş kendini
sonra da tıkarlar bi huzur evine, unuttukları vicdanları ayda yılda bir akıllarına gelirse
belki ziyarete giderler işte..
yazık..

Deveye niçin boynun eğri demişler kendi işimi kendim gördüğüm için demiş.

Önceki yorumum tüm topiği okumadan önceydi. Yerden göğe haklısınız.

benim actigim konu aslinda neredeyse butun calisan annelerin yasadigi bir zorlukla ilgili
Ben cocuguma tumden annem baksin demedim ucretsiz izin almam demedim
Sureksli sorumsuzlukla sucladiniz
Bende ornek olsun diye bakin cocukken yasadiklarimi gosterdim
Hemen ben daha fazlasini yaptim ne var
Anladik arkadaslar siz mukemmelsiniz
Cocukta yaparsiniz kariyerde kimseye de isiniz dusmez
Size gore Annem cocuguma biraz baksin diyen bencil bakiciya ver dedik ya diyen sizlerr modernsiniz tebrikler

belkide her gün sabahtan işe gelir gibi senin evine gelip gitmesi zor geliyodur. Birde bebeği annenin evine götürmeyi teklif et çok soğuk havalar haricinde annenlere bırak yavrunu böylece o uyuduğunda annende kendi evini çekip çevirir. Gündüz senin evinde durunca annenin evinin günlük işleri yemeği çamaşırı temizliği nolucak? Bu sefer onları aynı çalışan bi bayan gibi gece yapmak zorunda kalıcak ve o yaşta bi bayana hem erken kalkıp tüm gün çocuk bakmak evine gelince de kendi evinin işlerini yapmak zor gelebilir..

bende anneme kıyamam diye düşünüyorum.annem öğretmen emeklisi 25 yıl kaç öğrencilik sınıflarda çalıştı kaç çocuk için didindi uğraştı.sabah bize yemek hazırlar evi toparlar okula yetişirdi.akşam da o yorgunluğuna rağmen herşeyimizle ilgilenirdi..sonra o emekli oldu ben bi kaç yıl sora hamile kaldım o 50 yaşındaydı o zaman.ben nasıl derim ki çocuğuma da bak diye buna hakkım olduğunu sanmıyorum.hele annedir bakmak zorundadır anlayışı çok yanlış.o zaten tüm gücüyle,emeğiyle en güzel yıllarını bizim için çalışarak harcadı bizi daha güzel büyütebilmek için kendinden neler kıstı artık onun torun bakmak değil torun sevmek zamanı.gezmek,kalan zamanın en güzel şekilde değerlendirmek zamanı.50 yaş yıllarca çalışmış yıpramış çoçuk büyütmüş bir kadın için çok da dinç bir yaş değil bence.valla ben 30 yaşındayım şimdiden yorulmuş gibiyim :)

kedisi bakmak isterse bekli düşünürüm ama bakmak istemiyor diye asla yargılamam gönül koymam.buna hakkımız yok.

benim actigim konu aslinda neredeyse butun calisan annelerin yasadigi bir zorlukla ilgili
Size gore Annem cocuguma biraz baksin diyen bencil bakiciya ver dedik ya diyen sizlerr modernsiniz tebrikler

haklısın, tüm çalışan kadınların en büyük sorunlarında biridir bu.
çalışmak ve anne olmak.fakat her zaman diyorum, konuyu aktarma biçimi ve niyet konudan sapış gösterebiliyor.

konu başlığına tekrar bakar mısın ? " annemle ipler kopma noktasına geldi." nedir kopma noktasına getiren olay?
- anne 49 yaşında* kızının çocuğuna bakıcı yardımıyla dahi olsa bakmak istemekten çekinmektedir.

şimdi yukarıda suçladığın bizler, nasıl ele alalım olayı?
herkes bir çile çekmiş,zorluk görmüş vakti zamanında ama sonraki dönemlerde
çıkardığımız dersler ve olgunluklar farklı bir yol izliyor ,bu kesin.

peki bakıcı konusunda neden bu kadar ön yargılısın? üstelik hem anne hem bakıcı bir çocuğa bakmak için fazla değil mi? çocuk kaç kişinin elinde kaç farklı otorite ile 1,5 yıl geçirecek.aslında yarardan çok zararınız dokunacak belkide.

bende 2 yıl bakıcı ile büyüttüm çocuklarımı inan kötü birşey değil bu.

evet çalışan annelerin sorunu, ama o insanların durumu senden farklı.
o annaneler bakmak istiyolarsa bakıyolar, istemiyolarsa da çocuğun annesi bir yolunu buluyor.
bu da kimseyi ilgilendirmez.
sen buraya gelip "annemle ipler kopma noktasında, çocuğuma bakmicak" dediğin için senin söylediğin olay oldu.
yoksa kimse beklenti içine girmeni anormal bulmadı.
burdan "siz mükemmelsiniz" sonucunu nası cıkardın merak ediyorum.
elbette herkesin birilerine işi düşer, ama annesine gider "anne,bakacak mısın çocuğuma?"der
o da hayır derse ipleri koparacak çok fazla insan olduğunu sanmıyorum.
burda insanlar sana çözüm bulmaya çalıştıkça sen anneni yerin dibine sokmaya çalışıyosun.
bize ne canım, anne senin annen çocuk senin çocuğun.
burda herkes konuşur durur, sen gider annene çocuğuma bakmıyosan görüşmüyorum senle dersin olay biter.
senin ilişkin, senin annen.herkes kendi hayatına devam eder.
o yüzden bu kadar kendini savunmana devamlı zıt gitmene gerek yok.
madem tek doğruyu sen biliyosun, konunu kapattır.
boşa tartışıp kendini yorma, ne istiyosan onu yap yani insanların da boşa vaktini çalma.

evet çalışan annelerin sorunu, ama o insanların durumu senden farklı.
o annaneler bakmak istiyolarsa bakıyolar, istemiyolarsa da çocuğun annesi bir yolunu buluyor.
bu da kimseyi ilgilendirmez.
sen buraya gelip "annemle ipler kopma noktasında, çocuğuma bakmicak" dediğin için senin söylediğin olay oldu.
yoksa kimse beklenti içine girmeni anormal bulmadı.
burdan "siz mükemmelsiniz" sonucunu nası cıkardın merak ediyorum.
elbette herkesin birilerine işi düşer, ama annesine gider "anne,bakacak mısın çocuğuma?"der
o da hayır derse ipleri koparacak çok fazla insan olduğunu sanmıyorum.
burda insanlar sana çözüm bulmaya çalıştıkça sen anneni yerin dibine sokmaya çalışıyosun.
bize ne canım, anne senin annen çocuk senin çocuğun.
burda herkes konuşur durur, sen gider annene çocuğuma bakmıyosan görüşmüyorum senle dersin olay biter.
senin ilişkin, senin annen.herkes kendi hayatına devam eder.
o yüzden bu kadar kendini savunmana devamlı zıt gitmene gerek yok.
madem tek doğruyu sen biliyosun, konunu kapattır.
boşa tartışıp kendini yorma, ne istiyosan onu yap yani insanların da boşa vaktini çalma.

altına imzamı atıyorum arkadaşım.

konuşma sırası bana geldi yehuuuuuuuuuuu :))

ben çalışıyorum ne anne ne de kv var/ ikisi de uzakta. evimiz yok arabamız yok. ileride alırız diyoruz. çocuğumuz da yok ama ben bebeği tek maaşla ne zaman geçinebilirsem o zaman yapacağım veya güvenilebilir bir bakıcı/ kreş vs araştıracağım.

ben kendi sorumluluğumu kendim almak zorundayım. annem yaşlandı yoruldu istesede yapmaz ki biz zaten onu artık gezsin tozsun diye uğraşıyoruz. kv genç, teklif de etti ama ben benle ne kadar kalabilir? o sıkılır kp sıkılır aramız bozulabilir diye düşünmüyorum. üstelik annenin de belli bir zamandan sonra da fedakar olmasını asla savunmuyorum.

Allah bazı törelerimzn belasını versin ki zaten kadını kocasına/çocuğuna/kaynanasına/ hasana/ahmete/fatmaya fedakar ola ola kendini unuttu. anneyse de o bir kadın. kendi hayatı var ve olmalı da. çok yanlış düşünüyor burada herkes. kadın çalışansa da artık parasını herşeyini ona göre ayarlanmalı. biz şimdiden geçinemiyoruz ama napim çocuğum olunca kuaföre gitmem, parfüm kullanmam, kocam da bilgisayar oyunu almaz vs. annemden fedakarlık beklemeden önce kendim ve eşim fedakarlık etmeli.

hiç yurddışında annenin kvnin bebek baktığını gördünüz mü? almanyada bebekler bile kreşe gönderiliyor. hatta devlete diyorlar ki tamamen ücretsiz olsun doğum izninden sonra çalışalım (bu iyi mi kötü mü tartışlıabilir ama annesiz de oluyormuş)

Anneleri anne diye bu kültür çok pis kullanıyor

Back
X