Annemle konuşamıyorum artık:(((

aşık gözü kör derler.........sen şimdi evlilik hayalleriyle yanıp tutuşuyorsun......
seviyorda olabilirsin........ama sevgi bazen sorunları çözmekte yeterli olmaya bilir......
bizim görmedigimiz çogu şeyi aile büyüklerimiz görür.
sevdiklerimizin hatalarını biz görmezden gelsekte yada sorun etmesekte aileler çok net görürüler ve evlatlarının üzülmesini istemezler......onun için sorun yapıyor olabilirler.....
sevgilinin öocukları hep bu yaşlarda kalmıyacaklar büyüyecekler sorumlulukları ve sorunları artıcak
senınde çocukların olcak
eşin her iki eşin çocukları arasında kalıcak.....herşey şimdiki gibi olmaycak.....
bizler şimdiyi düşünürüz aileller ileri hayatımıza kadar en ince noktaları
senin üzülmeni istemiyor olabilir......
ama ben seviyorum onun sevgisinede inanıyorum........sevgim herşeyin üztesinden gelir diyosanda....
tabiki hayatta senin kararlarında.....
bence evlilik için bu kadar sabırsız olma herkesin sakınleşmesini bekle o zaman sabırlı ol......

pardon sanırım konu deryaya aitti boşanma konusunu merak ettim deryacım annen haklıdır diye düşünüyorum bazen büyükler daha iyi düşünebiliyor o seni en iyi tanıyan kişi annenin sözünü dinle boş hayallere kapılma derim hem karşındakinin ne düşündüğünü biliyomusun sen tatlım

tamam annem haklı benim için endişelenior mutsuz olmamaı istemior ama bende sevdigim insandan ikinci evliliğini yapacak die ayrılmak istemiorum ve sunuda biliorum o olmazsa eger evlenecegim insan artık evlenmek istemiorum..

annemlerinde rızasıolsun istiorum((mafoldumben

Annen sonuna kadar haklı. Şimdi sen aşıksın, laylaylomlardasın, pembiş pembiş hayallerin var belkide ama evlenirsende o pembiş hayallerinin, griye dönüşmesi çok yakındır.

Sen daha önce hiç evlenmedin dimiCADIARZU, adam evlenmiş boşanmış (had bunu anladım) 2 tanede çocuğu varmış.akannehir, Belki ilk zamanlar sana batmayacaktır 2 çocuk, sorumluluklar, eşinin onlarla vakit geçirmesi, eski eşi, bilmem neleri ama zamanla başını taşlara vurursun benden demesi. Anneni dinle lütfen. Benim kızım bana aynı senin durumunla gelse bende evlenmesine izin vermezdim çok açık söylüyorum.kaydirigubbakcemile

ben daha önce evlenmedim hiç :1no2: ama sevgi bukadar cabuk yada kolay mı harcanır ben mutlu olacagıma iananıorum aslında ama annem bunu anlamak bile istemior sizin gibi:bbo:

Ben çok acele ettiğini düşünüyorum evlilik kararı için... Ne yalan söyliyim ben de ailemin ilk başta onaylamadığı bir evlilik yaptım, ama bizim durumumuz farklıydı, ailemin kabul etmemesinin sebebi mezhep farkıydı...
Sebepleri eğitim farkı kariyer ve sosyal statü farkı edeni hal farkı olsaydı bırak ben annemlere bu durumu taşımayı zaten baştan kendim bu işi fazla ilerletmezdim
Aşkın gözü kördür diye boşuna söylenmiyor, şimdi sana herşey gülük gülistanlık geliyor...
Eczacı yanında çalışıyor demişsin yani ecnacı kalfası, kaç para maaş alıyor ki bunun 500ünü nafaka olarak veriyor demişsin, ne kadarını kiraya vereceksiniz, faturalar eşya düğün dernek masrafarı falan filan... Ooo bir sürü maddi skıntı.. ster istemez kendini sana karşı ezik hissedecek, çünkü herşeyi tam tamına yapamayacak...
Çocukları hastalandığında yanlarında olacak illaki huzursuz olacaksın....
Yarın öbürgün senin de çocuğun lacak, çocuklar arasında mukayese başlayacak, benimki daha güzel onlar değil bile olacak inan... Eğitimi aynı seviyede tutmak zorunda kalacaksın, onlar standart devlet okuluna gidiyosa sen devlet kulu olduğu halde etütlü bile göndersen laf olacak, ban benimkileri etütlüye göndermedi ama onu gönderiyor lafı olacak.... Senimn maaşın buna yeterli olsa bile bu göze batayacak, illaki mukayese olacak...
Sosya statü olarak da o eczane kalfası sen mühendis, yarın öbürgün şantiye işin olsa huzursuz olur, yükselme olanakları karşına çıktığında yükselmeni isteez, sana belli etmese bileiçten içe eziklik duyar....
Bunların hepsi ama hepsi ve belki aklımıza gelmeyen daha birçok şeyevliliğinde sevgiyi değil belki ama huzuru azaltacak... En basitinden evlilk anlamnda sen herşeyin ilkin yaşarken o ilk oluşun heyecanını o senle yaşamayacak çünkü onun 2. tecrübesi olmuş olacak, ve ilkinde başarısın olduğu için 2.ciye de heyecanla değil temkinle yaklaşacaktır. Bu bile sorun.....Sadece sevgiyle de evlilik yürümüyor hayatım..
Davul bile dengi dengine.... Bence biraz daha zaan tanıyın birbirinize, şimdilik flört olarak devam edin, ama sen biraz daha dışarıdan bakmaya çalış ilişkinize... Daha objektif bir gözle bak....
Eminim annene hakvereceksin....

Canım 24 yaşındasın ama 24 yaşın mantığıyla değil 17lik genç kızların pembe gözlkleriyle bakıyor gibisin.. Ne demek onla olmazsa başkasıyla evlenemem....
Sen sanıyormusun ki şuanki sevgilin il karısını sevmeden evlendi.... Severek evlendi, ve o da eminim o olmazsa başkasıyla evlenmem diyerek evlendi.. Ama işte bi süre sonra sevgi saygı bitmiş... Neden?? belli değil...
Yani sevgi iyi güzel, sevmedğin biriyle evlen demiyorum ama sevginin yanında mantık da olmalı ki evlilik ağlam temeller üzernde kurulsun....

ben daha önce evlenmedim hiç :1no2: ama sevgi bukadar cabuk yada kolay mı harcanır ben mutlu olacagıma iananıorum aslında ama annem bunu anlamak bile istemior sizin gibi:bbo:

Bak canım, yaşanmışlıklar insana çok şey katar. Bir büyüğün olarak ileride büyük ihtimal (%99) yaşayacağın sorunları görür gibiyim.Birazcık mantıklı ol lütfen. Seni anlayabiliyorum, seviyorsun, ondan başkasını gözün görmüyor, aşıksın ama madalyonun diğer tarafını da gör lütfen. Sen sanıyormusunki evlendikten sonra annenin karşı çıktığı durumlar senin karşına çıkmayacak.Herşey güllük gülistanlık olmayacakki. Ama 3 ay ama 1 yıl, hiç farketmez mutlaka sevdiğinin daha önceki yaşamıyla ilgili problem olacaktır. Dilerimki olmasın ama hayat pembe değil maalesef.

canım bende taraftar değilim bu duruma..Şuanda kafan karışık heveslerin isteklerin var ama evlendikten sonra sana bu durumlar batmaya başlayacak,Bende senle aynı durumdaydım ama eski erkek arkadasım avli ve cocuklu değildi sadece mevki farkı vardı ailem karşı çıktı olmadı Allaha şükür ki olmamış şimdi düşünüyorumda nasıl evlilik yaşayabilirdim onla..inan bana yanlış yoldasın erkek arkadasın belkide mükemmel bir insan ama sana göre değil..Eskiler çooook doğru söylemiş davul dengi dengine diye..Düşünsene ilk hevesler gectikten sonra herşey batmaya başlayacak,sen mühendissin cevrende o ayarda olacak arkadaslarının eşiyle kendi eşini kıyaslayacaksın

evet aşk dediğin geçici hevesler o aşk sözlerine kanıp kendi hayatını hiçe sayma
kendi denginde olmalı atalar boşuna dememiş davul dengi gengine çalar , bu kadar insan
olmaz diyorsa yaşananlar var duyduklarımız ve bildiklerimiz var yaşçada büyüküz yani hayat tecrübesi var
kaydirigubbakcemile5

Daha dün bir arkadas konu acmis...Aile Evlilik ve Cocuklar topiginde....Sarafina09 du galiba arkadasin niki....

Gir istersen bir oku....oda evlenmis bosanmis cocuklu bir adamla evlendi...önceden herseye senin gibi güzelce ammennah derken simdi sürekli kizinla vakit gecirmekten rahatsiz oluyor, evlendigne pisman ve bosanmayi bile düsünüyor...

Güzelim, bizler veya Annen simdi sana istedigmiz kadar iyi düsün, yapma etme, bak sunlar bunlar olacak desekte nafile....bazi hatalari (bana göre dul ve cocuklu bir adamla bekar bir kizin evlenmesi hatadir) insanoglu yapmali, ancak ve ancak ondan sonra evet demekki büyüklerim birseyler biliyorduda yapma diyorlardi desin....

Tabiki müneccim degiliz, Allahtan baska kimse gelecegi bilemez, fakat böyle evliliklerin sonu malesef cogunlukla hüsranla bitiyor, yada cok sorunlu bir evlilik oluyor.....simdi evet dediklerine yarin zerre kadar tahamülün kalacakmi? Gercektende onun cocuklarinla vakit gecirmesine, cocuklarini sizin evlilignizede dahil etmek istemesini kabul edebilecekmisin? Eski esi ile görüsmesine konusmasina tamam diyebilecekmisin?benneyaptımki

Cok iyi düsünmeni tavsiye ederim.:hulya:

Annen üzülmekte cok hakli, neticede evladinin gelecegi söz konusu..

Canım bende "Fikirlerinize ihtiyacım var" diye bir topic açtım , sorun aynı, annemin sevgilimle evlenmemi istememesi hakkında..

Bizdeki görünen tek sorun sevglimn devlette çalışmıyor olması.. ve bu nedenle bana asla olmaz dedi ailem.. Sizde problemler daha çok gibi gözüküyor ama sonuçta sorun aynı canım..

Kendi sorunuma çözüm bulamadığım için sana pek bir şey diyemiycem canım umarım bi yolunu buluruz mafoldumben ıkna etmek için bi yol bulursan veya başka herhangi başka bir fikir banada haber ver canım vereliniortak canını sıkmamaya çalış :teselli:

((( canım benim inş. hakkımızda hayırlısı neyse o olur pişman olmakta istemiorum ama suan zamana bıraktım annemlerede birsey sölemicem erkek arkadasımla konusucam ama beni bırakmak istemio ama aileni de benim için karsına alma diyor ailen yüzünden ayrılırsak da saygı duyarım diyor(( hayırlısı bakalım

COK TESEKKÜR EDERİM YORUMLARINIZ İÇİN...

arkadaşım durumuna üzüldüm...tabiki çok zordur insanın sevdiğinden ayrılması... burdan bakıldığında görünen o ki mantıklı değil... her şey mantıkla sınanmaz belki ama bu

işin ilerde mantık yoluyla sınanacağı kesin. Sen erkek arkadaşını çok seviyorsun ve şu an annenden daha önemli olabilecek durumda senin için.. Peki ya o çocuklarını bırakıır mı

senin için? Bırakamaz... Sen 24 yaşında genç bir kızsın ve evlendiğin adamın önceliği SEN değil ıKı ÇOCUGU olacak....Sence SEN bunu hak ediyor musun? Herkes evlendği

kişinin en önemlisi olmak ister..

Sanmaki hep seni tutacak bunu çevremde gördüklerimden biliyorum.. Sen sanıyor musun hep böyle güllük gülüstanlık olacak hep böylr gidecek..Çocuklar beni sevdi demişsin

çocuklar senin kim oldğunu daha anlamamıştır ki... Hele bir o çocuklar büyüsün anneleri ile konuşmaya başlasın da o zaman gör... Eskiler hep söylermiş Kuma Kuma olmaz da

kundaktaki kuma olur diye... Evinize geldiklerinde size huzur vermeyebilirler... Çok sıkıntı çekersin..

Zaten meslek farkına hiç değinmiyorum.. Kendisi sorun etmese bile ilerde olur...

Bir de bizlere verilen en büyük hediyenin de annelerimiz olduğunu unutma....

Şimdi bir şey söylemek de zor Allahım yanlış şeyler söyletmesin biz yorum yapan arkadaşlara da.. Geleceği bilemeyiz ama sen konuyu açınca cevap olarak da aklımdan geçenler bunlar..

Yine de karar senin... Hakkında en hayırlısı olsun...

senin yorumlarını çok beğeniyorum çok mantıklı yaklaşıyorsun alkisalkisalkis

Son düzenleme:
Çok klasik olacak belki ama keşke herşey şimdi senin gördüğün şekilde olsa be güzelimmm...
Şimdi aşktan gözün kör olmuş göremezsin...
ama biraz yaşayınca,başlayınca o hayata; off puuff larada başlayacaksın...
Çekemiycem diyeceksin ezileceksin sorunlar altında, ağır gelecek ...
Çok iyi düşün canım bu adamın senden önce kurduğu bi hayat ve 2 tane evladı var ...
Ne kadar bitti desede yada desende o hayatın izleri var unutmaa..
Annenin ve burda yazanların sözlerini dinle...kulak ver...
Benimde kız evladım var üzüldüm gerçekten..
Allah hep hayırlı kapılar açsın bütün yavrularımıza :Saruboceq:

tatlım bende aynen annemlere bir şey sölemiycem bir süre, ama ailem istemiyo diye ayrılmam sevgilimden sonuçta bu hayat benim hayatım ve hayatımı onunla geçirmek istiyorum.. Zaten mantık olarak düşünebilseydm, baştan zengin, çok iyi kariyer sahibi vs birinin peşinden koşardm ama ben sevgilimin maddi durumunu hiç bir zaman sormadım bile.. sanırm sende benim gibi hisleri ağır basan bir insansın ve bu bence çok güzel bişey :kedi:

yinede iyi bir şekilde düşün canım ne istediğini, her şeyi iyice tart.. çünkü pişman olmak istemiyorum demişsin...gönlümüzün istediği herşeyde mutlaka mantıkda olmalı canım, ki gönül kırgınlıklarımızda bu sefer o mantık devreye girsin ve her şeyi ayakta tutsun.. yerimseniben

dediğin gibi hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.. Gelişmeleri takip edicem canım , ailende bi yumuşama olursa bunu nasıl yaptıını bana sölemeyii unutmaaa kaydirigubbakcemile opuyorumnanaktan

bence annenin sozunu dinle ve 2 cocugu olan bir adamla evlenme. onceki evliliginden cocugu olmasaydi bir sorun olmazdi ama ortada 2 cocuk var. sen sen ol bu adamdan uzaklas...evliliginde mutlaka sorun cikacaktir

canımm şu hemen ewlenme düşüncesini bence ertele.
eğitim durumuu we daha önceki ewlilik we 2 çocukk.
bunlar şimdi sana dokunmayabilirr umrunda deildir.ama unutmakii
ewlilikten sora herşey tozpembe olmuoo.aşk herşeye çözümm getirmioo.
bu durumaa bi çok kez şahit oluoruzz ne yazıkki.
annende snn iiliğini düşündüğü için böle dawranıodurr.
pişman olmamak içinn çok ii düşünn canımm.
hakkında hayırlısı nese o olur inş:teselli:

sadece ilk mesajını okuyup yorum yapıyorum,
şimdi annen başta olmak üzere tüm sülalen bu birlikteliğe karşı olduğu için, beraber olduğun adam sana zat-ı şahaneleri gelecektir. malum, her zaman tatlı gelen bir yasak var ortada. bundan hareketle sakın aceleyle evlilik kararı alma. bana da 2 çocuklu bir adam pek iç açıcı gelmedi, hayatta herşey olur, büyük konuşmamak lazım elbet ama yorumum bu...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…