Annemle küslükle başa çıkma??

elaalemi

Boy: 1.57 22.3 66.9 =>... Hedef Kilo: 52
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
1.484
2.279
133
33
Merhaba,
25 yaşımda dirayetli bir şekilde küs kalmam gerekiyor ama küs kalmnın duygusal yüküyle nasıl baş edilir ne yazık ki bilmiyorum.

Ben yaklaşık 3 yıldır kilo vermeye çalışıyorum ve bazen diyet sürecim yavaşlıyor bazen hızlanıyor neticede bayaa kilo verdim. Ablamda kiloludur, o bir buçuk ay önce diyete başladı ve gerçekten hızlı bir şekilde zayıfladı şu an benden sadece 2 kilo fazlası var.

Ben geçtiğimiz yıllarda asla ablama benden daha kilolu olduğu için laf sokmadım aksine destek olmaya çalıştım. çünkü kiloluyken bir laf işitmenin ne kadar incittiğini biliyorum kendim yaşamaktan çok korkuyorum kimse yaşasın istemiyorum.
Geçtiğimiz günlerde annem sürekli ablan senden daha zayıf duruyor imaları yaptı ama sürekli. Bunun beni rahatsız ettiğini söyledim ama anlamadırlar, benim onlara hep yaptığım şakacı alınganlığın bir parçası sandılar ama ben gerçekten kırılmıştım. Aynanın karşısına ablamın beni çekip senden daha zayıf görünüyorum demesi bunu annemin onaylaması beni nasıl sinir etmez.

Derken iki gün önce annem yemekte yine aynı şekilde konuyu kendi kendine açıp sen daha kilolu görünüyorsun deyince ben zıvanadan çıktım. bir daha bu evde sofraya oturmayacağım dedim ve kalktım. O günden beridir kendi yemeğimi kendim sessizce onlar mutfakta yokken yapıyorum. Hiç muhatap olmuyorum. Ama kalbim acıyor annem benimle küs kalsın istemiyorum. Annem beni yolcu eder normalde dün bilerek ben kaldırmadım bugün kalkar barışmak için yolcu eder dedim etmedi. Onlara ders vermeye çalıştıkça yine ben üzülüyorum.

Strese dayanamayan bir yapım var hemen saç diplerimde sivilce çıktı. onların umrunda mı bilmiyorum. Çok öfkeli sinirliyim. Üstelik kendimi değersiz hissediyorum. Bu durum günlük ilişkilerime de yansıdı. Şu an kimseye karşı tahammülüm yok gibi.
Ne yapmalıyım?
Annemlerle öylece barışsam kendilerini haklı sanacaklar ve ben rahatsız olduğum yorumlara yeniden maruz kalacağım. Bunu istemiyorum. Benim rahatsız olduğumu bunu tekrar yapmamaları gerektiğini anlamalarını istiyorum.
Bu tavrımın elbet işe yarayacağını düşünüyorum ama küslükten ben de çok etkileniyorum duygusal olarak etkilenmemek için napmam gerekiyor??
Küslükle nasıl başa çıkabilirim?

Git öp anneni ben annem hayatta olsaydı daha çok sarılırdım. Kırma kadını boşver şaka yapmıştır o da.

annemle senelerdir konuşmuyorum duygusal yük hissetmiyorum. haklı olduğunuz konular da kendinizi, kendinize savunmasını bilin
"haklı olduğunuz konular da kendinizi, kendinize savunmasını bilin"
Bu lafı sevdim, sanırım bu konudaki tavrım bu olacak.

"haklı olduğunuz konular da kendinizi, kendinize savunmasını bilin"
Bu lafı sevdim, sanırım bu konudaki tavrım bu olacak.
her zaman tavrınız bu olsun. çoğu insan benim yaptığımı bencillik olarak görüyor ama kimse kusura bakmasın aile de olsa başkası da olsa insanın ilk önceliği kendi olmak zorunda

ne olursa olsun küsmeyin, kırgınlığınızı belli edin.
Direkt söyleyin konuşun, konuşarak çözün. Bir gün pişman olmamak adına asla annenize küsmeyin.

Annenle çok büyük bir sorun yasadiginizi dusundum konunun başında,ne olmuş ki kilolu dediyse kusulecek bir sebep değil bence. kirilirsin annene kizarsin falan ama kusmek bu kadar büyütmek garip geldi bana.kusen insanlar zaten en çok kendi yipranir karşıdakine birşey olmaz.gidin opun anne bana böyle deme bir daha falan deyin ne olacak .hiç mi bağ yok aranizda

Kusmek dogru degil aslinda, ama tavirli olun. Bi ust yorumdada yazmis hanimefendi, kirginliginizi belli edin.

Takmayin bukadar. Kilo konusu hassas evet, anliyorum, uzun zamandir cabaliyosunuz onuda anliyorum, ama bazi insanlar digerlerinden daha agir olmasina ragmen daha zayif gorunur. Boyle bi gercek var. Sizde alinacaginiza 'evet be abla, ne kadar giciksin, benden agir oldugun halde daha zayif gorunuyosun!' diyerek espirili bi sitem etseniz eminim sizin caniniz bukadar sikilmaz. Yani olaylara bakis aciniz belkide bi konuyu sizin icin dert haline getiriyordur.

Hassaslığını anlayabiliyorum ama bi evladın annesine kusecek kadar ortada büyük bi durum olduğunu ben göremedim şahsen.belki annen seni hirslandirmak istemiştir biraz daha zayiflaman adına

ayy kıyamam sana ben. bazen babamda benimle şakalaşır benden daha kalın bacakların var diye. bende sende 9 aylık 4'üz hamilelere benziyorsun göbeğinle derim. geçen gün geldi diyor nereye zayıfladın sen aynısın diye. halam da ordan benden yana çıkınca güldü geçti babamda oh oh canıma değsin gördün mü dedim bende

Öncelikle söz konusu sizin ablaniz.. Yani anneniz onu övse nolur ki.. ya da karsilastirsa sizinle.. ablaniz yani elalemin kiziyla karsilastirsa anlarim..
Belki de sizin daha azimli hirsli olmaniz icin karsilastirdi..
Yani bana bunda kotu bisey yok gibi geldi..Anneler karsilastirir genelde..
Nasil bir uslup bilmiyorum ama.. Takilmayin bu kadar..Diyete devam..

herkes kızı suçlamış ama koskoca kadının kızlarını kıyaslamasının çirkinliğinden bahseden olmamış.

bak canım ben ne hissettiğini iyi bilirim.

o evde durma derim yaşın evden ayrılmak için yeterli işin var mı?

aile dediğin hep destek olmalı. böyle çirkinlikler yapmamalı yapıyorsa aile değildir.

sen kendi yoluna bak ve evet madem küstün şimdi sen adım atma. insan psikolojisi bu adım atarsan şamar oğlanına dönersin.

güçlü dur. kendini düşün kendine iyi bak.

ana kız birbirlerine yeter onlar sen ideallerini gerçekleştir

ve o evden çık. inan bana tecrübe konuşuyor.

Boşver aranızı düzeltin yarın nolucağı belli değil annen sonuçta.Sonra pişmanlık yaşamayın.Annelerimizi seçemiyoruz kimsenin annesi eminim ki mukemmel değildir bu tür rahatsız edici çok şey yaşıyoruz.Alttan almaya takmamaya çalışın aynı şeyleri bende çok yaşadım kilo konusunda.

Annenize küsken
allah korusun anneniz bir kaza gecırse ve basına bırsey gelse
küs ayrıldık dıye uzulmez mısınız

boyle basit sebeplerden dolayı küsmeyın bence
birgun gelır kusmek ıcın bır annenız bıle olmayablır

Annemi kaybetmek bu süreçte elimi kolumu bağlayan en büyük korkum zaten. O nedenle uzun süre dayandım. Ama sırf annemi bir gün kaybedebilirim diye kendimi ezdirmem önemsediğim bir konuda aşağılanmış hissettmem benim kendimden soğumama neden oluyor.
Özgüvenim kayboluyor.
Ben de onunla barışmak istiyorum ama hep ilk adımı ben atıyorum, hep ben alttan alıyorum. Bir kere de o adım atsın istiyorum.
Ama içim yanıyor işte gidip sarılasım var. Ama yaparsam yine ben haklıyım sanacak. Küçük bir sorun bende farkındayım ama benim için kilo konusunda kıyaslanmamak önemli oda bunu anlasın istiyorum sadece.
Bu küçücük sorunun üzerine iş yerinde normalde boşver diyeceğim sorunlarda alttan alamadım. Garip bir ruh hali ebeveyn olmak kadar sorumlu evlat olmakta zor inanın. Tamam ebevyn değilim ama 25 yıldır alttan alan bir insan olmak ne zor biliyorum.

her zaman tavrınız bu olsun. çoğu insan benim yaptığımı bencillik olarak görüyor ama kimse kusura bakmasın aile de olsa başkası da olsa insanın ilk önceliği kendi olmak zorunda
Aynen....katılıyorum fazlasıyla
Annemle 2 ay kadar önce irtibatımı kestim
aslında uzun zamandır yapmam gerekeni anca 2 ay önce yapabildim...dün onun doğum günüydü...ve yalan yok kutlayasım geldi....sonra derin derin nefes aldım...geçti
çünkü biliyorum gerek yok
çünkü biliyorum ki hiç bişey değişmiycek....
o yüzden aile de olsa ilk önce sen...
doğuran da olsa....bak o üzülüyormu kızımı ağşalıyorum diye
üzülse yapar mı ki?
Ben de bir anneyim ve ilerde çocuğumu alak bulak edecek sözler davranışlar edeceğimi düşünemiyorum...ve eğer ki yapacaksam da suratıma bakmasın

Çok basit aslında, sen 3 yıldır mücadele ettiğin için, görülmediğini sandığındaki kırılmışsın.
Bu konu yüzünden küsülür mü hiç.
Ailene "konudan cidden rahatsız olduğunu, böyle konuşmalarının seni üzdüğünü" dile getir..
Üzme kendini, küs kalma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…