Git öp anneni ben annem hayatta olsaydı daha çok sarılırdım. Kırma kadını boşver şaka yapmıştır o da.Merhaba,
25 yaşımda dirayetli bir şekilde küs kalmam gerekiyor ama küs kalmnın duygusal yüküyle nasıl baş edilir ne yazık ki bilmiyorum.
Ben yaklaşık 3 yıldır kilo vermeye çalışıyorum ve bazen diyet sürecim yavaşlıyor bazen hızlanıyor neticede bayaa kilo verdim. Ablamda kiloludur, o bir buçuk ay önce diyete başladı ve gerçekten hızlı bir şekilde zayıfladı şu an benden sadece 2 kilo fazlası var.
Ben geçtiğimiz yıllarda asla ablama benden daha kilolu olduğu için laf sokmadım aksine destek olmaya çalıştım. çünkü kiloluyken bir laf işitmenin ne kadar incittiğini biliyorum kendim yaşamaktan çok korkuyorum kimse yaşasın istemiyorum.
Geçtiğimiz günlerde annem sürekli ablan senden daha zayıf duruyor imaları yaptı ama sürekli. Bunun beni rahatsız ettiğini söyledim ama anlamadırlar, benim onlara hep yaptığım şakacı alınganlığın bir parçası sandılar ama ben gerçekten kırılmıştım. Aynanın karşısına ablamın beni çekip senden daha zayıf görünüyorum demesi bunu annemin onaylaması beni nasıl sinir etmez.
Derken iki gün önce annem yemekte yine aynı şekilde konuyu kendi kendine açıp sen daha kilolu görünüyorsun deyince ben zıvanadan çıktım. bir daha bu evde sofraya oturmayacağım dedim ve kalktım. O günden beridir kendi yemeğimi kendim sessizce onlar mutfakta yokken yapıyorum. Hiç muhatap olmuyorum. Ama kalbim acıyor annem benimle küs kalsın istemiyorum. Annem beni yolcu eder normalde dün bilerek ben kaldırmadım bugün kalkar barışmak için yolcu eder dedim etmedi. Onlara ders vermeye çalıştıkça yine ben üzülüyorum.
Strese dayanamayan bir yapım var hemen saç diplerimde sivilce çıktı. onların umrunda mı bilmiyorum. Çok öfkeli sinirliyim. Üstelik kendimi değersiz hissediyorum. Bu durum günlük ilişkilerime de yansıdı. Şu an kimseye karşı tahammülüm yok gibi.
Ne yapmalıyım?
Annemlerle öylece barışsam kendilerini haklı sanacaklar ve ben rahatsız olduğum yorumlara yeniden maruz kalacağım. Bunu istemiyorum. Benim rahatsız olduğumu bunu tekrar yapmamaları gerektiğini anlamalarını istiyorum.
Bu tavrımın elbet işe yarayacağını düşünüyorum ama küslükten ben de çok etkileniyorum duygusal olarak etkilenmemek için napmam gerekiyor??
Küslükle nasıl başa çıkabilirim?
"haklı olduğunuz konular da kendinizi, kendinize savunmasını bilin"annemle senelerdir konuşmuyorum duygusal yük hissetmiyorum. haklı olduğunuz konular da kendinizi, kendinize savunmasını bilin
her zaman tavrınız bu olsun. çoğu insan benim yaptığımı bencillik olarak görüyor ama kimse kusura bakmasın aile de olsa başkası da olsa insanın ilk önceliği kendi olmak zorunda"haklı olduğunuz konular da kendinizi, kendinize savunmasını bilin"
Bu lafı sevdim, sanırım bu konudaki tavrım bu olacak.
Aynen....katılıyorum fazlasıylaher zaman tavrınız bu olsun. çoğu insan benim yaptığımı bencillik olarak görüyor ama kimse kusura bakmasın aile de olsa başkası da olsa insanın ilk önceliği kendi olmak zorunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?