• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle küstüm

zeytin8282

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
497
408
303
Ankara
Arkadaşlar annem sürekli ne dersem tersini söyleyen, arkadaşlarımdan okuduğum kitaba izlediğim diziye eşimle ilişkime kadar sürekli eleştiren biri . Eşimle ilgili sorunumu anlatıyorum ertesi gün arıyor babanla çok iyiyiz diyor. Bu ay para sorunum var diyorum. Ertesi gün arıyor oh çok şükür hesabım dolu diyor. Arkadaşımla bir sorunumu anlatıyorum. Ertesi gün arıyor oh çok şükür arkadaşlarım bana çok değer veriyor diyor. Kayınpederimin yaptığı densizliği anlatıyorum gülüyor dalga geçiyor. Çok kilo aldım diyorum oh geçen seneki pantolonum bol geliyor diyor. Anne saçım beyazladı diyorum benim oğlumun tüm kafası beyaz diyor. Bana devamlı başkalarını övüyor, işte laf dokunduruyor. Anne böyle yapma deyince ben öyle demedim sen yanlış anladın diye saldırıyor yapmadığını bırakmıyor. Babamdan bir sürü miras var bizim hiçbir şeyimiz yok diyor. Çok bunaldım psikolojimi evliliğimi de yaptığı yorumlarla yıprattı bitirdi. Adete sorun yaşanmadan zevk alıyor. Küssem duygu sömürüsü yapıyor, günah olmasından korktuğum için küsemiyorum.

Bilmiyorum belki sorun dinlemek istemiyor. Kendisi sorunlu olduğu için. İşin içinden çıkamıyorum. Sanki rakibim

Arkadaşlar annem sürekli ne dersem tersini söyleyen, arkadaşlarımdan okuduğum kitaba izlediğim diziye eşimle ilişkime kadar sürekli eleştiren biri . Eşimle ilgili sorunumu anlatıyorum ertesi gün arıyor babanla çok iyiyiz diyor. Bu ay para sorunum var diyorum. Ertesi gün arıyor oh çok şükür hesabım dolu diyor. Arkadaşımla bir sorunumu anlatıyorum. Ertesi gün arıyor oh çok şükür arkadaşlarım bana çok değer veriyor diyor. Kayınpederimin yaptığı densizliği anlatıyorum gülüyor dalga geçiyor. Çok kilo aldım diyorum oh geçen seneki pantolonum bol geliyor diyor. Anne saçım beyazladı diyorum benim oğlumun tüm kafası beyaz diyor. Bana devamlı başkalarını övüyor, işte laf dokunduruyor. Anne böyle yapma deyince ben öyle demedim sen yanlış anladın diye saldırıyor yapmadığını bırakmıyor. Babamdan bir sürü miras var bizim hiçbir şeyimiz yok diyor. Çok bunaldım psikolojimi evliliğimi de yaptığı yorumlarla yıprattı bitirdi. Adete sorun yaşanmadan zevk alıyor. Küssem duygu sömürüsü yapıyor, günah olmasından korktuğum için küsemiyorum.
Anneniz hiç normal değil. Sanki hep bir nispet peşinde gerçekten böyle mi ?

Üvey anneniz mi?

Bazı günler çok iyi oluyor ama çoğunlukla böyle son dönemde. Ben de hassas bir dönemden geçiyorum. Çok yıprattı psikolojimi bitirdi. O böyle yapınca arkadaşlarım destek oldular. Onları hiç beğenmiyor bu sefer. Napayım anne onları seviyorum diyorum. Kendinin öyle arkadaşları yok. Benimkiler her gün arayıp ilgileniyorlar evliliğimle ilgili sorunlarda çok ilgililer. Son dönemde sanki annem onlar oldular.

Evlerine gidiyorum bir sürü malı mülkü var dolabı bomboş bana yaptırıyor alışverişi ama benim gelirim ondan düşük, artık bilerek almadığını düşünüyorum

Anneliği kutsadıkça, böyle suistimaller devam edecek birilerinin hayatında.

Annelik kutsal degildir. Kutsal olan sevgidir.

Bile isteye, gönül rahatlığı ile mesafe koyabilirsiniz aranıza.

Size zarar veren bir durumu sürdürmeniz daha günahtir bence.

Bilmiyorum evet küsmeden mesafe koymam gerekiyor sanırım. Eşimle sorun yaşıyorum mesela başka bir kadın olabilir diyor ya da maaşını ailesine verdiğini ima ediyor.Eşimle ailesinin evlerinden birinde oturuyoruz. O evi size vermicekler diyor. Ama zaten ben eşimle apayrı bir konudan tartışmışım. Yani bu sefer beni dolduruyor

Sizde de var biraz 😅

Bunları yaptıktan sonra ertesi gün arıyor canım sana geleyim evini temizleriz yemek yaparız diyor iyi gel diyorum. Bu sefer hiçbir şey yapmamış gibi evimi temizliyor yemek yapıyor bana iltifat ediyor. Bir gün öyle bir gün böyle şaşırdım ben de

Bazı Anneler kızlarıyla yarış içinde bunları gözlemliyorum derdini anlatacak başka dost bul , annenin anneliği defolu seni üzen biri annem dahi olsa mesafeli ol

Bunu psikoloji kitaplarında görürsün, bazı ebeveynler böyledir malesef. Kendi yaşayamadığı duyguları evlatları yaşadığında bunu kaldırmayı kıskanmak gibi çokta olumlu olmayan duygulara kapılıyorlar. İlk değilsiniz yaşayan yaş ilerledikçe çocuklaşmakta bu yüzdenmiş öyle diyor kitaplarda..
Ben olsam anlatmam derdimi, zaten derdinizi çözemiyor arkadaşlarınız elini uzatıyor falan ne gerek birde onun yüzünü almaya yemek yapın yürüyüş yapın ama dertleşmeyin. Evini barkını anlatmayı ben çok normal bulmuyorum zaten. Kayınbabanız ile sorununuzdan annenize ne? Birde bu yönden bakın olaya.

Bazı insanların dertle ilgili savunma mekanizması böyle çalışıyor.
Kimseye dert anlatmamaya çalışıyorum.
Varsa da genelde çözebilecek kişiye anlatıyorum.
Zaten annelere eş problemi de anlatılmamalı.
Boşverin sınırınızı çizin. Bu demek değil ki ilişkinizi kesin. Anne çocuk ilişkiniz devam etsin ama dertleşmek yerşne başka boyuta taşıyın ilişkinizi.

Back
X