Annemle ne yapabiliriz.

Hastanedeydik az önce şimdi evdeyiz. Sebep babamın annemi cildirtmesi akabinde sinir krizi...
Peki buna sebep dayımın bize yemeğe gelmek istemesi annemin de onu davet etmesi.
Artık annemin bu adamla yaşamasını istemiyorum. Annemle beraber gitmemiz lazım. Babam demeye utanıyorum. Bu adam anneme yapmadigini bırakmadı. Şiddet aldatma kumar gibi sorunları olmadı ama en önemli sorun küfürdü.
Babam küfürbaz hasa dine imana bize herbseye kufreder. Anneme ettiği küfürleri haddi var hesabı yok. Yıllarca hayvancılık yaptı. İşleri daha çok annem yaptı. Şu an hasta olmayan tek bir uvzu yok. Psikolojik olarakta mafoldu çöktü
Kufurlerinden cimriliginden... Annemin bu evde bu adamla kahrından ölmesini izlemeye ceğim daha fazla.
26 yaşında üniversite mezunuyum çalışmıyorum. Nisanliyimm. Kpss için uğraştım ama artık bulaşıkçılik dahi olsa yaparım. Nişanlım umrumda değil.yani bu olanlara vereceği tepki. Erkek kardesimden hayır yok.
İlk iş olarak kadın sığınmaya mi gitmeliyiz. Dava sürecinde ?
Evde biraz altın var alsak bizi hırsızlıkla suçlar mi.
2 ahırı var 6 tane evi ahırın birisi ve bir ev kardeşimin üstüne. Diğerleri babamın. Hepsi evlendikten sonra alınan şeyler. Anneme bir ayakkabı bile almadi kardeşlerinin eskileri giydi annem hep. Bunların hepsinde annemin emeği var. 4 ev bir ahırda. Bir sürü tarlada var ama onlar babasından kalma.
Mal paylaşımı için iyi bir avukat tutmamız lazım çünkü çok cirkefler. Mal paylaşımı için.
Karışık yazdim. Anneme bir şey olmasın istiyorum. Biz ne yapabiliriz. Nasıl yapabiliriz. Lütfen yardımcı olun. Nasıl bir yol izlemeliyiz
Annemin payını alabilirsek anneme ev açarız. Yakın bir yerde tabii ki. Bir ahırda 40 hayvan var, 4 tane ev var. Kardeşimin üstündekileri saymıyorum. Annem psikolojik manada tedavi olduktan sonra daha huzurlu kendi halinde yaşayabilir. Nişanlım istemezse yada ailesi , gözümü kirpmam ayrılırım. Sadece bize kalacak bir yer ve annemin hakkını tamamen alabilecek bir avukat lazım.
Bir adam için anasını babasını sıkıntılarıyla başbaşa bırakıp gidenlere örnek olsun. Tebrik ederim sizi. Umarım annenizi o adamdan kurtarabilirsiniz.

Biz cikicaz bugün. Altın vs. Almadık sadece montlarimizi aldik. Elbiseleri de o almış çünkü. Önemli değil elbet hesaplasacagiz.
somim le haberlestik. İlk aşamada bize yardımcı olabileceklerini söylediler. Kalacak yer olarak yani. Sonra iş bulurum. Annem teyzemlere gitmek istemiyor. Sende gelmeyecek sin diyor ama gideceğim. Hoşça kalın arkadaslar. Her şey duzelirse yazarim umarım

Biz cikicaz bugün. Altın vs. Almadık sadece montlarimizi aldik. Elbiseleri de o almış çünkü. Önemli değil elbet hesaplasacagiz.
somim le haberlestik. İlk aşamada bize yardımcı olabileceklerini söylediler. Kalacak yer olarak yani. Sonra iş bulurum. Annem teyzemlere gitmek istemiyor. Sende gelmeyecek sin diyor ama gideceğim. Hoşça kalın arkadaslar. Her şey duzelirse yazarim umarım
Kıyamam size... Allahım yar ve yardımcınız olsun dualarım sizinle...

Sizin gibi bir tanıdığım vardı amca çok zengindi teyzeninde artık adamın yaptığı eziyetleri canına yetmişti ve 50 küsür yaşında boşadı ama hii bir hak talep edemedi şuan eski eşinin o kadar evi arabası paraları olmasına rağmen kirada ve yardımlarla geçiniyor çocuklarınada tek mal vermedi adam. Yani sanırım anlaşmalı boşanma vs çeşitlerine göre değişiyor. Ama kadının tek dediği boşandığım için zerre pişman değilim hayatımın en güzel en huzurlusu uykusunu boşandığım gece uyuduğum oldu. Annenizin arkasında durun rabbim yardım eder

Erkek kardeşim haftaya geliyor. Sözde babami psikologa götürecekmis, gelince. Farkında değilmiş oda yaptıklarının. Ama bu adam kötü. Kötü bir insan kufurbazliga cimrilige psikolog ne yapabilir ki. Hep aynıydı. Bir gün pikniğe gittik mi, annem bir gün geç kalktı mı, üstüne başına istediği şeyi alabildi mi diyorum susuyor. Tamam abla halledeceğiz diyor.
Teyzem bizde kalın dedi ama sehirlerimizin arası 10 saat. Nasıl olur bilmiyorum. Onun dışında avukat bir arkadaşım var. Annemin sigortası yok yani bir yerde çalıştığına dair belki biraz sorun olabilir. Yani baban her şeyi kendi paramla emegimle aldım diyebilirmis ki derde kesinlikle. Komşularımiz vs şahit olsa çok iyi olurmuş. Ama olmazlar, başlarına dert almak istemez kimse. Arkadaşım bunlari söyleyen daha stajyer. İyi bir avukatla görüşmem lazim. Gerekirse altınları alıp avukata on teminat olarak veririm.

Birkaç kez dayımla dedem aradı açmadım. Açmayı düşünmüyorum. Seslerini duymak istemiyorum. Nefret ediyirum. Önlerine çıksın ölmeden onların anneme yasattiklarini görmek istiyorum. Biraz anneme sahip ciksalardi zorla evlendirmelerdi annem bu halde olmazdı.

o arkadaşın halt etmiş. Benim bi tanıdığımın babası, aldıkları evlerin hepsini kardeşinin üzerine yapmasına rağmen karısı boşanırken mallardan aldı. Sadece çocuklarının şahitliğiyle hemde

Keşke evden çıkmadan önce avukatı bulup malların üzerine tedbir koydursa idiniz, şimdi satabilir tüm her şeyi sadece sizinle paylaşmamak için. Seni çok takdir ettim, yürekli evlat umarım bundan sonraki hayatınız muhteşem geçer :KK200:

Anneniz icin cok uzuldum (((
ALLAH yardimciniz olsun.
İnsALLAH en kisa zamanda o adamdan kurtulursunuz

Herşey gönlünüzce olsun şimdiden.

Sanırım bir süre haber alamayız sizden. Umarım herşey sizin için özellikle anneniz için güzel olur.

Nişanlınıza, annenize, babanıza, kardeşinize herkese karşı duruşunuz çok güzel. Güçlüsünüz. Siz annenize de kendinize de güzel bir hayat kurarsınız eminim. Allah yardımcınız olsun. Herşey istediğiniz gibi olsun inşallah.

Kanunen altın takılar kadına aittir evlendikten sonra alınan malların yarısı da kadına aittir şahit falan gerekmez

Lutfen elini vicdanina koy.belki dayak yiyeceksin belki eziliceksin.ama anneni kurtar o evden.benim babam senelerce cektirdi taki lise sona gectim tam deli caglarimdi kiz basima babami sikayet ettm polise.kiyametleri kopardim.kardesimle bir olduk.calistik tum emeklerimizi paramizi annemize harcadik. Evi annemin istedgi gibi dosedik.babam her agzini actiginda sen karisamassin bizim paramiz sen susacaksin artik yaslandin elini ayagini cek annemden diyoduk.en ufak seyde biz ezdik babamizi.suan agzini dahi acamiyor her ozel gunde annemi kuyumcuya yemeklere kuaforlere goturdum sinemalara gezmelere.babam gikini cikaramadi.evide annemizin ustune yaptik.sizde ya bu yolu sececeksiniz yada onu birakacaksinz.
Harikasınız.ANNE GİBİ YAR YOK.Annenin bir çok hakkı var canım.Evlendıkten sonra alınan tum mallarda.Annene resmen varlık içinde yokluk cektırmış.Ayrıca maddı şiddet uyguluyor.

Altınları alarak çıkmak hırsızlığa girmez zaten ziynet eşyalar kadına aittir. Evlendikten sonra edinilen malların da yarısı. Ama önce boşanma davası açılacak sonra nal paylaşımı için dava. İkisi aynı dava da yürümüyor. Siz en iyisi güzel bir avukat edinin baro da avukat tayin ediyor etmese bile dersinizi anlatın akıl isteyin. Eminim geri çevirmezler bu kadar çaresizken
Allah yardımcınız olsun.

Back
X