annemle olan sorunum :(

selliingoktas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2020
22
17
3
merhaba ablalarım ben yaşça küçük bi kardeşimizim ve yardımınıza fikirlerinize ihtiyacım var.okuyacak olanlara şimdiden teşekkür ederim
benim annem olur olmadık her şeye kızan ve hiç bir şeyden memnun olmayan biri hemen kavga edince telefonumu alır ceza verir vurur kollarım hep mordur. çalışıyor ve akşam eve geldiğinde her şeyi hazır istiyor gece yatarken ortalığı toplamaz bardak tabak her şeyi ortada bırakır uyur sabah ben toplarım akşam gelince yemek yapmış olmamı istiyor temizlik yapmamı istiyor bugün çok sinirlendim ve dedim ki ben bunları yapacaksam senin anne olarak görevin ne? yemek yapmak benim görevim değil diyor. merak ediyorum ben mi çok abartıyorum bilmiyorum istediği şeyleri yapıyorum ama 17 yaşıma yeni girdim elimden gelen bu..lütfen bana bir yol gösterin her gün kavga etmekten zarar görmekten çok sıkıldım her gün acaba bugün dövecek mi diye bekliyorum akşamı..

Sana kıyamam tatlım. Baban hayatta mı? Beraber yaşıyor musunuz? Onun bu durum hakkında görüşü ne?

Sana vuramaz böyle bir hakkı yok, şiddet konusunda şikayetçi olacağını söyle. Mahkemelere düşer rezil oluruz de, korkut biraz. Baban nerede size annen mi bakıyor ? Hayatın yorgunluğu ağırlığı anneni yıpratmış olabilir. Annene söylediğin Yemek yapmak senin görevin de iddialı bir ifade oluyor, 17 yaşındasın işin ucundan tutman gerekiyor. Sen nasıl onun kölen değilsen o da senin değil , hem işe gitmek hem evi çevirmek oldukça zor.

Çok üzüldüm daha 17 yaşındasın hayatının baharı sana vurmaya asla hakkı yok kendini koru lütfen . Tabi ki ev işlerinde yardım edersin ama bunları sana sorumluluk gibi yüklemesi çok yanlış o yaşta yatağımı bile babam zorla toplatırdı

Annenin sana vurmaya hakkı yok tabiki ama annen çalışıyor yetişemiyor
Yemek yapmak kötü birşey değil kuzum
Annen ve kendine bir yemek yapmak zoruna gitmesin
Hiçbirşey olmaz temizlik yaparak yemek yaparak hiçbirşey kaybetmezsin

haklısınız ben hiç rahatsız olmadım bu zamana kadar sonuçta hepimiz bu evde yaşıyoruz diye düşündüm.ama tüm sorumluluğu benim üstüme yıkıyor o da bi şeylerin ucundan tutsa keşke

korumaya çalışıyorum ama bir yere kadar durdurmaya çalışıyorum ama gücüm yetmiyor bile babam da yanımda olmuyor annemden korktuğu için sesini çıkaramıyor öyle izliyor sadece

evet söylediğim şey için pişmanım haklısınız ama sinirimi tutamadım şimdiye kadar o bana küfürler hakaretler ederken ben hiç sesimi çıkarmamıştım.babam da bu olaylar olurken karışmaz ben dayak yerken izler sadece durdurmaya çalışmaz annemden korkuyor zarar gören ben oluyorum maalesef .

Birincisi o senin annen ve orası seninde yaşadığın yer, senin de evin yani ben bunları yapacaksam senin anne olarak görevin ne diye sorman çok çirkin. Annelerin görevi yemek yapmak, ev temizlemek, çamaşır-bulaşık değildir tatlım bunların hepsi o evde yaşayan herkesin ortak görevidir. Baban nerede? İkinci olarak annenin sana vurmaya hakkı yok kendini savunmayı öğren ve dövdürtme. Üçüncü olarak sana tavsiyem annen belli ki zor bir hayat yaşıyor veya pskolojik sorunları var ona elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalış sonuçta bak sabah gidip akşam geliyor çalışıyor, iş hayatı o kadar stresli ki belli ki sana yansıtıyor en azından eve geldiğinde evi toplu görse ve yemek yapılmış, sofra kurulmuş olsa mutlu olur sana da böyle davranmaz. Sen annene yardımcı ol elinden geldiği kadarı ile yapabildiğini yap, asi olma eğer hiçbir şekilde memnun olmuyorsa o zaman benden bu kadar daha iyisini işten çık kendin yap diyebilirsin.

Annenin sana vurmaya hakkı yok o çok yanlış ama canım annen çalışıyormuş sende evi toplayıp yemek yapabilirsin.

Annenin yaptığı tabiki doğru değil. Senin önceliğinin eğitimin olması lazım ve psikolojik olarak bu konuda desteklenmen lazım. Evet ev işlerine yardım edebilirsin bu kötü birşey değil hepimiz bunları yaşadık hepsi tecrübe olarak sana geri dönecek. Annenin işinde yada başka konularda sıkıntısı olabilir. Anne kız olarak dertleşir misiniz?

çok haklısınız ayıp ettim o söylediğim sözle.normalde hep susardım daha kötü olmasın diye annem bana ağzına geleni söyler küfür eder burda söylenmeyecek kadar ağır şeyler. kendimi tutamadım bu sefer ağzımdan çıktı bir kere babam da bizle ama babam anneme ağzını açıp tek kelime söyleyemez bu kıza neden vuruyorsun demez sadece izler bazen kalkıp gider başka odaya sorsam annemi haklı bulur laf edemez

Kendi yemeğinizi, temizliğinizi yapın.
Yaş itibari ile evet yapabilirsiniz ama ebeveynlerinizin sorumluluğunda olan ev işlerine asla girmeyin, onlarınkini yapmayın.
Bir daha size el kaldırdığında da o eli sıkıca bir tutun ‘sana karşılık vermemi istemiyorsan bunu bir daha asla kaldırmayacaksın’ diye de belirtin.
Anneniz o sizin, siz hizmetçisi değilsiniz.

çok dertleşmeyiz annem bana arkadaş gibi hiç yaklaşmadı malesef.ben yardım etmeye asla laf etmem ama annem tüm yükü üstüme yıkıyor bu sene üniversiteye hazırlanacağım ama annem böyle devam ederse ne ara ders çalışacağımı bilmiyorum

durdurmayı denesem de daha çok hırslanıyor sonunda daha çok canım yanmış oluyor.tek çocuğum babam da karışmıyor annemi durduracak kimse yok böyle yapınca içimden ne iş yapmak geliyor ne başka bir şey her dakika korkuyla yaşıyorum diyebilirim

Herkes konuya yemek ve iş yapmak, anneye yardım etmek olarak yorumlamış. Ama bütün evin sorumluluğunu almak anneye yardım etmek değildir. Şiddetin hiçbir türü kabul edilemez. Anneden evlada gelse bile. Nasıl ki eşimiz yemek yapmadık diye bizi dövemez aynı şekilde annenin böyle bir hakkı yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…