- 12 Ocak 2019
- 49
- 301
- 93
- 37
- Konu Sahibi selliingoktas
-
sonunda beni tam anlamıyla anlayan biri..çok haklısınız zaten annem benden düzgün dille bir şey isteyince hiç üşenmem bir dediğini iki etmem ama her aynaya baktığımda vücudumdaki morlukları izleri görüyorum ve anneme olan sinirim tekrar ortaya cıkıyorHerkes konuya yemek ve iş yapmak, anneye yardım etmek olarak yorumlamış. Ama bütün evin sorumluluğunu almak anneye yardım etmek değildir. Şiddetin hiçbir türü kabul edilemez. Anneden evlada gelse bile. Nasıl ki eşimiz yemek yapmadık diye bizi dövemez aynı şekilde annenin böyle bir hakkı yoktur.
keşke annem sizin gibi düşünse şiddetle her şeyi çözeceğini düşünüyor babamdan dediğiniz gibi bir beklentisi yok her şeyi benim yapmamı evi çekip çevirmemi istiyor ama ne bunları yapacak tecrübem ve bileğim var ne de annem düzgün bir dille istiyor :/Annen işte yorulmuş bunalmış olabilir ama sana davranışları yanlış ben de anneyim ve çocuğumu ben doğurdum,ben ona bakmak zorundayım o bana değil.evet işlerde yardım da edersin ama bunlar anne babanın görevi.babandan asla bir yardım beklentisi yok anladığım kadarıyla.
bizim kültürümüzde kız çocukları resmen köle gibi kullanılıyor.gerekirse polis çağır ama asla fiziksel ve duygusal şiddete tolerans gösterme.o yaşlarda bende şiddet gördüm ama bizi bu normalmiş gibi yetiştirdiler.annendir döver babandır kızar,hayır ya pa maz,vuramaz kızamaz bitti.haklarını öğren ve en önemlisi cesur ol.
bilgim**keşke annem sizin gibi düşünse şiddetle her şeyi çözeceğini düşünüyor babamdan dediğiniz gibi bir beklentisi yok her şeyi benim yapmamı evi çekip çevirmemi istiyor ama ne bunları yapacak tecrübem ve bileğim var ne de annem düzgün bir dille istiyor :/
hayır tabii öyle bi düşüncem yok ama tüm işi evdeki kız çocuğuna yüklemek ne kadar doğru kiSen ev işi yapma annen çalıştığını kendine harcasın kimse kimseye destek olmasın daha mı iyi
Bir daha olursa al eline telefon polisi arıyormuş gibi yap. Bakalım tepkisi ne olacak? Biraz büyük olsan çek kapıyı çık derim sana. Ama çok küçüksün. Ben de ailemden çok eziyet gördüm. Üniversiteye gittiğim an bitti hepsi. Sen de okuluna sarıl. Meslek sahibi olunca kimse üzemeyecek seni.sonunda beni tam anlamıyla anlayan biri..çok haklısınız zaten annem benden düzgün dille bir şey isteyince hiç üşenmem bir dediğini iki etmem ama her aynaya baktığımda vücudumdaki morlukları izleri görüyorum ve anneme olan sinirim tekrar ortaya cıkıyorkeşke o da biraz bi şeylerin ucundan tutsa
çok haklısınız ayıp ettim o söylediğim sözle.normalde hep susardım daha kötü olmasın diye annem bana ağzına geleni söyler küfür eder burda söylenmeyecek kadar ağır şeyler. kendimi tutamadım bu sefer ağzımdan çıktı bir kerebabam da bizle ama babam anneme ağzını açıp tek kelime söyleyemez bu kıza neden vuruyorsun demez sadece izler bazen kalkıp gider başka odaya sorsam annemi haklı bulur laf edemez
çok teşekkür ederim aslında istese yetişir dediğiniz gibi çünkü genç ve sağlığı yerinde.ama işin kolayına kaçıyor malesefHayret ya. O kadar kadın hem işi hem evi idare edebiliyor da bi senin annen mi yetişemiyor. Sana güveniyor çünkü. Allah sana sabır versin. Annene de vicdan merhamet. Yapma desem bi dert yap desem başka bi dertüzüldüm gerçekten
tek çocuğum maalesef başka çarem yok gibiSenden büyük ablan ya da abin de yok sanırım? Annene karşı kendini savunamıyorsan üzgünüm ama onunla iyi geçinmekten başka çaren yok gibiOkuyup güzelce meslek edinip bu hayattan kendini kurtarman gerek öyleyse hakkında hayırlısı olsun.
Canım sen yazılanları anlıyor musun? kollarım mosmor diyorsun hala ev işi yapsın kafasındasın ? bir daha vurursan şikayetçi olacağım de, ev işinden kaçma, kolaya kaçıyor falan ne demek Allah aşkına kv gibi. Okul yok bişey yok, yap yemeği ne olacak anlamadım ki.çok teşekkür ederim aslında istese yetişir dediğiniz gibi çünkü genç ve sağlığı yerinde.ama işin kolayına kaçıyor malesef
Olduğu kadar yap madem çok düzgün yaparsan hepsi sana kalır ben yemekleri beceremiyordum annem yapıyordu meselahayır tabii öyle bi düşüncem yok ama tüm işi evdeki kız çocuğuna yüklemek ne kadar doğru ki
abla annem yapmazsa ben yapmazsam kim yapacak bu işi kim temizleyecek evi? bu yüzden kolaya kaçmasın diyorumCanım sen yazılanları anlıyor musun? kollarım mosmor diyorsun hala ev işi yapsın kafasındasın ? bir daha vurursan şikayetçi olacağım de, ev işinden kaçma, kolaya kaçıyor falan ne demek Allah aşkına kv gibi. Okul yok bişey yok, yap yemeği ne olacak anlamadım ki.
çok teşekkür ederim eğer bir daha vurmaya kalkarsa öyle yapicam ne kadar etki eder bilmiyorum ama başka çarem yokİş yapmıyor diye küfür edip dövmeye hakkı yok bir çoğunuz annen çalışıp yoruluyor demisiniz evet yorulur haklı ama çoğunuz çalışıyorsunuz evede yetisiyorsunuz tabiki 17 yaşındasın tabiki toparla yemek yap bunları ogrettimi anneniz size ama taktir edilmemek üstüne dayak atmak asla asla onaylamadigim bir konupolise şikayet edicem sizi darp raporu alicam korumaya alırlar sizde mahkemelerde surunursunuz de belki korkar çekinir ama sanmıyorum canım Allah yardımcın olsun çok üzüldüm
Yahu 3 kişi değil misiniz ? Onlar zaten gündüz evde yoklar. Ne kadar pisleniyor ki. Yaptığını yapabildiğini yap, ötesini bırak. Döverse de git rapor al, 18 yaşın altındasın aileden bile alabilirler seni. Kimse çocuğu dövemez öyle , gerekiyorsa tedavi olsun.abla annem yapmazsa ben yapmazsam kim yapacak bu işi kim temizleyecek evi? bu yüzden kolaya kaçmasın diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?