annemle olan sorunum :(

Annen işte yorulmuş bunalmış olabilir ama sana davranışları yanlış ben de anneyim ve çocuğumu ben doğurdum,ben ona bakmak zorundayım o bana değil.evet işlerde yardım da edersin ama bunlar anne babanın görevi.babandan asla bir yardım beklentisi yok anladığım kadarıyla.
bizim kültürümüzde kız çocukları resmen köle gibi kullanılıyor.gerekirse polis çağır ama asla fiziksel ve duygusal şiddete tolerans gösterme.o yaşlarda bende şiddet gördüm ama bizi bu normalmiş gibi yetiştirdiler.annendir döver babandır kızar,hayır ya pa maz,vuramaz kızamaz bitti.haklarını öğren ve en önemlisi cesur ol.

sonunda beni tam anlamıyla anlayan biri..çok haklısınız zaten annem benden düzgün dille bir şey isteyince hiç üşenmem bir dediğini iki etmem ama her aynaya baktığımda vücudumdaki morlukları izleri görüyorum ve anneme olan sinirim tekrar ortaya cıkıyor keşke o da biraz bi şeylerin ucundan tutsa

keşke annem sizin gibi düşünse şiddetle her şeyi çözeceğini düşünüyor babamdan dediğiniz gibi bir beklentisi yok her şeyi benim yapmamı evi çekip çevirmemi istiyor ama ne bunları yapacak tecrübem ve bileğim var ne de annem düzgün bir dille istiyor :/

Bir daha olursa al eline telefon polisi arıyormuş gibi yap. Bakalım tepkisi ne olacak? Biraz büyük olsan çek kapıyı çık derim sana. Ama çok küçüksün. Ben de ailemden çok eziyet gördüm. Üniversiteye gittiğim an bitti hepsi. Sen de okuluna sarıl. Meslek sahibi olunca kimse üzemeyecek seni.

Senden büyük ablan ya da abin de yok sanırım? Annene karşı kendini savunamıyorsan üzgünüm ama onunla iyi geçinmekten başka çaren yok gibi Okuyup güzelce meslek edinip bu hayattan kendini kurtarman gerek öyleyse hakkında hayırlısı olsun.

Hayret ya. O kadar kadın hem işi hem evi idare edebiliyor da bi senin annen mi yetişemiyor. Sana güveniyor çünkü. Allah sana sabır versin. Annene de vicdan merhamet. Yapma desem bi dert yap desem başka bi dert üzüldüm gerçekten

çok teşekkür ederim aslında istese yetişir dediğiniz gibi çünkü genç ve sağlığı yerinde.ama işin kolayına kaçıyor malesef

tek çocuğum maalesef başka çarem yok gibi

İş yapmıyor diye küfür edip dövmeye hakkı yok bir çoğunuz annen çalışıp yoruluyor demisiniz evet yorulur haklı ama çoğunuz çalışıyorsunuz evede yetisiyorsunuz tabiki 17 yaşındasın tabiki toparla yemek yap bunları ogrettimi anneniz size ama taktir edilmemek üstüne dayak atmak asla asla onaylamadigim bir konu polise şikayet edicem sizi darp raporu alicam korumaya alırlar sizde mahkemelerde surunursunuz de belki korkar çekinir ama sanmıyorum canım Allah yardımcın olsun çok üzüldüm

çok teşekkür ederim aslında istese yetişir dediğiniz gibi çünkü genç ve sağlığı yerinde.ama işin kolayına kaçıyor malesef
Canım sen yazılanları anlıyor musun? kollarım mosmor diyorsun hala ev işi yapsın kafasındasın ? bir daha vurursan şikayetçi olacağım de, ev işinden kaçma, kolaya kaçıyor falan ne demek Allah aşkına kv gibi. Okul yok bişey yok, yap yemeği ne olacak anlamadım ki.

İlk dayağınds git rapor al, o bile korkutur. Kadına da senin görevin ev işi yapmak diye saçmasapan cümleler kurma. Belli ki kafası kırık o da sağlıklı değil.

abla annem yapmazsa ben yapmazsam kim yapacak bu işi kim temizleyecek evi? bu yüzden kolaya kaçmasın diyorum

çok teşekkür ederim eğer bir daha vurmaya kalkarsa öyle yapicam ne kadar etki eder bilmiyorum ama başka çarem yok

abla annem yapmazsa ben yapmazsam kim yapacak bu işi kim temizleyecek evi? bu yüzden kolaya kaçmasın diyorum
Yahu 3 kişi değil misiniz ? Onlar zaten gündüz evde yoklar. Ne kadar pisleniyor ki. Yaptığını yapabildiğini yap, ötesini bırak. Döverse de git rapor al, 18 yaşın altındasın aileden bile alabilirler seni. Kimse çocuğu dövemez öyle , gerekiyorsa tedavi olsun.

Var mı aklı başında bir aile büyüğün annenle konuşsa? Konuşarak anlaşmak zor gibi ama sana destek olsa. Mahkemede şahit oluruz, eziyet ediyor deriz diyip gözünü korkutsa? En azından okulunu kazanana kadar idare edecek bir hal çaresi bulmak lazım.

Biz daha ilkokula giderken annem calisiyor die yemek temizlik yapardik ama annem canim annem biz anneme yardimci olmak icin yapardik annem hic zorlamadi kizmadi hala da calisiyor..sen mecbur degilsin hic bir sey yapmaya sana vurmaya da hakki yok.. elinden geleni yaparsin oldugu kadar yemek mi yok aksam tatli dille soyler birlikte 1 saat surmez bir yemek... belli ki annenizin psikolojisi normal degil bir daha yaparsa polise sikayet edecegini darp raporu alacagini söyle.. calisiyor ise calisiyor bu onu hakli yapmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…