• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemle sevdiğim arasında kaldım çıkmazdayım... :(

bir önceki konumdan okuyan vardır belki annem uygun olmadığımız gerekçesiyle erkek arkadaşımı istemiyor. Zaten erkek arkadaş fikrine tamamen karşı. Biz başından beri evlenmek niyetiyle görüşüyoruz, sadece zaman var biraz önümüzde 1,5-2 yıl kadar. annem hem süre çok uzun olduğu için adı konmadan görüşmemi istemediğinden yani hem de erkek arkadaşımın ailesini ve eğitimini bana uygun görmediği için ayrılmamı istiyor. Bir kere denedim, 1 gün sonra barıştık çok zordu. Şimdi de tamam bitirdim diyip devam etmek istemiyorum ama öbür türlü de annem seni silerim dedi. Fikirlerinize ihtiyacım var...
ailelerin özellikle annenin istemediği kişide bir halt çıkıyor kesinlikle cnm

Annem 'hayır' derse, aşkımdan ölsem de, bitsem de bitmiştir.

Anne gibisi olur mu hiç? O melekler hiç kötülük düşünür mü? Biricik kızı kırılsın ister mi?

Anneni dinle ;)

Annem 'hayır' derse, aşkımdan ölsem de, bitsem de bitmiştir.

Anne gibisi olur mu hiç? O melekler hiç kötülük düşünür mü? Biricik kızı kırılsın ister mi?

Anneni dinle :KK66:
Kötü değil elbette ama mantıksız ve aşırı evhamlı dusunebiliyorlar malesef

Hayatınıza engel koyacak ınsanları bı kenara bırakıp hayatınızı yasayın derdim ama bu hayatınızdan atamayacagınız bi insan anneniz.. Annenizin varsayımları dogru cıkmasa bile annenizin bakısı aklınıza ısleyıp sızı etki altında bırakabilir.Yada eşinizin kulagına gidebilir yada davranısıyla boyle hissedebilir.. Hele erkek istenmediğini öğrenmesi onu cok rencide edebilir ve bu ilişkinize yansıyabilir.. Kim hayırlıdır bilinmez tabi.. En alim insan zalim olabiliyor.. Eger iletişiminiz münkünse babanızla da gorusun..

Ben size hikayeyi anlatayım;

Anne hayır diyecek ama siz karşınıza alıp evleneceksiniz.

Sonra erkek arkadaşın ve ailesi kelek çıkacak.

Anne beni affet..

Nerden biliyorum? Çok okuduk burda. Anneler hisseder.

Canim birşey diyeyim mi? O bahsettiğin erkek arkadaş mevzusu bizdede yasaktı. Eşimle tanıştım kendimi ateşe attığımi bile bile ama onu tanıdım ve budur dedim. Istihare namazı kıldım kıldırdım hayırlı çıktı hep. Annem öğrenince karşı çıktı farklı ülkelerdeydik o beni kandırıyodu belki...o kadar mi insan bunalır üzülür...her sene yeni atraksiyonlar yeni dertler ama ben hep dua ettim. Allaha tevekkül etmek lazım. Kaçmak istemedim ayrılmakta istemedim elden gelenleri yapıp dua ettim. Annem aşağılamadımı sanki? Varsayımlardan yola çıktı canımi acıttı. 5 sene sonra yumusadi dile kolay 5 gençliğimizin en güzel yıllarıydı. Yumuşadı babama çıtlatti yumuşatti onu. Bu vesile ile farklı dualar öğrendim maneviyatım farklılaştı( maneviyatla aram yok dersen başka mesele)şimdi evliyim mutluyum çoçukluyum ailemde onu seviyo belliydi böyle olacağı hayır bize niye çektirdilerse...onlar gitti yerlerine başkaları geldi sanki....ben şehirde yaşıyorum eşimin ailesi köylü köyde yaşıyorlar eşim uni mezunu olmasa kaç yazar yani annen sadece bunu mu eleştiriyor? Tek buysa dinleme
Ama sevdiğin adamdan emin olman lazım. Ben hiç isyan etmedim anneme biraz eziktim hatta bizimki uzun hikaye...
En sonunda patladım ama. O patlamayi erken yapsaydın dicen ama o zaman yapamazdım o üstte çikardı eee yaşta gelince tabii.

Kısaca seviyorsan eminsen sonuna kadar savaş. Bizim icin arkadaslarim diyoki " ben dayanamazdım o kadar" veya " film olacak hikaye"
Ha amacım gaz vermek değil ama sırf annen egitim durumunu begenmedi diyede yani sevdiginden insan vazgecmez
Özel değilse biraz bahseder misiniz yaşadıklarınızdan?

Bunlar annemin fikri, diyorsun.
Fakat annenin sana sundukları aslında fikir değil, var olan gerçekler.
Arada kültür ve eğitim farkları varsa ilerde bu muhakkak sorun yaratır.
Sorun yaşamayan insanlar nadirdir, parmakla gösterilir.

Tabii ki kestirip atma, fakat gözlemle.
Pembe gözlüklerini çıkartıp, iyice bir kendini dinle, erkek arkadaşına daha çok dikkat et.
Sık sık kendini sorgula "gerçekten yapabilir miyim? benim için artıları eksileri neler?" şeklinde tart.

Evlilik öyle şıp diye alınacak bir karar değil zaten, olmamalı da.
ama ne kendine gel git yaşat, ne karşındaki kişiye.
ikinize de haksızlık yapma.
Sadece kendini ve erkek arkadaşını iyi tart.
"Ben ailesi ile evlenmeyeceğim" zihniyetini bir kenara at.
Evlilik demek malesef iki ayrı ailenin de evlenmesi demek.
Bunu da aklının bir köşesine yaz.

Back
X