- 13 Ağustos 2022
- 8.794
- 4.458
- 103
- 31
- Konu Sahibi Sherlock Holmess
-
Anneniz para ile bakarsa ona para verinMerhabalar kk üyeleri işin içinden çıkamayınca buraya konu açmak istedim...Ben geçtiğimiz mayıs ayında devlete memur olarak atandım bir kızım var 15 aylık eşimle aynı aynı yerde çalışıyoruz. Benim atanmamı ailem çok istiyodu hamileyken ağrı sızı dinlemeden kpss çalışıyordum annem yeter ki atan çocuk doğunca ben bakarım diye vaatlerde bulundu hep. Allah ta nasip etti şükür ki atandım, atandiktan sonra ailem eşime alt katımıza taşının çocuk gel git olmasın kışın problem olur dedi bunun için bir kiracımızi çıkardılar ve bizde türlü zorluklarla ev taşıdık.Haziran -eylül ayları arasında yaz tatiliydi kız kardeşlerimde anneme yardım edip kızıma baktıkları için bir sorun yaşamadık tatil bitti annemin ağlamaları sızlamaları başladı bakamıyorum edemiyorum diye kızımın yiyeceği yemeği dahi geceden hazırlar götürürüm sırf annem zorlanmasn diye formül mama vermeye devam ediyorum. Sabah 8 akşam 4 mesai calışıyorum kız kardeslrim 3 gibi evdeler çocuk günde en az 1 kere 2 yaklaşık 2 saat uyuyor ge gelelim konuya annem bugün bakıcı tutmamı istedi benden. Anneme o zaman neden bizi taşıttinız dedim benim sorunum değil dedi. Para verelim dedim hem istiyorum hem sizden para istemiyorum demeye getirdi eşim konuyu açınca tamam ben bakarım falan deyip konuyu kapatmaya çalıştı eşim bakıcı veya kreş istemiyor yaşadığımız yerde kimse eve gelip çocuk bakmıyor kendi evlerine istiyorlar bizde yabancı bir ev ortamından korkuyoruz kreş desek yavrum daha yürümüyor derdini bile anlatamaz ooff bir akıl verin lütfen..
Sen annene para ver çocuk büyüyene kadar zarfa koy aylık bı bütçe ayir. Annen çok genç. Senin yasin kaçEşimden utandığı için para istiyorum diyemiyor bende verelim diyorum ısrarla yook benim derdim para değil diyor eşimin yaninda bende kalakalıyorum
O zaman gelip kendi annesi baksın eşinizin, ne münesabet pardon ?? Kadın veya kocası zamanında para kazandı diye neden size gönüllü iyilik yapmak zorunda ??? Sizi büyütmek yetiştirmek evlendirmek yetmiyor bir de çocuklarınızı bir yaşa getirmek gerekiyor anladığım kadarıyla gerçekten ailelere yapılan torun dayatmasına ben bile sinir oluyorum ki hamileyim şu an. Ücretsiz izne çıkacağım, az yer az giyerim. Ha gelir annem bakarım der tamam derim. Böyle güvenilir kapı bulmuşken paramı da hiç esirgemem veririm. Eşime de yadırgıyorsann getir annen baksın derim susarAilemin çocuğuma imkanları oldukça iyiyken parayla bakması size normal mi geliyor? İlk ve tek torun eşim yadırgar yani
Maalesef bazen anneler gaddar olabiliyor. Benim annemde doğumdan sonra saçma sapan sebeplerden sorun çıkardı kendi yazdı kendi oynadı sırf bakmamak ayağını kesmek için, anlatsam kimse inanmaz o derece. Ben Tanrı ya havale ettim. Kayınvalide den yana şanslıyım bana anne yokluğunu aratmıyor kız annesi gibi her ihtiyacımda gelir kadın. Sonra da kendi annem kayınvalidemi kıskanır ona iyi davranıyorum diye.
Eşiniz evdeyken kendisi baksın çalıştıgı günler sadece anneniz baksın böylece sıkılmaz 5 gün bakmak var 2-3 gün bakmak varBende çok sinirlendim ama maalesef sözde muhafazakar kücük bir şehirdeyiz eşim nöbet calisiyor bazı günler evde kaliyor kimse esimle ayni evde cocuk bakmayi da kabul etmez
Hahaha, annelerimiz aynı kişi olabilir mi? Anne olunca birçok şeyi konduramiyoruz ama maalesef yapıyorlar. Canımı çok acıttı, iletişimim çok kopuk yüzeysel artık.Benim annem kotulugun kitabini yazdi, imza günü duzenliyo kendimi bildim bileli boyle. Ex kayinvalidemde cok iyiydi. Ayni sizinki gibi annem kiskandi. Ay neler neler yasadim valla. Allah size sabir versin, cok iyi anliyorum sizi
Hahaha, annelerimiz aynı kişi olabilir mi? Anne olunca birçok şeyi konduramiyoruz ama maalesef yapıyorlar. Canımı çok acıttı, iletişimim çok kopuk yüzeysel artık.
Torun dayatması yapmamışlar ki ben bakarım diyip yer yurt değistirtmiş sonradan vazgecmis kusura bakmayında 15 aylik bebeğe ben bakamam bakici tutun demek -bu kadar söz verdikten sonra-vicdansızlıktir. Konu sahibi belki ona göre ücretsiz alacak bütçesini yapacakti insan annesinede güvenmeyecekse kime güvenecek? Baştan diyecekti o zaman ben bakamam bana güvenmeyin diye. Yana yakıla taşının torun bakacam diyip sonra yok bakmayacam diyen kayinvalide olsa bakalim nasıl yorumlar gelirdi. Hiç görüşme yanlis yapmis mesafe koy demeler havada uçuşurduO zaman gelip kendi annesi baksın eşinizin, ne münesabet pardon ?? Kadın veya kocası zamanında para kazandı diye neden size gönüllü iyilik yapmak zorunda ??? Sizi büyütmek yetiştirmek evlendirmek yetmiyor bir de çocuklarınızı bir yaşa getirmek gerekiyor anladığım kadarıyla gerçekten ailelere yapılan torun dayatmasına ben bile sinir oluyorum ki hamileyim şu an. Ücretsiz izne çıkacağım, az yer az giyerim. Ha gelir annem bakarım der tamam derim. Böyle güvenilir kapı bulmuşken paramı da hiç esirgemem veririm. Eşime de yadırgıyorsann getir annen baksın derim susar
Benzer olmasa da ailemle maddi anlamda bu gibi tavsiyelerde sorun yasadım akıllarına uyup. Bana okkalı bir ders oldu. Siz de malesef bu olaylardan ders alıp önünüze bakacaksınız. Ben il değistirmistim uyup sizinki yine bir evmiş:)Sorun şu ki annem bize hadi alt kata taşının ben bakıcam diye onca zahmet verip bir kac ay bakınca ben bakmıyorum dedi ben işe başladığımda bir borcumuz yoktu babamlar krediye girin araba alın dediler bizde onlara güvenerek aylık taksidi 40 bin olan bir krediye de girdik tüm bunlar yaşandıktan sonra kazık gibi geldi.
Kiracı çıkarıp kendi evlerine yerleştirmişler yer yurt değişmiş derken zaten mantıklı bir iş olmuş ki onu geçtim kocası evde kalıyormuş nöbet tutup o günlerde o bakabilir, hadi bunların hepsini geçelim. Siz haklısınız kadın söz verdi sonrada yan çizdi ayıp etti tamam. Kadın şu an para ile bakmak istiyor ve konu sahibi diyor ki zaten zenginler kocam şaşırır der ki ilk torun ne alaka ? Buna ne diyorsunuz??? İnsanlar zengin diye neden illa parasız bakmak zorunda ?? Ya da koca neyi yadırgıyor gelsin kendi annesi baksın o zaman ? Kadına para vermeye de mırın kırın yapıyorlar buna yorumunuz nedir ?? Resmen konu sahibi 40 bin kredi ödüyor diye eşi de kendi de kadına para vermek istemiyor. Ve tutsunlar bakalım bakıcı ya da kreş kaç misline çıkıyor. Bu arada hiç tuzum kuru değil hamileyim. Ama insanları belli yaştan sonra dahi rahat bırakmamak hatta ev araba sahibi olana kadar bedava kölelik istemeyi hiç doğru bulmuyorumTorun dayatması yapmamışlar ki ben bakarım diyip yer yurt değistirtmiş sonradan vazgecmis kusura bakmayında 15 aylik bebeğe ben bakamam bakici tutun demek -bu kadar söz verdikten sonra-vicdansızlıktir. Konu sahibi belki ona göre ücretsiz alacak bütçesini yapacakti insan annesinede güvenmeyecekse kime güvenecek? Baştan diyecekti o zaman ben bakamam bana güvenmeyin diye. Yana yakıla taşının torun bakacam diyip sonra yok bakmayacam diyen kayinvalide olsa bakalim nasıl yorumlar gelirdi. Hiç görüşme yanlis yapmis mesafe koy demeler havada uçuşurdu
Bence gayet iyiydi konuşmayı çabucak söktü. Birden cümle kurma derecesine gelecek düzeyde hemde. Ayrıca yorulduğu için de erken uyuyordu. Uyku düzeni olmuştu yani.Öyle lanet bir şehirdeyim ki evimizde çocuk bakınca yiyeceğiz sanıyorlar. 2 yaşinda nasıldı kreş tecrübesi?
Kizzz 39 yaşındayım daha bebe buyutuyom ya ben
43 yaşında torun sahibi olunca böyle oluyor
Aynısı benim anne babamın başına gelmiş babaannem 1 yaşına kadar dayanabilmiş ilk torunum ben bakamam demiş bizimkilerde 1 yıl birini ayarlamışlar sonra doğru kreşe 2 yaşında.yani insanların lafına güvenip iş yapılmaz başınızın çaresine bakmanız lazım bir şekilde.Sorun şu ki annem bize hadi alt kata taşının ben bakıcam diye onca zahmet verip bir kac ay bakınca ben bakmıyorum dedi ben işe başladığımda bir borcumuz yoktu babamlar krediye girin araba alın dediler bizde onlara güvenerek aylık taksidi 40 bin olan bir krediye de girdik tüm bunlar yaşandıktan sonra kazık gibi geldi.
İş yerinde bir çalışan var adam 30larında adamın torunu var.43 yaşında torun sahibi olunca böyle oluyor
Ağırlığı olmuyor
Anane dediğin en az 50-55 olmalı
43 yasindayim, 4 yasinda oglum var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?