• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemlerden bilezigimi nasil isterım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sahsen canim anneme verdigim hicbirseyi geri istemem ..kendini sikintiya sokup geri vereceksee de hayattaa musade etmem..
Analik hakki der konuyu kapatirim ..

Kuzum istemeye utaniyorsan boyĺe soyleyerek gir konuya yabancin degil sonucta

Kitap konusunda kesinlikle katılıyorum. 2 kitap okusalardı kurduğu cümlelerle dalga konusu olmazlardı.
2 kitap daha okusalardı birinin yazdığı yanlış kelimeyi düzeltirken kendileri hata yapmaz daha da komik duruma düşmezlerdi.
2 kitap daha okusalardı empati yetenekleri gelişirdi ve usul öğrenip karşıdaki kişi hata yaptığında nasıl uygun şekilde düzeltilmesi gerektiğini de bilirlerdi.
(Sözüm yalnız burda yapılan yorumlara değil, genel düşüncem)

Madem kitaplari kullaniyoruz: Okumak empati yetenegi de yükseltmesi gerekir. Bizim toplumda ama iki kitap okuyan kendini Kafka zannedip baskalarini kücümseme hakkini kendinde görüyor. Bence buna da karsi bir kitap tavsiyesi olmali. Sunu da eklemeden gecmek istemiyorum: Hala Türkiyede sirf kiz oldugu icin okutulmayan cocuklarimiz varken, bir kelimeyi yalnis yazdi diye bu kadar dalga gecilmeye gerekmez. Öğretmek isteyen bu sekilde ögretmez

Ben burda yazım hatasına takılıp dalga geçen insanları anlamıyorum uyarabilirsiniz, olmadı espirili bir dil kullanıp daha sonra sorulan soruya yardımcı olmaya çalışabilirsiniz. Siz sanıyorsunuz ki herkes sizin bildiğinizi bilmek zorunda bu ülkede daha türkçe konuşamayan insanlar var bu kadar da empatiden uzak olmasak mı acaba

Öncelikle ailenizin durumu kötü ve sizinki iyi ise hiç istemeyin bence.Ama böyle değilse umarım gramini biliyorsunuzdur.Cunku bilezik var ,bilezik var.Onemli olan kaç gr olduğu.Eger istemeye karar verirseniz bizim sulalede bir kişi aracı yapılıyor.Mesela ablaniza ya da teyzenize söyleyin o iletsin ,bence yüzyüze konuşmak daha mantıklı ama bizim orda böyle alışılmış,yüzüne isteyince kiziyorlar.Ama siz isteyeceksiniz ihtiyacimiz var şunu şunu alicaz,ben de sıkıştırmak istemiyorum ama durumumuz iyi değil diyebilirsiniz.

Ben burda yazım hatasına takılıp dalga geçen insanları anlamıyorum uyarabilirsiniz, olmadı espirili bir dil kullanıp daha sonra sorulan soruya yardımcı olmaya çalışabilirsiniz. Siz sanıyorsunuz ki herkes sizin bildiğinizi bilmek zorunda bu ülkede daha türkçe konuşamayan insanlar var bu kadar da empatiden uzak olmasak mı acaba
Sorma ya tamam yazmış etmiş ne bu anaokuldaki çocuklar gibi

Sorma ya tamam yazmış etmiş ne bu anaokuldaki çocuklar gibi
O çok bilen arkadaşlar kelimeler somut veriler öğrenilir ama insanlık empati ince düşünmek maalesef ki öyle hemen öğrenilmiyor. O okuduğunuz kitaplarda ki verileri duyguları ve fikirleri gerçek hayatta kullanamıyorsanız bilgisayar belleğinden bi farkınız yok gerci bilgisayarlar en azından sizin gibi insanlarla dalga geçmiyor

Annemlerde bilerzigim var 2 senedır hiç konusu açılmıyor aklimada gelmiyordu ama insan bir düşünmezmi bu ara taktimkizim ne yaşiyo eşi birşey diyo mu diye
Ya ona bilezik deyin bence..
Annenize verirken mutlaka size geri verileceğine dair konuşulmuştur.. Sıkıntılı bir süreç mi yaşıyorsunuz?? Kızının ne yaşadığını bilmiyor mu bu kadın?? Eğer annenize yansıtmadan birşeyler yaşıyorsanız bilemez bence.. İhtiyacınız varsa direk isteyebilirsiniz bunda bir problem yok ki neden sıkıntıya giriyorsunuz..?? Ayrıca o bileziği vediğinize göre e başta eşinizin kız ailesine karşı hiçbir faydamız dokunmasıncı damatlardan olmadığını düşünmüştür.. O yüzden düşünmüyordur kızımın kocası sorun yapar mıı diye..

Konu sahibi siz galiba dügünde ve sonrasi bir cok olumsuzluk yasadiniz eski konulariniza baktim da. Bu durumlar sizi zaten galiba yipratmis. Cekinmeniz ondan mi? Altin size takilmissa sizindir. Sembolik olarak takilmadiktan sonra. Annenize istediginizi söyleyebilirsiniz. Yoksa borc olarak mi verdiniz?

Lazım oldu anne, bana bilerrrziğimi verir misin de. Vermezse de bilerrrziğine elveda de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X