• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemlerden bilezigimi nasil isterım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O bilezikler normalde size aitse isteyebilirsiniz ama annenize kizmaniza kızdım ben. Anne kız arasında bunların hesabı mi olur benimkielr de annemde durur istediğinde veriyim der oldu bitti

hicbirimiz yazim kurallarina %100 uymuyoruz. Bir harf yanlisi icin ne dalga geçilmiş. Eminim konu sahibi de bilerzik değil bilezik olduğunu biliyordur.
Konu sahibi bence "Eşim sordu" diye isteyebilirsiniz. Aileler evlatlarina bakmakla yükümlüdür ama tam tersi doğru değil. İnisiyatifinize kalmış bir şey. Ama zordalarsa istemeyin bence.

Annemlerde bilerzigim var 2 senedır hiç konusu açılmıyor aklimada gelmiyordu ama insan bir düşünmezmi bu ara taktimkizim ne yaşiyo eşi birşey diyo mu diye
Maddi olarak güç durumda olduğunuzu soyleyip bileziklerimi yapabilir misiniz sevgili ailem deyin. Sakın para olarak degil bilezik olarak kabul edeceginizi soyleyin.

sürekli kitap okuyan biri olarak söylüyorum ki bazen aceleden mesaj yazarken çok farklı kelimeler yazabiliyorum ,konuyu açan arkadaş adına üzüldüm bu denli alay konusu edildi diye

Duyarlı olanlar olarak haklısınız, beni yazım hataları çok rahatsız ediyor ama çoğunlukla cevap vermeden konudan çıkıyorum, burda da ilk mesajlara güldüm sonra çok uzadı, tadı kaçtı.

Konulara cevap verirken acele ediyoruz, gözden kaçıyor ama konu açarken kimse bize zaman sınırı koymuyor, derdimiz anlaşılıyor mu? Daha kısa ifade edebilir miyim? Yazım yanlışım var mı? Daha okunaklı nasıl olur diye endişe taşımak okuyanlardan önce insanın kendine ve diline duyduğu saygıyı gösterir.

Belki aman bir forum sadece diyenler vardır ama neden çöplük olsun ki?

Burada uzun bir metin de yok, 4-5 cümlede birçok yazım hatası var. Yazdığını tekrar okuyup kontrol edemeyecek kadar zaman sıkıntısı olan, bir zahmet daha boş bir vakitte konu açsın.

Burada altın ve bilezik kelimesi geçen yüzlerce konu var, bilerzik yazan kişi hiçbirine mi denk gelmedi? Ben konuları okurken bir yazım şekli görüp kendi bilgimden de şüphe ettiğim zamanlar oluyor, açıp doğrusuna bakmak 2 dakikamı almıyor. 2-3 anadili olan üyeler de olabilir, bana göre hata yapmaları daha anlaşılabilir, ama kendini tek bir dilde ifade etme imkanı olan birinin herkesten daha fazla özeni göstermesi gerekir.

Türkçe öğretmenim hep derdi ki okulun bahcesinden iceri girdiğiniz an şiveyi aile içinde konuştuğunuz konuşma tarzınızı bir kenara bırakıp İstanbul Türkçesini konuşup yazacaksınız ilerde sizde toplum içine karışıp mevkilere geleceksiniz hiç bisey olmasanızda anne baba olacaksınız çocuğunuz sizden nasil görürse öyle öğrenir siz onlara güzel örnek olun derdi..bende çok iyi Türkçe konusuyorum demiyorum ama dikkat etmeye çalışıyorum...şunuda şuraya bırakayım..
Aynı Türkçe öğretmeniniz size noktalama işaretlerini, büyük harf küçük harf kullanımı, dahi anlamındaki '-de, - da' nın ayrı yazılacağını öğretmedi mi? Cümlelerdeki anlatım bozukluğundan bahsetmiyorum bile.

Aynı Türkçe öğretmeniniz size noktalama işaretlerini, büyük harf küçük harf kullanımı, dahi anlamındaki '-de, - da' nın ayrı yazılacağını öğretmedi mi? Cümlelerdeki anlatım bozukluğundan bahsetmiyorum bile.
Evet çok haklısın

Eminim siz noktama isaretsiz ne yazi yazıyorsunuz nede konuşuyorsunuz :))))))

borçtan zor durumdan gir iste ne var bunda yahu ✌

Konumuz noktalama isaretide degil 3 yaşındaki kizimin bile basit bi bilezik kelimesini koca koca insanlar ne söyleyebiliyor nede yazabiliyor cahilliği savunmak yerine doğruları yazsaniz

Annemlerde bilerzigim var 2 senedır hiç konusu açılmıyor aklimada gelmiyordu ama insan bir düşünmezmi bu ara taktimkizim ne yaşiyo eşi birşey diyo mu diye
E siz istemeseniz niye versin, dursun köşede madem istemiyorlar demiştir. Aklıma da gelmiyor demişsiniz dert olmuş içinize madem isteyin :KK64:

Şu alay edenleri dil bilgisi sınavına soksak sıfır alırlar yeminle.
Çoğumuz diyeyim de sonra aaa ben yapmıyorum diyenler olmasın, çoğumuz kelimeleri yanlış yazabiliyoruz, imla kurallarına uymadığımız hatalı yazdığımız oluyor.
Bir arkadaşım keşke demez çeşke der, o her çeşke dediğinde yalan yok kulağımı tırmalıyor ama kalbi kırılır veya utanır rencide olur diye hiç ikaz etmedim.

Arasanız bir sürü yanlış yazımım vardır ama önemli olan mümkün mertebe anlatmak istediğimizi doğru aktarabilmek değil mi?
Üyenin sorunu bileziğini annesinden nasıl isteyeceğiyken, tavsiyeler yerine bir kelimeye takılıp dalga geçenlere elbette aferin size demeyeceğiz, kaldı ki sitede raporlar vb sebeplerle okuduğum konularda üniversite mezunlarının dahi tonlarca yazım hatasına denk geldim.

Sanıyoruz ki sitedeki herkes aynı eğitim seviyesinde, herkes Türkiye'den giriş yapıyor, denecek ki yazım kuralları ilkokulda öğretiliyor, üniversitelilerin yazım yanlışlarını ne yapacağız o zaman?

Hanımlar rica ediyorum konuya dönünüz, yapılan gerçekten hoş değil.

Eminim siz noktama isaretsiz ne yazi yazıyorsunuz nede konuşuyorsunuz :))))))
Noktalama işaretiyle nasıl konuşulur bilmiyorum.
Ahak
Konumuz noktalama isaretide degil 3 yaşındaki kizimin bile basit bi bilezik kelimesini koca koca insanlar ne söyleyebiliyor nede yazabiliyor cahilliği savunmak yerine doğruları yazsaniz
Haklısınız konumuz noktalama işareti değil. Konumuz insanların bilmediği, yanlış kullandığı kelimeler değil. Konumuz insanların cahilliği değil. Konumuz konu başlığında yazıyor.
Ama yine cevap olarak yazmadan geçmeyeyim. İlk baştan beri bu konuda ısrarla yazdığım, yanlışın düzeltilmesi değil, düzeltiliş şekli.

Gerçekten gözümü tırmaladı; bilerzik 😶
Utanıyorsanız öyle böyle lafı oraya getirip istersiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X