annenin ettiği beddua ( lütfen okuyun yorumlarınıza ihtiyacım var )

berivannnn26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2012
3.765
1
46
Eskişehir
Merhabalar arkadaşlar sitenin eski üyelerindenim diyebilirim daha öncesinde de açtığım konularda destek olup yorumlarınızı esirğemediniz Allah razı olsun yine kafama takılan ve içimden atamadığım bir durumum var yorumlarınız benim için önemli,

Şöyle başlıyayım annem ,anemmle iyi anlaşırız arkadaş gibiyizdir gezeriz ,yeriz herkes abla ,kardeş sanar bizi hoşumuza gider güler geçeriz .Ama kavga eder de tartışırsak işte sorun orda başlar bilemiyorum kızlar eminim aranızda annesi ile fikir alışverişinde sinirlenen tartışan olmuştur ben çalışıyorum genelde pazar günleri gezerim iş sebebi ile sinirlerim çok yıprandı en ufak bir tartışmayı bile kaldıramıyor ve sesim yükseliyo annem bana birşeyler söyledikçe bende ona söylüyorum (söylüyorum dediğim kıyaslama yaptığında şu da senden iyi sen kendine bak tarzı )
Ama annemin o an ki sinirle söylediği beddualar yüreğime oturuyo evet tartışıyoruz ama bu annenin beddua etmesini gerektirir mi ?ettiği beddualar
Bekarım ben diyorki işte Allah bakalım sana koca ,çocuk verecek mi ,bakalım sen ev bark sahibi olacakmısın ,eğer oraya gidersen şu taş mezar taşın olsun ,yok otobüslerin altında kal ,onu yaparsan beyaz gelinliğin kefen olsun ... aynen bunları söylüyo hepsini bir kerede söylemiyo kavga neye göre ise ona kızıyorsa, bakalım sen evlenebilecek misin diyo ,dışarı çıkacak arkadaşlarla erkek kız oturacaksam babanı üzecek Birşey yaparsan otobüslerin altında kal eve geleme diyo .

Ben lisedeydim sevdiğim biri vardı sevgiliydik ama annem hiç istemedi babam baskıcıydı ona rağmen görüştüm annem üzlmesin diye ayrıldık dedim ama görüştüm o zaman da beddua etti muradına erme görüşürsen diye o zaman çocuktum önemsemedim ama şuan düşünüyorum ve korkuyorum bu kadar beddua ne olur bilemiyorum .

Sonra bu söylediklerinin hepsini unutuyo 2 saat sonra ağlıyorum ettiği beddualara isyan ediyorum ya insan kızın bu şekilde olmasını istermi ama sinir hali ile söylüyo ama unutamıyorum işte annem üzülmesin diye birşey demiyorum ama içim içimi yiyo annem babamdan dolayı yıprandı babam zulüm yaptı ,aldattı bizler için dayanıyo şimdi iyiler ama yaşananlar unutumuyoki ben 17 yaşımda çalışmaya başladım Allah a çok şükür işim rahat muhasebeciyim ama bu konu kafama çok takılıyo .

Benim yengem küçükken hep pantolon giyermiş annesi de etek elbise giymesini çok istermiş ama giymezmiş ve annesi ona demişki gelinliğin pantolonun olsun ve yengemle amcam kaçarak evlenmiş yengem gelinlik giymemiş pantolon ile kaçmış böyle şeyleri duyunca gözlerim doluyo ben ya bende annemin sinir hali ile söylediği beddualar ile yuva kuramazsam diye

arkadaşlarım ,ablalarım sadece yorum almak istiyorum korkuyorum beddualar tutarmı benden sonra 2 kardeşim daha var onlara tek bir tanesini söylemiyo söylemedi de biliyorum beni seviyor önemsiyor ama bu sinir halinde söyledikleri beni çok yıpratıyo yatağa başı koyduğumda ya evlenemezsem ,ya mutlu olamazsam ,ya çocuğum olamazsa diye düşünmeden edemiyorum

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

canım 1si anne sütü seni annenin bedduasından korur derler için rahat olsun 2.si beddua edeni bulur edileni değil sen düzgün insan ol birinin canını gerçekten yakma Allah görüyo yukarda o herşeyin en adaletlisini yapar rahat ol.benim annemde bana aynen böyle beddua ederdi en sonunda kendi boşandı ve ben çok mutluyum eşimle

Son düzenleme:
Bu şekilde de beddua duyup evli ve mutlu olan varmı arkadaşlar aranızda

valla bu şekilde değil ama bende çok beddua aldım..Anne baba oldular diye hep haklı oldukları anlamına gelmez...sadece neden sana beddua okuyor onu anlamadım?? gerçi benim annemde hep kızkardeşimi tutardı...şimdi hiç anlaşamazlar..bunu benim sormam saçma oldu ama neyse...Allah hiç kimseyi boş yere cezalandırmaz..Hz İbrahimin babası azer misal oda onun babasıydı ama Allah İbrahime kızmadı babasına karşı geldiği için.Sonuç olarak Allah zulm etmez seninde vicdanın rahatsa no problem derim

Annenin bedduasi tutmaz diye bisey yok, elbette tutar ama cok yurekten yapilan beddualari tutar..

Sanirim annenizin ki dil aliskanligi olmus gibi, kapiyi hizli kapatsan beddua eden birisi gibi geldi bana (ornek veriyorum).

Sonucta siz onun icini yakacak onu cok uzecek bisey yapmadiginiz halde beddua ediyosa aliskanliktir o bana gore.

Bir yakinim genc kizken anne babasina cok karsi gelir dik kafalinin biriydi, gitme dedikleri yere gider yapma dediklerini yapardi ozgurum size ne gibisine ve bu durumda ailesi cok uzulurdu cocuklarinin kendilerine karsi geldiklerini gordukleri icin, o an ki sinirle aileside beddua ederdi, su an o yakinim cok mutsuz bi hayat yasiyo kendiside farkinda anne babami uzdugum icin diye.

Yani diyecegim o ki anne babanizin icini yakacak uzecek sey yapipta beddua aliyosaniz vay halinize...

Off bile dememek lazim derler ki karsi gelmek ne demek..

sağol arkadaşım içimi yiyip bitiriyodu ya tutarda hep bekar kalır mutsuz yaşarsam diye allah korusunnn

haklısın kesinlikle ama insanız sonuçda oluyo dediğin gibi bu verdiğin örnek bile oluyo bazen kesinlikle bana karşı ağız alışkanlığı bana deseki ne yaparsan onu yaşa evladın da sana aynısını yapsın yeminle gocunmam haklısın yaptığımı çektirsinler derim ama daha ağır geliyo sarfettiği sözler

yani canim uzulme, hepimiz insaniz bi an boslugumuz olur uzeriz kirariz vs ama bekarmissin bak evlen cocugun olsun anne olsun daha farkli dusunursun.

Bende yeni anne sayilirim 1,5 yasinda kizim var bazen yaramazlik yapinca sesimi yukseltiyorum elimde olmadan ama o gece uyku tutmuyor cok uzuluyorum kizdigim icin.Ben Kizdigim icin uzulurken annen beddua ederde uzulmez mi.. Annende oyle beddua ediyodur simdi ama inan oda uzulup tovbe ediyodur.

Annene soyle sende ne yaparsan onu yasa diye beddua etsin o kadar etmek istiyosa

Seninde icin rahat olur ozaman cunku annene deger verdigin konu actiginda yazdigin mesajdan belli, vurdum duymaz bi evlat olmus olsan birak kendisini bedduasini bile umursamazdin

yook annemi çok seviyorum onuda asla bilerek üzmüyorum isteyerek ama iste ağız alışkanlığı olmuş 2 saat sonra normale dönüyo sakin ses tonunda soru soruyo yemeğe çagırıyo kendi kendime ne çabuk unuttu diyorum birşey demiyince bende unutuyorum
teyzemlerle konuşurken evlenip yuva kurmamı kendim gibi temiz kalpli birinin karşıma çıkmasını istediğini söylüyo kötülüğümü istemiyo ama işte sinir halinde çıkanlara mukayet olamıyo söylüyorum anne yapma bu kaçıncı bedduan bu kadar mı istiyorsun ölmemi diyorum ses etmiyo

ogün bu sana aldığım son hediye bu yaptklarından bıktım asla almayacağım dedi ertesi gün aldı bu kez de kendine bela okumuştu alırsam allah belamı .... Diye almak istemedim hediyeyi ama kırılmasın diye aldım

bu arada allah bağışlasın evladını maşallah hareketli olurlar

aynı durumu bende yaşıyorum ama benim annem bu kadar çok ağır beddualar söylemez bana allah seni kahretsin bile dese oturup ağlıyorum o kadar çok inandırmışım ki kendimi ya herşey onun bedduasıyla darmadağın olursa diye düşünün artık..
bende durumu anneme anlattım sakın ola bana bidaha ne kadar kızarsan kız beddua etme dedim annem de ben beddua eder ama içimden tövbe derim ben sana kötülük gelsin asla istemem bil ki kalpten söylemiyorum ve de tutmaz o yüzden içim rahatlar..belki senin de öyledir canım ya..

diyorum bunu nasıl söyledin bana diye yok diyo ben öyle demedim diyo sonrada ama diyo söyleyince de çevirmeye çalışıyo canım artık annen diyo mu peki merak ettim canım

ilk satirlarini okurken, annenin ruh sagligi iyi olmadigini anladim sonunda belirmissin kötü günler gecirmis ,ben anne olarak annenenin bir tedavi görmesi lazim lütfen yanlis anlama canim..............onun ruhu yipranmis belki gecmissin acisini sizden cikariyor oda pisman oluyordur söylediklerine annene sevgiyle yaklas belki gecirdigi Hayat agir geldi sizler icin dayandi sen karsilik verince sinirler tavan yapiyordur sen üzülme ...........tutarmi diye düsünme o korkuyu icinden at eve dönerken bir buketle dön öp onu gönlünü al biz anneler kizariz ama asla size kiyamayiz sevlier canim

Benim annem de bana "senin gibi çocukların olsun" diyor, "senin annen de sana böyle beddua etmiş demek ki" diyorum

diyorum bunu nasıl söyledin bana diye yok diyo ben öyle demedim diyo sonrada ama diyo söyleyince de çevirmeye çalışıyo canım artık annen diyo mu peki merak ettim canım

şuan yine onca söylememe rağmen söylüyor ama eskisi gibi değil mesela bana evlenince senin de çocuğun kız olsun da böyle sen gibi dik kafalı olsun benim çektiklerimi çek diyo sanki dersin ben ona ne acılar vermişim ama biliyorum ki ne söylese de içten söylemiyor..

haklısınız yorumlar için çokkk teşekkür ederim attım kafamdan söylediklerini bundan sonrada of bile demeyeceğim anneme biliyorum annem o anlık sinirle söylüyo ki kalbinden değildir rabbim biliyo elbet iyiki varsınız tekrardan teşekkür ederim

üzülme kız herkezin annesi sölüyor öle şeyler

annenın sütü korur .bende evde beddua eilmesini kızarım çok döner dolaşır senı bulur derler .senınkıde baya pisikolojik baskı yapıyo sana bedduayla

annemde eskıden çok ederdı ama kızdıgından sonra sözüm geri derdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…