" Annenin Kaderi Kiza " dedikleri...

hiç etkilemesin..Anaannemı anlatılan kadarıyla tanıdım..Ben doğduktan kısa bi süre sonra vefat etmiş.ama anneminkiyle en ufak bı benzerlıgı yok.Ki benımkınınde annemınkıyle.. Laf ola beri gele.. çevremde hiç kaderı ceken görmedım..

Annenin Kaderi Kiza Dedikleri Dogrumu ?
Bilmiyorum ama cok etkiliyor bu Söz Beni...

Daha bugün işyerinde ufak tefek işlerimizi yapan abla ile sohbet ederken aynı bu cümleyi zikretti eşlerden, babalardan bahsederken. Eşinin babası gibi olduğunu falan anlatıyordu. Anneme çok çektirmişti rahmetli eşiminde bazı huyları babamınki gibi demişti. Benimde babamla eşim arasındaki bazı kötü huylar birbirine benzediğini söyleyince o da aynı bu cümleyi kurdu. Annenin kaderi kıza geçer... O ne dert çektiyse kız da aynılarını çeker diye...

rabbim korusun annemin yerinde olmak ,annemin yaşadığı sıkıntıları asla yaşamak istemem.annem 27 yaşında iki çocukla dul kaldı ve hiç evlenmedi hayatla hep mücadele içindeydi.

rabbim korusun eşimi ve annemi bana bağışlasın inşallah.

anneannem anneme hep anasının çıktığı dala kızı salıncak kurar derdi
ananın tahtı kızının bahtı diye söylerdi küçükken anlamazdım ne demek olduğunu
meğer demek istediği annem kaçarak evlendiği için ona sitemmiş
sonuç itibariyle ben de kaçarak evlendim
kaderimiz bu yönde çok benziyo annemle
ama annem gibi zor bi hayat yaşamak istemem açıkcası

Kesinlikle inanmıyorum böyle bi şeye.

Siz de eğer anneniz çok çile çekmiş, zor bir hayat süren biriyse bu düşünceyi atın kafanızdan ki yaşamayın annenizinkine benzer bir hayat.

Nenemin Cokca Mutsuz Bir EvLiLigi 0lmus Vakti Zamaninda ,
3 cocukla yapayaLniz kalmis kadin basina , dememi tanimam , annemde babasini , bir kere bile gormemis...
Annemle babam ayrilali cok uzun zaman oluyor , annemde 2 evladiyla dul kalmis ,10 yasimdaydim henüz ayrildiklarinda , simdi 33 :)
Babamla gorusmuyoruz sik sik , baba kiz iliskimiz yok , iki yabanci gibi ,
simdi bende evliyim , bilmiyorum benimde boyle olurmu ,
bu söze inaniyorum
arkadasinda dedigi gibi , annenin ciktigi dala , kizi salincak kurarmis :)

Son düzenleme:

İnanmaya devam et şekerim. Başına gelecektir kesinlikle zaten inandığın müddetçe.

aslında olabilir yani çünkü mesela benim ananemin kocası yani dedem küçük yaşta yetim kalmış benim babamda küçük yaşta yetim kalmış yani ananemde annemde yetim biriyle evlenmişler
ananeminde başında kaynanası hiç olmamamış kendi hayatlarını yaşamışlar hiç karışan olmamamış anneminde aynı şekilde oldu
sonra dedem ananemi çok severek almış benim babamla annemde çok severek evlenmişler
ama babam annemi çokkkk sever laf söylettirmez el üstünde tutar ne dediyse yapar aşkım bebeğim diye ağzına düşer gibi konuşur yani eğer benim bahtımda öyle olucaksa bu yönden ne mutlu bana o zaman sevilmek kim istemez ki

benim annemde hep annene ne çektirirsen sende çocuğunda mutlaka görürsün der. onun haricinde kaderimin de onunkiyle aynı olucağını sanmam. babam gibi biriyle evlenmem, ona katlanmam imkansız

benım annmde ^^ sız boyle yapın yapın cocuklarınızda aynısını yapıcak sıze ^^der durur. bı gun dayanamadım DEMEK SENDE ANNENE BUNLARI YAPMISSIN DA BIZDE SANA BUNLARI YASATIYORUZ dedım tabı ondan sonra kıyamet koptu yok ben 16 yasında gurbet ele gıttım anamı babamı nerden gordum kı ne yapıp uzıyım falan fılan.... yanı annenın kaderı kıza lafına bende ınanmıyorum ama suna cok yurekten ınanıyorum herkez ektıgını bıcıcek.eger hayatında annene cektırdıysen evlatlarından cekersın sende.bence olay sadece bundan ıbaret

gerçek olamaz bu söz. eşim babamın tam tersi. babam ailesine düşkün değildi. hep başkaları için yaşadı. anneme de bize de hayatı zindan etti. ama eşim öyle değil bana ve çocuğuna çok düşkün. ALLAH korusun kaderim anneminkine benzemesin.

ben buna inanmıyorum ..etrafımda da hiç örneğini görmedim herkesin kaderi kendinedir, bence birazda akıl kullanılarak kader doğru yönlendirilebilir bana göre

Ben inanıyorum bu söze. Annemin 30 yıldır yaşadığı hayatı acıyı ben 4 senede yaşadım bi solukta hemde Dilerim bundan sonramız benzemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…