" Annenin Kaderi Kiza " dedikleri...

Hiç inanmıyorum bu söze anneannamde annemde ban de çok başka hayatlar yaşadık, yaşıyoruz.

Ne Alakasi Var Canim , Bende Inanmiyorum Bu Söze ..
Öyle Olsaydi Bende Annem Gibi 14.Ya$inda Evlenip 19.Ya$imda 2.Cocuk Sahibi Olurdum ..
Meslek Yapmaz Koca Bakardim Kücücük Ya$imda ..

Annem Ben Dogdugumda 28.Ya$indaymi$ Beni Ilk Gögüsünün Üstüne
Yatirdiklarinda Anlimi Ok$ayip Dua Etmi$ ALLAHIMA Onun Kaderini Asla Ama Asla Ya$amayayim Diye ..

$uan Ben 21.Ya$indayim Meslegimi Yapmi$ Ikinci Meslegimi Yapmak Üzereyim ..
Evlenmeyide Dü$ünmüyorum..

Haa $öylede Bi$ey Var Anneannemin Kaderinin Bi Benzerini Annem Ya$ami$ ..
Anneannemde Dedemden Bo$anmi$ Zamaninda , Annemle Babamda 12.Senedir Ayrilar ..
O Yönden Bi Benzerlik Söz Konusu .. Ama Bana Gelince I$ler Tamamen Degi$ik :))

Söze Inanilirsa Öyle Olur Diye Dü$ünüyorum.. Inanilmaz Kafaya Takilinmazsa Olmaz ..
Bu Benim $ahsi Görü$üm Ba$kalari Onaylamaya Bilir ...

Saygilar :)

bence alakası bile yok. Allahın kime nasıl bir kader yazdığını ancak Allah bilir. ben de aksine annesi çok çileler çekip kendisi mutlu evlilikler yapan kızlar tanıyorum.

hep babam gibi bir eşim olmasından korktum. Allah bana babamın tam zıttı bir eş nasip etti ve doğal olarak annemin kaderini yaşamamış oldum.

Allahım sen koru yarabbi :)
Bu durumda benim, ilk evliliğimde eşimin beni aldatması sonucu, boşanmam elimde 5 yaşında bir kız çocuğu(ben oluyorum) ile ortada kalmam demektir.
Sonra güç bela bir işe girip , orada 2. eşimle tanışmam lazım...
Bu adama, denize düşen yılana sarılır hesabı sarılmam lazım.
Bu adamın beni, evime girip çıkan biriyle boynuzlaması ve sürekli dövmesi sonucu ondan da ayrılmam lazım.
Ondan sonraki yıllarımı da , kızımla birlikte kıt kanaat geçirmem lazım.
Borçlardan evime haciz gelmesi lazım.
Yok yok....

bu sözü bende duydum ama düşünüyorum annemler 3 kızkardeş 3ünde farklı farklı kaderleri var ve anneannemin ise bambaşka..en şanslıları annem.
halalarımı düşünüyorum,babaannem çok çekmiş dedemden,ama halamların eşleri iyi onlarda da bi benzerllik yok

Annenin ki ile farklı ama hiç üzülmemek diye bişey yok tabi , zamanında büyüklerimiz neler çektiklerini unutup bazen bize kızabiliyorlar, insan beyni çok unutkan

annenin kaderi kıza mı?belki ama annem kaçarak evlenmiş.babamı istememişler.benim nişanlımı da kendi ailemin istememe durumu olabilrdi..yıllarca içimde bu korkuyu taşıdım.7 sene sonra nişanlanmak istediğimizi söyledik.vermeseler kaçar mıydım bilmiorum.zaten o zman bende hep bu cümleyi düşünürdüm.acaba annemin kaderini yaşacağımda mı Allahım nişanlımı çıkardı karşıma derdim.ama sonuç hiç öyle olmadı.anacığım ve babacığım tahtımıda yaptı,bahtımı da..beni hiç üzmediler istediğime verdiler.gönlümce yaşadım her şeyi..böyle şeyler düşünerek kendi geleceğinizi kendi düşüncelerinizle karartmayın.gül düşünüp gülistan olun arkadaşlar.kadere inanırım ama kendi elinizde olan kaderide unutmayın arkadaşlar.annelerimizin kaçması,babalarımızın karakterleri bunları hep annelerimiz seçti.bu onların seçimleri.siz kendi seçimlerinizi ne kadar doğru yaparsanız o kadar güzel bir hayat yaşarsınız.hata yapmamaya çalışın ve mantıklı kararlar aldıktan sonrada h.ç korkmayın.bence herkesin kader kendinedir..

bence doğru bi söz
benim annem hem erkek hem kadın oldu babam hiç bizimle değildi
ve benimde 3 yıllık ilşkim vardı sözlüm hatta deniz astsubayıydı
herkes evlencek gözüyle bakıyodu bize ama benim hem aklımdaydı
mutluydum ama annemin kaderini yaşıcaktım ve bigün bitti malesef sırf ben
annemin kaderini yaşamamk için bitirdim..ömrümün sonuna kadar bende
hem erkek hem kadın olucaktım

Bunlar hurafe.
Allah herkese ayrı yazı yazmış herkesin kaderi farklı.
Ona bakarsanız doğuda da kızın kaderi halasına benzer derler.

Bu tip şeylere eskiden inanmazdım ama şimdilerde düşünüyorum belki ....

Ön teker nereye arka teker oraya derler ya ...

Benim ailemin bütün kadınları aynı hayatı yaşıyor , tesadüftür belki bilemiyorum ...

Son düzenleme:
valla kızlar bende inanıyorum.amcamın karısı amcamdan çok çekti neler neler oda kızını küçük yaşta evlendirdi ki adamın kahrını daha çekmesin.ama gel görki kızın durumu çok vahim severek almasına rağman anne niye beni verdin diye ağlamış.ama diğer kızının durumu iyi.kızlardan birinin kaderi annesine benzer diye duymuştum zaten.bende babam gibi biri evlenmek istemem annemin çektiği kaderi yaşamak istemem.ablam babamda nefret ettiği ne huy varsa eşinde aynıları var.ama gel görki (mesala babam çayı höpürdetererk içer)yüzüne yüzüne ters bakar dururdu ama şimdi kocasının her hareketine bayılıyor hiç gözüne batmıyor.insan sevince sanırım katlanıyor.yoksa annelerimiz niye katlansındı ki.

Eğer bu söz doğruysa Hz.Havva'dan beri hiçbir kadına kader yazılmadı demek ki.
Hep anadan kızına devretti..

İnsan kaderini birazda kendisi belirliyor yaptığı seçimlerle. Ve seçim yapmayı da annemizden öğreniyorsak eğer, o zaman aşağı yukarı benzer bir hayat yaşayabiliriz.

buda mantıklı annemizin seçimini yapmak.belkide erkek milletin huyu aynı annemizden gördüğümüzü uyguladımız için bizimde kaderimiz aynı oluyor.halbuki değiştirebiliriz o kötü davranışı hareketi.bastırabiliriz.bu yönden hiç düşünmemiştim sizi tebrik ederim.

Ne aci bir durum ya konuya cevap yazanlarin nerdeyse her ikincisi allah göstermesin annemin cektigini ben cekmek istemem vs diyor acaba neden hep bayanlar cekiyor cok yazik gercekten....

Iyi düsünmek gerekip dogru karar vermek en iyisi bence...

Allah annelerimize sabir versin dertlerine derman eslerine akil fikir versin....Amin

benim anneannem gencecik yaşında, annem 3-4 yaşlarındayken vefat etmiş. annemi de 17 yaşımdayken kaybettim. çocuklara resmen aşık olmama rağmen içimde ezelden beri bir korku vardır, acaba ben de çocuğumu erkenden bırakır gider miyim diye. o kadar sevmeme rağmen, nasıl bir acı olduğunu bildiğim için acaba çocuk yapmamalı mıyım diye ciddi ciddi düşünüyorum. çocuğum annesizlik acısını çekeceğine ben çocuksuzluk acısını çekeyim diye yani, anlatabiliyor muyum? şimdi ben böyle düşünüyorum diye böyle mi olacak ya da olmayacak mı? korkuyorum ya, off...

Tüm hayatım boyunca annem mükemmel bir insan olmasına rağmen ona benzemekten ve onun gibi yaşamaktan korktum.Bunu şimdi anlıyorum .Ve şimdi aynı onun gibi oldum onun kaderini yaşıyorum.Evde bir kayınvalideyle nasıl yaşadığını sorguladım hep.Seni bunaltıyosa gönder gitsin derdim.Ben olsam çekmem derdim.Sonra hlam kaynıyla aynı evde oturmak zorundaydı nasıl derdim ya nasıl kabul ediyolar.İstemedikleri biriyle beraber yaşamayı.Ben şimdi eşimin çocuğuyla aynı evde yaşamak zorundayım hiç istememem rağmen ve yapabileceğim hiçbirşey yok.Bide enteresan olan eşim aynı anneme benziyor.Dış görünüşü huyu ,iyiyliği,Taş atana ekmek atcılığı.Ben bu kadar iyi olmayı sevmiyorum.İçimde bi yerlerde var ama direniyorum sanırım.ÇOk yorucu

bende annemin kaderini yaşıyorum koca kayın valide o içki ben uyuşturucu derdii. ama o 4 çocukla dul kalmış bende çocuklu dul kalmadan şimdiden boşuyorum onuDD

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…