• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneniz kanser hastası olsa çocuk yapmaya niyetlenir misiniz?

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.923
333
Bu aralar çocuk için büyük istek duyuyorum. Normal de çok hissetmem bu arzuyu ama bu aralar yapmamız gerektiğini düşünüyorum.
2,5 yıllık evliyim. Ben 32 olmak üzereyim eşim ise 38 yani anlayacağınız vakit geldi.
Annem kanser hastası son evre. Ömür ne kadar bilinmez. Babam kendine bakamaz durumda. Temel ihtiyaçlarını kardeşlerimin desteği ile sağlamakta.
Velhasıl ileri ki süreçte annem daha kötü olabilir ya da tıp dilinde olacak.
Ona bakacak onunla ilgilenecek kişi ben olacağım.
Ya gebeliğimin son aylarında kötü olursa ve ben hiç bir şey yapamazsam. Ya da doğumun ilk aylarında. Çocuk, çocuk derken anacığıma bakamazsam.

Kaldım ikilemde. Siz ne yaparsınız?

benım yakın arkadasım kanser olan annesı cok mutlu olur dıye bebek dusunuyordu
kendısı de ıstıyordu tabı ama annesıde hep ölmeden goreyım dıyordu oyuzden cok ıstıyordu

Annenizin ömrünün ne kadar oldugu bilinmez. hayat yaptiginiz planlAr uzere gitmiyor ne yazikki. hem evinize nese getirir. annenize can senligi oluverir.
nereden duydugumu hatırlamıyorum. bir arastirmaya gore torununa bakanlarin omru uzuyormus :) rabbim sifa vesilesi kilar belki .

Ben kanserle ve cesitli yatalak hastaliklarla cok karsilastim ailemin buyuk cogunlugunu bu tur hastalıklardan yitirdim. Hasta bakmak cok zor bir sey. Ve yasliysa doktorlarin dediginden daha uzun yasama ihtimali çok çok az. Son zamanlarinda yatalak olabilir. Eger sizin bakmaniz gerekiyorsa biraz daha erteleyin derim. Hamilelik ya da bebek yüzünden bakamazsaniz cok vicdan azabi cekersiniz. Kuzenim ms hastasi babasi icin 3 sene erteledi

Ben böyle bir durumda ertelerdim yani kaldıramazdım hem annemin ihtiyacı ve acisı,hem cocugumun ilgi beklemesi ve vicdanim bitirirdi beni, kendimi biliyorum çünkü.Diyecegim o ki kendinize güveniyorsaniz neden olmasın yok benim gibiyseniz erteleyin cevap sizde yani.Bu arada annenize şifalar dilerim.

Sanırım ertelemezdim torunu görsun isterdim moral olurdu ..
Yüzü gülerdi ne bileyim...
Ertelemezdim ..
Allah'tan ümit kesilmez insallah kurtulur

Allah kolaylık versin can içim teyzem geçen sene bu ay da vefat etti kızını evlendirdi 2. Kez kansere yakalandı kızı hamile kaldı 34 yaşındaydı yatağa mahkum zamanın da da ayrılmadı annesinin başından hamile hali ile radyasyona bile maruz kaldı ve bebegi doğdu ama canım teyzem muruvetini görmekte yalvardığı kızının torununu doya doya sevemeden kapadı gözlerini ama kızına çok teselli oldu çocuğu o olmasa çok sıkıntı yaşardı rahmetli abisini 24 yaşındayken kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti sonra 3 amcası üstüne teyzem yıkım oldu ona. Kusmaları başlayıp artık idrara bile tuvalete kalkamazken mama ile beslenmeye başladı ve çok sürmedi vefat etti siz bilirsiniz belki umut olur annenize ve daha sonrasında size allah yardımcın olsun anneninde sizinde

Bu aralar çocuk için büyük istek duyuyorum. Normal de çok hissetmem bu arzuyu ama bu aralar yapmamız gerektiğini düşünüyorum.
2,5 yıllık evliyim. Ben 32 olmak üzereyim eşim ise 38 yani anlayacağınız vakit geldi.
Annem kanser hastası son evre. Ömür ne kadar bilinmez. Babam kendine bakamaz durumda. Temel ihtiyaçlarını kardeşlerimin desteği ile sağlamakta.
Ya gebeliğimin son aylarında kötü olursa ve ben hiç bir şey yapamazsam. Ya da doğumun ilk aylarında. Çocuk, çocuk derken anacığıma bakamazsam.

zor bir durum Allah yardimciniz oldun Annenizede hayirli kapilar acsin insallah bende bu yoldan gectim naalesef.benim babam anneme bakti iki sene boyunca benim bakma gibi bir durumum olmadi annem kendi evini ve babami istedi annemin hastaligi ciktiginda kizim bir yasindaydi bizde 40 merdiven dayayan ciftiz ikinci bebegi istiyorduk ama annemden dolayi yapmak istemedimki olsaydi bile eminim cevre soyle derdi “annesi ne halde o bebek derdinde”
o yuzden erteledim annem kizim 3 yasindayken vefat etti ve 5 ay sonrasi hamile kaldim.
birde sizin annenize bakma durumunuz olacak bebekle o kadar zor olur ki bebek hastadan daha cok bakim ilgi istiyor iyi dusunun derim

Ben nedense moral olur diye düşünüyorum. O duyguyu tatmak isteyecektir eminim.
Çok geçmiş olsun umarım atlatır bu vesile ile :)

Canım ben kaderciyim bu konuda. Babamin ailesinde iki farklı durum yaşadım;
Birtanesinde kanser artik evinize götürün denilen,babamın ve tüm ailenin "veda için yanına gidip ağlayarak döndükleri " kadincagizin torunu oldu ve torununun bakımını bile yürütecek kadar iyi olup 8 sene kadar daha yaşadı sonrasında rahmetli oldu. Digerinde halam beyin kanaması geçirdi ve felçli,yaşam makinesi destekli kaldı.Onu özel bir hasta bakım merkezine yatırdılar.Her telefon calisinda haberini bekliyorduk. Babalar gününde enisteyi aradık durduk,ulaşamadık.Megerse sapasağlam adamcağız evinde kalp krizi geçirip olmuş,halam hâlâ bakım merkezinde ve hayatta

Annenize Allah sifa versin.Benim annem de hastaydi doktorlar en fazla alti ay yasar, her an bekleyin demisti,Iki sene yasadi .Ben hamileyken vefat etti. Hatirladigim bebegim olacagi icin cok mutlu olmustu.

Annenize Allah sifa versin.Benim annem de hastaydi doktorlar en fazla alti ay yasar, her an bekleyin demisti,Iki sene yasadi .Ben hamileyken vefat etti. Hatirladigim bebegim olacagi icin cok mutlu olmustu.
Bu arada biz annemi beklerken babam vefat etti.Ne yasiyacagimizi Allahtan baska kimse bilemez .Bazi seyleri ertelemek veya one almak bizim elimizde degil ,olacagi varsa oluyor.

Birebir siz bakacaksanız bence yapmayın. Çünkü ikisinden birine hakkıyla bakamayabilirsiniz.

Evlenince ilk 2 sene çocuk istemiyordum. Düğününden hemen sonra Dedem pankreas kanseri oldu. Dayılarım kuzenlerim (doktorlar) tahmini 2 ay ömür biçti. Gerçekten 1 ay sonra çöl kötüleşti sırf vefattan önce bu özel haberi duysun diye hamile kaldım 1.5 aylık evliyken. Ve haberi aldıktan 1 gün sorma vefat etti. Hiç pişman olmadım. Onun hayır duasını almak çok önemliydi

Rabbim şifa versin inşallah annenize. Ben olsam cesaret edemezdim çünkü Allah korusun radyasyona da maruz kalabilir yada korktuğunuz takdirde bişeyler yanlış gidebilir.

Back
X