• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneniz odanızı, eşyalarınızı karıştırır mı? ( bunaldım yardım)

amelie08

Previously amelie08
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
791
961
103
Yaş 29. Üniversite, yurtdışı, iş güç derken yaklaşık sekiz yıldır ailemden ayrı bekar hayatı var. Ailemin yanındayken ya da onlar benim yanımdayken özel hayatım sıfır. Odamı,cüzdanım her şeyimi karıştrıyor. Yetmezmiş gibi duş jeli mi sabun mu kullanayım ona da kendi karar veriyor. Artık bunaldım vallahi. Tepki gösterince ağlıyor falan. Sizinkiler nasıl?

çok sınır bozucu kı 29 yasındaymıssınız, ilginç geldi, benimki karıstırmaz

Anne olunca anlarsınız anca şimdilik bişi denmiyor tabi: )
Ben beş yaşında değilm 15 yaşımda da değilim neredeyse 30 olacağım. Ben onun eşyalarını karıştırmam, o da bana karışmasın anne olmak çocuğunuzun özeli sizin özeliniz demekse anne olmasaymış keşke. Ben öyle anne olmak istemezdim. Uyuşturucu taşıyan biri olsam gelsin, kontrol etsin,benim için endişeleniyor diyim. Ama cüzdanımda benim için özel bir şey olamaz mı? Günlüklerime kadar okumuş. Ya hepsini geçiyorum artık bundan sonra yapmaması lazım.

Tüm günümü, haftamı ona ayırıp elinden tutup hastanelere götürüyorum. Eve geliyoruz bana elbisemi nasıl koymam gerektiğini söylüyor, banyoda saçımı onun istediği gibi yıkamalıymışım, yıllardır öğrenememişim, öğrenseymişim yağlanmazmış hemen. Doktora bile gittim, bir sürü şey kullandım, geçmeyince genetik dedi, haklı, annemin saç yapısı da aynı.

Bunun anne olmakla alakası yok. Yetişkin bir kadının özel alanına müdahale var burada. Ki bırakın 29 yaşında kadını 9 yaşında çocuğa bile bu kadar müdahale edilmemeli.

Konu sahibi, alın karşınıza konuşun. Bağırıp çağırarak, sinirlendiğiniz bir anda değil. Sakince, tatlı tatlı konuşarak bu durumdan hoşlanmadığınızı, rahatsız olduğunuzu, özel alanınıza girmemesi gerektiğini anlatın.

Yaş 29. Üniversite, yurtdışı, iş güç derken yaklaşık sekiz yıldır ailemden ayrı bekar hayatı var. Ailemin yanındayken ya da onlar benim yanımdayken özel hayatım sıfır. Odamı,cüzdanım her şeyimi karıştrıyor. Yetmezmiş gibi duş jeli mi sabun mu kullanayım ona da kendi karar veriyor. Artık bunaldım vallahi. Tepki gösterince ağlıyor falan. Sizinkiler nasıl?
allah yardımcın olsun

Niye karistiriyormus sordunuz mu?

Herseyide annelige baglamasaniz :KK70: karistirmayanlarin ki anne degil mi yani. Benim annemde, babamda ortalikta dahi biraktigimda ki biraktim acip bakmazdı biseyime bu hep böyle oldu.

Not: Bu kadar sıkıştırılmayı, baskılanmayı sevgiye bağlamak ve cocuga bunu aşılamak cok daha kötü,

Cüzdana neden bakmış

Diğerleri tavsiye işte

Üç kadın oturunca da açılır aynı muhabbet

Şunu kullan bunu kullanma vs vs

Ben 40 a yaklaştım annem saçımı çok yıkadığımı daha az yıkamam gerektiğini söyler her görüşmemizde

Benimkide gizli gizli bakıyor :)
Anlamış değilim
Bazı anneler kızlarından bi haber
Benimkide tam tersi
Bana çaktırmaz ama adım adım takipte beni

Niye karistiriyormus sordunuz mu?
Düzenliyormuş. Sonra aradığım şeyi bulamıyorum, kendi de hatırlamıyor. Sorarsın yemin eder ben yapmadım der sonra onun koyduğu yerden çıkar.

Karşıma alıp konuşma olayını 1500 kere bu yaşıma gelene kadar yapmışımdır. Her zaman ben nasılım sen de öyle ol istiyorum, hiç beni dinlemiyorsun falan filan.

Evin parasını ödeyen benim, istediği gibi duş yapamayan, odasını dağıtamayan, evde söz sahibi olamayıp her gün başı yene gene benim.

Bazen odama çekiliyorum kırıcı bir şey söylemek istemiyorum, söylüyorum üzülüyor, ağlıyor. Abim evli, onların da odasını karıştırmış, düzenlemiş falan. Tabii karısı sonra kavga çıkardı. Ondan biraz uzaklaştı. Ben bekarım diye herhalde hala 15 yaşında çocuk sanıyor. Arkadaşlarıma soruyorum onlarda hiç böyle oda karıştırma yok. Cüzdanımda bana özel bir şey olamaz mı? Kondom mondom, hap map, hiçbirine sahip değilim ama sahip olsam bile saklayacak bir yer yok evimde.

Kontrolcü mükemmelliyetci kusilik yapısı.maalesek konuşsanizda tartışsanizda sizin istediginiz gibi bir sonuca varacagini sanmiyorum.hatta anneniz bu defa agresifleşebilir.bu durum sadece cuzdana bakmak sonucunda eleştirilebilecek merakli bir annenin durumu degil.buyuk ihtimalle atilan her adıminiz kontrol ediliyor.mutfaktan tabak alışınız yemek yemeniz kiyafetleriniz camasiriniz coraplariniz surekli denetleniyor ve bıktırıcı bir düzen isteniyor.sizde bu duruma artık tahammul edemiyorsunuz.kucuklugunuzden beri bu sekilde buyutuldunuz yaniliyorsam duzeltin.benim merak ettigim evde yasayan diger kisilerede karsi anneniz bu sekildemi davraniyor.

Sonsuza kadar sen kaç yaşındasın? Ailenle aynı evde mi yaşıyorsun?

Arkadaşlar onların yanına gittiğmde kafamı ütülese sabredicem ama he böyle. Bir de tavsiye boyutunda da değil, çok yıkama az yıka tmm bu anlaşılır, ama nası ovuşturayım, önce sabun sonra kese mi yoksa tam tersi mi, nasıl yıkanıyorsun bana anlat, ay sen beceremiyorsun ben seni yıkayayım falan, banyoda da mı özelim olmasın?

Düzenliyormuş. Sonra aradığım şeyi bulamıyorum, kendi de hatırlamıyor. Sorarsın yemin eder ben yapmadım der sonra onun koyduğu yerden çıkar.

Karşıma alıp konuşma olayını 1500 kere bu yaşıma gelene kadar yapmışımdır. Her zaman ben nasılım sen de öyle ol istiyorum, hiç beni dinlemiyorsun falan filan.

Evin parasını ödeyen benim, istediği gibi duş yapamayan, odasını dağıtamayan, evde söz sahibi olamayıp her gün başı yene gene benim.

Bazen odama çekiliyorum kırıcı bir şey söylemek istemiyorum, söylüyorum üzülüyor, ağlıyor. Abim evli, onların da odasını karıştırmış, düzenlemiş falan. Tabii karısı sonra kavga çıkardı. Ondan biraz uzaklaştı. Ben bekarım diye herhalde hala 15 yaşında çocuk sanıyor. Arkadaşlarıma soruyorum onlarda hiç böyle oda karıştırma yok. Cüzdanımda bana özel bir şey olamaz mı? Kondom mondom, hap map, hiçbirine sahip değilim ama sahip olsam bile saklayacak bir yer yok evimde.
Cuzdanimi cantamidami duzenliyorsun anne deseydiniz. Merak var iste ama niye bu kadar. Abiminde evini karistirmis diyorsunuz duzenleme degil bu. Psikologa goturseniz hadi siz bekarsinizda abinizin evi hos olmamis yani..

Ben beş yaşında değilm 15 yaşımda da değilim neredeyse 30 olacağım. Ben onun eşyalarını karıştırmam, o da bana karışmasın anne olmak çocuğunuzun özeli sizin özeliniz demekse anne olmasaymış keşke. Ben öyle anne olmak istemezdim. Uyuşturucu taşıyan biri olsam gelsin, kontrol etsin,benim için endişeleniyor diyim. Ama cüzdanımda benim için özel bir şey olamaz mı? Günlüklerime kadar okumuş. Ya hepsini geçiyorum artık bundan sonra yapmaması lazım.
Çok aşırıya gitmiş korumacı anne rolünde... En fazla 19-20de bırakması lazımdı artık o bir şeyler karıştırma işini. Ağlayarak manipüle etmesine izin vermeyin sizi derim ben. Anneyle ilişki kolay kolay öyle tamamen bozulmaz. Sert bir şekilde artık katlanamayacağınızı söyleyin.

Machivelli hep böyle, babamı empoze etmiş, adam ne giyeceğini bile ona soruyor yapmasa kafasını ütülüyor yapamana kadar ya da bu evde beni kimse dinlemiyor, ben malım zaten falan filan diye devam ediyor. Herkese akıl veren kadın kendi protezine bakamadı bir yıl olmadı takılalı.

Çocukluğumdan beri annemin sorunlarını dinliyorum, hangi akraba kim ne yapmış ki ne demiş, bin beş yüz kere aynı şeyleri dinliyorum , kendi sorunlarımı düşünemiyorum bile. psikoloğa gitmeyi kabul etmiyor ( Şu an babamla sorunları yok hatta son yıldır nazar değmesin iyiler bayağı). Arkadaş çevresi çok, hatta daha çok sık konuşsun onlarla diye akıllı telefon aldım. Ya insan hiç mi yapma dediğinde anlamaz? Çok bunalmış durumdayım şu an. Şu an elini tutup yardım edeceği tek kişi benim, benim de kalbimi kırıyor. Halbuki çok basit şeyler.

Back
X