annesine dik konuşan bana da dik konusur mu?

önceeri annemlere misafirperverlikte sıfır olduklarından dolayı üzülür canımı sıkardım,artık onu da gectim sinirlenince ağzına geleni söylüyor işte aile ortamlarını beğenmiyorum hiç..ama seviyor beni diye düşünüp düzelir evlenince diyorum ona kalsa sinirendirdin söyledim dedi bida söylicenmi dediğimde sende sinirledirme beni diyor :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( mecbur değilim ama alışkanlıkk bi anda nasıl biticek diyorummm :((( millet 2 ay sonra düğün var biliyor :( sevmeyenler sevinceekkk :(((

FesuphanAllah sevinsinler be canim ya sonunda sen uzuleceksin kimene senin hayatindan ben anlayamiyorum.
Ne demek sinirlendirme herkesin nisanlisi var hepside kufur etseydi eger nolurdu halimiz..
Sen kendine hic deger vermiyomusun ?
Goremiyomusun ileriyi ?
Ailende sevmiyomus iste ne diye kendinide adamlarida perisan edeceksin evlenince. Sen mutsuz olunca onlar uzulecek kahrolacak bilmiyomusun bunlari. Simdi benim annem beni bi uzgun gorse kafayi takiyo yani en basitinden ornek veriyim aileler cok ortada kaliyo bu durumda.. Yarin evlenirsiniz yine sana o kufuru ederse ne yapacaksin keske evlenmeseydim demeyecekmisin? O adami duzeltene kadar gobegin catlar. Seven insan kirar mi be sevdigini :44: Bu nasi bir mantiga sigar anlayamiyorum ben.
etraf ne der diyemi korkuyosun sen simdi? Ama unutma evlendiginde sen mutsuz oldugunda o etraf hic susmayacak simdi en azindan 1-2 ay susmazlar..
Sen nede ekstirmiyosun ki bana bu sekilde davranamazsin sen ne hakla boyle konusuyosun demiyosun :26:
Ya cok seviyosun yada etraf ne der diye korkuyosun. Senin hayatin etraf uzerinemi kurulu ?
Boyle bir adam ne diye cekilir yahu :44:

konustum ben onlada bak sevmiyorum bu huylarını dedim insan ne kadar sınırlenirse sinirlensin böyle kelimeler kullanılmaz diyorum dedim söyledim ben böyleyim gördün işte dedi 2 ay var kararını ver o zaman zorlamicam bu kez dedi arkasından ağladı telefonda.. sinirlyken söylüyor acımıyor bana sakinkende seviyor üzülüyor ağlıyor bende değişiceni sanmıyorum ben onu hiç sinir etmemeliyim yoksa cekemiyor beni kızınca söylüyor ağır sözler:(( napcamı sasırdım delircem.düşünmekten kafayı yiyicem

evlenince de kuracak bu cümleleri:( ben böyleydim biliyordun evlenmeseydin diyecek. öfke kontrolü var sanırım.onun ağlaması normal.kolay bişey değil elbet üzüleceksiniz ama sonrsaında yaşanılacaklar düşünülünce bu daha az acı verir insana emin ol.
çevrendekiler sevinecek üzülecek diye düşünme.
o evliliği siz yaşayacaksınız.
kapılar kapanacak ve başbaşa kalacaksınız.
Bir Allahın kuluda gelip nasılsın demeyecek siz ağlarken....
bu hayat sizin hayatınız ve hayat çok kısa. neden göz göre göre evlenesiniz. hem evlenince ailenizden de uzak olacaksınız. evde tek başınıza ağlar durursunuz:14::14:

kızlarrr sizce olabilir mi?? ne diye sorarsanız şöyle ki.. nişanlım cok soğuk karekterde,insanlarla konusmayı pek beceremeyen, becermeye çalısamayan sadece arkadaslarıyla sohbet etmeye calısan ki zaten sohbeti de pek yok konustururlarsa konusur.. ama benle felan kavga edince sanki dil bi pabuç oluyor. kırıcı oluyor. sohbet muhabbet yoktur soğuk kanlı yapısı beni rahatsız ediyor.. annesini zarlıyor genelde herseyio biliyor gibi davranıyor sizce evlenmelimiyim bu adamla daha bir cok sey.. çok inatcı birdeee bazen bana tahammül edemiyor.. BİŞİLER YAZIN BANA evlenipte kocasının iyiye doğru değiştiğini ören var mı??

şu cümleye bayılıyorummm....yahuu boşuna demeişler yedisinde neyse yetmişinde de
odur diye..bir insanı tanımanın en etken yollarından biri de sizin dışınızda olan
ailesi ve sosyal çevresi ile olan iletişimidir..kadınların en büyük yanılgısıdır,evlendikten sonra düzelir mantığı..
bu adamın sohbeti yok,muhabbeti yok,kırıcı ve kaba konuşuyor..annesini azarlıyor birde..ben ancak buna
ölmeden mezara girmek derim...evlilik ne içindir? neden evliliği istiyorsun? onu neden sevdin? onda en
sevdiğin özellik(ler) nelerdir? hiç düşündün mü? düşününce bir biri ardına cümleler sıralayabiliyor musun?
şayet sıralıyorsan takılmadan işte aradığın o dur..ama susup kalıyorsan bu zamana kadar ki yaşadıklarınla
şimdi ayrılmayı göze al derim..:26:

usenmedım okudum tum yazdıklarını.. pardon da kuzum sen bu adamın neynı sevdın?
sureklı suskun, konusmayan, buzdolabı gıbı bı tıple ömür mü gecer yaaa
anasına danasına bagırmasını gectım. ben oyle bi tiple yasayamam yaaa. adam azten iki kelimeyı bı araya getıremedıgınden konusmuo. konussa battıkca batıcak anladıgım kadarıyla. mutsuzum dıosun. babası pinti, o da pinti belliki. insan demezmı bı ıhtıyacın varmı dıye..
kocamdan Allah binlerce kez razı olsun. ne cıkarken (askerdeyken bıle), ne nısanlıyken ne de evlendıkten sonra hıc oyle seyler yapmazdı, ihtiyaclarımı hep sorardı, söylersem eger karsılardı..
kayınpedern kaynanana poğaca bıle aldırtmamaya ugrasıo, nısnalın bı ıhtıyacını sormuo.. kayınpeder kaynanaya bagırıo, nısanlın sana bagırıo.. adam sus pus, konusmuo etmıo ama artistlikte üstüne yok, herseyı ben bılırım havalarında..
evlılıği bitirebılcek butun kotu huylarını yazmıssın adamın... sen herseyın farkındasın. daha ne bıze soruosun.. okumuosun burda yazılanları, acılan dıger topikleri... ahhh arkadasım ahhhh... yazık etme kendine. benı sevıo dıosun ama seven ınsan sevdıgını mutlu etmek ıcın herseyı yapar yaaa.. para verıp alamıosa bıle bahceden mahceden toplar getırır bı cıcek falan en azından. bı guzel soz soyler.
senın nısanlın gıbı s...r gıt falan demez. yavas yaaa nısanlısına ınsan oyle dermı.. ben 8 senedır duymadım esımden oyle bısey..
kımseye acıma, o senı dusunmuo senın onu dusundugun kadar.

kımseyı dınlemezsen daha once buna benzer konu acıp gıdıp evlenenler gıbı, evlendıkten sonra yıne o dınlemeyenler gıbı mutsuzum ayılmak uzereyız dıye konu acarsın... Allah yardımcın olsun..
ınsan nıye nısanı atmaya cekınırkı anlamam... sen alışkanlık oldu dıosun, evlenınce kocan sana kufredınce o da agız alısanlıgı der...

önceeri annemlere misafirperverlikte sıfır olduklarından dolayı üzülür canımı sıkardım,artık onu da gectim sinirlenince ağzına geleni söylüyor işte aile ortamlarını beğenmiyorum hiç..ama seviyor beni diye düşünüp düzelir evlenince diyorum ona kalsa sinirendirdin söyledim dedi bida söylicenmi dediğimde sende sinirledirme beni diyor :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( mecbur değilim ama alışkanlıkk bi anda nasıl biticek diyorummm :((( millet 2 ay sonra düğün var biliyor :( sevmeyenler sevinceekkk :(((

Bu kadar olumsuz ozelliklerini yaziyor, ardindan da beni seviyor diyorsunuz. Seven kisi asla ve asla karsindakini uzemez. Formati geregi seviyorsa uzemez anlatabiliyor muyum?

Su an sokaga ciksaniz ve 10 kisiyle, teker teker goruseniz emin olun 7 kisisi sizi sever.

Nisanlinizin kabul gorulebilecek tek bir davranisi dahi yok.

Sevmeyenler sevinecek diyorsunuz, o zaman onlar sevinmesin diye atin kendizi atese. Boyle bir mantigi asla kabul edemiyorum.

Degisim konusunda ise sunu soyleyeyim, siz su anki karakterinize bir bakin, evlendikten sonra karakterinizi degistirerek esinizin ozelliklerine sahip olabilir misiniz? Yani siz degisip esinize benzeyebilir misiniz? İmkansiz degil mi? Neden onun degisebilecegini dusunuyorsunuz? Terapi alanlar bile hop diye degisiyor mu?

İnsan evlendikten sonra nasil degisir soyleyeyim mi? Seviyorsa daha cok sever, deger vererek evlendiyse o deger daha da artar vs. Adamin karakterinde sorun var ise degismesini beklemek biraz duygusal dusunmektir bana gore.

Bu arada kusura bakmayin ama sizin zaten ayrilmaya niyetiniz yok. Sadece evet evlendikten sonra degisir denmesi gibi geldi bana. Ancak unutmayin eros okunu evllilige saklamiyor.

annesine dik dik konuşan azarlayan biri, sana ohoo hoo yapmadığını bırakmaz.ama sen yinede bunla evlen ya göz göre göre bişeycik olmaz.sadece hayatınızda adrenalin,şiddet korku,olumsuz örnek ve davranışlar olur.

Son düzenleme:
nişanlılık döneminde böyle davranan biri asla evlenince değişmez..bir müddet sonra daha beter bile olabilir...
bence uzak durun o insandan.heleki annesine kırıcı konuşan biri..sizi hiç takmaz...yol yakınken dön.

kızlarrr sizce olabilir mi?? ne diye sorarsanız şöyle ki.. nişanlım cok soğuk karekterde,insanlarla konusmayı pek beceremeyen, becermeye çalısamayan sadece arkadaslarıyla sohbet etmeye calısan ki zaten sohbeti de pek yok konustururlarsa konusur.. ama benle felan kavga edince sanki dil bi pabuç oluyor. kırıcı oluyor. sohbet muhabbet yoktur soğuk kanlı yapısı beni rahatsız ediyor.. annesini zarlıyor genelde herseyio biliyor gibi davranıyor sizce evlenmelimiyim bu adamla daha bir cok sey.. çok inatcı birdeee bazen bana tahammül edemiyor.. BİŞİLER YAZIN BANA evlenipte kocasının iyiye doğru değiştiğini ören var mı??

evlenince değişmiyor ne yazıkki annesıne yapan yarın sanada yapacak gidişattan belli ....tahammül edemediği ne

erkekler kola kolay değişmezler canım daha kötü ilgisiz agresif olurlar ama olumlu yönde pek değişmezler :50:değişselerde senin ömrünü yedikten sonra en güzel yıllarını tükettikten sonra neye yarar.sana abla tavsiyesi bu adamdan uzak dur canım:50:

kendimden örnek vereyim. eşimin annesi biraz cahil, olmadık yerde laf söyleyen patavatsız bir hanımdır. hani kendisini pek sevmem ama saygısızlıkta etmem. ama eşim kaç kere yanımda azarladı kadını. ben üzüldüm sonuçta anne beğenmesende çocuğundan azar işitmesi hiç hoş değil. ve ilk yıllar bana karşı çok sabırlı tatlı olan eşim şimdi beni de annesi gibi olur olmadık şekilde azarlar. yani diyeceğim annesine yapan gün olacak aynısını hatta daha fazlasını sana da yapacak. erkekler iyiye gitmez. aksine evliliğe ve sana alışıp o cicim aylarını geçer ve senide artık hayatında olan olağan biri kabul edip zamanla saygı sınırını aşmaya başlar

:(( ah kardeşim aynen bak benim kaynanama da öyle azarlar gibi konuşulunca bende ço üzüldüm. sen bile el kızısın nasıl üzülüyorsun dimi bak bende öyle üzüldüm annesi onlar için sofrada yemek yiyemiyor bile kalk otur yapıp duruyor. benimkiside arada azarlar oldu beni. son gidişimle belli oldu iyice. etrafta hep böyle insanlar mı var daha iyileri var mı acaba.

nişalının hiçmi iyi tarafı yok ki bu kadar mı kötü?..sanırım sen içinde bitirmek istiyorsun ve etrafından destek arıyorsun..unutma bu yaşam senin yaşamın, hayat senin hayatın.bugün ayrıl diyende ayrılma diyende yarın senin yanında yakınında olmayacak.insanlar çok değişkendir huyları çok değişmesede hareket ve tavırları yaşam standartları değiştikçe değişir.senin her koşul için yapmann gereken iletişimi düzgün ve tam tutmak heleki evlemeden önce hoşlanmadıklarını dile getirmek olmalı..İçine atma kiminle ne sıkıntın derdin varsa saygı çerçevesinde konuşmalısın ki bu konuşmayı önce kendinle yap ve kendinle yüzleş.Kimin ne dediği değil senin ne hissedip düşündüğün önemli.bazı şeyleri şimdiden görmüş olman sana bir artı kazandırmış,bu doğrultuda istediklerini ve istemediklerini evlemeden önce dile getirip konuşmalısın ve ona görede kararını vermelisin...bir abla nasihatı kim olursa olsun sevdiklerin hakkında kötü konuşulmasına sessiz kalma yarın öbür gün daha ağırları gelmeye başlar..

nişanlımın iyi tarafını sayayım.. çok sadık bana karı-kıza düşkünlüğü yok,eşyalarım alıncak herşeyi benim istediğim gibi almama bişi demiyor,beni çok seviyor,kavga edince yüzyüzeysek ağlıyor karşımda,bide arkadasları eşleri felan oluyor diyorlar dısarı cıkalım sizde gelin kalkar gider onlarlayken üşenmez..ekmeğini taştan çıkaracak biri,çokta tutumlu parayı harcamayı pek sevmez(bunu iyi huy olarak görenler var bana göre kötü bi huy) iyi huyları bunlar işte..

nişanlımın iyi tarafını sayayım.. ,kavga edince yüzyüzeysek ağlıyor karşımda.

Bu iyi bir özellike değil maalesef.
Hatalarını olumsuzları konuşmak yerine ağlayarak çözmeye çalışıyor.
Muhtemelen mevzu onu üzecek şekilde noktalanmasın diye.
Yani size üzülmüyor kendini kurtarıyor ağlayarak,ayrıca standart bir erkeğin kavga esnasında bu tepkiyi vermesi sıradan değil.

Alıntı BlackCat kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
kendimden örnek vereyim. eşimin annesi biraz cahil, olmadık yerde laf söyleyen patavatsız bir hanımdır. hani kendisini pek sevmem ama saygısızlıkta etmem. ama eşim kaç kere yanımda azarladı kadını. ben üzüldüm sonuçta anne beğenmesende çocuğundan azar işitmesi hiç hoş değil. ve ilk yıllar bana karşı çok sabırlı tatlı olan eşim şimdi beni de annesi gibi olur olmadık şekilde azarlar. yani diyeceğim annesine yapan gün olacak aynısını hatta daha fazlasını sana da yapacak. erkekler iyiye gitmez. aksine evliliğe ve sana alışıp o cicim aylarını geçer ve senide artık hayatında olan olağan biri kabul edip zamanla saygı sınırını aşmaya başlar

sofrada da oturup kalkıo yemek yiyemiyor dediğim seyde ne alaka deme diye yazıyorum tekrardan.. yni kadın aç kalıyo onların corbasıdır yemeğidir sudur budur diye onlar hala nankorler baba-oğul kadının üstüne gidiyorlardı. :((

sence canım?kendisine 20 yıl bakan büyüten okutan besleyen emziren hastalandığında her an yanında olan bir kadına dik konuşuyorsa,sence sana da dik konuşur mu?
bence kesinlikle konuşur.hem de sen karşı çıksan da şunu der...
-sen biz nişanlıyken de biliyodun benim tarzım bu...
Allah yardımcın olsun.

söylüyor tarzım bu diyor suanda da salaklık bende.. elalem ne der sevinir bilmem ne diye

:53::53:

Aman Allahim bu adamla nasil bir gelecek dusunuyosun sen canim ? Evlenmeden bunlari soylerse evlenince neler yapar dusunmuyo musun hic ? Ustelik ailende ailesini sevememis eslerle birlikte ailelerde evleniyor diye bir soz var bu gercekten dogru..
Neden kendini sagilatiyosun saygi zaten yok sevgide varsa bile bu saygisizligin altinda ezilir gider. Sen mecburmsun cekmeye ?
Bastan kestir at burdaki cogu insanin soyleyecegi soz bu yolun basindasin yola cikmamis say kendini evlenince basini duvarlara vurmani hic kimse istemez..

bazı seyleri yazdığım halde kalbime anlatamıyorum. cok sevmiyorum farkındayım batıyor herşyi artık bana. ağzı şapurdasa sinir oluyorum,çok yemek yese sinir oluyorum ( biraz tombiştir de kendisi zaten ondan kızıyorum)

Bu iyi bir özellike değil maalesef.
Hatalarını olumsuzları konuşmak yerine ağlayarak çözmeye çalışıyor.
Muhtemelen mevzu onu üzecek şekilde noktalanmasın diye.
Yani size üzülmüyor kendini kurtarıyor ağlayarak,ayrıca standart bir erkeğin kavga esnasında bu tepkiyi vermesi sıradan değil.

salak olmasam kanmazdım işte ağamalarına. yurtdısına gidicektim ben onu teptimmmm onuuuuuuuuuuuuu benden salağı yokkk

Evet kesinlikle değişmez. Annesine saygısı olmayan hiçkimseye saygı göstermez..

Back
X