- Konu Sahibi athenenoctua
-
Aileye düşkünlük ayrı bu ayrı bir konu
erkek arkadaşının seni ailesine nasıl anlattığını biliyormusun
bence bir erkek ailesine anne baba bu benim sevdiğim ve bir gelecek düşündüğüm kız şeklinde takdim ederse o aile senden hoşlanmasa bile varlığını reddemez ve en azından selamını eksik etmez
bence asıl konuyu erkek arkadaşınla çöz
ailesi bu iş te bir ciddiyet görmediği için yüz göz olmaktan çekiniyor olabilir
ayrıca ailesi hakkında seni konuşturmaması da diğer bir nokta
demekki ailesi ile seni aynı kalıpta değerlendirebilecek ve bir gün o ailenin bir ferdi olmanı düşüncek kadar ciddi bakmıyor sana
bir seyler soyleseniz...
kendimi cok gucsuz hissediyorum.
tek kelime edemiyorum yoksa agır konusacagım. herhafta susup sonra doldukca aniden patlıyorum artık.
ne yapmalıyım?
canim benim once sakin ol biraz. Tahmin ediyorum cok zor bir durum ama su an icin sen bagirip cagirsan is daha da cigrindan cikicak. Gorunen o ki anne ve kiz iliskinizin samimiyetinden rahatsiz olmuslar. Bu kiskanclikmi dir, hayat tarzi uyusmadigi icin midir, sizi mi sevmediler durduk yere bilemiyorum, ama bunun neden oldugunu en iyi sen hissedersin. Senin erkek arkadasin arada kalmis, ve nasil dengeyi kurucagini bilmiyor. Eyer ogrenemezse de isin var. Ama eyer sen bu cocuga cok deger verip seviyorsan, sIk disini, sakin ol, soyliyeceklerini sakince anlat. Yoksa kavgadan baska birsey olmaz aranizda. Sakinken anlat derdini sevgiline, baktin kimse orali olmuyor, sende sonra varirsin bir karara.
Sıkıntılı bir durum ve hiç de haksız değilsin, gereksiz yere de kuruntu yapmıyorsun. onlarca ilişkim oldu onlarca erkek annesi ablası tanıdım, sorunlu ve hafif kıskanç tipler bunlar belli.. benzerleriyle cebelleşmişliğim var.. senin sessiz kalmaktan ve tavrını net bir şekilde koymaktan başka yapabileceğin pek bir şey yok. bana kalırsa hiç eyvallahın olmasın.. keyifleri bilir. onların seni onaylamasına ihtiyacın yok. erkek arkadaşının zaman içinde dengeyi kurması lazım. eyvallah düşkün olsun anasına bacısına.. ama sana saygı duymalarını sağlamak biraz onun elinde.
Sen kuruntu yapmiyosun , sevgilin sorumsuz
Bence...
eger ailesine seni ciddi dusundugu biri olarak anlatmis olsa .
boyle bir sorun yasamazdin!!
demekki sevgilin o niyetle anlatmamis onlara..
senin yerinde olsan konusurdum kendisiyle ne dusundugunu
Ogrenirdim.
sende ona gore davranirsin!
Bana konu biraz örf, adet anlayışı yüzünden olmuş gibi geldi. Ailesinin sevgiline sürekli kendi evinde kal demesi, annesiyle bu sebepten kavga etmesi, seninleyken senle olduğunu söylemek yerine "eve geçicem yada arkadaşların yanına gidicem" vs demesi aklıma şu düşüncede olduklarını getiriyor "gelinimiz olucak kız, oğlumuzu eve alıyor, evli gibi yaşıyorlar, çok rahat kız" tarzında. Yani burdan bakınca biraz kötü ve çirkin bir düşünce gibi gelebilir ama erkek tarafı aileleri (benim gördüğüm kadarıyla) genelde böyledir malesef. Keşke beraber kaldığınızı, erkek arkadaşının sürekli geldiğini vs bilmeselerdi. Bana kalırsa sevgiline ailesi hakkında olumsuz laf etme ve sevgilini kaybetmek istemiyorsan bir şekilde annesi ve kardeşiyle uzlaşma yoluna gitmen gerekir. Arada bir arayıp halini hatrını sor mesela. Kızkardeşiyle arkadaş olmaya çalış vs. sen daha iyi bulursun bunun yolunu :)
Olay zaten garip. Uzgunum ki daha evlenmeden bu olaylar basina gelmis. Hadi evlenince oluyor, herkesin basina geliyor deyip yeri gelip kendini avutuyorsunda, daha sevgiliyken boylesi cok ilginc. Ama cikar onun da kokusu yakinda. Herkes derdi neymis yakinda cikarir ortaya. Onemli olan senin ne istedigin. Ama kesinlikle kendini sakinlestirip kendini uzmemeye calis. Sonucta sen onlarin oglunun pesinden kosmuyorsun. ama eyer evlilik dusnuyorsan kendini iyi bir sinir harbine hazirlamani tavsiye ederim canim. Cunku koca adama telefonda sen kendi evine git diyolarsa simdiden, sonra ne yaparlar bilemem.
canım bence fevri davranma sakin ol haklıyken haksız duruma düşme sevdiğinin karşısında.acıkça belliki senden hoşlanmamışlar ama bu olay sanırım senin sevgilinde bitecek.dengeyi kurması gerek.sonucta senden hoslanmasalar bile saygı duymak zorundalar nezaketende olsa! bi selam söylemeliler
icime su serptiniz tesekkurler...
aile olarak birbirlerine kenetlenmelerinin veya kimseyi begenmemelerinin nedeni olabilir ama benim sorunum degil bu.
ona da dedim hatta ailen beni sevmeyebilir ama bu dengeyi kuracak olan sensin.
daha ne kadar anlatacak ki... ona sordum ciddi oldugumuzu soyledim dedi.
hatta ailesi bulundugumuz sehre gelmemis olsaydı beni onların yanına el opmeye goturecekti.
annem babam duyarsa kıyamet kopar dedim gitmedim. biraz tesaduf biraz zorlama ile tatilde tanısmıs olduk.
tanısmadan once sorun etseler bunu kabul edecegim fakat tanıstıktan sonra hem de benimle o kadar iyi konusup zorla tum gunu gecirdikten sonra adımı duyunca triplerinin alemi ne
kendisi buradaki evini kapatmıstı tasınırken bende kaldı hep annesi sorun etmedi,
is buldu, yeni ev tutana kadar bende kaldı, yine sorun yok.
ama kendi evini kurunca ne isin var onun evinde... ben de otel isletiyordum zaten, oda kiralıyorlar sanki.
Hemmen ne oldugunu ozetleyeyim
Evin dominant kismi alisik oldugumuzun aksine anne, baba degil. Ayril olmalarinin hicbir anlami yok, en bastan modeller boyle dagitilmis.
Dolayisiyle anne kendi minik modelini ayni dominantlikla yetistiriyor.
Sevgiliniz de babasi gibi uysal ve ses cikaramayan kisimi olusturuyor.
Bu zamana zaman iliskileri boyle gitmis, anne yap demis yapmis, sus demis susmus, ve kardese de haddinden fazla soz hakki verilmis.
Onceden annecim, kardescegizim diye kuzu kuzu yasamislar, ancak siz hayatina girince ceperin disina cikmis, kontrol edememeye baslamislar, ve artik is inada binmis, yok ayni evde kalmadan rahatsiz olmalar falan hikaye tek konu anne ne derse o yapilmali!!!
Isin kotu tarafi anneyi gectim, kizkardese bile haddini bil denemeyecek kadar suskun...
Isiniz cok zor ama halledilir mi halledilir, ama ugrasmak gerek zaman zaman karsiniza alip konusmaniz, zaman zaman kavga edip sizin de inat etmeniz gerekecek ve bence halledilebilir.
Sevgilinize bir birey oldugunu, hayatta nerede kalicagini, kiminle ne zaman gorusecegini soracak yasi coktan gectigini anlatin, ciddi bir iliskinin her erkegin harci olmadigini bunu kaldirabilecek olgunlukta olmak zorunda oldugunu, tabi ki onlarin da gonlunu hos tutmasi gerektigini ama alanina, alaniniza girmesine izin vermemesi gerektigini anlatin. Ayrica rica edecegim ekleyin: Begenmeyen kucuk ogluna almasin.!!!
Hiic kendinizi sinifta kalmis, sinavi gecememis gibi hissetmeyin, ne kadar guvenli durursaniz zamanla o kadar cekinirler birsey demeye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?