annesine düşkün erkek

soru ve yorumlara toptan yazayım,
ikimiz aynı yastayız, 26yı doldurduk.
sanki tek sorun bana yemege gelmesi gibi oldu ama samimi arkadaslarım hep aksam yemege kahvaltıya gelirler, ona ozel degil bu durum, ayrıca dısarıda otururken de ailesi aynı. bir tel geliyor tamam annecim diyip kapatıyor, huzursuz oldun kalkalım diyorum yok bosver oturalım diyor ama ben rahat edemiyorum, sonra mekandan ayrılıyoruz. neden boyleler diye konusmak istesem kotu bir laf gelecek diye konusmayı kesiyor. ailesiyle ve benimle olan iliskisini vazgecemeyecegi iki farklı dunya gibi ayırıyor. gelecekte bunun faydasını gorurum belki ama su an benim yanımda olması ailesi icin surekli bir rahatsızlık sebebi.

herkese merhaba.. 1,5 senedir sorunlu bir ilişkim var. son 1 senedir evlilik konusunda tartışıp duruyoruz, bugüne kadar 10 kere küsüp barışmışızdır. "hazır değilim" diyerek erteleyip duruyordu.Sebebi ortaya çıktı ve ne yapacağımı bilemez haldeyim. ailesiyle ve kardeşiyle beraber yaşıyor. ailesi normalde başka şehirde yaşıyordu ancak bir süredir istanbuldalar. tamamen istanbula yerleşmeyi düşünüyorlar. orta halli bir aile, imkanları kısıtlı. benimki en büyük çocuk. zamanında belli bir miktar para vermişler ona, şu an beraber yaşadıkları evi almış.. Ancak evde yaşayan diğer erkek kardeşe de bir pay vermeye çalışıyorlar. o da yetmiyor, ailesi de İstanbul'a yerleşmeye çalışıyor. aslında çözüm belli, bu ev satılacak, üstüne diğer birikimler de eklenecek ve para üçe bölünecek. bu durumda ortalama 170 bin TL civarı bir para kalıyor her birine. diğer erkek kardeş de bekar, ailesiyle birlikte oturmaya yanaşmıyor.Benim ailemin durumu iyi, elindeki paraya biraz da onlar katar, kalanı kredi ceker evleniriz düzenimizi kurarız diyorum. Adam hiç oralarda değil. Ailemi garantiye almam lazım, gerekirse benimle beraber yaşarlar dedi çıktı işin içinden. Sanki ben hiç hayatında yokum. ailelerimiz tanıştı,onun ailesi beni istiyor, benim ailem onu istiyor. ama artık olaylar oyle bir boyuta geldi ki, içimde nefret ve kızgınlık aldı başını gidiyor. Başına böyle bir şey gelen var mı? ne yapıcam ben

Ayri bir konu acsaniz? Insanlar size degil bu konunun sahibine yorum yapacaklardir...

Erkek kardeşimin ilk kız arkadaşını utanarak söylüyorum ben de kıskanmıştım canım .
Geçer ama .
Bence sorun edilicek büyük bi mesele yok öyle olsa evin babası selam yollamazdı.

ailede komple sıkıntı var diye düşünüyorum. anne kiz sizden hoslanmamis ve erkek arkadasiniz da dengeyi kuramamis ne yazik ki. ailesinin gorusu nasildir bilmiylrum bana gore cok normal bir durum ama sizde kalmış olmasini da sorun etmiş olabilirler.

burada kizacaginiz insan kardeşi degil. ona oyle konusma cesareti verebilen abisi. benim de abim var. bugune kadar çok kiz arkadasi oldu hicbiri hakkinda böylesine konusamadim. bu benim terbiyemle alakali tabi ki konussam konusurdum ama bir tanesi vardi ki abimin onunla ne kadar ciddi oldugunu bildigimiz için soyleyecegimiz varsa bile bi sey soyleyemezdik. uzgunum siz sucu cok yanlis yerde ariyorsunuz.

anne ve kız kardeşin tavırları nedeniyle üzülerek söylüyorum, kırmak istemem ama pek tasvip edilen gelin modunda değilsin şu an.. aranızda kültür farkı denilen yaşam ve düşünce farklılıkları var. onlar muhtemelen nasıl kız, bunun anası babası yok mu, nasıl kalıyorlar beraber diye falan düşünüyorlardır.. ve muhtemelen bu düşüncelerini erkek arkadaşına da empoze etmeye çalışma sürecindeler. erkek arkadaşında ya seninle beraber olup bazı şeyleri göğüsleme cesareti gösterecek ya da peki anneciğim diyip sana by by diyecek.. çok yakın çevremde bunun örneği yaşadım..
birde şöyle bir ihtimal var ki bu kadar masum ve iyi niyetli düşünceye sahip insan çoook nadirdir; yarın öbür gün oluşabilecek herhangi bir ayrılığa istinaden senin hakkına girip oğlum gezdi tozdu evinde kaldı şimdi kızdan ayrıldı. bizde tanıştık yedik içtik kızın günahına girdik umut verdik ama oğlum ayrıldı. ciddiyete binmeden samimiyet kurmam diyen kayınvalide modeli vardır. belki iş ciddiye binmeden senle çok görüşmek taraftarı değildir???
erkek arkadaşınla konuş..ben böyle bir soğukluk hissediyorum ve bu beni rahatsız ediyor sence bunun sebebi nedir ya da benim yapmam gereken ne aileni sen tanıyorsun biliyorsun uzun vadede mutlu bir ilişki kurabilmemiz için bana yardımcı olmanı istiyorum desen, konuşmadan hallolacak bir mesele değil ne yazık ki..

Bu ne ki ?? ne bu??Bu başlangıcın B si sayılmaz. Yani B olmaya bir iki step var.
erkeklerin anaları böyledir hele ki yanlarında bir de görümce adayı varsa akıl akıldan üstündür mantığıyla türlü senaryolarda başrole hazır ol.
Ama anladığım kadarıyla erkek arkadaşın pek takmıyor ama telefon görüşmeleri gibi durumlarda senin bozulduğunu da anladığı için idare etmeye çalışıyor.
Anne son derece anaç ve oğlu biraz tırsıyor onda. takmamak ve tırsmak farklı şeylerdir.
Sevmediği aşikar ama sen de onu sevemezsin. seni sorsa telde falan mutlu olursun bunun da nedeni çomak sokmadığı içindir ama sevgi beslemen zor bence. ekilmeyen sevgi meyve vermez ve hiç büyümez zaten.
neyse bunlar hiç önemli değil bence.
Kız kardeşinin adına karşı hassas olması onun Türk erkeği olma katsayısıyla alakalı bir duırum.
Bizimkilerde de durum çok farklı değil inan. Fazlası olur eksiği hiç olmaz neredeyse. Yani şu ana kadar olan tecrübelerim ve yaşadıklarım onu gösteriyor bana.

Sen oğluyla mutluysan gerisini boş ver.

Nedemek kardeşinin annesinin adını ağzıma bile alamıorum
Bi erkek bana böyle yapacak o kıymetli ailesini ağzımda sakız gibi çiğner balon gibi patlatırım

Daha siz sevgiliyken bu durumdaysa ola ki evlenmeye kalkarsanız çok çekeceğin var
ailesi seni sevmiyor istemiyor belli de erkek arkadaşının tavrı daha vahim isimlerini bile ağzına aldırmıyormuş
ailesi çok kıymetli de senin hiç kıymetin yok mu gözünde senin ismini ağızlarına alınca aynı tavrı onlara da sergiliyor mu acaba?

aynı evde kalmak pek örf ve adetlerimize uygun değil. kınama anlamında söylemiyorum ama eğer birlikte kalıyorsanız da bunu pek haberdar etmeden yapabilirsiniz, büyük ihtimalle senin için pek iyi şelyer düşünmüyorlar bu yüzden

konu hortlamis... yorum yapan herkese cok tesekkur ederim...

sonucu yazayim bari,
hala birlikteyiz, aile sorunlari devam ediyor, hatta bana ve aileme saygisizliga kadar vardi...
ancak ben biraz bu konuda piştim galiba artik takmiyorum...

saygisizlik yapmadan olabildigince mesafeliyim,
Ne ekersen onu bicersin... ben ektim tutmadi, onlarin ektigne gore davraniyorum.

Bu arada sevgiliye de resti cektim, o da kendine ceki duzen verdi.

Nikah icin kendi hayatimda yoluna koymam gereken seyler var, erkek arkadasim da bunu bekliyor.

Ancak evlilik ile ilgili tereddutlerimi iceren konu acsam mi diye dusunmuyor degilim ; )

Konuyu kapatmadan size de yazayim istedim...
Yeni konu actiniz mi bilmiyorum.
Benim de bir abim var... o yuzden onlari birakamamasina hak vermekle kalmiyor anliyorum da.
Ancak erkek arkadasiniz konulari gecistirmek yerine size acikca bunu soylemeliydi.
Ya iki taraftan birini sececek ya da sizi kabullendirmek icin caba sarfedecek.
Sanirim kabul etmeyeceginizi bildigi icin hep bu konudan kacmis...
Dusuncelerinizi net olarak iletin,
Onlardan uzak olmayacaginizi anlatarak ayri yasam konusunda ikna yoluna gidebilir veya onun bu tavrinin baska konularda da ipucu verdigni dusunup iliskinizi tekrar gozden gecirebilirsiniz...
Beraber yasamak da mumkun ancak bir evin bir kadini olmali bence, sadece anne de degil oldugu gibi kardesler vs birarada cok zorlanirsiniz...
Hele ki benim konumda yazmissiniz... ilerde annesini yalniz birakmam direkt evin bir odasi onun olur diye dusunen biriydim... yasacaklarimin habercisi olan bu konu boyle birseyi kafamdan direkt silip atmami sagladi,
Misafir olarak agirlarim, fazlasi gereksiz bence.

Başka bir konuda sizinle yıldızımız barışmamıştı, ama ben yinede konunuzla ilgili bir şeyler yazmak istiyorum.

Erkek arkadaşınızın aile yapısı nasıl? Tutucu insanlar mı? Öyleyse şayet oğullarının sizin evinizde kalmasını yadırgayıp sizi kendilerine uzak görmüş olabilirler. Belli ki erkek arkadaşınız sizi seviyor, ailesi de durumun farkında ve oğullarını karşılarına almamak için sizinle ilgili olumlu şeyler düşünmeseler de kayıtsız kalıyorlar.

Eğer erkek arkadaşınız duruşu olan bir adamsa ailesinin tutumu önemli değil. Yalnız bu tip adamlarla çok sık karşılaşılmıyor maalesef.

Bilemiyorum...

Ben bu tip durumlarda suyu baştan kesme taraftarıyım. Flört yada nişanlılık dönemleri iyi değerlendirilmeli ve gerekiyorsa hiç düşünmeden ilişkiye son verilmeli. Hakkınızda hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…