Annesiyle görüşmeyen var mı?

Eski nişanlı olayı hariç, eşimi gördüm. En son engellemişti annesini. Bana 1 ay önce açtırdı engeli. Kendi de yeni açtı sayılır. Şu an çok mesafeli görüşüyor. Zaten çok aramazdı.
Bizimki gun gectikce arttiriyor meselelerin dozunu
Su anda annesiyle babasinin bosanma davasinda babasinin tarafini tutuyor sahitlik bile yapacakmis
Eglenceli gunler bizi bekliyor
 
Şunu anladımki anne olmak evlatlarını yönetmek, evlatlar arasında ayırım yapmak, dediğim dedik olmak, Elaleme evlatlarını kötülemek(oysaki toplumda saygı gösterilerin kişiler olsun evlatlar), sürekli evlatlarını yormak, dediği olmayınca hakkımı haram ederim diye tehditler savur mak, bencil olmak değilmiş. Annelik onları anlamak, yardımcı olmak, ayırım yapmamak, çocuklarının fikirlerine saygı duymak, çocukların tercihlerine saygı duymak, köle gibi kullanmamak, Başkalarına övgüyle söz etmek gurur duyduğunu söylemek. Bu kadar zor değil bence. Annelerimiz, bunu yapmadığı için bizleri kaybediyorlar. Anne ve baba olmak bence sınavla olmalı. Yoksa cinnet geçiren çok evlat olur. Allah yardımcımız olsun.
Ben her ebeveynin ister istemez ayrim yaptigini birini daha cok sevdiğini ( örn. İlk cocuk,en kücük cocuk vs..) bunun insanlık hali olduğunu düşünüyorum. Ama bunun çocuklara yansitilması çok kötü. İnsan her seyi atlatır da ailesel sorunlari atlatamaz.
 
Bizimki gun gectikce arttiriyor meselelerin dozunu
Su anda annesiyle babasinin bosanma davasinda babasinin tarafini tutuyor sahitlik bile yapacakmis
Eglenceli gunler bizi bekliyor
Benim eşim en son sağlam patladı, '' Ne edersen et, yansan sönsen umrumda değil. '' dedi. Zaten yeterince derdimiz var, büyükşehirde geçim yapmaya çalışıyoruz, eller gibi arkamızda aile desteğimiz yok. Keşke siz de uzak durabilseniz tamamen. İnsanın yaşam kalitesi artıyor, sorunlu insanları hayatından çıkarınca.
 
Anne diyince aklıma babaannem gelir hep.5 6 yaşlarındayken falan annesi babasının asker arkadaşıyla kaçıyor 3 tane de kız çocuğu var biri beşikte.Babası çok zenginmiş tarlalar falan hak getire üzüntüden adam kendini kumara falan vermiş üzüntüye dayanamamış gencecik yaşta kalp krizi geçirip vefat etmiş.3 kardeş ortada kalmış öylece en küçüğünü şehirdışında bir yere evlatlık vermişler 2 büyükleri de akrabaları büyütmüş babaannemi 16 sında evlendirmişler hiç sevgi görmemiş.Sevgisiz büyüdüğü için babama karşı iyi bir anne olamadı babaanneliği de iyi değil...Evlatlık verilen kız kardeşi nerede ne yapıyor yaşıyor mu hala bilmiyor aramışlar bulamamışlar Müge Anlı ya çık dedik annem rencide olur kaçtığı adamdan kardeşlerim var rezil edemem onları diyor.Annesiyle evlendikten sonra görüşmeye başlamış affetmiş ölene kadar da başucundaydı annesine hep baktı öptü kokladı.Kadın da rahmetli öyle nemrut bir şeydi ki çocuktum o zaman anlam veremezdim bu kadın neden böyle asık suratlı sevimsiz diye düşünürdüm kendi çocuklarını bırakıp kocaya kaçan bir kadın kızının torununu mu sevecekti sanki...Kediler köpekler de anne oluyor mesele doğurmak değil işte.
 
Benim eşim en son sağlam patladı, '' Ne edersen et, yansan sönsen umrumda değil. '' dedi. Zaten yeterince derdimiz var, büyükşehirde geçim yapmaya çalışıyoruz, eller gibi arkamızda aile desteğimiz yok. Keşke siz de uzak durabilseniz tamamen. İnsanın yaşam kalitesi artıyor, sorunlu insanları hayatından çıkarınca.
Bizimkinin babasi da anasindan farkli degil,ikisi de manyak. Babasiyla arasi duzeldi,yarin anasiyla da duzelir. Ben de dalgami gecerim. Hic karismiyorum hic muhatap olmuyorum,yesinler birbirlerini deyip cekiliyorum valla. Biktim cunku sorunlu koskoca insanlardan.
 
Arkadaşlar annem çocukluğumda çok kotu davranırdı evlendim hala her şeyden sorun çıkartıyor. Artık görüşünce sorun çıkacak diye korkuyorum. Bir anne kıza göre çok mesafeliyiz mesela hiçbir seyimi anlatmam. Kayinvalideme karşı da mesafeliyim. Bazı kadınlar annesiyle cok samimi oluyor mesela gidiyor bir ay yada iki hafta kalıyor filan. Acaba sorun bende mi. Annesiyle gorusmeyen var mı? Varsa çok özel değilse hangi sebepten görüşmüyorsunuz?
Annemle 1 gün görüşmesem telefonda ortaligi ayaga kaldiririm. Zaten uzağız. Annemde cok problemler cikardi basima ama cani sagolsun Allah ona gani gani saglikli omur versin insallah. Ama ben hep arkadas gibi oldum onunla. Herseyimi anlatmazdim ama onun herseyini anlatmasini sağlardım. Bilmiyorum annenizin bu sekilde yapmasinin altinda neler yattigini ogrenmelisiniz çünkü o sizin anneniz tabiki eger sartlari zorluyorsa da zorla güzellik olmaz.
 
Anne dendi mi yüreğime kor düsüyor.benim annem sessiz sakin sabirlı ve fedakar bir anneydi.babam onu dövüp kovsa bile bizim icin sabretti.gece gündüz calistı.üstüne basina bisey almadi.hep idare etti.kaynanaya görümcelere ve babama ses çikarmadan oturdu.kizlarimi yuvadan uçurana kadar gitmicem dedi.benim zavalli annem biz evlendik çıktık tam yaza bosanacaktı ki kansere yakalanmiş.bu kadar cektikten sonra ne olacaktı ki.elbet bi yerlerinden bi hastalik cikacaktı.ona çok üzülüyorum.bir kere bile dayağini yemedim.acı bi sözünü duymadım.ben ondan incinmedim.Rabbim de onu incitmesin.böylesine iyi bi insana bunlarin olduğuna inanamiyorum.
Keske bizi dövseydi.bencil bi kadin olsaydı da simdi böyle olmasaydı.hayatta en güvendigim en sevdiğim en kıyamadığim insan...
Allah şifasını versin inşallah, size bağışlasın 🙏
 
Bu konudakilere ne olmuş böyle ilk 2 sayfada yorum yazanlar komple banlanmış 😱😱😱😱
Yazarken çekindim.

Konuya gelirsek biz de annemle aynı evde hatta yakın ortamlarda duramıyoruz. Ayrıyken 5-10 dk süren telefon konuşmalarımızla iletişim halinde olduğumuzdan sorun yaşanmıyor. Aynı şehirde olsak herhalde bir yerden sonra görüşmezdik.
 
Onların annelik yaptıklarını sanmakla bizim yaptığımız annelik çok farklı ve beyinlerini ne yaparsan yap değiştiremiyorsun.Aynı şehirdeyiz yanına gitsem Bi türlü gitmesem Bi türlü. Ama insanın annesine gitmek içinden gelmez mi hiç.Gidesim hiç yok! Hep hasta numarası yapıyor beni getirmek için. Anlayabilse ne yaptımda bu çocuklar benden kaçıyor diye sorun düzelecek bizde de ama imkansızzzzzzzz. Allah yardımcımız olsun.
Oyle canım gerçekten de gitsen bir türlü gitmesen bir türlü bir de saçma lafları muhabbetleri dinlemesi de var. Anlamıyorlar anlamazlar da inan ki onlara gore onlar in yaptığı bir sey yok onlar cok iyi cok fedakar ve hatasız. Hayatta anlamazlar. Artık değişmezler de . E ama bizde değişmeyiz...
 
Ben görüşmüyorum. Annem ellerin süper kahramanıdır ama kendi çocuklarına asla. Herkesin her işine koşar, yardım eder, çocuklarını sever bakar. Ben boşanırken eve geri almak istememişti de rahmetli babam hasta yatalak haliyle ağlayarak "o benim yavrum senden boşanırım ben ölünce maaşımı da alamazsın ortada kalırsın." dediği için kabul etmişti.

Erkek kardeşim ve ben vefatına kadar babama baktık elimizden geldigince. Ama annem hiç yardım dahi etmediğimizi iddia eder. Ki ben 2. Evliliğimi babamın ısrarıyla yapmıştım eşim başka sehirde idi. Allah razı olsun son.nefesine kadar babamın yanında kalmama izin vermişti.

Ha gelinine süperdir ama annem. Biz üveyiz o öz çocuğuymuş gibi hatta. Zaten kardeşimin eşi kızkardeşim gibidir, aramızda gelin görümce muhabbeti hiç olmadı, onun adına mutluyum. En azından ona karşı kötü değil. Allah da bozmasın bu saatten sonra aramızı canımdır benim o. Birine tanıtırken "a görümcen yani" dediklerinde "yok ablam" der hep.

Babam vefat ettiğinde anneme bizimle otur evi kapat tek maaşla zor olur sana demiş. Annem de senle otururum kocanla oturmam demiş (kendi oğlu için diyor düşünün o derece)kardeşimle bana "evlatlık olmadığınıza emin misiniz?" der hep güleriz hatta. Annemin çocukları ile arası olmamıştır hiç. Düşük ve kimyasal gebelik yaşadım peşpeşe 1 kere bile arayıp sormadı. Ben de aramam. Öyle yani çok da önemli değil artık bu yaştan sonra düzeltemeyiz. Mesafe iyidir bazen...
😨😨😨😨😨
 
evlendıkten sonra oyle olduk..Annem bekar evlenmek uzere olan kızkardesımı daha cok sevıyor..Tartısma bıle olsa ortada durmuyor ondan taraf oluyor dıyebılırım.Ornegın suan kustuk hıc aramadı 10 gun olacak nerdeyse..Bende artık mesafelıyım.Onceden anneme cok baglıydım ayrı bır sehıre evlenmek vs reddettım hep..cok duskundum..Boyle olacagınıı ınanın bılemezdım
 
mumkun mertebe az ve oz gorusmek ( bayram seyran gibi ),

tamamen iletisimi koparmaktan iyidir diye dusunuyorum..

cahil insani egitebilmek, kafa yapisini degistirebilmek cok zor hatta imkansiz..

o yuzden biz gencler onlari idare edip, hicbir isimize karistirmayarak mesafemizi koruyabilmeliyiz.. tamamen silip atmak cozum degil fikrimce..
 
Back
X