• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annesiz kaldım. Babam dedemi süründürücekmis.

Hangi şahit?Ne için şahit?Sen babanla büyümemişsin ki çocukluğunu bilen şahitleri olsun.Korkutmak amaçlı yapıyor.İnanma.Dedenin yanında niye okuyamazsın?Maddi imkansızlıklardan mı?Bursla okursun.Yeter ki okumak iste.Part time çalış yine oku.
8 yaşındayken babamla yaşadım 1 yıl o ara ki şahitleri cikaricak beni biliyorlar kaç yıldır da büyümüş halimi gördüler. Annem gelmek istedi ama kararsız kaldı bana da cimri olursa diye.dedem le annem köyde yaşıyorlar. Bir amcam var o okutmak istemişti beni annemin manevi babası annem gencken hastayken anneme bakmışlar karı koca. O adam babamı okutan kişi ayrıca. Orda okuyabilirmiyim son yıl bilmiyorum son yılım bu sene annemin babamdan gelen nafakasi 250 lira.

8 yaşındayken babamla yaşadım 1 yıl o ara ki şahitleri cikaricak beni biliyorlar kaç yıldır da büyümüş halimi gördüler. Annem gelmek istedi ama kararsız kaldı bana da cimri olursa diye.dedem le annem köyde yaşıyorlar. Bir amcam var o okutmak istemişti beni annemin manevi babası annem gencken hastayken anneme bakmışlar karı koca. O adam babamı okutan kişi ayrıca. Orda okuyabilirmiyim son yıl bilmiyorum son yılım bu sene annemin babamdan gelen nafakasi 250 lira.

Okutmak istediyse değerlendir bu fırsatı.Ara amcanı anlat okumak istiyorum de.Yardımcı olsun.Yazık etme son yılında.

Haksız olduğunu nerden anlicaklar babam oraya sahitle gidicek 3 kişiyle benim cocuklugumu bilen komsularla.

Yavrum sen niye israrla kendi topuguna sikmaya calisiyorum? Annemle desen sana sahip cikacak olsa çoktan cikarlardi. İyi kotu babanla kaliyorsun okuluna gidiyorsun karnin doyuyor ideali bu kadar mi değil. Dedenler seni düşünse gidip babana dava acmazlardi. Keşke anlatmasaydin. Bu saatten sonra biraz daha düşünerek hareket etmeni öneririm. Baban seni onlara gönderse ne yapacaksin. Bak söylüyorum bir yil bile sigamazsin yanlarina. Seni düşünen yok çünkü

Haksız olduğunu nerden anlicaklar babam oraya sahitle gidicek 3 kişiyle benim cocuklugumu bilen komsularla.

Yavrum sen niye israrla kendi topuguna sikmaya calisiyosun? Annenle deden sana sahip cikacak olsa çoktan cikarlardi. İyi kotu babanla kaliyorsun okuluna gidiyorsun karnin doyuyor ideali bu kadar mi değil. Dedenler seni düşünse gidip babana dava acmazlardi. Keşke anlatmasaydin. Bu saatten sonra biraz daha düşünerek hareket etmeni öneririm. Baban seni onlara gönderse ne yapacaksin. Bak söylüyorum bir yil bile sigamazsin yanlarina. Seni düşünen yok çünkü

Yavrum sen niye israrla kendi topuguna sikmaya calisiyorum? Annemle desen sana sahip cikacak olsa çoktan cikarlardi. İyi kotu babanla kaliyorsun okuluna gidiyorsun karnin doyuyor ideali bu kadar mi değil. Dedenler seni düşünse gidip babana dava acmazlardi. Keşke anlatmasaydin. Bu saatten sonra biraz daha düşünerek hareket etmeni öneririm. Baban seni onlara gönderse ne yapacaksin. Bak söylüyorum bir yil bile sigamazsin yanlarina. Seni düşünen yok çünkü
Yazin da diyor ki nafaka kesildi kızı geri mi alsak benim icin diyor sanki karnimi doyurabilicek bende kizdim neden dava açtın diye. Zaten köyde yaşıyorlar ben yasayamam orda is yok güç yok ama dava olursa da bana kusucek annem falan

Dedem babama dava açmış 800 liralik para ödesin diye. Bana da para yollamak için. Babamda buna çok sinirlendi. Bana bakmiyorsun dedim herşeyi yüzüne carptim babamin korktu dedemin yanina giderim de parasini yerim diye. Dün 800 lira verdi isteğimi aldım. O deden bana dava açtı bende gidicem davayı devam ettiricem burdan şahit götürücem tüm masraflarimi odettiricem ona diyor. Dedemde para yok. Annem ve dedem mazi olucak yani
Deden de madem para yok nasıl bir cesaret ile gidip babana dava açıyor. Davayi kaybederse tabii ki masraflari odeyecek. Bundan doğal bir şey olamaz. Deden davayı kazanırsa parayı deden mi verecekler onu da anlamadım. Parayı dedeme verecekler se velayet vs sorunları da işin içine giriyor.

Kaç yaşındasın eğitim seviyen ne bilmiyorum ama senin için üzüldüm. Belki bir heyecan ile yazıyorsun ama ciddi olarak kendini ifade etme sorunun var. Bence bunun üzerine bir eğil kendini geliştir.

18 yaşındasın ama 12 yaşında bir çocuğun olgunluğu var sende. bu sene son yılınmış dişini sık iyi kötü okutuyor seni, daha iyi bi şansın var mı? köye gidersen hiç okuyamazmışsın. önceki konunda yazdım biraz babana boyun eğ derslerine odaklan ve mesleğini eline alınca nereye istersen oraya çekip gidersin. ne bu aile bireylerini birbirine düşürme çabası. hepsi birbirinden anormal zaten.

ben son 2 konunuzda gereksiz bir şekilde dedenizi ve annenizi savunduğunuzu düşünüyorum. dedeniz, siz onun yanında kalmamanıza rağmen sırf babanızdan para koparmak için gidip dava açıyor ve siz bunu yaşlılıktan diye savunuyorsunuz. yaşlı bir insan şaşırabilir ama bişeyleri unutur, bişeyleri yanlış yapar falan. yaşlılıkla gidip dava açmaz kimse. buna kurnazlık denir.
babam bana bakmıyor,cimri diyorsunuz. en azından barınma, giyinme, beslenme gibi ihtiyaçlarınız karşılanıyor belli ki. babanız size karşı dedenizden daha iyi niyetli emin olun. dedenizi düşüneceğinize kendinizi düşünün. babanız zaten annenize ödeme yapıyormuş, dedenizin borcu yüzünden kesilmiş. yani babanızla alakalı bir sıkıntı yok. dedeniz uyanıklık yaparak o davayı haketmiş bence. eğer olurda dedeniz o davayı kazanırsa o paradan size falan göndermeyecek.
babanız zaten sizin temel ihtiyaçlarınızı karşılıyor. dedenize para göndermesi, onun da size göndermesi falan saçma yani. siz sadece okumanıza odaklanın. babanız dedenizden size para istettirerek iyi yapıyor. neticede babanız sizin için 250 tl nafaka ödüyormuş onlara ve o para sizin hakkınız. tabiki dedeniz size gönderecek. onun borcu sizin nafakanızdan neden kesilsin? biraz mantıklı düşünün. şu yazdıklarınızı bir okuyun. babanızı suçlu göstermek ve dedenizi savunmak için uğraşıyorsunuz. babanızın da haksız olduğu yerler var ama burda esas sıkıntı dedenizin uyanıklığı.

Sen aç açıkta değilsen kimseye şikayet etme babanı, şiddet falan durumu olursa o zaman söylersin hak veririm, annen dedenle kalıyorsa onu da arada görmeye git bence, ihmal etme hastaysa. O da sana bakmış yıllarca emek etmiş, ben köye gidemem diye düşünme, tatillerde gidebilirsin. Para mal mülk gerçekten boş zamanla anlarsın, annen de baban da seni seviyorlarsa kıymetini bil, deden annenin maaşını alıyorsa onun paraya ihtiyacı var mı gerçekten? Köydeyse çok masrafı olmuyordur diye düşündüm. Baban sana bakıyorsa annenin de kendi maaşı varsa bence davalık birşey yok, sen de babandan para isteyeceksen direkt ona söyle, annene dedene şikayet etme. Yetiştiremiyorsan da part time iş yapabilirsin, network ürünleri satabilirsin, yemeğini yol paranı, kıyafetini alıyorsa bence üstüne gitme fazla.

Back
X