anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

gelinciksurubu

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011
544
522
323
ben bir anneyim,çocuğunu çok seven kendini onun iyi bir birey olarak yetiştirmeye adayan bir anne..
hamile olduğumu öğrendiğim ilk andan beri anneliğin ne demek olduğunu bilen bir anneyim..
çok şanslıyım ki bana sadece anne olduğum için değil aynı zamanda kadın olduğum,birey olduğum için değer veren bi eşe sahibim..
şanlıyım evet eşimle konuşabiliyorum,tartışabiliyorum ve en önemlisi eşim tarafından saygı görebiliyorum..burdan eşime tşk ediyorum çünkü onun gözünde evdeki kadın,doğuran kadın,hizmetini gören kadın olarak değilim.hayatı birlikte paylaştığım,yol arkadaşım olduğu için çok şanslıyım....

peki yaa evimin dışında ben neyim söylermisiniz....
xxxx in karısı,x in annesi.....
bedeni üzerinde bile hakkı olmayan,ne düşündüğü ne hissettiği önemsiz,yaptıklarının (önemli ya da önemsiz) sorumluluklarını alamayan,bakamayacağı,güzel bir gelecek sağlayamayacağı bir cocuğu dünyaya getirmeme hakkına bile sahip olmayan ve sadece bunu düşündüğü için katil,vicdansız olan bir anne...

ee madem korunsaymışsın diyenler,olmadı bir anlık o zevki yaşamasaydın diyenler, beni kınayanlar, benim başıma gelmez diyenler ,%100 korunma diye bir şeyin mümkün olmadığını unutanlar,bilmeyenler...
sırf kürtaj cinayettir diyee hakkımızı çiğneyen koca koca adamlar,kadın olduklarını unutup haklarından vazgeçen üstelik kendi bedenim kendi hakkım diye düşenen hemcinslerine karşı önyargılı bakan başka kadınlar,anneler...

içim acıya acıya,gözyaşlarımı akıta akıta,mecbur olduğum,maddi ve manevi olarak hazır olmadığım,5 yaşındaki evladıma verebildiklerimi veremiceğim,belki o evladımın aşından,giyiminden,eğitiminden en önemlisi mutluluğundan kısarak büyütmek zorunda kalacağım bir embriyo nun hakkını savunanlarr,bunu kendinde hak görenler diğer evladımın haklarını sizler mi karşılıcaksınız merak ediyorum..

hiç bir annee yokturki sebepsiz yere doğmamış bebeğinden vazgeçsin...ve emin olun sebebi ne olursa olsun çok zor olan bu kararı güle oynaya uygulasın ve arkasından ohh be kurtuldum desin...

ben anneyimm,kadınımm,sevgili kocamın da eşiyimm..

herşeyden önemlisi ben bireyimmmm...

yaşama gözlerini açmamış, vicdani sorumluluğu sadece bana ait olan doğmamış bebeğimden çok fazla hakka sahip olmalıyım,saygı duyulmalıyım.bunu hakediyorum çünkü unutmayın ki dünyaya getirdiğim çocukları geleceğe ben hazırlıyorum...

şimdi 5 yaşındaki prensesine bak ve onun da bir zamanlar embriyo olduğunu düşün.

Anne olmak kolay değil. Hiç bir kadın kürtaj olmak istemez. Hiç bir anne evladından vazgeçemez. Ama ve ama ki...

Keşke şartlarım el verse de çalışmasam oğluma ben bakabilsem.
Oğlum 17 aylık bu sabah kendini yerden yere vurdu işe gidiyorum diye. Ben şimdi nasıl bir çocuk daha dünyaya getireyim? Güzel ülkem keşke bize bu şartları sağlayabilse. Ben her sabah emen oğlumu bırakıyorum üstelik bunu 9 aydan beri yapıyorum ki birçok kadın daha 15 günlük bebeklerini bırakıp işe gidiyorlar. Sonra bu kadınlar, yani sen ,ben hepimiz kürtaj olduğumuzda cinayet işlemiş oluyoruz. Ben korunuıyorum hemde bir kaç yöntemi birden kullanarak. Herkese bu eğitimi verelim. Herkes korunmayı bilsin. Kimse bakamayacağı çocuğu doğurmasın. Kürtaja karşıyım ama unutmayalım hepimiz insanız...

her anne gibi kürtaja bende karşıyım keşke bunu yaşamak durumunda hiç bir anne kalmasın.ama ne yazıkki şartlar bizlere bunu yaptırabiliyo.bunun kararını da vicdani sorumluluğunu da kendimiz almalıyız.

her anne gibi kürtaja bende karşıyım keşke bunu yaşamak durumunda hiç bir anne kalmasın.ama ne yazıkki şartlar bizlere bunu yaptırabiliyo.bunun kararını da vicdani sorumluluğunu da kendimiz almalıyız.

Aynen cnm. Her koyun kendi bacağından asılır. Her insan kendi hatalarıyla yargılanır. Böyle de olmalıdır. Bu durumu yaşamamak için içinde bulunduğumuz durum iyileştirilmeli. Buda şuan sadece kadınalra ve genç kızlarımıza verilecek eğitimle olabilir.

Haklı ve haksız yönlerinin olduğunu düşünüyorum.
istisnai durumlar dışında bir bebeğin canına kıymak bana gore cinayettir!
Kimse açta açıkta da kalmaz. her birey çocuğunu maddi manevi muhteşem şartlarda büyütmüyor.
dediğim gibi istisnai durumlar dışında bir bebeğin canınaa kıymak cinayettir!
Şahsi düşüncem budur..

yasaklar,hele ki başkalarının haklarını kısıtlama yaparak uygulanan yasaklar çözüm değildir.madem ki bişeylere düzeltme yapılyor eğitime yapılsın,çocuklarımızı gelecek kaygısı duymadan yetiştirme imkanı verilsin,cahil bilgisiz insan kalmasın,aile içi şiddet,erken evlenme,işsizlik hepsine ama hepsine çözüm bulunsun.

Haklısınız bir canlının canına kıymak cinayettir. Ancak sizin o dediğiniz muhteşem şartların % 1'ini sağlayamacak çok fazla aile var ülkemizde. Düşünün bebeğiniz, sizden bir çikolata istiyor bunu bile alamıyorsunuz? ne hissedersiniz..

Ama tabi herşeyden önce korunmayı öğretelim.

çok tşk ediyorum kendinizce haklısınız ve buna saygı duyuyorum ama size göre bebeğinizin karnın doyması yeterli olabilir ve siz bu durumu es geçiyor olabilirsiniz ama biçok anne ve ben bebeğimizin iyi şartlar altında yetişmesini istiyoruz.ve inanın bu tabir ettiğiniz gibi muhteşem bi hayat değil.standart bir hayat iyi eğitim alabileceği,sağlıklı büyüyebileceği hiç bir şeyden mahrum kalmadan mutlu olabileceği şartlar.tabii ekonomik durumumuz öyle bi halde ki bunlar size muhteşem geliyor sanırım.

herkes çocuğu çok mükemmel şartlar da büyütmüyor
bende çok güzel şartlarda büyümedim belki bi çoğumuzda öyle
eee biz büyümedik mi? okumadık mı? meslek sahibi olmadık mı? hayırlı evlat hayırlı vatandaş olmadık mı?
arkadaşlar dünden beri bi çok kez bununla ilgili konu açıldı her seferinde yazdım
gelecek kaygısına kapılıp bir çocuğa kıymak hiç adil değil?
işin dini boyutuna hiç girmiyorum bile ama biraz vicdanınızın sesini dinleyin lütfen

Bakın ben yada konuyu açan kişi kürtajı savunmuyoruz zaten yanlış anlaşılmasın. Ancak bırakın herkes kendi kararını kendi versin. Neden sizin yerinize başkaları karar verebiliyor? Neden sen , ben, biz buna izin veriyoruz? Ailenizin durumu demek ki sizi okutmaya yetecek kadar iyiymiş peki ya diğerleri? Açlık sınırında 700 TL maaş ile 5 çocuğa bakanalr. Korunmayı bilmiyorlar, ne yapsınlar? Burada bir çözüm varsa elbette ki kürtaj değil , KORUNMA EĞİTİMİ

anlatamadım yada yanlıs anlasıldım sanırım. mesele bır annenın cocugunun karnını doyurmasının yeterlı olup olmadıgı degıl.
benım anlatmak ıstedıgım evlı cıftlerın ıstemeden, gebe kalınması durumunda ıstısnaı bır durum olmaksızın bebeklerının hayatına
son vermelerıdır. tabııkı kadınlarımız cınsel anlamda cok daha fazla egıtım almalı ve ıstenmeyen gebelıklerın en mumkun sevıyede onune gecılmelıdır.
fakat sebep her ne olursa olsun kurtaja ve gebelıgın sonlandırılmasına karsıyım. çifler istedikleri her vakıt birlikte olsunlar, keyfını cıkartsınlar ama iş gebeliğe gelınce anlık zevklerden var olan gebelıkler sonlandırılsın. bu mudur yani. bu konunun derınlık boyutu tartışılır. Kişilerin görüşleri tabiiki farklı olabılır.
bu da benım şahsi kanaatimdir.

öncelikle yorumunuz için tşk ederim.
ama benim iyi şartlar dediğim mükemmel olan değil,başka bir arkadaşa cvp vermek için o kelimeyi kullandım.
tabikii bizlerin çoğu sıkıntı içinde yetişti,belki kıt kanaat .bizim zamanımızda şartlar başkaydı demek istemiyorum ama şimdi evlat yetiştirmek takdir edersiniz ki çok zor.bunu düşünmek ona göre çocuk dünyaya getirmek tercih meselesi.ilk yazımda da vurguladığım gimi korunma yöntemlerininin hiç biri garanti değil,kürtaja bende karşıyım ama bu vicdani kararı da bir kadın olarak benim adıma başkası veremez değil mi.

bunun yolu yasaklar değil eğitimden geçer,insanlara refah bi hayat sunmakla geçer
nacizane fikrim bu.

şukurler olsun ki aynı pencereden bakıyoruz

Kişilerin kendı kararlarıdır tabııkı ama dedıgım gıbı gorusler farklı olabılır.
goruslerın farklı olmasıda kısılerı kararından vazgecırecek degıl elbette kı .
ama aıle planlaması denen bısey var ve
saglık ocakları vs.. kuruluslar bu konuda kısılerı bılınclendırıyor.
mesele bahsettıgınız o 700 tl maaş ıle kac cocugun bakılabılecegı degıl;
bılıncsız aıle planlamasından dogabılecek cocukların nasıl önune gecılebılecegı ve 700 tl nın
kac cocuk ıcın bolunebılıecegı gıbı bır durum aldı suanda

madem %100 bir korunma şekli yok,madem size göre istisnai bana göre maddiyatım,maneviyatım ,gelecek kaygım v.s v.s durumlar olduğunda karar verme yetkim yok ve doğurmak zorundayım mutlu bir evliliği olan benim gibiler o bir anlık zevki yaşamasın,eşiyle arkadaş arkadaş yaşasın.bu durumu kabul edenlerde kazara yada isteyerek doğurup dursun.

arkadaşım dürüstçe hangi yöntemle korunurken hamile kaldığını söyler misin? merak ettim de.

üniversite zamanımda bi köye anket çalışması için gitmiştik
bayanlar tüm imkanlar varken gidip bu konuda imkanlardan yararlanmıyorlar bunu ben çok net gördüm
köyün doktoruyla görüşmüştük bayanlar derdini bile anlatmıyor muayene olmaya bile ya kayınvalidesiyle yada kocasıyla geliyor derdini onlar anlatıyor
korunma yöntemlerinden bahsediyoruz olmaz eşim onu istemiyor yada işte Allah verecekse her koşulda verir gibi cevaplar alıyoruz demişti
bu insanlar korunmak için bile eşlerinin onayını beklerken yada Allah verecekse verir derken yasak hakkında ne düşünebilir ki
insanlar bu konuda bilinçlenmeye yaklaşmıyor ne yazık ki
bu durumda konuşulması gereken bu insanları nasıl bilinçlendiririz olmalı

arkadaşım dürüstçe hangi yöntemle korunurken hamile kaldığını söyler misin? merak ettim de.

hamile değilim canım çok şükür korunuyorum ve her zaman yüce allahıma dua ediyorum bi kazaya kurban gitmeyeyim diye.çünkü eğer hamile kalırsam ,ki 2.bebeğe hazır değilim maddi açıdan da bişey veremem çünkü ancak evladıma yetişebiliyoruz.manevi anlamda çok yıprandım tedavi gördüm ruh halimde müsait değil yani.napardım b,lmiyorum bu çok zor bi karar

ama ben zor da olsa kendi bendenim üzerinden kimsenin karar vermesini istemem .iyi yada kötü vereceğim karar beni ilgilendirir.beni ve vicdanımı

tşkler bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…