- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.933
- 798
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
İdrak edemediğim için soruyorum, çikolatasını alamayacağımız için hayatına son vermek midir çözüm ?
Maddi anlamda bir bebeğe dahi bakamayan insanlar neden evleniyor ? Kendi karnını doyuruyorda bebeğin karnı mı ağır geliyor ?
Asla çocuk istemeyen çiftler, o mutlu anı yaşanınca doğum kontrol hapı alınsa birde erkek korunsa yinede çocuk olma ihtimali nedir ?
Yüzde bir ihtimalken hadi bu kadar kürtaj sayısının artması neden ?
Anne olmadan kadınız evet.Kendimize, yaşama saygımız varsa zaten anne olabilmeli insan.
o embriyo yu bile isteye,maddi ve manevi hazır olduğum,geleceğini planladığım an kendi isteğimle dünyaya getirdim :)
Bir kadının istemediği gebeliği sonlandırmasının tamamen kendi vicdanına kalması gerektiğini düşünüyorum.
Kürtaj hiç yaptırmadım ,normal şartlarda hamile kalırsam yaptırmazdım da sanırım.
Ayrıca 'nişantaşılı' falan da değilim.Bu ülkede kadınların ne kadar ezildiğinin çoğu zaman evli ya da evlilik dışı veya tecavüz durumlarında istenmeyen hamilelikler yaşadığının farkındayım.
Ama sizin gibi erkeğin kölesi olmayı kabullenmiş,bu dünyadaki misyonunun tamamen çocuk doğurmak ,tecavüz ,istekli,isteksiz artık nasıl olursa sürekli üremek olduğunu düşünen kadınlar oldukça biz ne yapsak boş.
Arkadaşım ben de senin gibi düşünüyorum. kürtajın yasaklanmasına karşıyım ancak bu sürenin 10 hafta değil 7-8 haftayla kısıtlanmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Tecavüz, sağlık sorunu gibi konularda zaten kimseye konuşmak düşmez düşmemeli. devlet bakar vs. gibi yorumlar yapanlar da zaten ayrı bi uçmuş kafada dolaşıyorlar.
Ancak şimdi sırf bazı politik görüşlere karşı olacağız diye, kürtaj hakkı, kadın bedeni, hayat standardı bu konulara girmeyi doğru bulmuyorum. Tamam yaptırıyorsan yasal süresinde yaptır ama iyi bişey yapmış gibi bunun için propaganda yapmak niye?
Kürtajın yasaklanması kürtaj sayısını düşürmez, yasal kürtaj sayısını düşürür. Herşeyin başı eğitim ancak eğitimliler de gelip böyle yaparsa, cahil kesim ne yapsın bilemiyorum.
Benim düşüncemin bu olduğunu nereden çıkardınız?
"nişantaşılı" arkadaşa hitaben yazılmış bir kelimedir. Siz bana bu kadar hakaret ederek bir kadına düşmanlık yapmıyor musunuz?
Benim erkeğin kölesi olduğumu, dünyadaki misyonumun tamamen cocuk doğurmak, hatta tecavüz çocuklarını bile doğurmak olduğunu söylediniz. Bunu hangi mesajımdan anladığınızı sormak istiyorum...
Ben kürtaj olmadım hiç. Olacağımı da düşünmüyorum. Ancak kendi kararımı kendim vermek istiyorum. Her insan kendi kararını vermeli. Ve ben kendi kararını verebilen tüm kadınlara saygı duyuyorum. İster doğru, ister yanlış herkes hata yapar. Önemli olan çözümlerdir. Bunu kürtaj için söylemiyorum.
Böyle konuştukça sanki hadi gidin kürtaj yaptırın dermişim gibi hissettirdiler bana. Ben çikolata alamıyorsan kürtaj mı olun dedim . Öyle bişey söylediysem özür dielrim. Ancak lütfen herkes bilinçlensin. İnternetten, sağlık ocaklarından, alabildiğiniz her yerden korunma ile ilgili bilgi alın , verin.
bedenime dokunma diyen kadınlarla aklınız sıra dalga geçmenizden anladım.Bir şey sormak istiyorum size ve karşı görüşteki kadınlara.Sizin bedeniniz kime ait?
İstemezseniz buna cevap da vermeyebilirsiniz,sonuçta bunu saygıyla karşılarım.
Kendinizden ne kadarda emin yazmışsın bunları
Ben yaptım ben istedim ben doğurdum
Haşa ben yarattım yazmamışsınız iyiki
Ben bu zihniyeti anlamıyorum yaa hepimiz kadınız
Nasıl olurda canımızın bir parçası olan cana kıymak isteriz
Bu konuları okudukça içim parçalanıyo yemin ederim
Açmayın lütfen böyle konular artık
lütfen çarptırmayın efendim ben yarattım kelimesini kullanmıcak hatta aklımdan geçirmicek kadar inançlı biriyim.körü körüne inançlı değilimçok şükür .
nasıl ki yüce rabbim cennet ve cehennem i yarattı ve biz kullarına da bunun için akıl ve zeka verdi ki sevap ve günahlarımızı bilinçlice yapıp hakkımız olanla mükafatlandırılıcaz.
allahın verdiği akıl ve zekayla okudum,işimi kurdum bana uygun eşimi seçtim ve imkanlarım olduğunda bebeğimi yaptım.sizler o kadar dar görüşlüsünüz ki dinin arakasına sığınıp bilmediğiniz konularda ahkam kesiyorsunuz nerdeyse beni dinsiz ilan edebiliyorsunuz.bu ne cüret kendinize gelin lütfen.
bedenim önce Allaha sonra bana aittir. şunu sormadınız ama söyleyeyim, karnımdaki fetüsün bedeni ise yine önce Allaha sonra da karnımdaki fetüse aittir. bana değil.
Peki herkesin sizinle aynı inanca sahip olması gerektiğini mi düşünüyorsunuz?
Sen kendine gel asıl ben gayet kendimdeyim
Maşallah çok güzel özetlemişsiniz hayat hikayenizi
Ben kullandınız demedimki bu kadar gerilmenize gerek yoktu
Çok şükür dinimi, yapmam gerekenleri biliyorum
Konunun bununla ne alakası var...
Ben ahkam felan kesmiyorum
Ahkamını kesen sensin baksana
Ya ama keşke yazılanlara biraz daha dikkat edilse
Bu konununda suyu çıkarıldı
Burada zorunlu küretaj olup evladından kopan annelerde var
Bunlardan biride benim malesef iki kere geldi başıma
Belkide hassasiyetim ondandır ama
Biraz daha dikkat edilse keşke
Hepimiz kadınız nede olsa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?