anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

kürtaj konusunda artık yorum yapmamaya yemin ettim..dünden beri çok konuştuk bunu.herkesin fikri sabit ve asla değişmeyecek türden çünkü. ama 1Sen sen bu yorumunla herşeyi açıkladın zaten..

o embriyo yu bile isteye,maddi ve manevi hazır olduğum,geleceğini planladığım an kendi isteğimle dünyaya getirdim :)

Kendinizden ne kadarda emin yazmışsın bunları
Ben yaptım ben istedim ben doğurdum
Haşa ben yarattım yazmamışsınız iyiki
Ben bu zihniyeti anlamıyorum yaa hepimiz kadınız
Nasıl olurda canımızın bir parçası olan cana kıymak isteriz
Bu konuları okudukça içim parçalanıyo yemin ederim
Açmayın lütfen böyle konular artık

Benim düşüncemin bu olduğunu nereden çıkardınız?
"nişantaşılı" arkadaşa hitaben yazılmış bir kelimedir. Siz bana bu kadar hakaret ederek bir kadına düşmanlık yapmıyor musunuz?

Benim erkeğin kölesi olduğumu, dünyadaki misyonumun tamamen cocuk doğurmak, hatta tecavüz çocuklarını bile doğurmak olduğunu söylediniz. Bunu hangi mesajımdan anladığınızı sormak istiyorum...

KÜRTAJA KARŞIYIM.....

ama kürtajın yasaklanmasına da karşıyım.

bunun tecavüzü var ... sağlık sorunları var... boşanması var...

çocuk ortada kalıcaksa yada annenin sağlığını tehdit ediyorsa kesinlikle aldırılmalıdır....

ayrıca baştakileri çok çok çok sevsemde bu konuya karışmalarına sinir oldum kürtaj yasaklaması yerine başka türlü çözümler bulunabilir...

Bence bu konular sürekli açılmalı sadece burada değil her yerde haklarımızı korkmadan utanmadan söyleyebilmeliyiz.2 gün sonra
tecavüze uğrayan doğursun devlet bakar
lafı unutulacak çünkü.

Teşekkür ederim, 8 hafta makul olabilir çünkü bu serede bir kadın hamile olduğunu öğrenmiş ve bir kısım düşünme süresine sahip olabilir ama planlanan maalesef 4 hafta galiba. Bu kadar sürede ise hamileliğin anlaşılması dahi mümkün değil oysa..
Mevcut şartlar devam etse iyi birşeymiş gibi propaganda yapmaya karşı olabilirdim, ama mevcut şartlar değiştirilmeye çalışıldığı için sanırım ben de protestocu olabilirim:)

bedenime dokunma diyen kadınlarla aklınız sıra dalga geçmenizden anladım.Bir şey sormak istiyorum size ve karşı görüşteki kadınlara.Sizin bedeniniz kime ait?

İstemezseniz buna cevap da vermeyebilirsiniz,sonuçta bunu saygıyla karşılarım.

Ben kürtaj olmadım hiç. Olacağımı da düşünmüyorum. Ancak kendi kararımı kendim vermek istiyorum. Her insan kendi kararını vermeli. Ve ben kendi kararını verebilen tüm kadınlara saygı duyuyorum. İster doğru, ister yanlış herkes hata yapar. Önemli olan çözümlerdir. Bunu kürtaj için söylemiyorum.

Böyle konuştukça sanki hadi gidin kürtaj yaptırın dermişim gibi hissettirdiler bana. Ben çikolata alamıyorsan kürtaj mı olun dedim . Öyle bişey söylediysem özür dielrim. Ancak lütfen herkes bilinçlensin. İnternetten, sağlık ocaklarından, alabildiğiniz her yerden korunma ile ilgili bilgi alın , verin.

öyle hissettirmek istiyorlar ama izin verme.Bu yapılana demagoji denir.
Herkes biliyor kürtajın yasaklanmasını eleştirmenin hadi hepberaber gidelim kürtaj olalım olmadığını.

bedenime dokunma diyen kadınlarla dalga geçtiğimi yanlış düşünmüşsünüz, o sadece ilk mesajımın kime hitaben yazıldığının açıklamasıydı. çünkü arkadaşımız %100 korunma yöntemi vermemi komik buldu.

bedenim önce Allaha sonra bana aittir. şunu sormadınız ama söyleyeyim, karnımdaki fetüsün bedeni ise yine önce Allaha sonra da karnımdaki fetüse aittir. bana değil.

lütfen çarptırmayın efendim ben yarattım kelimesini kullanmıcak hatta aklımdan geçirmicek kadar inançlı biriyim.körü körüne inançlı değilimçok şükür .

nasıl ki yüce rabbim cennet ve cehennem i yarattı ve biz kullarına da bunun için akıl ve zeka verdi ki sevap ve günahlarımızı bilinçlice yapıp hakkımız olanla mükafatlandırılıcaz.
allahın verdiği akıl ve zekayla okudum,işimi kurdum bana uygun eşimi seçtim ve imkanlarım olduğunda bebeğimi yaptım.sizler o kadar dar görüşlüsünüz ki dinin arakasına sığınıp bilmediğiniz konularda ahkam kesiyorsunuz nerdeyse beni dinsiz ilan edebiliyorsunuz.bu ne cüret kendinize gelin lütfen.

Sen kendine gel asıl ben gayet kendimdeyim
Maşallah çok güzel özetlemişsiniz hayat hikayenizi
Ben kullandınız demedimki bu kadar gerilmenize gerek yoktu
Çok şükür dinimi, yapmam gerekenleri biliyorum
Konunun bununla ne alakası var...
Ben ahkam felan kesmiyorum
Ahkamını kesen sensin baksana

bedenim önce Allaha sonra bana aittir. şunu sormadınız ama söyleyeyim, karnımdaki fetüsün bedeni ise yine önce Allaha sonra da karnımdaki fetüse aittir. bana değil.

Peki herkesin sizinle aynı inanca sahip olması gerektiğini mi düşünüyorsunuz?

Ya ama keşke yazılanlara biraz daha dikkat edilse
Bu konununda suyu çıkarıldı
Burada zorunlu küretaj olup evladından kopan annelerde var
Bunlardan biride benim malesef iki kere geldi başıma
Belkide hassasiyetim ondandır ama
Biraz daha dikkat edilse keşke
Hepimiz kadınız nede olsa...

boyle bir kararı ancak o bebegi tasıyan kisi verebilir hamile olan o bebegi 9 ay boyunca karnında tasıyacak kisi o insan cunku istemeyen aldırmaz dogurur ama isteyenede sen bu bebegi doguracaksın diye baskı yapılamaz eger yapılırsa istenmeyen gebeligi sonlandırmak icin bircok kadın bu yuzden canından olacaktır..kadın bakamayacagı cocugu dogurur sonra yardım ister bakamıyorum der insanlardaki tepkise madem oyle yapmasaydın olur ee zaten yapmayacaktı ama aldıramadıki cunku kurtaj yasak veya aldırırsan sonra seni katil cani gibi gorurler kadınlara bunu yapmaları cok buyuk bir haksızlık herkes bir empati yapsın bakalım evlisiniz veya bekarsınız farketmez hamile oldugunuzu ogrendiniz ama istemiyorsunuz cunku kendinizi dunyaya bir canlı getirmeye ve onun sorumlulugunu omrunuz boyunca tasımaya hazır gormuyorsunuz sanki cok kolaymıs bir cocuga bakmak bir birey yetistirmek de insanlara aldırma dogur demek ne kadar kolay demekki bu insan kendini hazır hissetmiyor demekki istemiyor daha ne otesi varmı dogduktan sonra kim bakacak anne.. dogur diyenler bir koseye cekilcek kimsenin o insanın ne yasadıgı hakkında bir fikri bile olmayacak insan 10 dk boyunca bir cocuga bakmaya bile zorlanıyor kimi zaman cunku surekli gozunuz ustunde olucak kolay degil ben anne degilim ama cok fazla baktım cocuk anne olmak gercekten sabır ve özveri isi bunu kendinde goremeyenler yapamaz ve bu nedenle o insanı suclayamazsınız biz dogmamıs cocukları kurtamakdan cok dogmus cocukları kurtarmaya calısalım degilmi ama sanki hersey cok iyi cocuklar cok guzel saglıklı maddi manevi olanakları cok iyibir dunyada yasıyormus gibi dogmamıs cocugun haklarını dusunur oldu insanlar..

Son düzenleme:
Peki herkesin sizinle aynı inanca sahip olması gerektiğini mi düşünüyorsunuz?

bedeninin kendine ait olduğuna inanan herkesin, fetüsün de bir yaşam hakkı olduğunu kabullenmesini istiyorum evet.
her neyse siz zaten bana önyargılarınızla baştan yaftaları yapıştırdınız. bundan sonra karşılıklı mesajlarınıza cevap vermeyeceğim.

hanfendi siz daha neyi okuyup neye yorum yaptığınızı anlayamamışsınız.yazdığım şeyi amacı da konusuda belli ama size tekrarlamıcam çünkü gerek duymuyorum.
geçen bir arkadaş örnek vermişti bayılmıştım gerçi anlamıcaksınız ama tekrar etmek istiyorum

masa 4 ayaklı,inek de 4 ayaklı o halde masa inek:))

( yanlış hatırlıyorsam sahibi k.bakmasın.tşkler)

Hassasiyetinizi anlıyorum bakın zaten bizde kürtaj olun , iyi birşeydir demiyoruz. Çok çok zor durumda kalmadığınız sürece, tecavüz, boşanma, maddi yetersizlikler(bu da yanlış anlaşılacak. ) olmadığı sürece asla kıymayın tabi. Kim kıyabilir evladına.. Konu bu da değil zaten herkes kendi kararını kendisi versin.

yorum yapan tüm arkadaşlarıma tşk ediyorum.

oğlumu yuvadan alıcam bu yüzden çıkmak zorundayım.herkese iyi akşamlar diliyorum kendinize iyi bakın tşkler:))

kürtaja karşı değilim ama bu yazıyı hoş bulmadım açıkçası...
abartılı yazılmış...
eşini ve anneliğini övmen itti beni sanırım...
bunları anlatmak için başka bi konuda açabilirdin neden kürtajı seçtin anlamadım...
benim fikrim bu tabi hoşuna giden destekleyen insanlar vardır mutlaka...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…