anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Bakın burda hiç kimse sizi maddi durumun iyideğil bu çocuğu neden aldırmadın diye eleştiremez diymi.

Bu sizin düşünceniz,inancınız,siz kürtaja karşısınız ve buna herkes saygı duyar.

Ama bir kadın bir bebeği doğuracak maddi manevi gücü kendinde bulamıyorsa ona neden saygı duyulmuyor.

Kürtaj olmak ta o kadının kararı,size göre kürtaj cinayet,başkalarına göre değil.Herkes sizinle aynı düşünmek zorunda mı?

Her türlü insan hak ve özgürlüklerine saygı duyan kanunlarımız bir kadının kendi bedeni için vereceği karara ne karışır.

walla ben sızın gıbı dusunemıyorum kusura bakmayın. dediğim gibi kişiler kendı kararlarını almakta ozgürdürler.
tepkinizide anlayabılmış degılım! mutlu evlılıgınızde Rabbim her daim ağız tadı versın ınsallah. ama kazara diye
soyledıgınız bu durum onune gecılebılır ve en aza ındırılebılır. sız gormek ıstedıgınız gıbı bakıyorsunuz.
Ama ben sizin gibi bakamıyorum. Allah herkesın gonlune gore versın

evet bu benim düşüncem
siz nasıl düşüncenizi söylüyorsanız bende söylerim
isteyen katılır isteyen katılmaz
katılmayan da beni yargılayamaz

tepkim kişiler kendi kararını almakta özgürdürler diyorsunuz ya siz de

hah iştee benim ve diğer tüm kadınların bedenleri üzerinde kendi kararlarını almaktaki özgürlüğünün kısıtlanıyo olması

tşkler

öncelikli konumuz bu olmamalı hep söylüyorum,doğmuş çocuklar ne durumda,ya devletin bakarım dediği çocuklar,o yurtlaırn hali?
benim bedenim benim meselem kesinlikle artık onu yazmaktan yoruldum. başka bir şeyler söylemek isterim:
devletin bana verdiği doğun izni 16 hafta.4 hafta doğumdan önce kullanmak zorundasın.ben oğluma hamileyken ne zorluklarla gittim işe sırf iznimi doğumdan sonra kullanabileyim diye..oğlum 3 aylıktı bırakıp işe başlamak zorunda kaldım. günde 3 saat süt izni var ,hangi ara kullansam eve gidiş geliş zaten uzun sürüyo,arabam yok..
ben İtalya ile çalışıyorum,orda doğum izni 1yıl..ayrı bir konu da y.dışında işyerlerinde kreş var. bizde kanunen olması gerekirken kaç firmada var kreş söyler misiniz?

bu şartlarla doğuruyoruz burada,çalışıyoruz,mecburuz tek maaş geç,inmek zor..bi yandan işten gelince her tür ihtiyacına cevap vermeye çalışıyoruz..
şimdi tutturmuşlar 3 çocuk 5 çocuk,neyle nasıl???? bu şartlarda mı,,

doğumdan kürtajdan önce şartlarımızı konuşmak lazım,anne olarak kadın olarak...

buna sevindim ancak her kürtaj olan bayan senin anlattığın durumunda olmuyor.

eğer bir çocuğu kesin olarak doğuramam diye düşünüyorsan, prezervatif kullanırsın. her seferinde kontrol edersin. yırtılma varsa ertesi gün hapı da var.

işte sana %100 korunma.

benim tanıdığım insanlar ne yapıyor?

ay inşallah hamile değilimdir çok korkuyorum.
korunmuyo muydun?
korunuyordum hem takvim hem çekilme
aferin çok iyi korunuyo muşun.
bir de bunu 2 aydır gecikmiş öyle söylüyor. 5-6 haftalık olsa neyse diyeceğim.
Allah'tan hamile değilmiş, yoksa kürtaj olacaktı.

insanlar kürtaj edilen her bebeğin yaşam hakkı çöpe atılmış bir birey olduğunu unutmamalı.

tamam bazı istisnalar olur, ama bu kesinlikle hayat standartları vs. olmamalı.

Hamile olmadığına göre kürtajın yasaklanması hakkında açmışsın bu konuyu. o konudaki fikrim ise, kürtaj yasaklanmamalı ama yasal düzenleme gelmeli.

Son düzenleme:
evet bu benim düşüncem

zaten sizi yargılamaya ne hakkımız var ne de yetkimiz.sizin gibi düşünenlere sonuna kadar saygı duyuyorum ben anne olarak.
peki ya siz bizim gibi düşünenlere yapılan bu haksızlığa nasıl doğrudur dersiniz.neden aynı saygıyı bizlere göstermiyorsunuz
bu bir vicdan meselesiyse neden vicdanımızla başbaşa bırakılamıyoruz

kürtaja bende karşıyım nasıl olmam evladım var benim .bu duyguyu biliyorum ama eğer böyle bi karar alabiliyorsam ki zor bi karar bu ve yaptıran bilir acısını,
herkesin saygı göstermesini beklemem de hakkım
beden benim ve sorumluluk benim..

ay ne kadar basit yazmışsınız yok prezervatifi kontrol et ertesi gün hapı al falan türkiye de herkse de bu kadar bilinçliydi zaten,çok komiksiniz..
bi arkadaş da dünkü aynı konuda,ne var ki gitsin hastanden öğrensin korunma yöntemlerini falan demiştiçünkü bize her yer nişantaşı..

evet bu benim düşüncem

Kimse sizi yargılamıyor hanımefendi.

Siz kürtaj bizim hakkımız diyenleri yargılıyorsunuz,siz yaptırmayın efendim size karışan mı var,neden yaptıranlara karışıyorsunuz.

ben cahil cühela bayanlardan bahsetmiyorum. buraya gelip bedenime dokunma
benim bedenim benim kararım diye konu açan eğitimli "nişantaşılı" arkadaşlardan bahsediyorum.
komik değilim ama size bu yöntemi verip kürtajın hakkınız olmadığını göstermem sanırım gücünüze gitti.

kürtaja bende karşıyım ama yasaklara da karşıyım.hele ki kadınlara uygulanan yasaklara.kadınız ama bireyiz ve bu unutuluyor.bizleri düşünenler şartları konforlu hale getirsinler.
tepkim her ne olursa olsun kişilerin kendi bedenler ilgili karar verebilme haklarının elinden alınmak istenmesine.
6,5 senelik evliyim çok şükür bilinçliyim ama hayat bu neler yaşanır bilinmez bu kararı vermek zorunda bende kalabilirim.o zaman bana iyi korunaydın cıss başka tercihin yok,hakkın yok karar vermeye denmesine karşıyım.
fikrimde vicdanımda bana ait bende kalmalı.

çok tşkler güzel yorumlarınız için ayrıca

İdrak edemediğim için soruyorum, çikolatasını alamayacağımız için hayatına son vermek midir çözüm ?

Maddi anlamda bir bebeğe dahi bakamayan insanlar neden evleniyor ? Kendi karnını doyuruyorda bebeğin karnı mı ağır geliyor ?
Asla çocuk istemeyen çiftler, o mutlu anı yaşanınca doğum kontrol hapı alınsa birde erkek korunsa yinede çocuk olma ihtimali nedir ?
Yüzde bir ihtimalken hadi bu kadar kürtaj sayısının artması neden ?

Anne olmadan kadınız evet.Kendimize, yaşama saygımız varsa zaten anne olabilmeli insan.

cahil cühela dedikleriniz türkiyenin % kaçı acaba??
çok şükür eğitimli ve bilinçli bir kadınım,işte tam da bu yüzden %100 korunma diye birşey olduğunu biliyorum.doğum kontrol hapıyla beraber przervatif kullanıp hamile kalan bir arkadaşım bile var.ayrıca ertesi gün hapı korunma yöntemi değildir ve devamlı kullanılamaz ,iyice araştırın isterseniz,ayrıca doktor çok zorda kalmadıkça veremez, ayrıca yan etkileri çoktur.bilginize..
bana kürtaj hakkım olmadığını falan da göstermediniz ne yazık ki..bu hak sadece anne babadadır..bir başkasında değil..

her yerı nişantaşı olarak goremeyen arkadaslarım konu kurtaja geldıgınde nışantaşılı olup
aile planlaması ıcın bılınclenmeye gıdemıyorlarda, mesele kurtaja gelınce arar tarar bulurlar yerını.
bılınlenmek ıcın egıtım almak ıcın cabalamak zor, ama mesele kurtsaja gelınce ıstenmeyen gebelıgı engellemek
için didik didk edip uygun yere gıdıp cana kıymak cok daha mantıklı?
bunun adı cinayet işte! bile bile lades demek. asıl anlatmak ıstedıgım budur.

1sen hn ben çikolata alamadığım için bebeğimin canına mı kıydım. Bu çok basit bir örnek. Kaldı ki yazdıklarımı okusaydınız ne anlatmak istediğimi anlardınız!!! Her seferinde eğitim verilsin korunsun insanlar diye belirttim. Yazık sadece insanlar istediklerini çekip yorumluyorlar.

Herkese selamlar. Bence öncelikle bir yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak lazım. Kürtajın yasaklanmasına karşı çıkan ben ve benim gibi düşünenler (en azından benim başıma gelen diyeyim) şöyle anlaşılıyorlar: Sanki biz diyoruz ki kürtaj harika birşeydir, her istemeden hamile kalan koşa koşa gitsin kürtaj yaptırsın. Hayır, böyle değil! Kendi adıma konuşursam, bir çocuğum var. İkinci çocuğu düşünmüyoruz ve korunuyorum. Ancak hiçbir korunma yönteminin %100 olmadığını düşündüğümüzde, ikinci çocuğuma hamile kalırsam, zannederim aldırmam.
Ancak; bir kadın eğer bakamayacağını, mutlu edemeyeceğini, istediği hayat şartlarını veremeyeceğini düşündüğü bir bebeğe hamile kalmışsa ve kararı kesinlikle doğurmama yönündeyse bu hamileliği sonlandırma hakkı hukuken vardır (10.haftaya kadar) ve olmaya devam etmelidir. Ve unutulmamalıdır ki bu bir haktır, kimse kimseyi bu hakkı kullanmaya zorlamamaktadır. Yani istemeyen, desteklemeyen yapmaz, bu kadar basit.
Tecavüz sonucu oluşan gebeliklerden bahsetmek dahi ters geliyor bana, bir kadını o çocuğu doğurmaya zorlamak işkenceden farklı mıdır?
Lütfen unutmayalım, bu beden bizim. Onunla ilgili her türlü kararı vermek de bizim insiyatifimizde olmalıdır, mutlaka öyle olmalıdır.
Dini boyutuna girmek istemesem de herkes kendi günah ve sevaplarıyla yargılanır, bu da unutulmamalıdır.
Son birşey şey; acaba gerçekten düşünülüyor mudur ki, her kadın yasaklandığı için, doğurmak istemediği çocukları doğuracaktır? Kürtajın yasak olduğu dönemlerde/ülkelerde, yüzlerce kadın yasadışı yollardan düşük yapmaya çalışırken hayatını kaybetmiştir, ne maddeler içmiştir, vücuduna nasıl ortamlarda nasıl maddelerle müdahale edilmiştir?
Sevgiler

Bir kadının istemediği gebeliği sonlandırmasının tamamen kendi vicdanına kalması gerektiğini düşünüyorum.
Kürtaj hiç yaptırmadım ,normal şartlarda hamile kalırsam yaptırmazdım da sanırım.
Ayrıca 'nişantaşılı' falan da değilim.Bu ülkede kadınların ne kadar ezildiğinin çoğu zaman evli ya da evlilik dışı veya tecavüz durumlarında istenmeyen hamilelikler yaşadığının farkındayım.
Ama sizin gibi erkeğin kölesi olmayı kabullenmiş,bu dünyadaki misyonunun tamamen çocuk doğurmak ,tecavüz ,istekli,isteksiz artık nasıl olursa sürekli üremek olduğunu düşünen kadınlar oldukça biz ne yapsak boş.

Arkadaşım ben de senin gibi düşünüyorum. kürtajın yasaklanmasına karşıyım ancak bu sürenin 10 hafta değil 7-8 haftayla kısıtlanmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Tecavüz, sağlık sorunu gibi konularda zaten kimseye konuşmak düşmez düşmemeli. devlet bakar vs. gibi yorumlar yapanlar da zaten ayrı bi uçmuş kafada dolaşıyorlar.

Ancak şimdi sırf bazı politik görüşlere karşı olacağız diye, kürtaj hakkı, kadın bedeni, hayat standardı bu konulara girmeyi doğru bulmuyorum. Tamam yaptırıyorsan yasal süresinde yaptır ama iyi bişey yapmış gibi bunun için propaganda yapmak niye?

Kürtajın yasaklanması kürtaj sayısını düşürmez, yasal kürtaj sayısını düşürür. Herşeyin başı eğitim ancak eğitimliler de gelip böyle yaparsa, cahil kesim ne yapsın bilemiyorum.

tek kelimeyle harika bir yazıydı ellerine yüreğine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…