- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.184
- 823
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
herkes çocuğu çok mükemmel şartlar da büyütmüyor
bende çok güzel şartlarda büyümedim belki bi çoğumuzda öyle
eee biz büyümedik mi? okumadık mı? meslek sahibi olmadık mı? hayırlı evlat hayırlı vatandaş olmadık mı?
arkadaşlar dünden beri bi çok kez bununla ilgili konu açıldı her seferinde yazdım
gelecek kaygısına kapılıp bir çocuğa kıymak hiç adil değil?
işin dini boyutuna hiç girmiyorum bile ama biraz vicdanınızın sesini dinleyin lütfen
madem %100 bir korunma şekli yok,madem size göre istisnai bana göre maddiyatım,maneviyatım ,gelecek kaygım v.s v.s durumlar olduğunda karar verme yetkim yok ve doğurmak zorundayım mutlu bir evliliği olan benim gibiler o bir anlık zevki yaşamasın,eşiyle arkadaş arkadaş yaşasın.bu durumu kabul edenlerde kazara yada isteyerek doğurup dursun.
Bakın burda hiç kimse sizi maddi durumun iyideğil bu çocuğu neden aldırmadın diye eleştiremez diymi.
Bu sizin düşünceniz,inancınız,siz kürtaja karşısınız ve buna herkes saygı duyar.
Ama bir kadın bir bebeği doğuracak maddi manevi gücü kendinde bulamıyorsa ona neden saygı duyulmuyor.
Kürtaj olmak ta o kadının kararı,size göre kürtaj cinayet,başkalarına göre değil.Herkes sizinle aynı düşünmek zorunda mı?
Her türlü insan hak ve özgürlüklerine saygı duyan kanunlarımız bir kadının kendi bedeni için vereceği karara ne karışır.
walla ben sızın gıbı dusunemıyorum kusura bakmayın. dediğim gibi kişiler kendı kararlarını almakta ozgürdürler.
tepkinizide anlayabılmış degılım! mutlu evlılıgınızde Rabbim her daim ağız tadı versın ınsallah. ama kazara diye
soyledıgınız bu durum onune gecılebılır ve en aza ındırılebılır. sız gormek ıstedıgınız gıbı bakıyorsunuz.
Ama ben sizin gibi bakamıyorum. Allah herkesın gonlune gore versın
hamile değilim canım çok şükür korunuyorum ve her zaman yüce allahıma dua ediyorum bi kazaya kurban gitmeyeyim diye.çünkü eğer hamile kalırsam ,ki 2.bebeğe hazır değilim maddi açıdan da bişey veremem çünkü ancak evladıma yetişebiliyoruz.manevi anlamda çok yıprandım tedavi gördüm ruh halimde müsait değil yani.napardım b,lmiyorum bu çok zor bi karar
ama ben zor da olsa kendi bendenim üzerinden kimsenin karar vermesini istemem .iyi yada kötü vereceğim karar beni ilgilendirir.beni ve vicdanımı
tşkler bu arada
evet bu benim düşüncem
siz nasıl düşüncenizi söylüyorsanız bende söylerim
isteyen katılır isteyen katılmaz
katılmayan da beni yargılayamaz
buna sevindim ancak her kürtaj olan bayan senin anlattığın durumunda olmuyor.
eğer bir çocuğu kesin olarak doğuramam diye düşünüyorsan, prezervatif kullanırsın. her seferinde kontrol edersin. yırtılma varsa ertesi gün hapı da var.
işte sana %100 korunma.
benim tanıdığım insanlar ne yapıyor?
ay inşallah hamile değilimdir çok korkuyorum.
korunmuyo muydun?
korunuyordum hem takvim hem çekilme
aferin çok iyi korunuyo muşun.
bir de bunu 2 aydır gecikmiş öyle söylüyor. 5-6 haftalık olsa neyse diyeceğim.
Allah'tan hamile değilmiş, yoksa kürtaj olacaktı.
insanlar kürtaj edilen her bebeğin yaşam hakkı çöpe atılmış bir birey olduğunu unutmamalı.
tamam bazı istisnalar olur, ama bu kesinlikle hayat standartları vs. olmamalı.
Hamile olmadığına göre kürtajın yasaklanması hakkında açmışsın bu konuyu. o konudaki fikrim ise, kürtaj yasaklanmamalı ama yasal düzenleme gelmeli.
tepkim kişiler kendi kararını almakta özgürdürler diyorsunuz ya siz de
hah iştee benim ve diğer tüm kadınların bedenleri üzerinde kendi kararlarını almaktaki özgürlüğünün kısıtlanıyo olması
tşkler[/QUOTE
Bakın bu dusunce benım. herkes aynı dusunmek zorunda degıl tabııkı. herkesın kendı vıcdan anlayısı....
bu benım dusuncem. herkes ıstedıgı gıbı yasamakta, cocuk dogurup aldırmakta serbest. kısının kendı tercıhıdır.
herkesın hakkında hayırlısı neyse o olsun. isteyen bılınclenmeye gıdıp ıstenmeyen gebelıklerını en aza ındırerek engellesın
ıstemeyende kazara gebe kalsın. sebep oldugu cna kıysın. evet evet boyle olsun. netıcede kısının kendı tercıhı dımı ?
evet bu benim düşüncem
siz nasıl düşüncenizi söylüyorsanız bende söylerim
isteyen katılır isteyen katılmaz
katılmayan da beni yargılayamaz
ay ne kadar basit yazmışsınız yok prezervatifi kontrol et ertesi gün hapı al falantürkiye de herkse de bu kadar bilinçliydi zaten,çok komiksiniz..
bi arkadaş da dünkü aynı konuda,ne var ki gitsin hastanden öğrensin korunma yöntemlerini falan demiştiçünkü bize her yer nişantaşı..
buna sevindim ancak her kürtaj olan bayan senin anlattığın durumunda olmuyor.
eğer bir çocuğu kesin olarak doğuramam diye düşünüyorsan, prezervatif kullanırsın. her seferinde kontrol edersin. yırtılma varsa ertesi gün hapı da var.
işte sana %100 korunma.
benim tanıdığım insanlar ne yapıyor?
ay inşallah hamile değilimdir çok korkuyorum.
korunmuyo muydun?
korunuyordum hem takvim hem çekilme
aferin çok iyi korunuyo muşun.
bir de bunu 2 aydır gecikmiş öyle söylüyor. 5-6 haftalık olsa neyse diyeceğim.
Allah'tan hamile değilmiş, yoksa kürtaj olacaktı.
insanlar kürtaj edilen her bebeğin yaşam hakkı çöpe atılmış bir birey olduğunu unutmamalı.
tamam bazı istisnalar olur, ama bu kesinlikle hayat standartları vs. olmamalı.
Hamile olmadığına göre kürtajın yasaklanması hakkında açmışsın bu konuyu. o konudaki fikrim ise, kürtaj yasaklanmamalı ama yasal düzenleme gelmeli.
Haklısınız bir canlının canına kıymak cinayettir. Ancak sizin o dediğiniz muhteşem şartların % 1'ini sağlayamacak çok fazla aile var ülkemizde. Düşünün bebeğiniz, sizden bir çikolata istiyor bunu bile alamıyorsunuz? ne hissedersiniz..
Ama tabi herşeyden önce korunmayı öğretelim.
ben cahil cühela bayanlardan bahsetmiyorum. buraya gelip bedenime dokunma
benim bedenim benim kararım diye konu açan eğitimli "nişantaşılı" arkadaşlardan bahsediyorum.
komik değilim ama size bu yöntemi verip kürtajın hakkınız olmadığını göstermem sanırım gücünüze gitti.
benim bedenim benim kararım diye konu açan eğitimli "nişantaşılı" arkadaşlardan bahsediyorum.
komik değilim ama size bu yöntemi verip kürtajın hakkınız olmadığını göstermem sanırım gücünüze gitti.
Herkese selamlar. Bence öncelikle bir yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak lazım. Kürtajın yasaklanmasına karşı çıkan ben ve benim gibi düşünenler (en azından benim başıma gelen diyeyim) şöyle anlaşılıyorlar: Sanki biz diyoruz ki kürtaj harika birşeydir, her istemeden hamile kalan koşa koşa gitsin kürtaj yaptırsın. Hayır, böyle değil! Kendi adıma konuşursam, bir çocuğum var. İkinci çocuğu düşünmüyoruz ve korunuyorum. Ancak hiçbir korunma yönteminin %100 olmadığını düşündüğümüzde, ikinci çocuğuma hamile kalırsam, zannederim aldırmam.
Ancak; bir kadın eğer bakamayacağını, mutlu edemeyeceğini, istediği hayat şartlarını veremeyeceğini düşündüğü bir bebeğe hamile kalmışsa ve kararı kesinlikle doğurmama yönündeyse bu hamileliği sonlandırma hakkı hukuken vardır (10.haftaya kadar) ve olmaya devam etmelidir. Ve unutulmamalıdır ki bu bir haktır, kimse kimseyi bu hakkı kullanmaya zorlamamaktadır. Yani istemeyen, desteklemeyen yapmaz, bu kadar basit.
Tecavüz sonucu oluşan gebeliklerden bahsetmek dahi ters geliyor bana, bir kadını o çocuğu doğurmaya zorlamak işkenceden farklı mıdır?
Lütfen unutmayalım, bu beden bizim. Onunla ilgili her türlü kararı vermek de bizim insiyatifimizde olmalıdır, mutlaka öyle olmalıdır.
Dini boyutuna girmek istemesem de herkes kendi günah ve sevaplarıyla yargılanır, bu da unutulmamalıdır.
Son birşey şey; acaba gerçekten düşünülüyor mudur ki, her kadın yasaklandığı için, doğurmak istemediği çocukları doğuracaktır? Kürtajın yasak olduğu dönemlerde/ülkelerde, yüzlerce kadın yasadışı yollardan düşük yapmaya çalışırken hayatını kaybetmiştir, ne maddeler içmiştir, vücuduna nasıl ortamlarda nasıl maddelerle müdahale edilmiştir?
Sevgiler
ben bir anneyim,çocuğunu çok seven kendini onun iyi bir birey olarak yetiştirmeye adayan bir anne..
Hamile olduğumu öğrendiğim ilk andan beri anneliğin ne demek olduğunu bilen bir anneyim..
çok şanslıyım ki bana sadece anne olduğum için değil aynı zamanda kadın olduğum,birey olduğum için değer veren bi eşe sahibim..
şanlıyım evet eşimle konuşabiliyorum,tartışabiliyorum ve en önemlisi eşim tarafından saygı görebiliyorum..burdan eşime tşk ediyorum çünkü onun gözünde evdeki kadın,doğuran kadın,hizmetini gören kadın olarak değilim.hayatı birlikte paylaştığım,yol arkadaşım olduğu için çok şanslıyım....
Peki yaa evimin dışında ben neyim söylermisiniz....
Xxxx in karısı,x in annesi.....
Bedeni üzerinde bile hakkı olmayan,ne düşündüğü ne hissettiği önemsiz,yaptıklarının (önemli ya da önemsiz) sorumluluklarını alamayan,bakamayacağı,güzel bir gelecek sağlayamayacağı bir cocuğu dünyaya getirmeme hakkına bile sahip olmayan ve sadece bunu düşündüğü için katil,vicdansız olan bir anne...
Ee madem korunsaymışsın diyenler,olmadı bir anlık o zevki yaşamasaydın diyenler, beni kınayanlar, benim başıma gelmez diyenler ,%100 korunma diye bir şeyin mümkün olmadığını unutanlar,bilmeyenler...
Sırf kürtaj cinayettir diyee hakkımızı çiğneyen koca koca adamlar,kadın olduklarını unutup haklarından vazgeçen üstelik kendi bedenim kendi hakkım diye düşenen hemcinslerine karşı önyargılı bakan başka kadınlar,anneler...
Içim acıya acıya,gözyaşlarımı akıta akıta,mecbur olduğum,maddi ve manevi olarak hazır olmadığım,5 yaşındaki evladıma verebildiklerimi veremiceğim,belki o evladımın aşından,giyiminden,eğitiminden en önemlisi mutluluğundan kısarak büyütmek zorunda kalacağım bir embriyo nun hakkını savunanlarr,bunu kendinde hak görenler diğer evladımın haklarını sizler mi karşılıcaksınız merak ediyorum..
Hiç bir annee yokturki sebepsiz yere doğmamış bebeğinden vazgeçsin...ve emin olun sebebi ne olursa olsun çok zor olan bu kararı güle oynaya uygulasın ve arkasından ohh be kurtuldum desin...
Ben anneyimm,kadınımm,sevgili kocamın da eşiyimm..
Herşeyden önemlisi ben bireyimmmm...
Yaşama gözlerini açmamış, vicdani sorumluluğu sadece bana ait olan doğmamış bebeğimden çok fazla hakka sahip olmalıyım,saygı duyulmalıyım.bunu hakediyorum çünkü unutmayın ki dünyaya getirdiğim çocukları geleceğe ben hazırlıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?