- Konu Sahibi pambukmelek8788
-
kızlar merhaba çokta dert değil ßelki ama danışmak istedim... nişanlımın ailesi ile ailem çok fazla iyi değiller yani aynı ortamda iyiler konusurlar gülüşürler ama ailem erkek tarafının hep aramasını hal hatır sormasını oturup bi kimi neyin alacağını nezaman alışveriş yapılcaığını konusmak istiyor. onlarda pek aramıyor. nişanlımLa biz ise herşeyimizi kendimiz seçip alıyoruz. ki ßenim de hep istediğim buydu.. çünki aileler olunca kavga değil tabi ama ufak tefek huzursuzluklar çıkabiliyor buda bizi mutsuz ediyor. .. Hatta şöyleki ßen nişanlım ve ailesi bu durumu kabullenmez diye düşünürken stres ederken bnm annem kabullenemedi :) onada hak veriyorum tamam ilkkez çocuğunun mürvetini görücek o heycanları yaşamak istiyor ama zaten gelinlikte ve çeyizlerde anemi götürüyorum.. ee eşyalarımıda götrüdüm gösterdim. şimdi kına şeyleri takı seti vs. .. alınıcak gelmek istiyor bende hayır anne biz hallediyoruz diyince darılıyor....
annemde şeker ve tansiyonda var yani istemdışı sinirleride gergin zaten ... bu durumu annemi kırmadan ona nasıl anlatabilirim. ßen genelde o öyle tepki verince üüf püüüf diye geçiştiriyorum daha da kırılıyor. . . evet kk'nın melekleri annem ile nasıl bir konuşma yapmam gerek ?
Bunu kayınvalide yapsa bu konu nasıl açılırdı düşünemiyorum bile 'yetişin komşular' modunda
Annene açıkça söyle , kayınvalidem bile karışmıyor sen benim öz annemsin beni daha iyi anlaman lazım ben kendim seçmek istiyorum nişanlımla.. Gerek olduğunda da seninle de gidiyoruz zaten diye..
ev eşyası seçme konusunda haklı olabilirsin de kına alış verişi vs bunlar çok detay şeyler. hatta annen senden daha iyi bilir diye düşünüyorum. nişanlının bu alış verişte olması gerekmiyor bence.. sonuçta kına.. annenle de bir şeyler paylaşabilirsin.. hem de gönlünü kırmamış olursun.. anneyle daha zevklidir bu alış veriş. bana alınırken ben yoktum bile..düşün yani..
Bunu kayınvalide yapsa bu konu nasıl açılırdı düşünemiyorum bile 'yetişin komşular' modunda
Annene açıkça söyle , kayınvalidem bile karışmıyor sen benim öz annemsin beni daha iyi anlaman lazım ben kendim seçmek istiyorum nişanlımla.. Gerek olduğunda da seninle de gidiyoruz zaten diye..
benim annemde de şeker ve sinirsel durumlar var ama kimseyi işime bulaştırmadım dediğim şeyde şu oldu: kv gelmiyo dolayısıyla sen de gelme sorun ettiyse bile bana belli etmedi aldığım ettiğim herşeyi netten gösterdim
bunda bilinicek bilinmicek bişe yokki canım alacaklarım zaten belli şeyler. nişanlımın olması şart tabiki onunda kınası ... ben sadece anemle nasıl bir konusma yapabilirim bunu öğrenmek istiyorum
cnm bnmmmmmmmm...
kıyamam sana dertlendın mı sen...
aıleler ne yazıkkı dugun zamanı gergın oluyorlar..
e malum senınde az kaldı...
ben sana derım kı annenın kalbını kırma...
bıseylerı beraber gormek bakmak ıstıyorsa bak gotur..
alma sonra nısanlınla cıkınca al...
kalbını kırma ztn 4 ay sonra cıkıyorsun evlerınden..
ben annemı cok kırdım dugun zamanında..
sımdı cok pısmanım..
bana aldıgı ceyızlerı bıle begenmedım ben..
şimdi bin pişmanım o kelımelerı kurduguma..
cık annenle... ay anne bunu begendım ama bı .. de gorsun de...
ordakı nokta nokta eşin oluyor :)
senın ztn cok sıcak bı kalbın war..
halledersın sen bunları
Bencede ama insan kendi annesine çok çok rahat söz geçirebilir Kader
Şahsen annem bende gelicem diye tutursa hiç çekinmem biz yanlız gideceğiz derim, bir kayınvalide kadar trip atacağını sanmıyorum annelerin :)
nişanlımın tarafını istemedim,şimdi tutup seni götürürsem bozulurlar falan de hem senin yanında biraz çekiniyorum de nişanlıma her sözümü geçiremiyorum,naz yapamıyorum de. hala istiyorsa onu da yanında getir yha kırma kadının kalbini belliki çok istiyor
Bence de kırmadan hallet, rahatsızmış zaten..
Madem hevesi var, annenle gezmeye çık ayrıca, gereken şeyleri araştırın, almasanız bile hevesi geçmiş olur.
Bişey alacağınız zaman da önceden söyleme, aniden beğendik aldık, görünce karar verdik dersin
Evli değilim ama bu yaşadığınız durum için bir planım var geleceğe dair:)
ama elimde patlar mı bilemem.
Şöyle ki bende kendi istediklerimi alıp bu dügün alısverıslerını sorunsuz gecırmek ısterim.
Benim annemde aynen sizin anneniz gibi.
Alışverişe çıkmadan önce nisanlımla önceden gezip hemen hemen bir karara vardıktan sonra aileleride götürerek o mutluluga ortak ermek.
Ayrıca kına,sepet,bohça tarzı şeylerde direkt annenizle yada kayınvalidenizi de alarak bayan bayana alışveriş yapabilirsiniz.
Bence şu aşamalarda anneleri geri planda bırakmayın.
Onlar yanınızda bulunsun sizde tatlı dille kendi seçtiklerinizi alırsınız inşAllah.
(buarada daha bir nişanlım dahi yok.Erken yapılmış bir plan olabilir ama inşAllah dogru bir plandır:))
Canım ben sadece kına olayı için yorumlamıştım zaten genel olarak eşyada herkes öyle iki kişi gidiyor.. anneni bu durumda en güzel yerden yakalayacaksın. kayınvaliden gerçek olan da o bence. Annen gelirse o da gelmek isteyecek, sonra gel de çık işin içinden her kafadan bir ses. Kaldı ki tek alış veriş yapmanın zevki çok güzel kendi evin için. Annene diyeceksin tek gitmek istediğini aslında onun da olmasını istediğini ancak o gelirse kayınvalidenin de gelmek isteyeceğini söylersen bence en geçerli neden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?