Anormal olan kim?

22 yaşındasın, öğretmensin. Eğitimlisin ve ayaklarının üzerine basıyorsun. Lisedekiler gibi çocuğa babam gelecek korkusu yaşatıp kapıyı gözlersen, adam haklı. Ailene bunu bildirip, istediğin zaman çıkabileceğini aktarman lazım. Sende de suç. Pasif olman, sana hep kaybettirir bu hayatta.

Haftada 1 görüşmeniz bence sorun değil ama buluşmada babam gelecek mi diye endişe etmen sorun. Açıkçası bende böyle bir ilişki istemezdim. Koskoca öğretmen olmuşsun,çalışıyosun, maaşın var. Artık sen ailenden bağımsız bir bireysin bunun farkına var. Kimse sana sövemez,dövemez. Hiçkimse. Azıcık kendinize değer verin. Çekingen olmayın yahu.

Değil mi? Ömrümde ilk defa biriyle hayaller kurmuştum, annesine isteme töreninde fazladan getirmek istediği, o çok sevdiğim badem şekerini bile söylemişt şapsal sevdiceğim :)
Evlenme fikrinden çok uzak olan ben, artik çiftleri gördüğümde o ve ben üzerine hayaller kuruyordum, çiftlere mutluluklar ve iyi dileklerde bulunurken , bize de diye fısıldıyordum içimden. Babam dışında birine sarılmanın huzur verdiğini kanıksamıştım, evlenince sarılarak televızyon izleriz gibi saçma hayallere bile kapılmıştım bir zaman.

Şimdi o güzel hikayeme son vermek için çok fazla bir saatimiz kalmadı.
Dediğiniz gibi aynı durumda ben olsam, beklerdim , sonunda vuslat varsa özlemler daha tatlı değil midir...

Gittiğim her yere çok peşimden geldi hakkını yiyemem, sınav çıkısıma , alısverısıme, gunde 13-14 aralıksız süren derslerime , hem de baska yerde kendi öğrenci olmasına rağmen. hatta gece yarısı kapımın onune. biri görecek korkusuyla ışığı açmayı bile unutmuştum bir keresinde.

Ama her güzel şey bitermiş, çok da kaptırmamalıymısız öyle...
Hayallerin sacma gorunmuyor burdan.cogumuzun kurdugu hayal ettigi konular bunlar.her yeni insanda yeni hayaller.ilk hayal kurdugun erkek oldugu icin yipranma payini bonkorce tuketmemeni dilerim cunku uzun bir hayat var onunde canım. Hayallerimiz kaybolmaz kahramanlarımiz değişir sadece. Egitimini tamamlatmis meslek sahibi yapmis okutmus bir ailenin ferdisin. Objektif bakinca cok ta bagnaz bogucu bir aile degil.sadece 3. Kisilerle olan iletisiminde dikkatli secici zaman mefhumu gelismis bir yapilari var. Ben 33 yasindaydim evlendigimde.ailem trakyali.calisan ise gidip gelen iletisime onem veren gunumuz insanlari gibiydim.ama babamdan izin almadan bir yere gidemezdim. Gittigimde 10 kere aranirdim. Saat 9 gelecem dediysem 9 a 5 kala balkondalardi. Vb........ asiri koruma gudusu calisan aileler boyle davraniyor.tek bi farkimiz var ben bu durumdan rahatsizlik duymadim hic...evlendim. gorumceme gidiyoeuz.donunce annemi ariyorum geldik diye. Halaaa degismedi yani :)))) cok uzattim farkindayim. Hayallerin cok guzeldi bu arada.badem sekeri vs.

Yaklaşık bir yıllık ilişkinin, kızın evden çıkmak için izin alamıyor, buluşamıyoruz diye bitmesi normal midir?

Evet evden bir yerde gezmek için izin alamıyorum çünkü her daim kimle nerede olduğum bilinmek isteniyor.
Buluşsak da ayaküstü mezun olduğumuz okulda ya da avm de bulusuyoruz. (okul yakalanmama açısından güvenli)

Yaşlar 22 bu arada. İlişkim bitmek üzere ve en temel sebebi bu olacak. Çözümler, sonuçlar hepsine açığım.
Delirmek üzereyim kızlar nolur yardım edin.

Ama ayaküstü de olsa ortalama haftada bir buluşuyoruz
22 yaşındasın, üniversite mezunusun ve öğretmensin. Hadi annen baban baskıcı da sen niye izin veriyorsun. Koca kadınsın. Ben de olsam çekemem böyle bir durumu. Konuş ailenle bir an önce. Sadece erkek arkadaşın konusu da değil genel olarak. Elbette annen baban nerede olduğunu bilmeli. Doğru olan da bu. Ama baskı altına almadan olmalı bu işler.

herhangi bir konu ya da durumu ona anlatırken abartılı anlatığımı düşünüyormuş.

şöyle ki benim geçmişimde meslek sahibi, yaşı oturmuş biri bana aşık olmuş ve bu sebeple eşiyle tartışıp ayrılmışlardır. yalnız aşk durumunu ben o tayin istedikten sonra öğrendim, ben onu abi diye biliyordum , hatta aynı yerde aşık olduğum adamı da bilirdi kendisi.

biri anlatsa abartılı gelecek bir hikayem var benim, hep söylerim. ama oldu dıye de eklerim.

en son haftasonu bulustuğum kız arkadaşım için daha önce beni baya beğenir falan demiştim. nitekim o gun masada dahi vücut hatlarımdan konu açıp konustu, yanımızda sevgilim var diye kısa kestik. ben bunu o bana aşık gibi anlatmışım. defalarca söyledim olayları anlatıyorum , kendı kafasında farklı yorumlar getiriyor sonra bana böyle dedin ama diyor.
akşam yine yanlış yorumlamışsın dedim hatta şakayla karışık ,

Ne kadar anlatırsan anlat, anlattıkların, karşındakinin anladığı kadardır...! diye bunun fotoğrafını attım, e o zaman sana ömür törpüsü olmayayım dedi.
Ya valla bocaladım

2 üyeliğin var da, yanlış hesaptan mı yazdın?

Şikayetin ne tam olarak, anlayamadım ben

Ya valla bocaladım

2 üyeliğin var da, yanlış hesaptan mı yazdın?

Şikayetin ne tam olarak, anlayamadım ben

Hayır tek üyeliğim var.
Buluşamıyorum oluşumuzun dışında , bir deyaşadığım olayları abartarak anlattığımı düşünüyormuş sevdiğim.
Daha öncekı konularımda mevcuttur zaten. Kariyerli, olgun ve iyi dediğim ama amcam yaşındakı bir adamın bana aşık olduğunu öğrenmiştim 4 yıl önce -ne kadar doğru bilmesem de, söylenenler ve yaptıkları birbirini doğrular nitelikteydi-
Bu konuyu da açarak benim olayları abarttığımı düşündüğünü söyledi, sanırım beni seven çok gibi ispata düştüğümü düşünüyor

nanaben nanaben teşekkür ederim, aslında ailemden şikayetçi olduğum konular var ama normal zamanlarda sadece toplu yenilen akşam yemekleri için bile evde olmaya değer :) ama arkadaşlarımla yapılan çok fazla etkinlikten geri kaldım ve şimdi de bu..

Onun dışında badem şekerini çok sevdiğimi bildiği için annesine götürmemiz lazım demiş.ne kadar mutlu olmuştum duyduğumda , şekerden değilde düşünülmek güzel şeydi:)

Hayır tek üyeliğim var.
Buluşamıyorum oluşumuzun dışında , bir deyaşadığım olayları abartarak anlattığımı düşünüyormuş sevdiğim.
Daha öncekı konularımda mevcuttur zaten. Kariyerli, olgun ve iyi dediğim ama amcam yaşındakı bir adamın bana aşık olduğunu öğrenmiştim 4 yıl önce -ne kadar doğru bilmesem de, söylenenler ve yaptıkları birbirini doğrular nitelikteydi-
Bu konuyu da açarak benim olayları abarttığımı düşündüğünü söyledi, sanırım beni seven çok gibi ispata düştüğümü düşünüyor

nanaben nanaben teşekkür ederim, aslında ailemden şikayetçi olduğum konular var ama normal zamanlarda sadece toplu yenilen akşam yemekleri için bile evde olmaya değer :) ama arkadaşlarımla yapılan çok fazla etkinlikten geri kaldım ve şimdi de bu..

Onun dışında badem şekerini çok sevdiğimi bildiği için annesine götürmemiz lazım demiş.ne kadar mutlu olmuştum duyduğumda , şekerden değilde düşünülmek güzel şeydi:)
Buluşma durumunun ilgisi ne bununla?

Ailen o kadar da sıkmıyordur, abartma bana görüşmemek için bahane üretiyorsun

Mu diyor?

Bende çocuklarımın nerede ve kiminle olduklarını bilmek isterim. Bunun yaşla falan alakası yok. Aileniz sizin için meraklanıyorlar. Bunun kısıtlama olduğu fikrine katılmıyorum.
Ailenize birisiyle birlikteliğiniz olduğunu söyleseniz ve erkek arkadaşınızı tanıştırsanız eminim ki daha esnek olabilirler.
Devir çok kötü. Özgecan'ları unutmayalım. Anne olarak bende aynısını yapardım ve yapıyorum.

"Çocuklarımızın nerede olduğunu"

Konu sahibi yetişkin bir kadın işi gücü var

Örneğin görümcem 40 yaşında öğretmen ve bekar bu sıralar annesi ile oturuyor her attığı adımı haber mi versin

Bu yıla kadar İstanbul da tek başına yaşıyordu şimdi birden başına bir şey gelir işten 10 dakika geç gelirse arayalım mı desinler

Onu merak ediyorlarsa beni neden etmiyorlar hem ben ondan küçüğüm yani sadece bekar olduğu için yetişkin olma kendi hayatı Hakkı'nda karar verme imkanı yok mu

babamın sözünün üstüne söz söyleyemem . tamamen evden çıkmam yasaklanır o olur yani.
dışardan bakılınca çok modern bir ailem olduğu düşünülür ama ilçemde yürüyüşe çıksam nereyeee denir.

İyi de sizi okutmuş etmiş neden yasaklasın evden çıkmayı ki

Her denilene olur derseniz hayatınız huzurlu olur ama böyle eksik olur

Önce istersiniz bir sefer olmaz der yapmazsınız sonra yine ister ısrar edersiniz örnek gösterirsiniz olmaz derse yapmazsınız bir sonrakinde ben hep senin dediğini yaptım bu sefer şuraya gidiyorum haberin olsun der çıkarsınız her şey birden olmasa da bu cendereyi gevşetmeniz lazım

İyi de sizi okutmuş etmiş neden yasaklasın evden çıkmayı ki

Her denilene olur derseniz hayatınız huzurlu olur ama böyle eksik olur

Önce istersiniz bir sefer olmaz der yapmazsınız sonra yine ister ısrar edersiniz örnek gösterirsiniz olmaz derse yapmazsınız bir sonrakinde ben hep senin dediğini yaptım bu sefer şuraya gidiyorum haberin olsun der çıkarsınız her şey birden olmasa da bu cendereyi gevşetmeniz lazım

bana evden çıkamazsın demiyorlar zaten ifade edemedim bir türlü kendimi.

diyaloğumuz şöyle genelde babama söylenir bazen hem anne hem babaya.

ben:baba ben yarın merveyle buluşacağım
babam:ne zaman
ben:11de
babam: ne zaman geleceksin ve nerde görüşeceksin
ben: (uzun suredir görüşmediğim biriyse )bilmiyorum baba gelirim. (gelirim dediysem ezandan önce evde olma koşulunu zaten çiğneyemeyeceğim bilinir)

ertesi gun annem arar haberim yoktu nerdesin der.
babam biliyor merveyleyim demiştim. ben bilmiyorum merve iyi mi annesi nasıl okulu bitti mi? uzar da uzar ki ordan bir ses gelsin beni delirtsin yani. selam söyler bir kere de telefona istemişliği vardır.

merve örnekti. onun gibi üç arkadaşım var gerisi sorulur huzur falan bırakılmaz, psikolojik baskıdan da dışarı çıkılamaz.

geçen dersten sonra zümre toplantım var dıye yalan uydurdum, zor durumdaydım artık.
ne zümresi?
bizim okulun toplantısı işte baba.
zümre de kim var
x,y,z ve ben dıye dort kadın ısmı saydırdı yani.
ne zaman geleceksin?nerede olacaksın
2 saat falan sürer heralde dedim
yuzu asıldı annemi de verdi telefona, annemle küstük ordan soruyor ne varmıs nıye nereye gidiyor diye
1 saat 45 dakıka sonra nerde kaldın dıye aradı.
eve gelince de naptınız nasıl geçti konu neydi tek tek anlattım

birilerine de sivridil sürekli geziyor, çok özgür . hiç karısmıyoruz ben gidiyorum diyor gidiyor derler sürekli

bana evden çıkamazsın demiyorlar zaten ifade edemedim bir türlü kendimi.

diyaloğumuz şöyle genelde babama söylenir bazen hem anne hem babaya.

ben:baba ben yarın merveyle buluşacağım
babam:ne zaman
ben:11de
babam: ne zaman geleceksin ve nerde görüşeceksin
ben: (uzun suredir görüşmediğim biriyse )bilmiyorum baba gelirim. (gelirim dediysem ezandan önce evde olma koşulunu zaten çiğneyemeyeceğim bilinir)

ertesi gun annem arar haberim yoktu nerdesin der.
babam biliyor merveyleyim demiştim. ben bilmiyorum merve iyi mi annesi nasıl okulu bitti mi? uzar da uzar ki ordan bir ses gelsin beni delirtsin yani. selam söyler bir kere de telefona istemişliği vardır.

merve örnekti. onun gibi üç arkadaşım var gerisi sorulur huzur falan bırakılmaz, psikolojik baskıdan da dışarı çıkılamaz.

geçen dersten sonra zümre toplantım var dıye yalan uydurdum, zor durumdaydım artık.
ne zümresi?
bizim okulun toplantısı işte baba.
zümre de kim var
x,y,z ve ben dıye dort kadın ısmı saydırdı yani.
ne zaman geleceksin?nerede olacaksın
2 saat falan sürer heralde dedim
yuzu asıldı annemi de verdi telefona, annemle küstük ordan soruyor ne varmıs nıye nereye gidiyor diye
1 saat 45 dakıka sonra nerde kaldın dıye aradı.
eve gelince de naptınız nasıl geçti konu neydi tek tek anlattım

birilerine de sivridil sürekli geziyor, çok özgür . hiç karısmıyoruz ben gidiyorum diyor gidiyor derler sürekli

Zümre toplantısı var nokta

Diğer sorulara ben olsam sana ne derim de sen kibarca baba sen de bizim okulda öğretmen ol o Zaman öğrenirsin de Gül

Yani Merve ile gidiyorum değil arkadaşlar ile de genelle

Hatta kızlarla gitsen bile yanına iki üç erkek ismi de kat bunun normal olduğunu idrak etsin baban da

Ayrıca da akşam ezanı bu seneye kadar 4,5 ta okunurdu o saatte okul bile bitmez ki

Kurallar makul ise uyulur baban çalışmıyor mu sen 22 işen o da 40lı yaşlardadır

O Nasıl ezan vakti evde oluyor

Bir de başka kardeş vs yok mu herkese mi böyle

ne bileyim bari anneni tersle bir iki kez dün söyledim babama de kapat

Ya da duyma o telefonu

Sen izin verirsen böyle olmaya devam ederler

Bir öneri de not yaz çık akşam geç geleceğim şeklinde

Sizin okulun akşam toplantısı etkinliği gecesi partisi vs yok mu

Zümre toplantısı var nokta

Diğer sorulara ben olsam sana ne derim de sen kibarca baba sen de bizim okulda öğretmen ol o Zaman öğrenirsin de Gül

Yani Merve ile gidiyorum değil arkadaşlar ile de genelle

Hatta kızlarla gitsen bile yanına iki üç erkek ismi de kat bunun normal olduğunu idrak etsin baban da

Ayrıca da akşam ezanı bu seneye kadar 4,5 ta okunurdu o saatte okul bile bitmez ki

Kurallar makul ise uyulur baban çalışmıyor mu sen 22 işen o da 40lı yaşlardadır

O Nasıl ezan vakti evde oluyor

Bir de başka kardeş vs yok mu herkese mi böyle

ne bileyim bari anneni tersle bir iki kez dün söyledim babama de kapat

Ya da duyma o telefonu

Sen izin verirsen böyle olmaya devam ederler

Bir öneri de not yaz çık akşam geç geleceğim şeklinde

Sizin okulun akşam toplantısı etkinliği gecesi partisi vs yok mu

babam emekli, iki abim var ikisi de çok uzakta. tabii onlar serbest biri evli zaten.
babam 60yaslarına geldi artık

telefon açılmaması gibi bır durum yok, ömrümde hiç şarjım bitemedi.
kütüphanede falan olduğumu bildikleri halde arasalar açtırıldı o telefon sık sık bakacaksın.
bi sabah kütüphaneye gidiyorum yazdım çıktım, uyuyordu herkes ve cidden kütüphaneye gidiyordum.
yarım saat sonra aramış, bir de kahvaltı ettin dimi diye soruyor

Senin kızın çocuk çünkü kimle nerede olduğunu tabiki takip edeceksin.Ama 22 yaşında bir kadının annesine şu kafeye gidiyorum şu arkadaşımlayım diye hesap vermesi , üstüne telefonla aranarak kontrol edilmesi ve akşam ezanı vakti evde olma zorunluğu olması anormal.Üstelik sen yazılanları okursan ailesinin erkek arkadaşı ile tanışacak türde bir aile olmadığını anlayabilirsin.
Benim kızım 22 yaşında da olsa nerede olduğunu bilmek isterim. Nokta.

"Çocuklarımızın nerede olduğunu"

Konu sahibi yetişkin bir kadın işi gücü var

Örneğin görümcem 40 yaşında öğretmen ve bekar bu sıralar annesi ile oturuyor her attığı adımı haber mi versin

Bu yıla kadar İstanbul da tek başına yaşıyordu şimdi birden başına bir şey gelir işten 10 dakika geç gelirse arayalım mı desinler

Onu merak ediyorlarsa beni neden etmiyorlar hem ben ondan küçüğüm yani sadece bekar olduğu için yetişkin olma kendi hayatı Hakkı'nda karar verme imkanı yok mu
Konunun yada ifadenin bekarlikla alakası nerede anlamadım. Ben bir yetişkin birde ergen evlat annesi olarak çocuklarıma hep "bana nereye gideceğinizi söyleyin yeter" derim. Ben böyleyim dedigimden de sasmam.
Kimi sevip eder kimi etmez. Olayın bu kismida beni ilgilendirmez. Haaa evlenirler aynı evi ve hayatı paylaştıkları kişiyle bu tür ilişkilerini nasıl düzenlerler o da beni ilgilendirmez.

Yaşının verdiği olgunluğa göre yaşayamıyorsun. Bence bu olgunluğunu ailene hissettirememe sorunun var.

Acıkcası anormal olan durum ailenin tavrı. Erkek arkadasınız çok haksız sayılmaz ama aile durumunuz gereği sizde haklısınız.

Benim babam da sizinki gibi. Ama ben ona kimle olduğumu bildiririm erkek dahi olsa. Babam hatta yanlarında arayıp bilgilendirmemi istiyor ama asla baskı kurmuyor. Ben o yüzden pek yalan söylemem babama. Konuşmamız aşağı yukarı şöyle:

Babam: Astoria ne yapıyorsun, neredesin?
Ben: İyiyim babacım, Ahmet/Ayşe'yle X yerde kahve içiyoruz, 2-3 saat sonra evde olurum.
Babam: Tamam kızım, afiyet olsun.

Bu kadar. Ama yalan söyleme gibi bir durumum olursa (üniversite dönemlerinde çok söylerdim) o zaman çok sorgulardı. Sizin babanız da öyle "Erkeklerle niye görüştün?" kafasında biri değilse bence kimle olduğunuzu söyleyin. Size güvenmediğinden değil de nerede olduğunuzu merak ettiklerinden soruyorlardır, malum zaman kötü şu aralar. Arkadaş dediklerimize bile güven olmuyor bazen, sevgili dediğin kişi yanlış yollara sevk edebiliyor, kötü sonuçlar doğabiliyor. Ben pek kötü algılamadım.

Yirmi iki yasın neresi erken kızlar, söz nisan bir iki sene sürse tamam. Sonra burada konular açılıyor evlenemedim diye.

Back
X