suni sancıda açılma olunca yapılıyor diye biliyorum..

.birde suni sancı alıp açılma olmayıp sezeryan olanlarıda çok duydum....

[/QUOTE
Suni sancı açılmayı arttırıyormuş ben normal doğumu çok istediğimden deneyecekmiş :31;
evet canım çok fazla beklemek de riskli..bebek kakasını yutuyormuş Allah korusun sıkışıyor çünkü çok fazla..bu arada benim sorunum daha önce vajinusmus geçmişimin olması ve doğumun kurban bayramına denk gelmesi..vajinusmustan dolayı sancı gelirse panik olursan sancın gider kasılman durur ve bizim işimize gelmez dedi..ben de epidural normal doğum istiyorum deyince eminmisin filan diye sorup kurt düşürdü içime..kesinlikle yapmam demiyor ama kızın biri ıkınamamış ve makata kadar kesmek zorunda kaldık dedi..bu da hoşuma gitmiyor dedi normali varken neden bu kadar dikiş olsunki dedi..normalde dikişsiz doğum yaptırıyor benim doktor..hemen kesmiyor yani..epiduralden dolayı ıkınamazsan doğum süresi uzar bebek riske girer dedi..offf kafam çok karışık
Senin işin çok daha zor canım :/ ciddi ciddi düşünmelisin bebeğin herşeyden önemli ama senin sağlığını da riske atmayarak en doğru doğum neyse ona karar vermelisin