Antalya vitale hastanesinde tup bebek tedavisi gorenler

SLaYeR_07

Rabbi yesir vela tu assir Rabbi temmim bil hayr
Kayıtlı Üye
28 Mart 2015
360
251
103
37
Selam vitale hastanesinde asilama icin tedavi olurken tup bebege karar verdik doktorumuz Taner bey sormak istedigim benim gibi tup bebege gecenler hangi islemlerden gectiniz ve sonuc ne oldu yardimci olursaniz sevinirim

tüp bebek için hemen yanındaki antalya tüp bebek merkezinde yumurta toplatma işlemi yaptırıyorsun. doktorun sana ilaç ve iğnelerle ilgili bir takvim hazırlıyor, ona uyup yumurta toplatma gününde gidiyorsun ve anestezi altında işlemi yapıyorlar. sen uyanana kadar eşin de aynı merkezde sperm veriyor. döllenmek üzere laboratuara gidiyorlar. sonraki 5 gün seni her gün yaklaşık aynı saatte arayıp embriyolarının durumu hakkında bilgi veriyorlar; kaç yumurtan döllendi kaçı dondurulacak kadar sağlıklı görünüyor gibi. sonra transfer için doktorun sana yeni bir takvim veriyor, kullanman gereken ilaçların dozları tarihleriyle birlikte yer alıyor. transfer için gittiğinde orta düzeyde idrara sıkışık olman yeterli oluyor, muayene olur gibi yatıyorsun kameradan sana izleterek bebeği rahme yerleştiriyorlar.
çok mu uzun oldu bilemedim..

tüp bebek için hemen yanındaki antalya tüp bebek merkezinde yumurta toplatma işlemi yaptırıyorsun. doktorun sana ilaç ve iğnelerle ilgili bir takvim hazırlıyor, ona uyup yumurta toplatma gününde gidiyorsun ve anestezi altında işlemi yapıyorlar. sen uyanana kadar eşin de aynı merkezde sperm veriyor. döllenmek üzere laboratuara gidiyorlar. sonraki 5 gün seni her gün yaklaşık aynı saatte arayıp embriyolarının durumu hakkında bilgi veriyorlar; kaç yumurtan döllendi kaçı dondurulacak kadar sağlıklı görünüyor gibi. sonra transfer için doktorun sana yeni bir takvim veriyor, kullanman gereken ilaçların dozları tarihleriyle birlikte yer alıyor. transfer için gittiğinde orta düzeyde idrara sıkışık olman yeterli oluyor, muayene olur gibi yatıyorsun kameradan sana izleterek bebeği rahme yerleştiriyorlar.
çok mu uzun oldu bilemedim..

Yok :) tesekkur ederim hamilesiniz rabbim saglicakla kucaginada almayi nasip etsin tuo bebekmi ordamk yaptirdiniz doktorunuz kimdi ya kusura bakmayin cok soru sordum galiba

Yok :) tesekkur ederim hamilesiniz rabbim saglicakla kucaginada almayi nasip etsin tuo bebekmi ordamk yaptirdiniz doktorunuz kimdi ya kusura bakmayin cok soru sordum galiba
rica ederim:)
evet tüp bebek benim. dondurulmuş embriyo kullanmanın artısını yaşıyorum çünkü ikinci tüp denemem bu. ilk tüp denemem boş gebeliğe döndü, zaten kendiliğimden hamile kaldığımda da boş gebelik oluştu diye tüp bebeğe gitmiştim. kendimi hazır hissedince ikinci tüp bebek denemesini yaptırdım, bu sefer başarılı oldu gibi görünüyor. en çok şükrettiğim şey yumurta geliştirme ve toplama işlemini sadece 1 kere yaptırıp oluşan embriyolardan 5 yıl boyunca tekrar tekrar deneme hakkına sahip olmam. yoksa her tüp bebek denemesi için baştan yumurtaları geliştirmek toplattırmak falan dert yani, iğneler de dünyanın parası.
benim tüp bebek merkezindeki doktorum Hasan Bulut idi, yumurta toplamaya da transfere de o girdi. vitale ile paslaşarak çalışıyorlar ama ben tüp bebek merkezindeki doktorumu daha çok sevdiğim için vitaleye uğramadım bir daha.

evet tüp bebek benim. dondurulmuş embriyo kullanmanın artısını yaşıyorum çünkü ikinci tüp denemem bu. ilk tüp denemem boş gebeliğe döndü, zaten kendiliğimden hamile kaldığımda da boş gebelik oluştu diye tüp bebeğe gitmiştim. kendimi hazır hissedince ikinci tüp bebek denemesini yaptırdım, bu sefer başarılı oldu gibi görünüyor. en çok şükrettiğim şey yumurta geliştirme ve toplama işlemini sadece 1 kere yaptırıp oluşan embriyolardan 5 yıl boyunca tekrar tekrar deneme hakkına sahip olmam. yoksa her tüp bebek denemesi için baştan yumurtaları geliştirmek toplattırmak falan dert yani, iğneler de dünyanın parası.
benim tüp bebek merkezindeki doktorum Hasan Bulut idi, yumurta toplamaya da transfere de o girdi. vitale ile paslaşarak çalışıyorlar ama ben tüp bebek merkezindeki doktorumu daha çok sevdiğim için vitaleye uğramadım bir daha.

Hayirli olsun rabbim saglikli bir sekilde kucaginada almayi nasip etsin ins birde merak ettigim odeme yumurta toplama gunumu yoksa transfer gunumu yapiliyo acaba birde bana ne tavsiye edersin nelere dikkat edeyim ne yapayim

Tesekkur ederim, insallah senin icin de guzel gider her sey. Yumurta toplama gunu aldilar benden odemeyi, daha operasyona girmeden hatta. Transfer gunu herhangi bir ucret odemedim, daha once verdigim para muayaneler dahil tum tedaviyi kapsiyordu. Kac tup donduracaksan o kadar para da oduyorsun ilaveten. Tedavi icin verdigim paraya 1tup dondurma da dahildi, ustune 2tup daha dondurttum ben (1ine 2, digerine 3embriyo koydurttum) ve tup basina 500lira ucret odedim.
Yumurta toplattiktan sonra soyleyebilecegim tek sey gercekten cok su icmen gerektigi. Operasyonun etkisini ancak bol su icip idrara cikarak atabiliyorsun.
Transfer sonrasi icin bir sey diyemiyorum. Ben ilk transferimde hep yattim, kese tuttu ama bebek tutunamadi. Ikinci transferimde hic bir sey yokmus gibi hayatima devam ettim, topuklu ayakkabiyla gezmelere devam ettim ama bu seferde tuttu. Bence bunun belli bir yontemi yok, tamamen sans.

Belikov hanim nerde yaptırdığı tüp bebeği yardımcı olursanız sevinirim.Rabbim kucağına sağlıkla almayı nasip etsin insallah

Belikov hanim nerde yaptırdığı tüp bebeği yardımcı olursanız sevinirim.Rabbim kucağına sağlıkla almayı nasip etsin insallah
antalya tüp bebek merkezinde yaptırdım, doktorum hasan beydi ama herkes kendine yakın hissettiği doktoru seçmeli bence. ben başka merkeze de gittim, başka doktorlarla da görüştüm, sorularıma yanıt verişi en düzgün olan doktorla başladım tedaviye. şimdi 12 haftalık hamileyim.

antalya tüp bebek merkezinde yaptırdım, doktorum hasan beydi ama herkes kendine yakın hissettiği doktoru seçmeli bence. ben başka merkeze de gittim, başka doktorlarla da görüştüm, sorularıma yanıt verişi en düzgün olan doktorla başladım tedaviye. şimdi 12 haftalık hamileyim.

Maşallah Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip eder inşallah bende arastiyorum temmuz sonu yaptırmayı düşünüyoruz inşallah ilk denemede olur

Konuyu okuyanlar bilirler (eski rumuzum belikov) ben tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım. Çok şükür oğlumu sağlıkla kucağıma aldım, şimdi neredeyse 3 yaşında. Antalyadan taşınmış olmama rağmen geçen hafta yine antalyaya gidip dondurulmuş embriyo transferi yaptırdım. Gece yapılması gereken iğnelerimi vitale'de yaptırdım, transfer için tüp bebek merkezinde hasan beye gittim. Teknik olarak 4 yıl önce toplattığım yumurtalarla döllenen dondurulmuş embriyolarımı çözdürdüm ve kullandım. Hala memnunum bu 2 hastaneden.

Back
X