Antibiyotik hakkinda yardim lütfen!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi SuDeNaZLi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

SuDeNaZLi

Ziyaretçi
ya kizlar doktor bana vaginal mantar + bakteri yüzünden antibiotik verdi hemde 1000 lik, ama ben almaya korkuyorum, hamileligin antibiyotin tehlikeli oldugunu düsünüyorum , ama almassamda erken dogum tehlikesi varmis, ne yapicagimi bilmiyorum, sizce ne dersiniz, aranizda bu sebebten dolayi antibiyotik kullanan varmi???

canım ben üşüttüğüm için 1 kutu antibiyotiği bitirmek zorunda kalmıştım,doğumuma cok az kaldı ve çok şükür bir problem olmadı,doktoruna güven bence..korkma....kullanmaman ilerde daha farklı problemlere sebep olabilir.

bende vajinal mantar ve bakteri yüzünden kullandım. ilk üç aydan sonra sorun olmadığını söyledi doktor. 7gün boyunca kullandım. Şu an rahatım çok şükür. Hamilelikte çok rastlanan bir sorun o yüzden hamilelikte kullanmak üzere üretilmiş ilaçlar var. Eminim doktorun onlardan birini vermiştir. ılaç kullanmak genel bir korku ama annenin veya bebeğin hasta olması, erken doğum risklerini düşünecek olursan en mantıklı yol ilaç kullanmak. Geçmiş olsun

maalesef bende idrarr yolu enfeksiyonundan dolayı 22. haftamdan beri ara ara antibiyotik kullanıyorum. drum test yaptı benim bünyeme uygun antibiyotiği buldu gebelikde sınıfı b olan bi ilaç mecburen içiyorum.enfeksiyon erken doguma yol açtıgı için içmem demek gibi bi durumum olamadı.

canım bende kullandım ama ben öyle mantar olayından fılan degıl dişim için kullandım kullandıgımda 32. haftayı gecmıstım ama mg olarak cok dusuk bı antıbıyotık kullandım doktor hıc bı sakıncası yok dedı doktoruna guvenmelisin derim ben ama tabı karar sana kalmıs opuyorumnanaktan gecmiş olsun şimdiden

aynı problemden dolayı bende antibiyotik kullandım hamileyken
doktorumun önerisini dinledim tabiki
mantar problemi varken normal doğumun çok tehlikeli olduğunu mikrobun doğar doğmaz çocuğa bulaşmasının ölümüne bile sebep olaileceğini söylemişti
çok geçmiş olsun arkadaşım bence sende ilacını kullan

canım ben de bundan 1 hafta öncesinde 20 lik diş nedeniyle largopen 1000 mg kullanmak zorunda kaldım tabii doktor kontrolunde...için rahat olsun gebelikte B grubu ilaçlar çok sık kullanılıyor doktorun onay verdiyse kullanman daha doğru

ben de dişimde iltihap olduğunu söyledim doktoruma...
rahatlıkla antibiyotik kullanabilirsin dedi..
sorun olmaz mı dedim. yok kullan dedi...

bende ıdrar yolları enfeksıyonu yuzunden kullandım. doktorun verdıgı antıbıyotık zaten bebegıne zararı olmıcak turdendır. sormustum hayır bısey olmaz ona gore verıyoruz bız demıstı banada.

kaç haftalık olduğunu yazmamışsın ama ilk üç ayın geçmiş anladığım kadarıyla. doktorlar zarar yarar durumuna göre ilaç verir, bu yüzden zararlı olsa zaten vermez. aslında benim de başıma gelse ben de tedirgin olurum, ama mantıklı olan bu. geçmiş olsun...

Sagolun canlarim ya biraz daha olsa icimi rahatlattiniz gercekten,

bende internetrte biraz arastirdim ve vaginal iltihaplar sorunlar yüzünden erken dogum riski ve dogumda bebege bulasmasi gibi seyler yaziyordu,
benim korkum tamam antibiotik fakat 1000 lik oldugu icin yani birde ben bunu günde 3 kez almaliyim yani 3000mg almis olucam buda biraz bana yüksek geldi bebege bir zarai olmazmi acaba, korkum bu yüzden.

şuan bende aynı durumdayım ıdrar yollarımdakı ıltıhaptan dolayı largopen 1000 verdı doktorum
b grubu bır ılac 16. haftamdayım
ama henuz korktugumdan ılacı almadım

Arkadaşlar gebelikte akıntılar özellikle de enfeksiyon erken doğuma yol açabiliyor. Ben de ağır bir enfeksiyon vardı. 1000lik antibiyotik ve vajinal tablet kullandım. Hatta doktorum sağolsun enfeksiyonun büyük bir kısmını 8 aylık hamile olmama rağmen temizledi. Allah'tan çok iyi bir doktorum var. İlaçları kullanmamazlık yapmayın, ben de kullandım bebeğe hiç bir zararı yok. Zaten zararlı olsa doktorlar vermez. Bence gönül rahatlığı ile DOKTORUN TAVSİYE ETTİĞİ ilaçları kullanın.

şuan bende aynı durumdayım ıdrar yollarımdakı ıltıhaptan dolayı largopen 1000 verdı doktorum
b grubu bır ılac 16. Haftamdayım
ama henuz korktugumdan ılacı almadım

idar yolu enfeksıyonundan dolayı bende aynı ılaçtan kullandım 15 haftamda sanırım bır yan etkısı olmadı aksıne delırtecek derecede sancılarım oluodu onlrdan kurtuldum suan 27 haftalık hamıleyım kullanmazsanız asıl bebegınıze enfeksıyon gecme rıskı yuksek buda dusuge ve gelişşim gerılıgıne sebep olur dr unuza guvenın bencede herkese gecmş olsun

kızlar basladım kullanmaya dr verdıyse yapacak bısey yok. ınsallah gecırır:(

Back
X